Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Leren creëert kansen voor elk talent”

“Leren creëert kansen voor elk talent”

  • 06/10/2023

De wereld rondom ons verandert sneller dan ooit tevoren. Zowel op het werk als in onze vrije tijd worden we geconfronteerd met innovaties, nieuwe toepassingen en technologieën,… Het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden is daarom meer dan ooit belangrijk om mee te kunnen. Ook op onze arbeidsmarkt. Zo voorspelt het World Economic Forum dat tegen 2025 naar schatting de helft van de werknemers zich zal moeten omscholen om relevant te blijven.

Het belang van een leven lang leren kan dus niet genoeg benadrukt worden. Ook voor jou als ondernemer. Want in deze zeer competitieve arbeidsmarkt vormt het aantrekken en behouden van talent een voortdurende uitdaging. Constant investeren in de kennis en vaardigheden van je medewerkers is cruciaal! 

Blijven bijleren is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Meer zelfs, zij die er het meest nood aan hebben, zijn ook vaak degene die het minst toegang hebben tot of deelnemen aan opleiding. Het gaat dan om kwetsbare mensen die heel wat drempels ondervinden om deel te nemen aan leren. 

Arbeidsmarktcongres met focus op leerkansen 

Hoe creëren we leerkansen voor iedereen, zowel op de werkvloer als in een opleidingscentrum? Hoe stimuleren we de motivatie om te leren? Hoe kan leren bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? En op welke manier kan technologie ons daarbij helpen? 

Die vragen staan centraal op WEST4WORK 2023; het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres in West-Vlaanderen. Voor dit event op dinsdag 31 oktober in VIVES Campus Brugge bundelden 11 organisaties, waaronder POM West-Vlaanderen en Voka West-Vlaanderen, de krachten. Ze stelden een boeiend programma samen met ruim 50 sprekers. Op de innovatiemarkt ontdek je interessante tools die leren aantrekkelijker en laagdrempeliger maken. Kom vervolgens netwerken op WEST4afterWORK waar je belangrijke actoren van de West-Vlaamse arbeidsmarkt ontmoet. 

Gratis inschrijven: www.west4work2023.be

Met Voka West-Vlaanderen stimuleren we ondernemingen om sterker in te zetten op een strategisch opleidingsbeleid. We ondersteunen zowel kleine als grote ondernemingen met advies & coaching, en zetten ook trajecten en opleidingen op rond levenslang leren en het implementeren van een gedragen, structureel opleidingsbeleid intern. We geven 1-op-1 advies waarbij we de onderneming op weg helpen om die visie op leren te ontwikkelen. We begeleiden kmo’s tijdens een lab+, een opleiding van 5 halve dagen, om van a tot z een opleidingsbeleid uit te tekenen. Verder hebben we ook een Lerend Netwerk voor mature L&D-verantwoordelijken waar kennis en ervaringen uitgedeeld worden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie