Skip to main content
  • Nieuws
  • Warmhartige initiatieven in tijden van corona

Warmhartige initiatieven in tijden van corona

  • 31/03/2020

De coronamaatregelen wegen zwaar op onze samenleving en economie. We ondervinden allemaal dat het in deze periode geen vanzelfsprekendheid om je werk of huishouden uit te voeren als voorheen. Tal van onderneming zien hun inkomsten dalen (terwijl de kosten van blijvende aard zijn) of worden door de drastische maatregelen beperkt in de uitvoering van hun job.

Gelukkig laten we ons ook van onze meest warme en menselijke kant zien. Heel wat ondernemers springen voor elkaar, ongeacht de sector, in de bres. Ook onze leden bieden vrijwillig hun dienst aan waar mogelijk. Hier vind je een overzicht van verschillende initiatieven.

Warmhartige initiatieven van onze Leden

Kim's Chocolates

De coronacrisis zorgt op veel plaatsen voor een tekort aan mondmaskers, die cruciaal zijn voor dokters en verplegend personeel. Het Tiense bedrijf Kim’s Chocolates draagt alvast haar broodnodig steentje bij en stelt een voorraad mondmaskers ter beschikking van de zorgsector. Hierbij een warme oproep aan bedrijven die mondmaskers in voorraad hebben: volg het voorbeeld van Kim’s Chocolates en doneren maar!

Duracell / Hospital Logistics nv Aarschot

Omwille van een laptoptekort deed Peter Holemans, Noodplanningscoördinator & interventieambtenaar bij Stad Aarschot, een oproep. Voka Vlaams-Brabant sprak haar ledennetwerk aan en kreeg al snel reactie. Jan Verheyen van Hospital Logistics nv Aarschot en Jan Casteels van Duracell boden onmiddellijk hulp aan en voorzag de stad van een welgekomen lading laptops.

Isoltechnics

Normaal gesproken ontwerpt, produceert en plaatst het Vlaamse Isoltechnics isolatie-oplossingen voor de bouw en industrie. Nu niet. Door het coronavirus zijn de reguliere werkzaamheden niet uit te voeren. Daardoor staan zo’n 50 personeelsleden en 30 bestelbusjes stil. Op een paar collega’s na. Die maken nu mondkapjes voor de zorg. Ze hebben er intussen al een 500-tal gefabriceerd voor thuisverzorgers, ziekenhuizen en politie.

Blankedale vzw

Blankedale vzw maakt mee mondmaskers voor alle zorgverleners en instellingen in nood! Reeds 20.000 stuks vlogen de deur uit.

Tiense Suikerraffinaderij

De suikerstreek stelt zich dezer dagen bijzonder warmhartig op. De Tiense Suikerraffinaderij  start met de productie van een desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten. Ondertussen werd de eerste lading (2.000 liter) al gebotteld. Daarbij bieden ze de flacons gratis aan de overheid aan!

Fluens

De slimme jongens van Fluens ontwierpen een digitaal platform om de lokale handelaars te steunen tijdens deze coronacrisis. Want ondernemers hebben kosten, terwijl inkomsten jammerlijk uitblijven. Je kan ondernemers steuen door een tegoedbon te kopen die je later kan verzilveren. De teller staat momenteel op bijna 8,000 EUR. Je vindt alle nodige informatie op https://steunmee.be/

Brandspot

Een welgemeende bedankt aan Brandspot.! Ook zij zetten intussen hun beschikbare materialen en machines in om mondmaskers te maken!

Brouwerij Palm - De Hoorn

Een opmerkelijke geste van Brouwerij Palm - De Hoorn uit Steenhuffel! Om ervoor te zorgen dat de horeca deze crisis zo goed mogelijk uitkomt scheldt Palm 1 maand huur kwijt voor de huurders van meer dan 100 panden!

Athlon Belgium

Zorgverleners hebben het tijdens de coronacrisis eens zo moeilijk zich te mobiliseren. Het aanbod in openbaar vervoer neemt drastisch af en (noodzakelijke) maatregelen als social distancing maken een bus- of treinrit niet vanzelfsprekend. Daarom stelt de autoverhuursector 500 gratis voertuigen ter beschikking van medisch personeel en zorgverleners. Onder meer Athlon Belgium biedt gratis huurwagens aan zodat de zorgsector optimaal kan blijven draaien.

De Meeuw

De Meeuw België, gespecialiseerd is imodulaire units – denk aan de gekende ‘containerklassen’, draagt zijn steentje bij. Zo plaatste het bedrijf de afgelopen weken bij een vijftal ziekenhuizen modulaire units die tijdens de coronacrisis worden gebruikt als triagepost, een prachtig en warmhartig gebaar!

Java Coffee Company (Rotselaar)

Ons zorgpersoneel verdient alle waardering. Zeker tijdens deze coronacrisis. JAVA Koffie draagt hen daarom niet alleen een warm hart toe, maar ook een warme kop koffie. Via deze link: https://tinyurl.com/uzn4ug5 kan je een kop koffie schenken aan het personeel van UZ Brussel en steun je ook de UZ Brussel Foundation.

Au Flan Breton bij Petra en Frederik Delrue

Au Flan Breton bij Petra en Frederik Delrue levert ontbijtpakketten doorheen het land voor alle medewerkers van De Watergroep! Ruim 1600 ontbijtpakketten. 

Top ondernemerschap 👏
#samentegencorona #samendoorgaan

Ondernemers Groep Londerzeel

Helaas blijkt inkopen doen helemaal niet zo eenvoudig voor het zorgpersoneel, dat zich de laatste weken te pletter werkt in de strijd tegen het coronavirus. Daarom lanceerde de Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) een warme oproep aan handelaars in de gemeente om in hun zaak voorrang te verlenen aan verzorgend, verplegend en veiligheidspersoneel dat in Londerzeel woont of werkt. (Meer info)
 

Stel uw vraag aan Voka!

Heeft u een vraag over het coronavirus? Dan kan u terecht bij Isabelle Meulemeester

Voor alle veelgestelde vragen en nuttige informatie kan u terecht op onze algemene infopagina.

Proximus

Artikel uit publicatie

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad