Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Link2Europe in de running voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

Link2Europe in de running voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

  • 07/05/2024

Link2Europe heeft zonet de Voka Lokaal-award gewonnen voor de regio Klein-Brabant/Vaartland. Door die award maken ze kans op de 'Voka Prijs Ondernemen 2024' in september. Link2Europe, gelegen in Bornem, is pionier in het invullen van knelpuntvacatures. "We helpen Belgische bedrijven. Maar we rekruteren bijna uitsluitend buiten België," zegt oprichter Igor Van Assche.

De hele maand mei staat bij Voka Mechelen-Kempen in het teken van de Prijs Ondernemen. Elke week worden er 2 kanshebbers bekendgemaakt. De derde genomineerde is Link2Europe uit Bornem.

Zij zijn expert in de 'war for talent'. Het dienstenbedrijf rekruteert elk jaar in opdracht van klanten zo'n 800 buitenlandse krachten. "We hebben daarvoor een uitgebreid netwerk van partners binnen en buiten Europa opgebouwd. Daarnaast staan we ook in voor de integratie van deze kandidaten in de samenleving. We zorgen voor huisvesting en brengen alle administratieve verplichtingen in orde om correct te kunnen werken en te leven in ons land”, zegt oprichter Igor Van Assche.

Relevantie in huidige arbeidsmarkt

CEO Natascha Nagels benadrukt de relevantie van hun werk in de huidige arbeidsmarkt. “We zijn heel actueel. Bijna dagelijks horen we over het tekort aan talent en hoe we de vergrijzing moeten aanpakken. Een combinatie van maatregelen zal nodig zijn, maar internationale migratie zal ook een deel van de oplossing zijn om de juiste competenties of aantallen te vinden. We rekruteren enkel mensen buiten België of mensen die hier in de grijze zone zijn terechtgekomen. Het netwerk dat we binnen en buiten Europa hebben is echt heel groot. We zitten werkelijk in elk werelddeel. Die partners helpen ons talenten ter plaatse te detecteren. De rest van het proces hebben we volledig in eigen beheer. Het is ons team in België dat de dieptescreening doet, de match maakt en de kandidaat voorstelt aan een specifiek bedrijf.”

Totaalplaatje

Link2Europe kreeg de Voka Lokaal-award Klein-Brabant/Vaartland uit handen van Evert Delanoye, voorzitter van de Voka Lokaal-afdeling. "Ze bieden het totaalplaatje. Met een volledige omkadering van buitenlandse werkkrachten en een volledige ontzorging van de bedrijven. Een verdiende winnaar dus."

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier een stem uitbrengen op de Voka-website op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op 26 september en beleef het vanop de eerste rij.

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator