Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Flamingo Pet Products is zevende kandidaat voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

Flamingo Pet Products is zevende kandidaat voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

  • 14/05/2024

Flamingo Pet Products uit Olen heeft de 'Voka Lokaal-award' voor de regio Kempen-West gewonnen. Ze maken meteen ook kans op de ‘Voka Prijs Ondernemen 2024’ in september. Het bedrijf is een belangrijke speler op de markt van huisdierproducten. Ze hebben een assortiment van ruim 8.500 accessoires en snacks. Hun producten kan je overal vinden: van Zuid-Amerika tot Australië.

“Flamingo Pet Products was een verborgen parel”, zegt Frederick Jonckheere, voorzitter van Voka Lokaal West. “Met hun verhuis naar het nieuwe gebouw zie je pas hoe indrukwekkend het bedrijf eigenlijk is. Dat wordt bevestigd door hun sterke groeicijfers. Dat in combinatie met hun productinnovatie gaf de doorslag om hun de 'Voka Lokaal-award' te geven.”

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel maakte het nieuws mee bekend. Een verrassing voor Guy Toremans, CEO van Flamingo Pet Products. "Wij zijn al sinds 1972 thuis in producten voor huisdieren, en dan vooral de accessoires en snacks. Met ons ruime assortiment proberen we ervoor te zorgen dat we de enige of toch de grootste leverancier kunnen zijn van een dierenwinkel. Produceren doen we niet zelf. Al de rest wel, inclusief het ontwerpen, leveren en verpakken. We leveren enkel aan B2B-klanten, een mix van retailers en groothandels. Dat zijn dierenspeciaalzaken, supermarkten, tuincentra of online retailers."

De omzet van Flamingo Pet Products is de voorbije jaren sterk gestegen. Net als het personeelsbestand. Er werken nu meer dan 200 medewerkers. "We willen organisch blijven groeien, maar denken ook aan overnames. Hiervoor heb je voldoende ruimte nodig voor goederen en voor mensen. Ons nieuwe gebouw was dus ook nodig. Maar ook onze structuur is nu voorbereid op overnames.”

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier een stem uitbrengen op de Voka-website op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op donderdag 26 september en beleef het vanop de eerste rij.

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator