Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mercurio Global Ambassadors: Nieuw-Zeeland

Mercurio Global Ambassadors: Nieuw-Zeeland

  • 25/01/2022

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Mercurio Global Ambassadors is een nieuw en exclusief netwerk van ondernemers of leden van het managementteam die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers. De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze West-Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk. Zij engageren zich om andere West-Vlamingen te helpen bij hun internationale expansie.

Vandaag stellen wij graag onze Global Ambassador voor Nieuw-Zeeland voor: Pieter Verkest, verantwoordelijk voor internationale verkoop bij Haelvoet.

Sinds begin 2012 ben ik verantwoordelijk binnen Haelvoet voor de internationale verkoop, met uitzondering van de landen met eigen verkoopfilialen. In een selectie van landen binnen en buiten Europa wordt samen met mijn netwerk van lokale “value-added partners” het Haelvoet medisch meubilair gepromoot en verkocht naar de plaatselijke zieken-en/of rusthuizen, dit enerzijds via aanbestedingen en anderzijds via direct verkoop.

Pieter Verkest

Door eigen ontwerp, productie en onderhoud van stijlvol, kwalitatief en functioneel-technisch meubilair wil Haelvoet op een duurzame wijze dé betrouwbare partner zijn voor de zorgsector.Haelvoet (www.haelvoet.com) is specialist van het losse kamer meubilair (bed, nachttafel, functioneel zitmeubilair, onderzoekstafel, enz.)!

Nieuw-Zeeland heeft zich de voorbije 5 jaar heel positief ontwikkeld binnen de Haelvoet export bestemmingen. In dit goed ontwikkeld land dragen aspecten zoals een relatief hoge vergrijzingsgraad, een brede middenklasse binnen een stabiele economische en politiek landschap alsook de technische beperktheid van de lokaal geproduceerde producten bij tot het systematisch importeren van steeds meer functioneel/technisch betere oplossingen voor de lokale zorgsector. Behalve de lange transport lead time kent Nieuw-Zeeland mijn inziens weinig exportbelemmeringen en is dit mooie land in deze een mogelijke opportuniteit voor de vele niches die Vlaanderen rijk is.  

Heb je een vraag die je wil voorleggen aan onze Global Ambassador? Contacteer dan onze Adviseur Internationaal Ondernemen Daphne Renier via daphne.renier@voka.be.

EFRO - AIO

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag