Skip to main content
  • Nieuws
  • Investeringsmaatschappij Vectis Private Equity geeft Profacts duw in de rug

Investeringsmaatschappij Vectis Private Equity geeft Profacts duw in de rug

  • 05/11/2020

Profacts, specialist in marktonderzoek en advies, heeft zopas een nieuw financieel en strategisch partnerschap gesloten met de investeringsmaatschappij Vectis Private Equity. Door deze samenwerking tussen twee Voka-leden kan Profacts zich richten op verdere expansie in binnen- en buitenland. 

foto Carine en stijn
Rechts op de foto: oprichter Stijn De Rammelaere en CEO Carine Vaeremans van Profacts

 

Profacts maakt sinds 2015 deel uit van het Duval Union-ecosysteem. Onder leiding van CEO Carine Vaeremans en dankzij een uitstekende samenwerking met Duval Union kende het bedrijf de afgelopen jaren een sterke groei op de Belgische markt. Duval Union zal nu desinvesteren, maar benadrukt dat het zijn langetermijnrelatie met Profacts als strategische partner voor marktonderzoek voortzet.

Klaus Lommatzsch (Duval Union): "We zullen Profacts blijven aanbevelen aan onze klanten als een partner of excellence voor alle onderzoeksvragen. We willen Stijn en Carine en het hele Profacts-team bedanken voor onze geweldige reis samen en we zijn ervan overtuigd dat Vectis de juiste partner is voor deze volgende groeifase.” 

Die nieuwe partner, Vectis Private Equity is een onafhankelijk private-equityfonds dat zich focust op investeringen in Belgische kmo's en ongeveer 100 miljoen EURO aan activa beheert. Sinds de oprichting, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis geïnvesteerd in meer dan 30 Belgische bedrijven en heeft het ook een 20-tal bijkomende acquisities gerealiseerd. 

Nieuwe groeifase

Voortaan hebben niet alleen oprichter Stijn De Rammelaere en CEO Carine Vaeremans, maar ook de leden van het managementteam - Martijn Dehaene, Robby Herfs en Karen De Visch - een participatie in het kapitaal van de vennootschap. Stijn De Rammelaere zal zich terugtrekken uit de dagelijkse activiteiten, maar zal de strategie van Profacts blijven ondersteunen in zijn nieuwe rol als voorzitter van de raad van bestuur. Carine Vaeremans blijft als CEO verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Profacts.

Stijn De Rammelaere: "Profacts heeft een sterke 'can do' ondernemersgeest en heeft altijd gefocust op oplossingen op maat van klanten en klanttevredenheid. Ik ben bijzonder trots dat we een aantal jonge ondernemers in ons midden hebben die mee investeren in de toekomst van Profacts en ondersteunen de ambitie om samen een sterke groei te realiseren. Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk voor ons bedrijf, samen met onze nieuwe partner Vectis die ons zal versterken in onze volgende groeifase.”

Focus op thought leadership

De samenwerking met Profacts past ook in de strategie van Vectis om te investeren in groeiende, sterke bedrijven. Lieven Coen, partner Vectis Private Equity: "We werden vooral aangetrokken door de kwaliteit van het management en de uitgesproken ambitie om verder te investeren in innovatieve en digitale oplossingen voor zijn klanten. De focus op thought leadership, de toewijding en passie voor de markt, onderzoek dat we bij Profacts hebben meegemaakt, biedt een uitstekende basis voor verdere groei. Verder kijken we er naar uit om in gesprek te gaan met partijen die deel willen uitmaken van deze ambitieuze samenwerking.” 

Deze samenwerking werd mogelijk gemaakt door Deloitte Corporate Finance en Deloitte Legal als adviseurs voor Profacts en door Finvision en Argo Law als adviseurs voor Vectis Private Equity.

gebouw profacts

Streekfonds Oost-Vlaanderen
Advertentie Festival van Vlaanderen