Skip to main content
 • Home
 • Metropolitan Cultural Night – Heb je nog privacy?
Metropolitan Cultural Night – Heb je nog privacy?

Metropolitan Cultural Night – Heb je nog privacy?

Maak kennis met dit waargebeurde docudrama en hype uit New York! Voor deze editie van onze Metropolitan Cultural Night op 27 mei zijn we te gast bij het Kunstenfestivaldesarts in het Théâtre Varia te Elsene. Het wordt een avond die de deelnemers zal confronteren met de groeiende bedreiging van hun privacy. Cultuurliefhebber of niet, dit event is een echte must!

We worden verwelkomd door het management van Kunstenfestivaldesarts voor een korte inkijk in de bouwstenen van het succes van dit jaarlijkse festival. Daarna start het avondprogramma met een beklijvende docudrama over praktijken van Amerikaanse veiligheidsdiensten. Het geeft het waar gebeurde relaas van een vrouw in dienst bij de luchtmacht, die door de FBI  wordt verhoord en vervolgens beschuldigd documenten te hebben gelekt die de Russische inmengingen in de Amerikaanse presidentiële verkiezingen van 2016 bewijzen. Ze wordt veroordeeld. De voorstelling geeft het verhoor weer. Het roept verontrustende vragen op over de plaats van de openbare veiligheidsdiensten in onze democratieën.

Daarna volgt een praktische workshop om het bewustzijn van privacy te vergroten door technieken te leren die gemakkelijk kunnen worden gebruikt om zichzelf en anderen te anonimiseren. Als onderdeel van de workshop gebruiken we een aangepast draadloos netwerk, waardoor we het netwerkverkeer van alle deelnemers kunnen monitoren. Samen bekijken we de resultaten die zullen onthullen welke gegevens we uitzenden zonder het te weten.

Mis de hype uit New York niet en kom het ontdekken in Brussel!

 • Onthaal met hapje en drankje
 • Voorstelling "Is This A Room: Reality Winner Verbatim Transcription"
 • Presentatie Kunstenfestivaldesarts
 • Offensive privacy workshop
 • Receptie

“Director Tina Satter turned this exercise in theater vérité, in which the blandest conversational clichés come loaded with unspecified menace, into a Kafka-like nightmare with a tension level worthy of Hitchcock.”

New York Times

Met dank aan onze structurele partners

k

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan onze eventpartners

j

 

 

 

 

 

 

 

Adres

Théâtre Varia,
Scepterstraat 78
1050 Elsene

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 85 euro
 • YVM-leden: 50 euro
 • Niet-leden: 120 euro

Excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Info en inschrijving via de inschrijfknop of via jan.vandoren@voka.be

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD Worx
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering