Antwerpen-Waasland Mobiel

21/03/2017
AW Mobiel

Wilt u als ondernemer meer weten over de wegenwerken in uw regio of welke hinder u wanneer kan verwachten? Op Antwerpen-Waasland Mobiel vindt u een overzicht van de regionale werken op basis van startdatum en locatie. Via een korte samenvatting komt u uit bij meer informatie over de timing, hinder, omleidingen en de ontsluiting van bedrijventerreinen. Dit overzicht is ook een verwijskanaal naar de bron- en contactinformatie van de bevoegde infrastructuurbeheerder.

Antwerpen-Waasland Mobiel helpt u vlot onderweg door onze regio! We geven u graag een overzicht van wat waar te gebeuren staat en wat de gevolgen zijn, afgestemd op uw noden.
Contacteer bereikbaarheidsmanager Steven Roeland voor meer informatie.

 

Start en/of fasewissels werven 2018

Juli

 • Sint-Job-in-‘t-Goor/E19: maand lang werken op snelweg vanaf 27 juli

  Op 27 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de E19 tussen het op- en afrittencomplex van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) in de richting van Antwerpen. Het verkeer beschikt er tot 3 september over slechts twee versmalde rijstroken. Er wordt verkeershinder verwacht.
   
 • Antwerpen/E19: 10 dagen beperkte doorgang aan knooppunt Antwerpen-Noord vanaf 6 juli

  Op 6 juli 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (A12/E19) in de richting van Nederland. Het verkeer beschikt er tot 16 juli over slechts twee versmalde rijstroken. Er wordt verkeershinder verwacht.

Juni

Mei

 • Beveren/Waaslandhaven: R2 twee dagen volledig afgesloten vanaf 25 mei.

  Op 25 mei wordt de R2 ter hoogte van Waaslandhaven-Noord twee dagen volledig afgesloten. De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen er een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. Voor het plaatsen van de brugleuning moet de snelweg om veiligheidsredenen volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

 • Boom: ruim vijf maanden werken op brug over Rupel

  Op 28 mei start De Vlaamse Waterweg met de grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren. De brug – die deel uitmaakt van de N177 - zal bepaalde periodes niet toegankelijk zijn voor verkeer.
   
 • Boom/Niel/Rumst: Infobijeenkomst werken brug Rupel op 9 mei

  De Vlaamse Waterweg start binnenkort met de renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren en ernstige hinder veroorzaken. De waterbeheerder organiseert samen met de gemeente Boom op 9 mei een infovergadering over de werken
   
 • Antwerpen/Boom/Wilrijk/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 7 mei en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

April

 • Sint-Niklaas/Temse: week lang grote hinder op N41

  Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de asfaltwerken op de N41 in Hamme. Verkeer op de N41 blijft in beide richtingen mogelijk, maar wordt beurtelings geregeld. Dit zal veel hinder veroorzaken op en rond de N41, alsook voor het doorgaand verkeer van Sint-Niklaas of Temse naar Dendermonde. De werken duren tot en met 28 april.


   
 • UPDATE Temse/Sint-Niklaas: van 18 april tot eind september grote hinder op N16 door werken aan Scheldebrug

  Op 18 april startte De Vlaamse Waterweg met dringende herstellingswerken aan de oude Scheldebrug Bornem‐Temse op de N16 tussen Mechelen en Sint‐Niklaas. Het verkeer wordt tijdens de werken in twee richtingen over de nabijgelegen nieuwe brug geleid. In elke rijrichting is slechtst één rijstrook beschikbaar. Het autoverkeer ondervindt ernstige verkeershinder tot eind september.
 • Sint-Niklaas: Verbinding N70-N16 twee dagen onderbroken

  Op 10 en 11 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer een deel van het asfalt op de Parklaan (N16) in Sint-Niklaas. Door deze onderhoudswerken zal er geen verkeer mogelijk zijn dat vanaf de N70 (Prinses Josephine Charlottelaan) de N16 wil opdraaien richting van Bornem. Ook de oprit naar het Waasland Shopping Center vanop de N70 via de N16 zal niet toegankelijk zijn. Het verkeer wordt omgeleid. 
   
 • Brasschaat: 3 weken omleiding door werken Sint-Jobsesteenweg 

  Vanaf 9 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad langs de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Brasschaat. Er geldt drie weken lang eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer richting Brasschaat volgt een omleiding.
   
 • Antwerpen/Ring: week zware verkeershinder door werken ring

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 9 april ‘s avonds met dringende herstellingswerken op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne. De werken duren tot 16 april. Hierbij zullen vier rijstroken van de ring afgesloten worden. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken.
   
 • Sint-Niklaas: Fasewissel werken kruispunt R42 – Driekoningenstraat uitgesteld 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start pas op 9 april start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt drie maanden.
   
 • Antwerpen/Haven: week lang omleiding Royersbrug 

  Vanaf 7 april voert het Havenbedrijf aanpassingswerken uit ter hoogte van de Royersbrug. De brug, die de Antwerpse haven van ontsluiting voorziet langs de Scheldelaan, wordt gesperd tot en met 15 april.  Alle auto- en vrachtverkeer dat van de Scheldelaan richting stad Antwerpen moet, wordt omgeleid.

 • Antwerpen: werken Herentalsebaan

  De stad Antwerpen en het district Deurne werken starten op 4 april met de heraanleg van de Herentalsebaan. De winkelstraat wordt volledig vernieuwd. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind december 2018.  Afhankelijk van de fase zijn er verminderde rijstroken of omleidingen van toepassing.
   

 • Brecht/Sint-Lenaarts: Hoogstraatsebaan en Hees 10 dagen afgesloten 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voort vanaf 4 april onderhoudswerken uit aan de Hoogstraatsebaan/Hees (N115) tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken duren tot en met 13 april. Tijdens deze periode is de N115 afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt er een omleiding voorzien via Rijkevorsel.

 • Antwerpen/R2/E19/E17: maand lang onderhoudswerken tunnels 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 april en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Maart

 • Antwerpen: Kattendijkbrug twee weken dicht vanaf 31 maart

  Vanaf 31 maart sluit stadsontwikkelingsbedrijf AG Vespa de Kattendijkbrug in Antwerpen af voor twee weken voor gemotoriseerd verkeer. Dit is nodig om de aansluiting van de nieuwe Droogdokkenweg te realiseren. Omrijden moet via de Mexicobrug of de Brouwersvliet en de Noorderlaan.

 • Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord op 30 maart van start

  De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. Op 30 maart start een nieuwe fase, waarbij de bruggen van de Sint-Antoniusweg over de spoorweg onderbroken worden. Deze fase duurt tot juni 2018. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken voor het verkeer van en naar het Deurganckdok.

 • Antwerpen: grote vertraging werken Noorderlijn: knip Leien verwacht tot eind 2019

  De werken aan de Noorderlijn, de tramlijn die De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel aanleggen over de Antwerpse Leien, zullen ernstige vertraging oplopen. De aannemer heeft een aangepaste planning voorgesteld waarin de eindtiming van de werken verschuift naar februari 2020. Verwacht wordt dat de zogenaamde knip van de Leien een jaar langer zal duren: tot december 2019.

 • Sint-Niklaas: Vanaf 26 maart fasewissel heraanleg kruispunt R42 - Driekoningenstraat

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 26 maart start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt wellicht tot het zomerbouwverlof.
   

 • Beveren/Melsele: infobijeenkomst voor ondernemers op 21 maart over werken N70

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren organiseren op 21 maart een infobijeenkomst over de geplande werkzaamheden op de N70 (Grote Baan) in Beveren. De N70 wordt in 2019 heraangelegd tussen het rondpunt 'Cortwalle' (Vesten) en de grens met Zwijndrecht (net voor de rotonde P+R Melsele). De werken zullen ernstige verkeershinder veroorzaken.

 • Antwerpen/Merksem/Ring: afrit Merksem van 16 tot 18 maart afgesloten

  Van 16 tot 18 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan één van de twee afritten in Merksem van de Antwerpse ring (R1) richting Nederland. De afrit die aansluit op de Groenendaallaan richting Luchtbal is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid naar de afrit Ekeren van de A12.

 • Antwerpen/haven: Meestoofbrug (Boudewijnsluis) twee weken dicht

  Het Havenbedrijf voert vanaf 12 maart werken uit aan en rond de Meestoofbrug. De brug verbindt de Scheldelaan ter hoogte van de Boudewijnsluis en wordt twee weken afgesloten. De werkzaamheden zullen in de Antwerpse haven verkeershinder veroorzaken als het alternatief – de Boudewijnbrug – is geopend om scheepvaartverkeer door te laten.

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug dicht voor alle verkeer

  Het Havenbedrijf laat werken uitvoeren aan de Noordkasteelbrug op 10 maart. De brug is dan gesloten voor alle landverkeer. Omrijden moet via Noorderlaan om de Oosterweelsesteenweg te bereiken.

 • Antwerpen/Haven: Dijkwerken Scheldelaan tussen Fort Sint-Filips en Lillo van start

  In de Antwerpse Haven zijn op 5 maart langs de Scheldelaan voorbereidende werken gestart voor de dijkverhogingen in het kader van het Sigmaplan. Half april leggen de Vlaamse Waterweg en het Havenbedrijf tussen Fort Sint-Filips en Lillo een verhoogde dijk en een pijpleidingenstrook aan. Fietsend woon-werkverkeer wordt vanaf april omgeleid.

 • Elversele/Hamme: Hinder op N41 in Hamme door aanleg fietspaden

  In het kader van de aanleg van de nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Elversele (Temse) en Dendermonde, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op 5 maart met werken die hinder voor het verkeer veroorzaken. Op de Rijksweg (N41) rijdt het verkeer over versmalde rijstroken. Deze fase van de werken duurt tot eind april.

 • Antwerpen/Borsbeek/E34/E19/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.
   

 • Beveren/Waaslandhaven: Langdurige grote hinder complex Waaslandhaven-Noord

  De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. De werkzaamheden van de fase met ernstige verkeershinder zouden al gestart moeten zijn. Het vriesweer heeft de startdatum van werken uitgesteld naar 5 maart.

februari

 • Antwerpen/Haven: werken Scheldelaan verlengd tot eind juni 2018

  De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Elia uitvoeren op de Scheldelaan in Antwerpen zullen hun geplande einddatum niet halen. De werken zullen wellicht pas kunnen afgerond worden eind juni 2018. De fasering wordt herbekeken.

   
 • Antwerpen/haven: 2 maanden werken op Kruisweg vanaf 19 februari

  Op 19 februari start de tweede fase van de werken van de Kruisweg/Antwerpsebaan richting Antwerpen tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111). In de richting Berendrecht vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de rijweg. De werken zullen 2 maanden duren. Er wordt een omleiding voorzien via de Antwerpsebaan.

   
 • Brecht: Brug over E19 vanaf 19 februari vier dagen dicht

  Van 19 tot en met 22 februari sluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brug van de Bethovenstraat (N133) over de E19 in Brecht volledig af om werkzaamheden uit te voeren. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid langs de ovonde van de Papbosstraat (N115b). 

   
 • Sint-Niklaas: verbinding Driekoningenstraat-Spoorweglaan drie dagen gesloten

  Op 16 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de rotonde aan de Driekoningenstraat en de Spoorweglaan. Het verkeer zal drie dagen niet van de Driekoningenstraat naar de Spoorweglaan kunnen rijden. Ook de tunnel onder het station wordt in één rijrichting gesloten. Er wordt een omleiding voorzien.
   

 • Antwerpen: nieuwe fase heraanleg Slachthuislaan

  Op 14 februari start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met een nieuwe fase van de werken aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Vanaf dan wordt het wegdek aan de stadszijde aangepakt. Er blijft één rijstrook beschikbaar in elke richting voor het doorgaand autoverkeer. De werken zijn afgerond tegen de zomer van 2018.
   

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten

  Het Havenbedrijf voert vanaf 13 februari renovatiewerken uit aan de Noordkasteelbrug. De brug wordt twee dagen lang gesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt omgeleid.
   

 • Antwerpen/Beveren/ E34/E19/R1/R2: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 februari en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Januari

 • Elversele/Temse: werken fietssnelweg N41

  De nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Sint-Niklaas en Elversele (Temse) die eind 2017 is opengesteld, wordt nu doorgetrokken tot in Dendermonde. Samen met dit project saneert het Agentschap Wegen en Verkeer ook de bruggen over de Schelde en de Durme. De werken zullen tot het voorjaar van 2019 duren. Op 23 januari is er een infovergadering over timing en hinder voor ondernemingen.
   

 • Kallo/Haven: Farnesebrug week dicht

  Het Havenbedrijf laat vanaf 22 januari werken uitvoeren aan de Farnesebrug. De brug, gelegen ten oosten van de Kallosluis, is vijf dagen niet toegankelijk voor alle verkeer. Vrachtvervoer wordt geadviseerd zoveel om te rijden via de Beverentunnel te rijden om lange wachttijden aan de Melselebrug te vermijden.
   

 • Antwerpen: werken Scheldekaaien Nieuw Zuid opnieuw van start

  Vanaf 22 januari start De Vlaamse Waterweg nv opnieuw met de heiwerken aan de Antwerpse Scheldekaaien in Nieuw Zuid. Dit voor de aanleg van de nieuwe kaaimuur in de zones van D’Herbouvillekaai en de De Gerlachekaai. Deze fase van de werken zal duren tot april 2018.

 • Antwerpen: Twee maanden nachtwerken Jan De Vostunnel vanaf 14 januari

  Op 14 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het tweede deel van de renovatie van de tunnelkoker richting Antwerpen in de Jan De Vostunnel. De tunnelkoker wordt ‘s nachts afgesloten. Afhankelijk van de bestemming van het verkeer worden diverse omleidingen georganiseerd. Tegen 16 maart moeten de werken klaar zijn.

 • Merksem: werken op de Frans De L'Arbrelaan

  Op 9 januari is de eerste fase van de werken op de Frans De L’Arbrelaan in Merksem gestart. Nutsleidingen en rioleringen worden vernieuwd en het wegdek tussen de Sint-Bartholomeusstraat en de Beukenhofstraat wordt heringericht. De werken zullen zo’n 10 maanden duren. Het verkeer kan gedurende de werken slechts in één rijrichting rijden.
   
 • Antwerpen: herinrichting Tunnelplaats van start

  Op 8 januari start in Antwerpen de herinrichting van de Tunnelplaats. De heraanleg gebeurt in verschillende fasen en zal klaar zijn tegen juni 2019. Tijdens de werken is er geen verkeer naar de Leien mogelijk via Ankerrui-Zuid. De Waaslandtunnel blijft steeds bereikbaar. Infopunt Noorderlijn organiseert op 19 december een infomoment.

Start en/of fasewissels werven 2017

December

November

 • Elversele: 27 november start voorbereidende werken fietssnelweg N41 

  Op 27 november starten de voorbereidende werken voor de nieuwe fietsverbinding langs de N41. In het voorjaar van 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer met het doorstrekken van de recent aangelegde fietssnelweg in Elversele (Temse) tot aan het kruispunt met de Mechelsesteenweg in Dendermonde. Tegelijkertijd zal AWV de bruggen over de Schelde en Durme saneren. De werken moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

 • Lokeren: Zelebaan (N47) terug in gebruik op 14 november

  Op 14 november heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Zelebaan (N47) aan het op- en afrittencomplex van de E17 in Lokeren terug opengesteld. De afrit Zele van de E17 kreeg bovendien eind deze week nog een asfaltlaag en markeringen. Meteen gaat ook de nieuwe verkeerssituatie in voege. De oprit van de N47 richting Zele naar de E17 richting Gent is definitief gesloten. Wie vanuit Lokeren naar de E17 richting Gent wil, moet voortaan naar links aan het lichtengeregeld kruispunt.
   

 • Edegem: jaar lang werken in Drie Eikenstraat

  Vanaf maandag 13 november starten de gemeente Edegem, rioolbeheerder Rio-Link en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Drie Eikenstraat (N106). De verbindingsweg met de E19 wordt enkele richting gedurende de werken. Doorgaand verkeer moet omrijden. De werken zullen een jaar duren.
   
 • Antwerpen: Londenbrug opent opnieuw op 11 november

  Na 16 maanden onderbreking, gaat de Londenbrug op het Antwerpse Eilandje op 11 november terug open voor alle verkeer en wordt de Rijnkaai opnieuw bereikbaar. Doordat de Londenbrug terug in gebruik is, gaat vanaf 13 november de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdstraat en de Koeikensgracht definitief dicht. Verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet, kan dan via de Cassierstraat rijden die voortaan dubbelrichting wordt.
   
 • Sint-Niklaas: vanaf 6 november fasewissel heraanleg kruispunt R42-Driekoningenstraat

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft gemeld dat het op 6 november start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt tot het voorjaar 2018.
   
 • Antwerpen/R0/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 30 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 30 oktober en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels. Overdag zijn de tunnels altijd open.

 

Oktober

 • Antwerpen: werken Tunnelplaats vanaf 30 oktober

  Op 30 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor de heraanleg van de Tunnelplaats en Ankerrui in Antwerpen. Er worden nutswerken uitgevoerd in verschillende fases. Er worden tijdelijk doorgangen of afslagstroken afgesloten. Van 6 november tot 1 december is de Ankerrui Zuid afgesloten. Op 24 oktober gaat een infomoment door over deze werken op het infopunt Noorderlijn.
   

 • Antwerpen/Ekeren: Steenstraat week onderbroken vanaf 30 oktober

  Vanaf 30 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Steenstraat (N114) in Ekeren tussen (en met inbegrip van) de kruispunten met het Klein Hagelkruis en de Ferdinand Verbieststraat. De werken zullen een week duren. Het verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de Transcontinentaalweg en de Noorderlaan.
   
 • E34: Renovatie Zelzatetunnel klaar op 23 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de werken aan de Zelzatetunnel op de E34 afgerond. Op 22 oktober start het wegnemen van de signalisatie. Om veiligheidsredenen moet de tunnel volledig dicht van 22 oktober om 12 uur tot 23 oktober om 5 uur. Het verkeer rijdt om via de R4 langs de op- en afritten Zelzate-West en Zelzate-Oost. Daarna zijn alle werken afgerond en rijdt het verkeer van en naar Antwerpen terug over twee rijstroken in elke richting.

 • Antwerpen: Vanaf 23 oktober fasewissel werken Italiëlei

  Op 23 oktober starten De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken op de Italiëlei. De werfzone breidt zich dan uit over de middenrijbaan, van de Tunnelplaats tot aan de Noorderplaats. De doorgang tussen de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht wordt definitief afgesloten van zodra de nieuwe Londenbrug in gebruik is.
   

 • Temse/Sint-Niklaas: N41 drie weken afgesloten

  Op 16 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de laatste fase van de werken op de N41 tussen de Kettermuitstraat in Sint-Niklaas en de tunnel aan de Dorpstraat in Elversele. Hiervoor moet de N41 drie weken volledig dicht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht.
   
 • Beveren/Antwerpen/haven: R2 aan Waaslandhaven-Noord 2 dagen gesloten

  Afdeling Maritieme Toegang sluit op 14 en 15 oktober de R2 ter hoogte van complex Waaslandhaven-Noord volledig af voor het plaatsen van brugliggers voor de nieuwe brug over de snelweg. Het doorgaand verkeer tussen de Beveren- en de Liefkenshoektunnel moet de omleiding volgen via het op- en afrittencomplex.
   
 • Antwerpen/Merksem: vanaf 13 oktober werken aan aanloophelling IJzerlaanbrug

  Op 13 oktober start de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in Merksem met de afbraak van de aanloophelling van de oude IJzerlaanbrug. De doorgang onder de Ingenieur Menneslaan wordt afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer moet er beurtelings passeren op de Vaartkaai. Fietsverkeer rijdt om.
   
 • E313 Ranst/Wommelgem: vernieuwing asfalt

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 oktober gedurende vier weekends het asfalt van de E313 richting Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex in Wommelgem. De werken worden enkel ‘s nachts uitgevoerd. Het verkeer beschikt dan slechts over één rijstrook. Overdag blijven drie rijstroken beschikbaar.
   
 • Stabroek: Ettenhoven/Kleine Molenweg (N114) en afrit A12 week afgesloten 

  Op 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de Ettenhoven/Kleine Molenweg (N114) in Stabroek. De werfzone bevindt zich tussen de afrit Hoevenen van de A12 (inclusief Dijkstraat) en het kruispunt van de Kleine Molenweg met de Dorpsstraat (N111) in het centrum van Stabroek. De werken zullen twee weken duren. Tijdens de eerste week is de N114 en de afrit Hoevenen van de A12 afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.
   
 • Antwerpen/Ring/Haven/Beveren: Twee weken sporadisch werken aan tunnels vanaf 2 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 oktober periodieke onderhoudswerken uit aan snelwegtunnels, ook onze regio. Het gaat om kleinere onderhoudswerken in de Kennedytunnel, Craeybeckxtunnel, Tijsmanstunnel en Beverentunnel. De werken zijn van korte duur en vinden ’s nachts plaats. Er zijn omleidingen voorzien. Overdag blijven de tunnels open.
   
 • Antwerpen/haven: werken Kruisweg

  Vanaf maandag 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige onderhoudswerken op de Kruisweg/Antwerpsebaan (N180) in de haven van Antwerpen. Het wegdek is er versleten en aan vernieuwing toe. De werfzone bevindt zich tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111). De werken zullen begin december 2017 afgerond zijn. Verkeer blijft tijdens deze periode steeds mogelijk maar over slechts één rijstrook in beide richtingen.
   
 • Antwerpen/Deurne: Turnhoutsebaan aan brug Ring terug open voor autoverkeer

  De werf van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de Turnhoutsepoort in Antwerpen krijgt op 1 oktober een belangrijke fasewissel. Van begin oktober tot eind november 2017, wordt er gewerkt aan het wegdek en de riolering op de Noordersingel in de zuidelijke rijrichting en in de Statielei. De Turnhoutsebaan aan de brug over de ring in Deurne wordt na meer dan een half jaar terug opengesteld voor alle verkeer. Het verkeer stad- in en uitwaarts kan voortaan via de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan zijn weg verderzetten.
   

September

 • Deurne: werken aan kruispunt Confortalei-Lakborslei

  Het district Deurne is eind september gestart met de heraanleg van het kruispunt van de Confortalei met de Lakborslei in Deurne. De werken zullen tot maart 2018 duren. Tot de kerstvakantie is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Verkeer wordt omgeleid.

 • Antwerpen/Ring: vanaf 25 september vijf weken nachtwerken op Antwerpse ring

  Vanaf 25 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voegen op de Antwerpse Ring (R1) tussen de afrit Deurne en de Kennedytunnel in de richting van Gent. De werken worden enkel ’s nachts uitgevoerd. Dan moet wel rekening gehouden worden met ernstige hinder. Er worden tijdelijk rijstroken en op- en afritten afgesloten. Ook de Craeybeckxtunnel gaat drie dagen dicht. De werken zijn eind oktober afgerond.

 • Wijnegem/Schilde: omleiding door heraanleg fietspad Turnhoutsebaan

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is op 11 september in Wijnegem gestart met werken aan het fietspad langs de Turnhoutsebaan (N112) tussen de Helenalei en de Kasteeldreef richting Schilde. Verkeer richting Schilde kan langs de werfzone passeren, richting Wijnegem volgt het verkeer een omleiding. De werken duren tot eind oktober 2017.

   
 • Antwerpen/haven: Royerssluis tot 23 oktober buiten dienst

  Het Havenbedrijf heeft op 11 september de Royerssluis buiten dienst gesteld voor een periode van een week. Die buitendienstelling is nu verlengd tot 23 oktober. Het verkeer zal gedurende de hele periode enkel gebruik kunnen maken van de Royersbrug om de Scheldelaan te bereiken.
   
 • Temse/Tielrode: Durmejaagpad onderbroken tot eind 2017

  Waterwegen en Zeekanaal is op 8 september gestart met de bouw van een uitwateringsconstructie voor het getijdengebied Klein Broek in Temse. Tussen Tielrode en de Mirabrug in Waasmunster is het jaagpad aan de Durme minstens tot eind 2017 afgesloten. Fietsers die woon-werkverplaatsingen maken langs het jaagpad, moeten omrijden.
   
 • Antwerpen: werken kruispunt Kattendijkdok gestart

  Voor de aanleg van de Noorderlijn, werd op 5 september gestart met de aansluiting van de tramsporen van de Londenstraat naar Kattendijkdok-Oostkaai. Richting Londenbrug wordt het kruispunt met Kattendijkdok-Oostkaai gesperd is. Verkeer met bestemming Kattendijkdok-Oostkaai wordt tot midden november omgeleid.
   
 • Ranst/Zandhoven: werken brug E313 in Grobbendonk klaar

  Het Agentschap Wegen en Verkeer is na anderhalf jaar klaar met de werken aan de nieuwe brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. Het verkeer kan er opnieuw beschikken over alle rijstroken. In maart 2016 begon AWV aan de vernieuwing van de snelwegbrug in Grobbendonk. De noordelijke helft van de brug werd daarbij volledig afgebroken, inclusief de pijlers en funderingen, en vervolgens heropgebouwd.

Augustus

 • Haven/Lillo: gewijzigde verkeerssituatie Scheldelaan tot april 2018

  Eind augustus hebben Elia en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werfzone van werken aan de Scheldelaan in de Antwerpse haven uitgebreid tot aan het complex Lillo (nr.12). Verkeer richting Zandvliet moet de omleiding via de A12 volgen. Deze verkeerssituatie blijft behouden tot het einde van de werken (april 2018).

Juli

 • Merksem/Deurne: Vaartkaai drie maanden afgesloten

  De Vlaamse Waterweg voert grote werkzaamheden uit aan de Azijnbrug. Ook op de Vaartkaai worden werken gestart. Nadat de weg op 15 juli één weekend dicht gaat voor alle verkeer, volgt vanaf 29 juli tot 27 oktober een permanente onderbreking. Er worden omleidingen voorzien.

 • Antwerpen: werken aan Jan De Vostunnel

  Vanaf 10 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met renovatiewerken in de Jan De Vostunnel in Antwerpen. De tunnelkoker stadinwaarts wordt vijf weken volledig afgesloten. Verkeer naar de stad en naar de Antwerpse ring wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei. Verkeer richting A12/Brussel kan wel nog door de tunnel, maar over slechts één rijstrook.

 • Haven/Lillo: nieuw wegdek tussen Liefkenshoektunnel en Tijsmanstunnel

  In juli en augustus vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het betonnen wegdek van de R2 tussen de Liefkenshoektunnel en de Tijsmanstunnel door een nieuw wegdek in asfalt over een lengte van 450 m. De werken starten op 1 juli. Het wegdek op deze locatie is zwaar belast en dringend aan vernieuwing toe. De eerder geplande werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex van Lillo (nr. 12) zelf zijn uitgesteld en zullen dit jaar niet uitgevoerd worden. Maar gezien de aansluitingen van het complex zich wel in de werfzone van de R2 bevinden, zal het complex tijdens de werken op de R2 toch gedeeltelijk afgesloten zijn.
   

 • Merksem/Deurne: werken Azijnbrug

  Op 3 juli start De Vlaamse Waterweg met het afbreken van de Azijnbrug. De brug zal tot 31 maart 2018 afgesloten zijn voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien via andere bruggen over het Albertkanaal.

 • Brecht/Sint-Lenaarts: werken fietsbrug Hoogstraatsebaan 

  Op 3 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer met renovatiewerken aan de fietsbrug langs de Hoogstraatsebaan (N115) in Sint-Lenaarts. De werken zullen ongeveer drie weken duren. Fietsverkeer wordt omgeleid.

Juni

 • Beveren/Stekene: werken op E34

  Van 30 juni tot 3 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer betonherstellingen uit op  op de E34 tussen de op- en afrittencomplexen Beveren en Kemzeke in beide richtingen. Er is slechts één rijstrook beschikbaar in beide richtingen.
   
 • Antwerpen/Hoboken/Wilrijk: beperkte bereikbaarheid door BK Wielrennen

  Op 24 en 25 juni gaat het Belgisch kampioenschap wielrennen in Antwerpen door. In het zuidelijk deel van de stad zijn bepaalde zones beperkt of anders bereikbaar.
   
 • Antwerpen: heraanleg Slachthuislaan van start

  Op 19 juni start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met de werken op de Slachthuislaan. De werken starten met de aanleg van een parking op de kade van Lobroekdok. Die duren tot 6 juli. Op 1 augustus start de eigenlijke heraanleg van de Slachthuislaan. De werken duren tot midden 2018.
   
 • Haven/Lillo: gratis fietsveer Kanaaldok van start

  Op 19 juni start het Havenbedrijf met het inleggen van een gratis fietsveer op het Kanaaldok ter hoogte van Lillobrug. De maatregel komt er om woon-werkverkeer met de fiets aantrekkelijker en meer betrouwbaar te maken. De huidige fietsroute over de Lillobrug zorgt door het drukke scheepvaartverkeer vaak voor onverwacht en veel tijdverlies bij een openstaande brug. De veerdienst is 7 dagen op 7 beschikbaar. 
   
 • Lokeren: op- en afrit E17 maand gesloten

  Op 13 juni is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met een nieuwe fase aan de werken voor de heraanleg van de Zelebaan (N47) in Lokeren. Verkeer op de N47 beschikt over één rijstrook in elke richting. De op- en afrit van de E17 richting Gent gaan tot midden juli dicht en het verkeer vanuit Antwerpen met bestemming Lokeren rijdt om via Beervelde.
   
 • Antwerpen/Wommelgem: drie nachten werken op E313

  Tijdens de nachten van 8, 9 en 10 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgebreide herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek van de E313. Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) krijgt een deel van het wegdek richting Hasselt een nieuwe laag asfalt.
   
 • Antwerpen/Eilandje: laatste fase werken Kattendijkdok-Oostkaai van start

  Op 8 juni start de laatste fase van de werken aan de Kattendijkdok-Oostkaai. Gedurende de werken is de Madrasstraat afgesloten ter hoogte van de Kattendijkdok-Oostkaai. Er is een omleiding via de Indiëstraat. De werken duren tot eind augustus. Alle doorgaand verkeer op de Kattendijkdok-Oostkaai rijdt vanaf 8 juni over de nieuwe weg en de westelijke Mexicobrug. 

 • Antwerpen: vanaf 5 juni geen doorgaand verkeer op Leien tot eind 2018

  Op 5 juni starten de stad Antwerpen, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van het Operaplein. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een nieuwe ondergrondse parking en autotunnels. De werken maken deel uit van het project Noorderlijn. De Leien worden onderbroken tussen de Violierstraat en de Maria-Theresialei. Deze tijdelijke ingreep zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van de stad. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk tot eind december 2018.
   
 • Antwerpen: kruispunt Paardenmarkt-Hessenbrug dicht van 2 tot 4 juni

  Het district Antwerpen start op 2 mei met de heraanleg van de Paardenmarkt. Op 6 juni eindigen de stad en het district Antwerpen de heraanleg van de Paardenmarkt. Er is nog wel kortstondig hinder: van 2 tot 4 juni wordt het kruispunt met de Hessenbrug en Vekestraat volledig afgesloten en is doorgaand verkeer niet mogelijk.
   
 • Antwerpen/Linkeroever: liften Kennedytunnel weer open

  De werken aan de liften van de Kennedyfietstunnel zijn op 1 juni afgerond. Na drie maand inactiviteit is de vernieuwing en modernisering van de liften afgerond. Fietsers kunnen voortaan terug rekenen op meer comfort en een betere betrouwbaarheid bij het gebruik van de liften. De maatregel geeft de alternatieve bereikbaarheid van de stad met de knip van de Leien meer kansen. 

Mei

 • Haven/Lillo: werfzone Scheldelaan breidt uit

  Op de Scheldelaan (N101) in de Antwerpse Haven breidt Elia vanaf 29 mei haar werkzaamheden uit. De werfzone loopt vanaf dan vanaf Vesta Terminal uit tot aan de toegangsweg van Oiltanking Antwerp en het Havencentrum. Plaatselijk verkeer op de Scheldelaan (N101) richting Zandvliet blijft mogelijk tot de ingang van Vesta Terminal.

 • Lokeren: asfaltwerken op E17

  Op 24 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met asfaltwerken op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt gedurende twee weekends op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt over 2 versmalde rijvakken en tijdelijk over één rijvak in plaats van drie. 

 • Antwerpen: werken Stenenbrug starten 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de werken aan het kruispunt van de Noordersingel met de Turnhoutsepoort bijna afgerond. Op 20 mei eindigen de werken en start aansluitend de heraanleg van het kruispunt met de Stenenbrug. Dit kruispunt wordt tot begin juli 2017 afgesloten. Het verkeer kan dan niet meer langs deze weg stadinwaarts of –uitwaarts rijden.

 • Beerse/Lille/Turnhout/Antwerpen: werken E34 tussen Lille en Turnhout wisselen van kant

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt momenteel de E34 tussen Lille en Turnhout. De werken richting Antwerpen zijn bijna afgerond. Op 20 mei wijzigt de werfzone: dan wordt tot midden juli 2017 gewerkt op de rijweg richting Nederland. Het verkeer rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.

 • Deurne: grootste hinder bij heraanleg Bischoppenhoflaan voorbij tegen 16 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog tot 16 mei aan de tweede fase van de heraanleg van de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Als het fietspad en de parkeerstrook aan de noordzijde is afgewerkt, kan het verkeer terug over twee rijstroken beschikken in beide richtingen. Tot 16 mei zullen lokale ondernemers echter een aantal dagen niet bereikbaar zijn.

 • Merksem: infomoment wegenwerken op 15 mei

  Op 15 mei organiseert Slim naar Antwerpen in Merksem een infovergadering over wegenwerken. Bovendien is er vanaf 15 tot 18 mei een infotentoonstelling. De infotentoonstelling loopt van 15 mei tot 18 mei van 14 tot 17 uur in het Districtshuis Merksem (Burgemeester Jozef Nolfplein 1). Het infomoment wegenwerken gaat door op dezelfde locatie op 15 mei, doorlopend van 17 tot en met 21 uur. Er is mogelijkheid tot vragen stellen aan stad Antwerpen, het district, provincie Antwerpen, BAM en NV De Scheepvaart.
   

 • Antwerpen: Bourlastraat en Leopoldstraat onderbroken

  Op 11 mei start het District Antwerpen met herstellingswerken aan de Bourlastraat en de Leopoldstraat. Lokale verzakkingen moeten dringend worden aangepakt. De weg speelt immers een belangrijke rol om de lokale mobiliteit tijdens de knip van de Leien vanaf 5 juni te garanderen. De straten zijn afgesloten tot 31 mei. Er is een omleiding voorzien.
   

 • Wilrijk: werken aan kruispunt Krijgsbaan met Legerstraat uitgesteld 

  Omwille van administratieve vertragingen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de startdatum van de aanpassingswerken aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk niet gehaald. De startdatum is nu vastgepind op 10 mei. Overdag is de R11 afgesloten in de rijrichting waarop gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid. Na 16.00 uur en tijdens de weekends is de R11 in beide richtingen open voor verkeer. Op 6 juni eindigen de werken.

 • Brecht: werken Schotensteenweg met ernstige hinder starten vroeger

  In tegenstelling tot wat het Agentschap Wegen en Verkeer eerder had gecommuniceerd, starten de werken met grote hinder op de Schotensteenweg in Brecht niet op 15 mei maar al vanaf 8 mei. De rijweg wordt er opgebroken en heraangelegd. De werken zullen 2 tot 3 weken duren.

 • Schilde: nieuwe omleidingssituatie werken Turnhoutsebaan

  Op 8 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase van de aanleg van de Turnhoutsebaan in Schilde (N12). Midden juli kan de Turnhoutsebaan vermoedelijk weer opengesteld worden voor alle verkeer. Verkeer vanuit de richting van Antwerpen naar Turnhout wordt omgeleid. Doorgaand verkeer wordt afgeraden door Schilde te rijden.

 • Antwerpen/Ekeren: op-en afrittencomplex Ekeren 2 weken deels gesloten

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tussen 5 en 22 mei onderhoud uit aan het op- en afrittencomplex van de A12 in Ekeren. De noordelijke en zuidelijke opritten van Luithagen-Haven naar de A12 worden tijdens de werken afgesloten voor het verkeer. Verkeer moet omrijden via de op- en afrittencomplexen van Merksem of Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2). Op de afritten van de A12 naar Luithagen-Haven is er slechts één rijstrook beschikbaar.

 • Temse:  heraanleg N41: nieuwe verkeerssituatie

  Op 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de N41 in Temse. De omleidingen vervallen. Het verkeer richting Sint-Niklaas rijdt deels via de N41 en deels via de nieuwe aangelegde oostelijke ventweg. Aan de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2017.

 • Antwerpen: werken Paardenmarkt van start op 2 mei

  Op 2 mei start de stad en het district Antwerpen de heraanleg van de Paardenmarkt. Tussen 2 mei en 5 mei wordt het kruispunt met de Hessenbrug volledig afgesloten en is doorgaand verkeer niet mogelijk. Nadien is er tijdelijk enkelrichtingsverkeer. Staduitwaarts zal het tijdens de werken niet meer mogelijk zijn om via de Paardenmarkt de leien of de Waaslandtunnel te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via de Hessenbrug. Deze werken zullen duren tot 6 juni.
   

 • Antwerpen: van 2 tot 22 mei hinder bij afwerking kruispunt Groenendaallaan
   

  Vanaf dinsdag 2 mei gaat de laatste fase in van de afwerking van het kruispunt met de Groenendaallaan. In opdracht van de stad Antwerpen, De Lijn en Agentschap Wegen en Verkeer wordt het zuidwestelijke deel van het kruispunt en de doorgang naar de parallelweg heraangelegd. De doorgang vanaf de Noorderlaanbrug is tot 22 mei onderbroken. Tussen 2 mei en 22 mei is er tijdelijk dubbelrichtingverkeer toegelaten op de parallelweg van de Noorderlaan om de bedrijven bereikbaar te houden. Ook voor de fietsers is er hinder tijdens de werken en is een omleiding voorzien. 

 • Kontich: twee weken nachtwerken op E19

  Vanaf dinsdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstellingswerken van de middelste rijstrook op de E19 tussen Kontich en Mechelen-Zuid in de richting van Brussel. Er worden ’s nachts twee rijstroken afgesloten en het verkeer moet over één rijstrook.

April

 

 • Antwerpen/Haven: start werken Kastelweg uitgesteld tot eind april

  De heraanleg van de Kastelweg in het Antwerpse Havengebied is uitgesteld. Het Havenbedrijf (HA) zou eind maart met de werken starten en stelde die al eens uit tot midden april. Door problemen met de signalisatievergunning is de start opnieuw uitgesteld. De verwachting is dat de werken alsnog voor eind april van start gaan.
   
 • Antwerpen: Ledeganckkaai op 29 april en 27 mei afgesloten

  Waterwegen en Zeekanaal starten een nieuwe fase in de kaaimuurvernieuwing aan de Ledeganckkaai in Nieuw Zuid. Tijdens de afbraakmomenten op 29 april en 27 mei worden stukken kaaimuur afgebroken met springstoffen. Een veiligheidsperimeter worden ingesteld rond de werfzone. Tussen de Namenstraat en de Generaal Armstrongweg wordt de rijweg afgesloten gedurende een zestal uur, en de hele dag is een parkeerverbod van toepassing. Er geldt een toegangsverbod.
   
 • Antwerpen/Ring : 8 weekends werken voor nieuw wegdek E17 en Ring

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op vrijdagavond 28 april met de vernieuwing van het wegdek van de E17/R1 aan de Kennedytunnel. Op linkeroever legt AWV vanaf het op- en afrittencomplex Zwijndrecht (nr. 17) een nieuw wegdek richting Antwerpen. Ook de verbinding van de E34 naar de Kennedytunnel krijgt nieuw asfalt. Op rechteroever vernieuwt AWV de rechterrijstrook richting Nederland. Er volgen ook nog wat herstellingen in de buurt. De werken worden uitgevoerd in acht weekends en alleen ’s nachts.
   
 • Antwerpen: Napelsstraat afgesloten tot oktober

  Op 24 april is in opdracht van AG Vespa de heraanleg van de Napelsstraat gestart. Op het gedeelte tussen de August Michielsstraat en de Indiëstraat wordt de riolering en de weg vernieuwd. De volledige Napelsstraat wordt gedurende de werken afgesloten voor het autoverkeer. Het einde van de werken is voorzien in oktober 2017.
   
 • Antwerpen: Van de Wervestraat vanaf 24 april enkelrichting tot begin juni

  Op 24 april is Eandis gestart met voorbereidende werken voor de aanleg van de Noorderlijn. Daardoor is de Van de Wervestraat en een deel van de Van Maerlantstraat enkelrichting naar het zuiden. De werken moeten afgerond zijn voor de knip van de Leien begin juni.
   
 • Wilrijk: Werken kruispunt Krijgsbaan (R11)

  Op 24 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met aanpassingswerken aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk. Overdag is de R11 afgesloten in de rijrichting waarop gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid. Na 16u00 en tijdens de weekends is de R11 in beide richtingen open voor verkeer. Op 19 mei eindigen de werken.
   
 • Antwerpen: infomomenten voor bedrijven over knip Leien

  Op 24 en 25 april organiseert de Stad Antwerpen, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer een infomoment voor ondernemingen over de ingrijpende werkzaamheden aan het Operaplein voor het aanleggen van de Noorderlijn. De werken starten tijdens de eerste week van juni en knippen de Leien tot eind 2018 doormidden. De werken wijzigen de toegankelijkheid van Antwerpen. Doorgaand verkeer op de Leien is immers niet meer mogelijk. 
   
 • Essen/Kalmthout: Kalmthoutsesteenweg (N122) vanaf 24 april twee weken afgesloten
  Vanaf maandag 24 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken aan de Dorpsstraat/Noordeind/Kalmthoutsesteenweg (N122) tussen Kalmthout en Essen. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken, die ruim twee weken zullen duren, is de N122 volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via Achterbroek.
   
 • Lokeren: Op- en afrittencomplex Lokeren 3 maand afgesloten vanaf 18 april
  Op 3 april starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lokeren met de herinrichting van de Zelebaan (N47) aan het op- en afrittencomplex Lokeren. De op- en afritten van de E17 gaan in de loop van de werken dicht. Eerst gaat de op- en afrit richting Antwerpen aan de kant van Zele gaat dicht van 18 april tot midden juni 2017. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid naar het complex van Beervelde. De werken duren tot november 2017.
   
 • Beerse/Lille/Turnhout/Antwerpen: E34 richting Antwerpen 3 maanden hinder vanaf 10 april

  Op 10 april is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met vernieuwing van de E34 richting Antwerpen. Dan wordt het wegdek over een afstand van 9 km volledig vernieuwd tussen Lille en Turnhout. In beide richtingen rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken en de complexen van Beerse en Turnhout-West zijn afgesloten richting Antwerpen. Eind mei verplaatst de werf zich op het wegdek richting Nederland. Midden juli 2017 zijn de werken klaar.
   
 • Edegem: kruispunt Prins Boudewijnlaan (N173) - Kattenbroek op 7 april open
  Op 7 april worden de herinrichtingswerken aan het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met Kattenbroek in Edegem door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) afgerond. De tijdelijke asfaltlaag die er na de rioleringswerken werd aangelegd, maakt nu plaats voor het definitieve wegdek. Op 7 april gaat het nieuwe kruispunt volledig open voor het verkeer. Tot dan gaat het verkeer er nog over één rijstrook in plaats van twee.
   
 • Sint-Niklaas: Heraanleg kruispunt Driekoningen start op 18 april
  Op 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De voorbereidende nutswerken worden de komende dagen afgerond. De heraanleg zal tot de zomer van 2018 duren. Er zijn diverse omleidingen.
   
 • Beveren/Waaslandhaven: heraanleg complex Waaslandhaven-Noord
  Vanaf half april starten de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord (R2). De verhoogde rotonde zal vervangen worden door een lichtengeregeld verhoogd kruispunt. Zo kan het verkeer in de toekomst vlotter afgewikkeld worden. De werken duren tot eind 2018.
   
 • Deurne: fasewissel werken Bischoppenhoflaan
  Op 5 april start in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de tweede fase in de werken op de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) is de vernieuwing van het wegdek in de richting van Antwerpen bijna afgerond. In de tweede fase zijn de parkeerstroken en het fietspad aan de beurt. Tot midden mei blijft verkeer in beide richtingen slechts over één rijstrook mogelijk. De Keesinglaan en Santvoortbeeklaan zijn zeer kortstondig afgesloten.
   
 • Brasschaat: Bredabaan vanaf 3 april onderbroken
  Vanaf 3 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee maal een week werken uit op de Bredabaan (N1) in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Het wegdek wordt er in beide richtingen vernieuwd tussen de Antitankgracht en het kruispunt met de Sint-Jobsesteenweg (N117). Tijdens de werken is de Bredabaan volledig afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.
   
 • Antwerpen/Berchem: plaatsing fietsbrug over Singel
  Op zaterdag 1 april plaats een aannemer in opdracht van de Provincie Antwerpen een fietsbrug over de Singel aan het station van Berchem. De fietsbrug maakt deel uit van de fietsostrade F1 die Antwerpen met Mechelen verbindt. De Singel is voor alle verkeer afgesloten van 31 maart 20 uur tot 2 april 20 uur tussen de Posthofbrug en de Borsbeekbrug. Wie de plaatsing van de brug van dichtbij wil bekijken, wordt door de provincie uitgenodigd op zaterdag 1 april vanaf 12 uur op de uitkijkplek op de hoek van de Singel en de Posthofbrug.

Maart

 • Brecht/Sint-Job-In-‘t-Goor/Schoten: Werken langs Brechtsebaan/Eikenlei op 31 maart klaar
  Op 31 maart rond het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vernieuwing van de fietspaden langs de Brechtsebaan/Eikenlei (N115) in Schoten en Brecht af. Fietsers tussen Schoten en Brecht kunnen dan in beide richtingen gebruik maken van nieuwe fietspaden in asfalt.
   
 • Antwerpen: infomarkt over heraanleg Paardenmarkt 
  Het district Antwerpen start op 2 mei met de heraanleg van de Paardenmarkt verbeteren. Het gedeelte tussen de Leien en de Vekestraat wordt als woon- en winkelomgeving aangelegd. Op 21 maart kan u meer vernemen over de inrichting en de werkzaamheden tijdens een infomarkt.
   
 • Antwerpen/haven: heraanleg Kastelweg start op 27 maart
  Op 27 maart start het Havenbedrijf (HA) met de heraanleg van de Kastelweg. Deze parallelweg van de Scheldelaan is in slechte staat en moet worden aangepakt omdat die later dienst zal doen als omleidingsweg voor de werken Oosterweelverbinding. De werken zullen vermoedelijk tot in oktober 2017 duren.
   
 • Antwerpen: kruispunt Sint-Pietersvliet met Van Meterenkaai pas open op 27 maart 
  De werken van De Lijn, Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Antwerpen aan de Noorderlijn aan de Sint-Pietersvliet lopen vertraging op doordat een gat is ontstaan in de Ruien. Het kruispunt van de Sint-Pietersvliet met de Van Meterenkaai zal daarom pas opnieuw toegankelijk zijn voor het verkeer vanaf 27 maart.
   
 • Haven/Lillo: werken Scheldelaan starten
  De startdatum voor de werken van de Scheldelaan (N101) is vastgepind op 13 maart. Dan start netbeheerder Elia met de aanleg van een nieuwe hoogspanningskabel onder het wegdek tussen Lillo en Zandvliet. Aansluitend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek. De werken duren tot april 2018. Vanaf 16 maart wijzigt de verkeerssituatie.
   
 • Schilde: nieuwe fase bij werken Turnhoutsebaan
  Maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de laatste fase van de werken op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde. Aanvankelijk moet het verkeer over versmalde rijstroken. Vanaf mei is er een omleiding voorzien. Midden juli 2017 zijn de werken klaar.
   
 • Brecht: vanaf 13 maart werken Schotensteenweg
  Op maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Schotensteenweg (N115) in Brecht tussen de Beukenlei/Handelslei (N117) en de Kapelstraat. Er komt een nieuw wegdek in asfalt en de kruispunten worden veiliger ingericht. De werken duren ongeveer 8 maanden. Het doorgaand verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via de E19.
 • Antwerpen: 3 dagen grote hinder op E17 aan Kennedytunnel vanaf 10 maart
  Tijdens het weekend van vrijdag 10 tot maandag 13 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende asfalteringswerken uit op de E17 in Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel in de richting van Gent. Tijdens de werken zullen er slechts 1 of 2 rijstroken beschikbaar zijn. Er wordt grote hinder verwacht. 
   
 • Beveren/Antwerpse haven: werken op R2 tussen E34/N49 en Beverentunnel
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van 10 tot 12 maart dringende herstellingen uit aan het wegdek van de R2 tussen de E34/N49 en de Beverentunnel in de richting van Stabroek. Tijdens de werken moet het verkeer over één rijstrook in plaats van twee. Het complex Waaslandhaven-Zuid (10) blijft steeds open.
   
 • Antwerpen: laatste deel werken Kattendijkdok-Oostkaai gestart
  Op 6 maart is de laatste fase van de heraanleg van de Kattendijkdok-Oostkaai gestart. De werfzone start aan de kruising met de Madrasstraat loopt tot de Mexicobruggen. De werken die In opdracht van AG VESPA, is het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten van de stad Antwerpen, worden uitgevoerd, zullen vier maand duren.

 

 • Antwerpen: fietsliften Kennedytunnel renovatiewerken
  Vanaf maandag 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige vernieuwing van de liften van de Kennedyfietstunnel in Antwerpen. Tijdens de werken zijn beide liften buiten dienst. Wie met de fiets niet de trappen op wil of kan, moet de oversteek maken via de Sint-Annatunnel. De werken zullen uiterlijk tegen 1 juni afgerond zijn. De renovatie van de liften is dringend nodig, onder meer om het aantal storingen sterk terug te dringen. 

 

 • Schoten: werken Bredabaan
  Vanaf maandag 6 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een maand werken uit op de Bredabaan (N1) in Schoten. In de richting van Brasschaat wordt er gewerkt aan de berm van de weg. De Bredabaan blijft tijdens de werken altijd open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer richting Brasschaat over één rijstrook passeren. 
 • Antwerpen/haven: 3 weken werken aan Royerssluis
  Vanaf 6 maart start het Havenbedrijf met werkzaamheden aan de Ryerssluis. Gemotoriseerd verkeer wordt afhankelijk van het vorderen van de werken omgeleid via de Lefebvrebrug of Royersbrug. Dit tot 24 maart. De Royerssluis blijft heel deze periode gesperd voor het scheepvaartverkeer. 
   

 • Beveren/Antwerpse haven: E34/N49 afgesloten richting Brugge
  De E34/N49 tussen het complex Waaslandhaven-Oost (8) en het knooppunt met de R2 in Beveren is in de nacht van 4 op 5 maart afgesloten in de richting van Brugge. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert snoeiwerken uit. Er is een omleiding voorzien. 
   

 • Antwerpen/Borgerhout: start voorbereidende werken Noordersingel - Turnhoutsepoort
  Voor de heraanleg van de Turnhoutsepoort zal het Agentschap Wegen en Verkeer van 27 februari tot 6 maart een aantal doorsteken laten maken in de middenbermen van de Noordersingel en de afrit van de E34/E313. Die dienen om het verkeer tijdens de werken die 6 maart starten over de gepaste rijstroken te leiden. Vanaf 4 maart wijzigt de verkeerssituatie grondig.

   
 • Haven/Lillo: update werken Scheldelaan
  Op 6 maart start Elia met werkzaamheden op de Kruisweg in de Antwerpse Haven. Deze werken kaderen in de aanleg van het hoogspanningsnet onder de rijweg. Vanaf dan verandert ook de verkeerssituatie op de Kruisweg. Midden maart starten de werken op de Scheldelaan.
 • Deurne: heraanleg Bischoppenhoflaan start op 6 maart
  Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. AWV zal het versleten betonnen wegdek vervangen door een nieuwe rijweg en fietspad in asfalt. De werken duren tot het einde van het jaar. Hinder is vooral te verwachten van 14 maart tot 1 juni: doorgaand verkeer beschikt dan slechts over één rijstrook per rijrichting.

 

 • Kalmthout: werken kruispunt Putsesteenweg - Max Temmerlaan
  Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken aan het kruispunt van de Putsesteenweg (N111) met de Max Temmermanlaan in Kalmthout. Het kruispunt wordt volledig heraangelegd. De werken duren ongeveer vier maanden. Autoverkeer kan langs de werf passeren via een lichtenregeling die beurtelingse doorgang voorziet. Vrachtverkeer moet een omleiding volgen.
 • Lokeren: start nutswerken Zelebaan
  Ter voorbereiding van de grondige heraanleg van de N47 ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren, starten op 1 maart voorbereidende nutswerken aan de zuidkant van de N47 (rijrichting Zele). Ook in deze fase zullen er vertragingen zijn op de N47. Deze werken zullen ongeveer één maand duren.

Februari

 • Deurne: laatste fase heraanleg Ruggeveldlaan start
  Op 27 februari start het District Deurne met de laatste fase van de heraanleg van de Ruggeveldlaan. De rijweg en de fiets- en voetpaden worden aan één zijde van de weg vernieuwd vanaf het kruispunt Nieuwe Donk tot de Boterlaarbaan. De werken duren tot 7 april, iets langer dan oorspronkelijk voorzien.
 • Merksem: Wijziging verkeerssituatie 
  Vanaf 24 februari voeren verschillende infrastructuurbeheerders werken uit op de Groenendaallaan en Lambrechtshoekenlaan. Sommige kortstondig, andere dan weer voor enkele maanden. Dit zorgt voor wijzigende verkeerssituaties, hinder en omleidingen. We geven u een overzicht zodat u zich een beeld kan vormen hoe de verkeerssituatie tijdelijk wijzigt.
 • Antwerpen: werken aansluiting Kempenstraat op Noorderplaats van start
  Vanaf 8 februari starten het Agentschap Wegen en Verkeer, de Lijn en de Stad Antwerpen in het kader van de Noorderlijn met de heraanleg van een deel van de Noorderplaats. De aansluiting van de Kempenstraat, Binnenvaartstraat en de Noorderplaats wordt gerealiseerd. Tijdens die werken is verkeer op het kruispunt steeds mogelijk. De werken duren tot begin juli 2017.
 • Antwerpen: heraanleg omgeving Turnhoutsepoort van start
  Nutsmaatschappijen starten begin februari 2017 met voorbereidende werken voor de heraanleg van de omgeving van de Turnhoutsepoort. Aan de Noordersingel (R10) - tussen de Stenenbrug (N116) en de Turnhoutsebaan (N12) - worden leidingen verplaatst. Begin maart 2017 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), stad Antwerpen, De Lijn en Rio-Link met de vernieuwing van de Noordersingel en de drie grote kruispunten in deze zone. De werken lopen over verschillende fasen en duren tot eind 2017.

Januari 

 • Zoersel/Schilde: werken Turnhoutsebaan hervat
  Op 30 januari heeft de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde hervat. De werfzone situeert zich op de kruising van Turnhoutsebaan met de Liersebaan. De vrieskou hebben de werken met een week verlaat. 
 • Antwerpen: werken Sint-Pietersvliet
  Vanaf 16 januari starten De Lijn, Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Antwerpen opnieuw met werken van de Noorderlijn aan de Sint-Pietersvliet. De werfzone breidt uit tot in de Sint-Paulusstraat. Er zijn omleidingen voorzien. De werken in deze zone duren tot eind maart 2017.
 • Antwerpen: laatste fase weren Cadix-wijk van start
  Vanaf 10 januari start AG VESPA, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen, met met de laatste fase van de werken aan de Cadix-wijk: de heraanleg van het laatste gedeelte van de rijbaan van de Kattendijkdok Oostkaai tussen de August Michielsstraat en de Londenstraat. Begin februari zijn deze werken afgerond. Aansluitend start de heraanleg tussen de Madrasstraat en de Mexicobruggen. In juni moeten die werken klaar zijn.
 • Antwerpen/Linkeroever: werken Blancefloerlaan van start: doorstroming beperkt
  Op 9 januari is Aquafin een nieuwe fase gestart van de bouw van infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren en regenwater af te voeren op de Blancefloerlaan. Er wordt gewerkt in de zone ten oosten van op- en afrit E17 tot de Huges Pernathlaan, ten zuiden van de tramsporen. Tot eind april blijft slechts één rijstrook voor doorgaand en plaatselijk verkeer aan de zuidzijde toegankelijk.

Start en/of fasewissels werven 2016

  december

  november

  Oktober

   

  Bent u op zoek naar een geografisch overzicht of meer informatie?

  Voor werken in en rond de stad Antwerpen raadpleegt u best www.slimnaarantwerpen.be/nl/hinderkaart
  Voor werken in het Antwerpse en Wase havengebied raadpleegt u best www.portofantwerp.com/nl/wegenwerken-de-haven