Antwerpen-Waasland Mobiel

17/03/2017
Antwerpen-Waasland Mobiel

Wilt u als ondernemer meer weten over de wegenwerken in uw regio of welke hinder u wanneer kan verwachten? Op Antwerpen-Waasland Mobiel vindt u een overzicht van de regionale werken op basis van startdatum en locatie. Via een korte samenvatting komt u uit bij meer informatie over de timing, hinder, omleidingen en de ontsluiting van bedrijventerreinen. Dit overzicht is ook een verwijskanaal naar de bron- en contactinformatie van de bevoegde infrastructuurbeheerder.

Contacteer bereikbaarheidsmanager Steven Roeland voor meer informatie.

Start en/of fasewissels werven 2017

April

 • Antwerpen/Ekeren: op-en afrittencomplex Ekeren 2 weken deels gesloten

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tussen 5 en 22 mei onderhoud uit aan het op- en afrittencomplex van de A12 in Ekeren. De noordelijke en zuidelijke opritten van Luithagen-Haven naar de A12 worden tijdens de werken afgesloten voor het verkeer. Verkeer moet omrijden via de op- en afrittencomplexen van Merksem of Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2). Op de afritten van de A12 naar Luithagen-Haven is er slechts één rijstrook beschikbaar.

 • Antwerpen/Haven: start werken Kastelweg uitgesteld tot eind april

  De heraanleg van de Kastelweg in het Antwerpse Havengebied is uitgesteld. Het Havenbedrijf (HA) zou eind maart met de werken starten en stelde die al eens uit tot midden april. Door problemen met de signalisatievergunning is de start opnieuw uitgesteld. De verwachting is dat de werken alsnog voor eind april van start gaan. 
   

 • Antwerpen/Ring : 8 weekends werken voor nieuw wegdek E17 en Ring

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op vrijdagavond 28 april met de vernieuwing van het wegdek van de E17/R1 aan de Kennedytunnel. Op linkeroever legt AWV vanaf het op- en afrittencomplex Zwijndrecht (nr. 17) een nieuw wegdek richting Antwerpen. Ook de verbinding van de E34 naar de Kennedytunnel krijgt nieuw asfalt. Op rechteroever vernieuwt AWV de rechterrijstrook richting Nederland. Er volgen ook nog wat herstellingen in de buurt. De werken worden uitgevoerd in acht weekends en alleen ’s nachts.
   
 • Wilrijk: Werken kruispunt Krijgsbaan (R11)

  Op 24 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met aanpassingswerken aan het kruispunt van de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11) met de Legerstraat in Wilrijk. Overdag is de R11 afgesloten in de rijrichting waarop gewerkt wordt. Het verkeer wordt omgeleid. Na 16u00 en tijdens de weekends is de R11 in beide richtingen open voor verkeer. Op 19 mei eindigen de werken.
   
 • Antwerpen: infomomenten voor bedrijven over knip Leien

  Op 24 en 25 april organiseert de Stad Antwerpen, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer een infomoment voor ondernemingen over de ingrijpende werkzaamheden aan het Operaplein voor het aanleggen van de Noorderlijn. De werken starten tijdens de eerste week van juni en knippen de Leien tot eind 2018 doormidden. De werken wijzigen de toegankelijkheid van Antwerpen. Doorgaand verkeer op de Leien is immers niet meer mogelijk. 
   
 • Essen/Kalmthout: Kalmthoutsesteenweg (N122) vanaf 24 april twee weken afgesloten
  Vanaf maandag 24 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken aan de Dorpsstraat/Noordeind/Kalmthoutsesteenweg (N122) tussen Kalmthout en Essen. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken, die ruim twee weken zullen duren, is de N122 volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via Achterbroek.
   
 • Lokeren: Op- en afrittencomplex Lokeren 3 maand afgesloten vanaf 18 april
  Op 3 april starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lokeren met de herinrichting van de Zelebaan (N47) aan het op- en afrittencomplex Lokeren. De op- en afritten van de E17 gaan in de loop van de werken dicht. Eerst gaat de op- en afrit richting Antwerpen aan de kant van Zele gaat dicht van 18 april tot midden juni 2017. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid naar het complex van Beervelde. De werken duren tot november 2017.
   
 • Beerse/Lille/Turnhout/Antwerpen: E34 richting Antwerpen 3 maanden hinder vanaf 10 april

  Op 10 april is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met vernieuwing van de E34 richting Antwerpen. Dan wordt het wegdek over een afstand van 9 km volledig vernieuwd tussen Lille en Turnhout. In beide richtingen rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken en de complexen van Beerse en Turnhout-West zijn afgesloten richting Antwerpen. Eind mei verplaatst de werf zich op het wegdek richting Nederland. Midden juli 2017 zijn de werken klaar.
   
 • Edegem: kruispunt Prins Boudewijnlaan (N173) - Kattenbroek op 7 april open
  Op 7 april worden de herinrichtingswerken aan het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met Kattenbroek in Edegem door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) afgerond. De tijdelijke asfaltlaag die er na de rioleringswerken werd aangelegd, maakt nu plaats voor het definitieve wegdek. Op 7 april gaat het nieuwe kruispunt volledig open voor het verkeer. Tot dan gaat het verkeer er nog over één rijstrook in plaats van twee.
   
 • Sint-Niklaas: Heraanleg kruispunt Driekoningen start op 18 april
  Op 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De voorbereidende nutswerken worden de komende dagen afgerond. De heraanleg zal tot de zomer van 2018 duren. Er zijn diverse omleidingen.
   
 • Beveren/Waaslandhaven: heraanleg complex Waaslandhaven-Noord
  Vanaf half april starten de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord (R2). De verhoogde rotonde zal vervangen worden door een lichtengeregeld verhoogd kruispunt. Zo kan het verkeer in de toekomst vlotter afgewikkeld worden. De werken duren tot eind 2018.
   
 • Deurne: fasewissel werken Bischoppenhoflaan
  Op 5 april start in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de tweede fase in de werken op de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) is de vernieuwing van het wegdek in de richting van Antwerpen bijna afgerond. In de tweede fase zijn de parkeerstroken en het fietspad aan de beurt. Tot midden mei blijft verkeer in beide richtingen slechts over één rijstrook mogelijk. De Keesinglaan en Santvoortbeeklaan zijn zeer kortstondig afgesloten.
   
 • Brasschaat: Bredabaan vanaf 3 april onderbroken
  Vanaf 3 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee maal een week werken uit op de Bredabaan (N1) in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Het wegdek wordt er in beide richtingen vernieuwd tussen de Antitankgracht en het kruispunt met de Sint-Jobsesteenweg (N117). Tijdens de werken is de Bredabaan volledig afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.
   
 • Antwerpen/Berchem: plaatsing fietsbrug over Singel
  Op zaterdag 1 april plaats een aannemer in opdracht van de Provincie Antwerpen een fietsbrug over de Singel aan het station van Berchem. De fietsbrug maakt deel uit van de fietsostrade F1 die Antwerpen met Mechelen verbindt. De Singel is voor alle verkeer afgesloten van 31 maart 20 uur tot 2 april 20 uur tussen de Posthofbrug en de Borsbeekbrug. Wie de plaatsing van de brug van dichtbij wil bekijken, wordt door de provincie uitgenodigd op zaterdag 1 april vanaf 12 uur op de uitkijkplek op de hoek van de Singel en de Posthofbrug.

Maart

 • Brecht/Sint-Job-In-‘t-Goor/Schoten: Werken langs Brechtsebaan/Eikenlei op 31 maart klaar
  Op 31 maart rond het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vernieuwing van de fietspaden langs de Brechtsebaan/Eikenlei (N115) in Schoten en Brecht af. Fietsers tussen Schoten en Brecht kunnen dan in beide richtingen gebruik maken van nieuwe fietspaden in asfalt.
   
 • Antwerpen: infomarkt over heraanleg Paardenmarkt 
  Het district Antwerpen start op 2 mei met de heraanleg van de Paardenmarkt verbeteren. Het gedeelte tussen de Leien en de Vekestraat wordt als woon- en winkelomgeving aangelegd. Op 21 maart kan u meer vernemen over de inrichting en de werkzaamheden tijdens een infomarkt.
   
 • Antwerpen/haven: heraanleg Kastelweg start op 27 maart
  Op 27 maart start het Havenbedrijf (HA) met de heraanleg van de Kastelweg. Deze parallelweg van de Scheldelaan is in slechte staat en moet worden aangepakt omdat die later dienst zal doen als omleidingsweg voor de werken Oosterweelverbinding. De werken zullen vermoedelijk tot in oktober 2017 duren.
   
 • Antwerpen: kruispunt Sint-Pietersvliet met Van Meterenkaai pas open op 27 maart 
  De werken van De Lijn, Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Antwerpen aan de Noorderlijn aan de Sint-Pietersvliet lopen vertraging op doordat een gat is ontstaan in de Ruien. Het kruispunt van de Sint-Pietersvliet met de Van Meterenkaai zal daarom pas opnieuw toegankelijk zijn voor het verkeer vanaf 27 maart.
   
 • Haven/Lillo: werken Scheldelaan starten
  De startdatum voor de werken van de Scheldelaan (N101) is vastgepind op 13 maart. Dan start netbeheerder Elia met de aanleg van een nieuwe hoogspanningskabel onder het wegdek tussen Lillo en Zandvliet. Aansluitend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek. De werken duren tot april 2018. Vanaf 16 maart wijzigt de verkeerssituatie.
   
 • Schilde: nieuwe fase bij werken Turnhoutsebaan
  Maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de laatste fase van de werken op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde. Aanvankelijk moet het verkeer over versmalde rijstroken. Vanaf mei is er een omleiding voorzien. Midden juli 2017 zijn de werken klaar.
   
 • Brecht: vanaf 13 maart werken Schotensteenweg
  Op maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Schotensteenweg (N115) in Brecht tussen de Beukenlei/Handelslei (N117) en de Kapelstraat. Er komt een nieuw wegdek in asfalt en de kruispunten worden veiliger ingericht. De werken duren ongeveer 8 maanden. Het doorgaand verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via de E19.
 • Antwerpen: 3 dagen grote hinder op E17 aan Kennedytunnel vanaf 10 maart
  Tijdens het weekend van vrijdag 10 tot maandag 13 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende asfalteringswerken uit op de E17 in Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel in de richting van Gent. Tijdens de werken zullen er slechts 1 of 2 rijstroken beschikbaar zijn. Er wordt grote hinder verwacht. 
   
 • Beveren/Antwerpse haven: werken op R2 tussen E34/N49 en Beverentunnel
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van 10 tot 12 maart dringende herstellingen uit aan het wegdek van de R2 tussen de E34/N49 en de Beverentunnel in de richting van Stabroek. Tijdens de werken moet het verkeer over één rijstrook in plaats van twee. Het complex Waaslandhaven-Zuid (10) blijft steeds open.
   
 • Antwerpen: laatste deel werken Kattendijkdok-Oostkaai gestart
  Op 6 maart is de laatste fase van de heraanleg van de Kattendijkdok-Oostkaai gestart. De werfzone start aan de kruising met de Madrasstraat loopt tot de Mexicobruggen. De werken die In opdracht van AG VESPA, is het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten van de stad Antwerpen, worden uitgevoerd, zullen vier maand duren.

 

 • Antwerpen: fietsliften Kennedytunnel renovatiewerken
  Vanaf maandag 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige vernieuwing van de liften van de Kennedyfietstunnel in Antwerpen. Tijdens de werken zijn beide liften buiten dienst. Wie met de fiets niet de trappen op wil of kan, moet de oversteek maken via de Sint-Annatunnel. De werken zullen uiterlijk tegen 1 juni afgerond zijn. De renovatie van de liften is dringend nodig, onder meer om het aantal storingen sterk terug te dringen. 

 

 • Schoten: werken Bredabaan
  Vanaf maandag 6 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een maand werken uit op de Bredabaan (N1) in Schoten. In de richting van Brasschaat wordt er gewerkt aan de berm van de weg. De Bredabaan blijft tijdens de werken altijd open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer richting Brasschaat over één rijstrook passeren. 
 • Antwerpen/haven: 3 weken werken aan Royerssluis
  Vanaf 6 maart start het Havenbedrijf met werkzaamheden aan de Ryerssluis. Gemotoriseerd verkeer wordt afhankelijk van het vorderen van de werken omgeleid via de Lefebvrebrug of Royersbrug. Dit tot 24 maart. De Royerssluis blijft heel deze periode gesperd voor het scheepvaartverkeer. 
   

 • Beveren/Antwerpse haven: E34/N49 afgesloten richting Brugge
  De E34/N49 tussen het complex Waaslandhaven-Oost (8) en het knooppunt met de R2 in Beveren is in de nacht van 4 op 5 maart afgesloten in de richting van Brugge. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert snoeiwerken uit. Er is een omleiding voorzien. 
   

 • Antwerpen/Borgerhout: start voorbereidende werken Noordersingel - Turnhoutsepoort
  Voor de heraanleg van de Turnhoutsepoort zal het Agentschap Wegen en Verkeer van 27 februari tot 6 maart een aantal doorsteken laten maken in de middenbermen van de Noordersingel en de afrit van de E34/E313. Die dienen om het verkeer tijdens de werken die 6 maart starten over de gepaste rijstroken te leiden. Vanaf 4 maart wijzigt de verkeerssituatie grondig.

   
 • Haven/Lillo: update werken Scheldelaan
  Op 6 maart start Elia met werkzaamheden op de Kruisweg in de Antwerpse Haven. Deze werken kaderen in de aanleg van het hoogspanningsnet onder de rijweg. Vanaf dan verandert ook de verkeerssituatie op de Kruisweg. Midden maart starten de werken op de Scheldelaan.
 • Deurne: heraanleg Bischoppenhoflaan start op 6 maart
  Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. AWV zal het versleten betonnen wegdek vervangen door een nieuwe rijweg en fietspad in asfalt. De werken duren tot het einde van het jaar. Hinder is vooral te verwachten van 14 maart tot 1 juni: doorgaand verkeer beschikt dan slechts over één rijstrook per rijrichting.

 

 • Kalmthout: werken kruispunt Putsesteenweg - Max Temmerlaan
  Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken aan het kruispunt van de Putsesteenweg (N111) met de Max Temmermanlaan in Kalmthout. Het kruispunt wordt volledig heraangelegd. De werken duren ongeveer vier maanden. Autoverkeer kan langs de werf passeren via een lichtenregeling die beurtelingse doorgang voorziet. Vrachtverkeer moet een omleiding volgen.
 • Lokeren: start nutswerken Zelebaan
  Ter voorbereiding van de grondige heraanleg van de N47 ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren, starten op 1 maart voorbereidende nutswerken aan de zuidkant van de N47 (rijrichting Zele). Ook in deze fase zullen er vertragingen zijn op de N47. Deze werken zullen ongeveer één maand duren.

Februari

 • Deurne: laatste fase heraanleg Ruggeveldlaan start
  Op 27 februari start het District Deurne met de laatste fase van de heraanleg van de Ruggeveldlaan. De rijweg en de fiets- en voetpaden worden aan één zijde van de weg vernieuwd vanaf het kruispunt Nieuwe Donk tot de Boterlaarbaan. De werken duren tot 7 april, iets langer dan oorspronkelijk voorzien.
 • Merksem: Wijziging verkeerssituatie 
  Vanaf 24 februari voeren verschillende infrastructuurbeheerders werken uit op de Groenendaallaan en Lambrechtshoekenlaan. Sommige kortstondig, andere dan weer voor enkele maanden. Dit zorgt voor wijzigende verkeerssituaties, hinder en omleidingen. We geven u een overzicht zodat u zich een beeld kan vormen hoe de verkeerssituatie tijdelijk wijzigt.
 • Antwerpen: werken aansluiting Kempenstraat op Noorderplaats van start
  Vanaf 8 februari starten het Agentschap Wegen en Verkeer, de Lijn en de Stad Antwerpen in het kader van de Noorderlijn met de heraanleg van een deel van de Noorderplaats. De aansluiting van de Kempenstraat, Binnenvaartstraat en de Noorderplaats wordt gerealiseerd. Tijdens die werken is verkeer op het kruispunt steeds mogelijk. De werken duren tot begin juli 2017.
 • Antwerpen: heraanleg omgeving Turnhoutsepoort van start
  Nutsmaatschappijen starten begin februari 2017 met voorbereidende werken voor de heraanleg van de omgeving van de Turnhoutsepoort. Aan de Noordersingel (R10) - tussen de Stenenbrug (N116) en de Turnhoutsebaan (N12) - worden leidingen verplaatst. Begin maart 2017 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), stad Antwerpen, De Lijn en Rio-Link met de vernieuwing van de Noordersingel en de drie grote kruispunten in deze zone. De werken lopen over verschillende fasen en duren tot eind 2017.

Januari 

 • Zoersel/Schilde: werken Turnhoutsebaan hervat
  Op 30 januari heeft de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken op de Turnhoutsebaan (N12) in Schilde hervat. De werfzone situeert zich op de kruising van Turnhoutsebaan met de Liersebaan. De vrieskou hebben de werken met een week verlaat. 
 • Antwerpen: werken Sint-Pietersvliet
  Vanaf 16 januari starten De Lijn, Agentschap Wegen en Verkeer en de Stad Antwerpen opnieuw met werken van de Noorderlijn aan de Sint-Pietersvliet. De werfzone breidt uit tot in de Sint-Paulusstraat. Er zijn omleidingen voorzien. De werken in deze zone duren tot eind maart 2017.
 • Antwerpen: laatste fase weren Cadix-wijk van start
  Vanaf 10 januari start AG VESPA, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen, met met de laatste fase van de werken aan de Cadix-wijk: de heraanleg van het laatste gedeelte van de rijbaan van de Kattendijkdok Oostkaai tussen de August Michielsstraat en de Londenstraat. Begin februari zijn deze werken afgerond. Aansluitend start de heraanleg tussen de Madrasstraat en de Mexicobruggen. In juni moeten die werken klaar zijn.
 • Antwerpen/Linkeroever: werken Blancefloerlaan van start: doorstroming beperkt
  Op 9 januari is Aquafin een nieuwe fase gestart van de bouw van infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren en regenwater af te voeren op de Blancefloerlaan. Er wordt gewerkt in de zone ten oosten van op- en afrit E17 tot de Huges Pernathlaan, ten zuiden van de tramsporen. Tot eind april blijft slechts één rijstrook voor doorgaand en plaatselijk verkeer aan de zuidzijde toegankelijk.

Start en/of fasewissels werven 2016

  december

  november

  Oktober

   

  Bent u op zoek naar een geografisch overzicht of meer informatie?

  Voor werken in en rond de stad Antwerpen raadpleegt u best www.slimnaarantwerpen.be/nl/hinderkaart
  Voor werken in het Antwerpse en Wase havengebied raadpleegt u best www.portofantwerp.com/nl/wegenwerken-de-haven