Skip to main content

The World for Smarties

wfs

Tijdens The World For Smarties op 1 oktober 2019 geven we ondernemend Limburg een inzicht in de toekomst van internationaal ondernemen. Trendwatcher Stefaan Vandist belicht transitiehefbomen in de wereld. Innovatief visionair Mario Fleurinck neemt ons mee in hoe export er binnen 5 à 10 jaar uit zal zien en hoe je hierop kan inspelen. Afsluiten doen we met de uitreiking van de Limburgse exportprijs.

Wie slim is, kijkt naar de wereld. In een steeds evoluerend internationaal ondernemerslandschap vliegt nieuwe technologie on om de oren. We brengen we je helemaal up-to-date en laten zien wat je als ondernemer kan leren van buitenlandse best practices.

De avond wordt afgesloten met de uitreiking van de Limburgse Exportprijs 2019. Benieuwd wie in de voetsporen treedt van Roam Technology, Clavis Media, Brouwerij Martens, Indigo Care, ...? 
Een jury onder leiding selecteerde de drie beste bedrijven per categorie. De genomineerden (in alfabetische volgorde):

  • Categorie ‘Born Globals’ (ondernemingen die kort na hun opstart bewust kiezen voor export om groei te realiseren): Arkite, Luminex, Ugentec
  • Categorie kleine ondernemingen (<50 werknemers en <10 miljoen omzet): Crème de la Crème, Doxis Lighting Factory, Thermo-Clean
  • Categorie middelgrote en grote ondernemingen (>10 miljoen omzet): Bioracer, Europower Generators, Kaasbrik

Wil je The World For Smarties niet missen? Groot gelijk! Schrijf je nu in via de oranje knop aan de rechterkant van dit scherm.

 

Programma

18u30: Ontvangst op Corda Campus, Hasselt

19u00: Introductie door Cynthia Reekmans en directeur Internationalisatie Cathérine Dreesen

19u15: Dieter Guffens, senior economist KBC GroupInzichten in een nieuwe economische wereldorde gestuurd door woelige tijden in de internationale handelspolitiek.

19u25: Keynote Stefaan Vandist - WORLD OS: The World Economy as an Operating Systemstefaan vandist

Trendwatcher en innovatieconsultant. Auteur van ‘We, Myself and A.I.

De scope van Stefaan is toekomstverkenning, meer bepaald de scenario’s en de ondernemingskansen die voor ons liggen m.b.t. energietransitie, mobiliteit, circulaire economie, disruptieve modellen voor de maakindustrie, voedselproductie, ... Hij toont waar de opportuniteiten liggen voor de Limburgse ondernemers.

Lees HIER  het artikel met Stefaan.

20u00: Interview met Mario Fleurinck - Internationale voorsprong door innovatie: Don't go with the flow. Export in de toekomst.

"Artificial Intelligence vormt hybride digitale ecosystemen om in eigentijdse zelfvoorzienende waardeketens, export krijgt daardoor een fundamenteel nieuwe invulling. De bedrijven die zich vandaag voorbereiden plukken morgen de vruchten."

Mario Fleurinck was de drijvende kracht achter de digitalisering bij Boeing, Airbus en Melotte (3D-printing). marioHierna verlegde hij zijn focus naar artificiële intelligentie bij General Electric en cloud integratie bij Engie. Momenteel staat hij bij het Duitse Fraunhofer mee aan de wieg van Industrie 4.0. Hij licht toe hoe export er binnen 5 à 10 jaar zal uitzien en hoe ondernemers zich hier op kunnen voorbereiden.

Innovatief en visionair ondernemer. Oprichter van InnoCrowd

Bekend van TEDxFlanders, WebTomorrow

20u25: Voorstelling genomineerden Limburgse Exportprijs 2019

20u40: Uitreiking Limburgse Exportprijs 

21u05: Slotwoord 

21u15: Receptie met hapjes en drankjes

Vragen? Contacteer valerie.jennes@voka.be of bel naar +32 11 56 02 35


In samenwerking met:

kbc     liègedhl

 

Voorwaarden: 100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen


Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de deelnamekost. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste op 15 oktober 2019. Voor de specifieke voorwaarden, zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille

Adres

Corda Campus - Corda 1
Kempische Steenweg 293
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 125,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 155,00 excl. BTW

Bespaar 30% of 40% op de deelnamekost met 
KMO-portefeuille.
Erkenningsnummer DV.O105507
www.kmo-portefeuille.be

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo