Skip to main content
Ladies

Ladies@Voka

Esther Crombag - Blind vertrouwen

Dit keer hebben we Esther Crombag te gast op onze Ladies@Voka. Ze is het voorbeeld van hoe iemand die blind geworden is het leven weer helemaal in handen neemt. Esther keek altijd naar de mogelijkheden en kansen en niet naar de dingen die ze niet meer kon. Met een positieve houding heeft ze veel gerealiseerd. Ze is ervan overtuigd dat een positieve kijk op de wereld deels aan te leren is. Samen met Erik Knippenberg schreef ze het boek 'Blind vertrouwen'. (Haar Levensverhaal). Na de lezing is er de mogelijkheid om haar boek te kopen.                   

                         

esther crombag

Esther Crombag

Esther Crombag werd, elf jaar jong, van de ene dag op de andere volledig blind. Natuurlijk bracht dit voor haar en haar leefomgeving immense verwarring te weeg. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zonder. Esther bleek gelukkig al op jonge leeftijd in staat de verwarring en frustratie die gepaard waren gegaan met het blind worden in te kunnen wisselen voor een nieuwe energiegevende missie: zij besliste simpelweg dat haar leven niet het leven van een blinde, een gehandicapte zou worden. Waarna zij zich, uiteraard met vallen en opstaan, in één consistente lijn opwerkte van de allereerste braillewoordjes BAK, BAL, LAK die zij op haar twaalfde aanleerde, tot cum laude afgestudeerd Meester in de rechten en docent rechten aan de universiteit. Daarnaast stopte Esther veel doorzettingsvermogen en energie in topsport. Vier maal werd zij Nederlands Kampioen op de tandem in verschillende disciplines.

“Mijn blindheid leerde mij dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Tijdens mijn puberteit heb ik gaandeweg blind vertrouwen leren krijgen in mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast had ik geen andere keuze dan ook blind vertrouwen te stellen in de ander, de medemens, zonder wie ik onmogelijk zou kunnen functioneren. Grappig genoeg is vertrouwen een eigenschap die ieder mens hard nodig heeft om het leven levenswaardig , min of meer succesvol te kunnen laten verlopen. De stille kracht van vertrouwen is beslist geen exclusief speeltje voor blinden. Vertrouwen is de basis voor vooruitgang. Wij kunnen allemaal zoveel meer dan wij denken. Het is gewoon een kwestie van doelen stellen en er in geloven. En als je een keer op je bek gaat…opstaan en de draad weer oppakken. De weg is trouwens net zo belangrijk als het eindresultaat. Geniet van de reis en vertrouw in het bereiken van de eindbestemming”.

Anderen zoveel mogelijk laten “zien” dat er beslist voor iedereen, gehandicapt of niet, kansen en mogelijkheden te over liggen of te creëren zijn. Op ieder denkbaar niveau. Dat is de rode lijn die in haar lezingen altijd terug te vinden zal zijn.


Programma
19.45 uur     Onthaal
20.00 uur     Welkomstwoord
20.10 uur     Esther Crombag aan het woord
21.30 uur     Boekverkoop + Netwerkreceptie met een overvloed aan zoete zonde

Maak in 5 foto's kennis met Esther Crombag

ec
ec
ec
ec
ec
Idearte

Contactpersoon

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

45 euro p.p. (excl. BTW) voor leden van Voka - KvK Limburg.

55 euro p.p. (excl. BTW) voor niet-leden van Voka - KvK Limburg.

Uw annulatie dient ons ten laatste 10 februari schriftelijk te bereiken, zoniet blijven de kosten verschuldigd. Een vervanger mag steeds uw plaats innemen. 

Is uw bedrijf lid van Voka, dan zijn alle medewerkers lid.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo