Skip to main content
Voka Community -

Internationaal Ondernemen met Voka - KvK Limburg

mercurio

Wil je zelf een exportstrategie opstellen? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of jouw positie in het buitenland versterken? Of wil je je expertise en ambities aftoetsen met andere ondernemers? Dan zijn we blij je te melden dat Mercurio is geboren.

Internationaal ondernemen voor bedrijven in al hun levensfasen. Welkom bij Mercurio, het netwerk van Voka voor ondernemers die samen ondernemend Vlaanderen verder willen uitbouwen, lokaal en in de wereld. 

Mercurio focust op ondernemers met internationale ambities. Wil je een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of er jouw positie versterken? Ben je reeds internationaal actief en wil je je expertise, ideeën, ambities aftoetsen of delen met andere ondernemers? Dan kan Mercurio iets voor jou zijn. We geloven in de kracht van een sterk netwerk. Een netwerk met een grote diversiteit aan profielen waar leren en groeien van en door elkaar centraal staat.

Wij maken je internationale plannen en ambities waar dankzij volgende trajecten;

 • Go International
 • Beyond Borders
 • Global Ambassadors

Mercurio Go International

Ondersteuning voor ondernemers met weinig internationale ervaring die hun bedrijf over de grens willen versterken en competitief maken. Tijdens dit traject wordt u begeleid bij het opstellen van een internationale exportstrategie. De volgende thema's zullen o.a. behandeld worden: keuze exportmarkt & marktanalyse, marktbenadering, risicobeheer & financiële planning, ...

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is Mercurio Go International de oplossing. Samen met jou werken we een gedetailleerd exportplan uit op maat van jouw bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief blijft. We onderscheiden deze trajecten in 2 onderdelen: 

Mercurio Go International 

Meer info, klik hier!

Doelgroep: ondernemers/exportmanagers met...

 • weinig internationale ervaring
 • internationale ervering die nog geen duidelijke exportstrategie hebben uitgetekend voor hun bedrijf of die hun exportstrategie willen herbekijken
 •  internationale ervaring die nieuwe markten willen veroveren 

Mercurio Go International 4 services 

Meer info, klik hier!

Doelgroep: ondernemers/exportmanagers met...

 • activiteiten in de dienstverlenende sector
 • weinig internationale ervaring
 • internationale ervering die nog geen duidelijke exportstrategie hebben uitgetekend voor hun bedrijf of die hun exportstrategie willen herbekijken
 • internationale ervaring die nieuwe markten willen veroveren 
logo mercurio go international

Mercurio Beyond Borders

Mercurio Beyond Borders is er voor ondernemingen die reeds een exportstrategie ontwikkeld en/of geïmplementeerd hebben en die nieuwe markten willen veroveren of er hun positie lokaal willen versterken.

Mercurio Beyond Borders Duitsland

Mercurio Global Ambassadors

Mercurio Global Ambassadors is een exclusief netwerk van ondernemers of leden van het managementteam die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers. De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk. Zij engageren zich om andere Limburgers te helpen bij hun internationale expansie. 

Mercurio Global Ambassadors

Contactpersonen

Christine Thonnon

Adviseur internationalisatie

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo