Skip to main content
EO
 • Online

Family Business Happening 2020 (Online)

Maar liefst 25 % van de Limburgse familiebedrijven kent een generatiewissel binnen dit en 5 jaar. Is jouw bedrijf al klaar voor deze switch? Hoe zeker ben je eigenlijk dat uw kind de organisatie zal verderzetten? Met de Family Business Happening  wil Voka - Kamer van Koophandel Limburg elke familiale bedrijfsleider challengen en inspireren. Deze keer in een live digitale versie.

FBH

 

Nelissen

De Family Business Happening trekt dit jaar, virtueel weliswaar, naar de indrukwekkende gebouwen van Nelissen Steenfabrieken! Het gebouw representeert de drievoudige grondslag van het bedrijf: innovatie, co-creatie en duurzaamheid.

Familiebedrijven hebben een uniek DNA en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie. Tijdens dit inspirerend event staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen & continueren van het familiebedrijf. Keynote spreker Yannick Dillen (Vlerick Business School) belicht de diverse rollen die een bedrijfsleider en zijn familiale opvolger kunnen opnemen. Unieke praktijkgetuigenissen worden gekoppeld aan een bedrijfsbezichtiging bij Nelissen Steenfabrieken, fabrikant van gevelstenen en geveloplossingen. 

Programma:

 • 16u30: Welkomstwoord Axelle Henrard (Voka – KvK Limburg) samen met CEO’s Nelissen Steenfabrieken
 • 16u35: Keynote-spreker Yannick Dillen (Vlerick Business School)
 • 17u10: Bedrijfsbezichtiging Nelissen Steenfabrieken Lanaken + ondernemersverhaal
 • 17u20:Ondernemersgetuigenis interview: Ondernemende broers & zussen
  • Breetec: Sandra en Koen Beckers
  • Clavis: Sigrid en Kristien Werck
  • Sleep Design: Valerie en Philippe Haesendonckx
 • 17u50: Uitreiking De Fakkel
 • 18u00: Slotwoord Axelle Henrard (Voka – KvK Limburg)

Uitreiking De Fakkel

Voka - Kamer van Koophandel Limburg reikt tijdens de Family Business Happening ook De Fakkel uit, een erkenning voor een familiale onderneming met uitzonderlijke staat van dienst. Vorig jaar mocht Nelissen Steenfabrieken zelf de prijs in ontvangst nemen. 

De zevenkoppige jury nomineerde drie familiebedrijven die kans maken op de prijs: reisbureau De Blauwe Vogel, kaarsenproducent Spaas Kaarsen en drukkerij Haletra. Wie gaat er dit jaar met deze bijzondere prijs naar huis? Kom het op 30 juni te weten!

Doelgroep

Voor Limburgse familiale ondernemers en hun opvolgers.

Online

Omwille van de corona-maatregelen zal dit evenement uitzonderlijk digitaal doorgaan. Live vanuit de bedrijfsgebouwen van Nelissen Steenfabrieken, zullen deelnemers via een link het volledige programma kunnen volgen van achter hun pc's.

Foto

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Wanneer

Prijs

gratis

Gratis voor leden en niet-leden.

INSCHRIJVEN VERPLICHT

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voor wie? Voor alle Limburgse familiale ondernemers en hun opvolgers

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo