Skip to main content

Waar beleid bedrijf ontmoet! - Georges-Louis Bouchez

"Toppolitici ontmoeten ondernemers"! Georges-Louis Bouchez een Belgisch politicus en huidige voorzitter van de MR. Zijn politiek avontuur startte op 20-jarige leeftijd, maar niets wees er op dit moment op dat hij ooit voorzitter van de MR zou worden. Hij groeide op in een bescheiden omgeving, ver van de politiek. Nu 16 jaar later kan hij zich voorzitter van de liberale partij MR noemen en nodigen wij hem uit voor een inspirerende en interactieve sessie met de focus op ondernemerschap.  

toppolitici ontmoeten ondernemers - george louis bouchez

Waar beleid bedrijf ontmoet!

Georges-Louis Bouchez is sinds november 2019 voorzitter van de Franstalige liberalen van MR, als opvolger van Charles Michel. Nog geen twee weken na zijn aanstelling was hij, samen Joachim Coens, al aangesteld als informateur en ook daarna speelde hij een hoofdrol in de federale regeringsvorming. Sindsdien is hij niet meer weg te denken van het politieke toneel.

Voka - KvK Limburg nodigt je graag uit om Georges-Louis Bouchez te ontmoeten tijdens een interactieve ontmoeting en dit op dinsdag 28 juni. Tijdens deze exclusieve en inspirerende avond wordt er voor elke aanwezige een driegangendiner voorzien. Naast de interactieve sessie kan je persoonlijk in gesprek gaan met de voorzitter van de MR. Indien je op voorhand al vragen hebt, kan je die steeds via mail voor de start van het event bezorgen.

Georges-Louis Bouchez 

Voorzitter van de MR 

toppolitici ontmoeten ondernemers - george louis bouchezGeorges-Louis Bouchez een Belgisch politicus en huidige voorzitter van de MR. Alles begon toen hij 20 jaar was. Zijn politiek avontuur startte op het moment waarop hij voor de eerste keer kandidaat was op de gemeentelijke kieslijst in Bergen. Niets wees er op dit moment op dat hij ooit voorzitter van de MR zou worden. Hij groeide op in een bescheiden omgeving, ver van de politiek.

Zijn parcours is er een van hard werken, van een tomeloos engagement. Hij wil dat het principe van ‘loon naar werken’ centraal komt te staan in zijn beleid, in het beheer van de partij en in zijn samenlevingsproject. Hij vindt het een ongelofelijke eer om niet alleen de jongste voorzitter van de Franstalige liberale partij te zijn, maar ook om de eerste voorzitter uit Bergen te zijn. Hij wil de voorzitter van alle Franstalige liberalen zijn, van alle leden, militanten en sympathisanten en van al wie onze waarden deelt.

De agendapunten van Bouchez 

Minder belasten, meer werken

Minder belasten, meer werken, daar streeft de voorzitter van de MR naar met een concreet koopkrachtplan. De economie en koopkracht aanwakkeren heeft als concrete uitkomst een lagere belasting voor bedrijven en werknemers. Enkele voorstellen die hij hierrond treft: 

  • Belastingvrije som op het jaarsalaris van 9.500 naar 12.000 euro optrekken, waardoor werken altijd meer zal opleveren dan niet werken.
  • Werkzaamheidsgraad optrekken 80%, structurele maatregelen nemen voor jobcreatie.
Leverzekerheid van energie

Daarnaast zet hij in op leverzekerheid van energie. Als politieke pleitbezorger streeft hij naar een verlenging van de twee jongste kerncentrales. Energiebevoorrading moet gegarandeerd en betaalbaar blijven waarbij we niet afhankelijk zijn en kunnen blijven van Rusland. 

Programma

Verloop van de avond

19u00: Onthaal met aperitief
19u15: Welkomstwoord door Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg
19u20: Voorgerecht
19u30: Toespraak van MR-voorzitter George-Louis Bouchez
20u15: Hoofdgerecht
20u45: Vragenronde
21u00: Dessert
21u15: Conclusie en dankwoord door Karin Van De Velde, voorzitter Voka – KvK Limburg
21u30: Napraten in de Trixxo-Lounge

Wat kunnen wij voor jou betekenen? 

Benieuwd naar wat wij jou nog kunnen bieden op vlak van netwerkevents? Neem dan zeker een kijkje op onze algemene eventpagina. 

Meer info

Met dank aan onze partners

logo's toppol thomas dermine staassecretaris voka limburg

Contactpersonen

Dario D'Arpino

Woordvoerder

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Leden: €165.00
Niet-leden: €248.00

Voorwaarden

100% van de deelnameprijs is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail) uiterlijk op donderdag 21 juni 2022. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.