Skip to main content

Big refresh 2021

Ben jij al helemaal mee met de laatste nieuwe trends en regelgevingen? Op woensdag 27 oktober krijg je een Big Refresh van de actua: gratis digitale actuashots over verschillende 'hot' topics.

Tijdens onze Big Refresh bieden we je allerhande thema's aan over wat speelt in verschillende vakgebieden. Topics die aan bod komen zijn onder andere wetgeving, fiscaliteit, marketing & communicatie en HR. Ontdek hieronder een overzicht van alle sessies. Let wel op! Bij het inschrijven voor meerdere sessies is overlapping mogelijk!

Big Refresh

Itzu - Work Life Integration

De manier waarop we werken is de afgelopen periode erg veranderd. Hybride werken is ondertussen een feit. Maar stopt deze evolutie hier of zal onze manier van werken nog meer veranderen naar de toekomst toe?

Volgens Karine Plas – L & D Expert Itzu training – is er een tendens in gang gezet die niet meteen zal stoppen en die de manier waarop we werken nog verder zal veranderen. We spreken dan niet meer van work-life balance maar van work-life integration.

Argus Advocaten - Juridische update geven over het nieuwe goederenrecht

Het is brandend actueel omdat er heel wat commotie heeft ontstaan op sociale media voornamelijk over het feit dat buren onder bepaalde omstandigheden uw perceel zou mogen betreden. De nieuwe regelgeving is echter ruimer en wijzigt ook de bepalingen inzake appartementsmede-eigendom, het vruchtgebruik, relaties met de overheid en met de buren.

Claeys & Engels - Hybride werk en de digitalisering van het personeelsbeleid

Hybride werken zit sinds de corona-pandemie zeer sterk in de lift. Dit fenomeen plaatst HR-verantwoordelijken voor belangrijke uitdagingen. Niet alleen op het vlak van correcte afspraken over telewerk, maar ook met betrekking tot digitalisering van personeelsdossiers en de elektronische ondertekening van HR-documenten. Tijdens deze sessie worden tips & tricks meegegeven over uw telewerkpolicy, wordt toegelicht met welke wettelijke spelregels rekening moet worden gehouden bij de digitalisering van personeelsdossier en het gebruik van de elektronisch handtekening in HR-aangelegenheden en wordt ook stilgestaan bij de sociaalrechtelijke context van de toenemende trend van telewerk vanuit het buitenland.

Degroof Petercam - Hoe waardeer ik mijn bedrijf: het verhaal achter de cijfers

Als ondernemer is uw bedrijf uw levenswerk. Bij heel wat strategische beslissingen is een bedrijfswaardering onontbeerlijk. Dit is zeker het geval bij het aantrekken van een financiële partner, een verkoop van de onderneming, bij de overdracht aan de volgende generatie, of wanneer u wenst te groeien via acquisities. Hoe waardeer ik een onderneming en wat zijn de aandachtspunten bij het verloop van dergelijke transacties? Klaas Dams, Head of Small-cap Transaction Advisory bij Bank Degroof Petercam geeft u de meest recente inzichten ter zake.

DHL - Durzaam ondernemen en B2B digitalisering

Welke zijn de internationale e-Commerce tendensen en hoe je als Limburgse webshop daar kan op inzetten? Welke lessen B2B bedrijven kunnen halen uit de B2C E-Commerce veranderingen? Hoe kan je via jouw transportnoden toch duurzaam werken en hoe kan je het verschil maken voor je klanten en welk duurzaamheidsplan heeft DHL Express hierin.

Groep Jam - Autofiscaliteit: wat brengt de toekomst?

Een blik op de toekomst over de mogelijke nieuwe autofiscaliteit. Wat zijn de gevolgen van het nieuwe wetvoorstel in verband met autofiscaliteit? De huidige fiscale spelregels voor bedrijfswagens versus de geleidelijke overgang naar het nieuw stelsel vanaf 2023.

SD Worx - Een blik op de sociaal juridische actualiteit : veel inspiratie en inzichten van onze toonaangevende specialist

Ook na corona is de juridische actualiteit volop in beweging voor wie personeel tewerkstelt. In deze sessie geven we u inzichten en inspiratie over aantal belangrijke actuele topics zoals loononderhandelingen, nieuwe flexibiliteitsvormen, mobiliteit, hybride werken, en wat ná de steunmaatregelen?

Monard Law

TBC

Programma

  Zaal 1 Zaal 2 Zaal 3
14u15 - 14u30 Onthaal
14u30 - 15u25 Hybride werk en de digitalisering van het personeelsbeleid - Claeys & Engels   Hoe waardeer ik mijn bedrijf: het verhaal achter de cijfers - Degroof Petercam
15u30 - 16u25 TBC - Monard Law Een blik op de sociaal juridische actualiteit : veel inspiratie en inzichten van onze toonaangevende specialist - SD Worx B2C E-commerce, B2B E-commerce, M-commerce, ...? Just commerce. Maar vergeet je ecologische voetafdruk niet! - DHL
16u30 - 17u25 Work Life Integration - ITZU Juridische update over het nieuwe goederenrecht - Argus Advocaten Autofiscaliteit: wat brengt de toekomst? - Groep JAM
17u30 - 18u30 Netwerkreceptie

Partners

Partners

Contactpersoon

Serafien Bierwaerts

Coördinator events

Adres

Bedrijvennetwerkdagen (Expo Hasselt)
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis, gelieve wel op voorhand in te schrijven

Let wel op! Bij het inschrijven voor meerdere sessies is overlapping mogelijk!

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo