Skip to main content
Voka Infosessie

VDAB meets Voka: wat kan VDAB voor u als werkgever betekenen?

Arbeidsmarkt
  • Online

Van vacaturewerking, werkplekleren tot het tewerkstellen van 50 +'ers. Tal van mogelijkheden om de krapte op de arbeidsmarkt de kop in te drukken. Maar hoe ga je hier als werkgever concreet mee aan de slag? De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) speelt hierin een centrale rol en stelt zich niet enkel op als werkbemiddelaar, maar is de sleutelfiguur op de Vlaamse arbeidsmarkt. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Schuif dan zeker digitaal aan tijdens een online infosessie op 28 januari.

Arbeidsmarkt, van A tot Z

Werkgevers/HR-managers hebben niet altijd een duidelijk zicht op welke manier ze zich kunnen laten ondersteunen door VDAB (of waar, wanneer en bij wie ze terecht kunnen). Daarom organiseert Voka Limburg deze digitale infosessie. Het aanbod van VDAB wordt voorgesteld. Op die manier krijgen werkgevers/HR-managers een duidelijk beeld van de mogelijkheden om zich (verder) te laten ondersteunen en kunnen werkgevers, Voka en VDAB de handen in elkaar slaan bij het zoeken van nieuwe medewerkers.

Programma 

Tijdens deze infosessie zullen VDAB-experten meer informatie geven over onderstaande thema’s, gevolgd door inspiratieverhalen en getuigenissen van werkgevers die in concreto omgaan met deze thema’s.

Thema 1 - Situering Arbeidsmarkt Limburg

De arbeidsmarkt evolueert snel. Nieuwe jobs komen, en veel jobs gaan. Nieuwe beroepen eisen tal van nieuwe competenties. En in een krappe arbeidsmarkt is het niet evident om werknemers te vinden die naadloos passen bij een vacature. Een situering van de (Limburgse) arbeidsmarkt geeft jou een beeld om verder het heft in eigen handen te nemen. 

Thema 2 - De vacaturewerking van VDAB

VDAB biedt je heel wat ondersteuning bij het invullen van jouw vacatures: tools als ‘vind een werknemer’, competentie-sjablonen, vacatures in gedeeld beheer, info over doelgroepverminderingen, opleidingen op maat van jouw vacature, … Je krijgt een duidelijk zicht op de vele mogelijkheden.

Thema 3 - De verschillende vormen van werkplekleren

Door de erg krappe arbeidsmarkt is het belang van het opleiden van kandidaten op de werkvloer toegenomen. Hiervoor zijn er verschillende formules mogelijk: Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming (IBO), opleidingsstage, beroepsinlevingsstage (BIS), … Je komt te weten welke formules voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn voor nieuwe maar ook bestaande medewerkers.

Thema 4 - Anderstalig talent tewerkstellen

Is de kennis van het Nederlands van je medewerker eerder beperkt? Ga voor taalcoaching op de werkvloer. Een taalcoach leert je medewerker het Nederlands dat nodig is om goed te functioneren op het werk. Zo pak je uitdagingen rond taal en tewerkstelling aan.
 

Thema 5 - Tewerkstelling van gemotiveerde 50+’ers & toelichting jobbeurs

Een werkzoekende 55-plusser komt, net als andere werkzoekenden, in aanmerking voor de verschillende tewerkstellingsmaatregelen. Kom te weten hoe jij hier als werkgever optimaal op kan inzetten. 

Thema 6 - Toelichting Welt

Om af te sluiten wordt het Welt-project van Voka – Kvk Limburg nog kort toegelicht. Dit is een traject ter ondersteuning naar een duurzaam inclusief HR-beleid, een kosteloos traject voor zaakvoerders of HR-managers. Nieuwe programma’s starten in het voorjaar 2022. 

Meer info over Welt? Klik hier

Meer weten?

Wij bieden vanuit Voka - KvK Limburg een breed gamma aan infosessie, trajecten en opleidingen aan. Dit alles binnen de vakgebieden arbeidsmarkt en onderwijs. 

Meer info? Klik hier

infosessie welt - VDAB

 

Contactpersonen

Mohamed Abidar

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Benny D'Helft

Adviseur arbeidsmarkt

Sarah Gijsen

Adviseur arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Gratis, inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.