Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • Het Biden-tijdperk: welke impact voor de Europese en Limburgse economie?
holslag
  • Online

Het Biden-tijdperk: welke impact voor de Europese en Limburgse economie?

Grote veranderingen in de wereld hebben vooral een impact op open regio’s. Limburg hoort daarbij. Deze webinar op 6 mei 2021 gaat in op de gevolgen van de nieuwe internationale machtspolitiek.

Hoewel president Joe Biden het harde protectionisme van Donald Trump afzwoer, blijft ook hij vasthouden aan meer politieke sturing. In China en andere landen is het economisch nationalisme springlevend.

De eerste honderd dagen van Joe Biden staan bol met nieuwe beleidsinitiatieven. Ondertussen legde hij het grootste investeringsplan in generaties op tafel. Welke kansen bieden die ontwikkelingen voor de trans-Atlantische betrekkingen? Hoe wapenen we onze ondernemers in deze wereld? En hoe bereiden we Limburg voor op de nieuwe machtspolitiek?

We gaan er dieper op in op 6 mei om 17u. Dan brengt professor Jonathan Holslag u een keynote lecture over de uitdagingen en kansen voor de Europese en Limburgse economie in het Biden-tijdperk. 

Voka - KvK Limburg, VLEVA en de provincie Limburg nodigen u van harte uit hiervoor. 


Programma
17.00u-17.05u:
Intro, Jan Noelmans (liaison officer VLEVA- provincie Limburg)

17.05u-17.10u: Verwelkoming en inleiding professor Holslag, Tom Vandeput (Limburgs gedeputeerde van economie en Europa)

17.10u-17.40u: Keynote lecture: 'Het Biden-tijdperk: welke impact voor de Europese en Limburgse economie?', Jonathan Holslag (Professor internationale politiek VUB) 

17.40u-17.55u: Interactie tussen directeur POM Limburg, Noël Slangen en Jonathan Holslag (met mogelijkheid tot vraagstelling)

17.55u-18.00u: Slot, Jan Buysse (Directeur VLEVA) 

holslag
Professor Jonathan Holslag

 

 

vleva   prov

 

vlaio

Contactpersoon

Ward Smits

Adviseur internationalisatie / aanspreekpunt brexit

Wanneer

Prijs

Gratis
(inschrijven wel verplicht)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo