Skip to main content
  • Home
  • Health Community Kennissessie 'Ga je mee op gezondheidsreis met de burger?'
Gezondheidsreis

Health Community Kennissessie 'Ga je mee op gezondheidsreis met de burger?'

Een optimale geïntegreerde zorg, samen met familie, vrienden, kennissen en zorgverstrekkers: daar is de burger met of zonder zorgnood naar op zoek. De burger/patiënt wordt meer en meer consument, wil meer inspraak, en is bereid om extra te betalen voor diensten die zijn levenskwaliteit verbeteren. Hij wil ook efficiënt zijn onderzoeken kunnen regelen en zijn resultaten inzien, zowel van zichzelf als van degenen voor wie hij zorg draagt (nood aan digitaal medisch dossier, digitaal overleg). Hij is ook mobieler, meer en meer geïnformeerd, en geëngageerd.

De burger verwacht een deel van zGezondheidsreisijn gezondheidszorg zelf in handen te kunnen nemen op een efficiënte manier (bv teleconsulting, snelle toegang tot nieuwe technologie, …) zoals hij dat zelf ook doet in talrijke andere sectoren. Er zijn dus heel wat opportuniteiten tot bijkomende groei van de zorg als economische sector. Toch blijkt uit de analyse van de huidige werking van de gezondheidssector dat er vandaag twee belangrijke fricties zijn die de verdere en efficiëntere verandering tegenhouden: de governance en het gebrek aan doeltreffendheid binnen het systeem van gezondheidszorg.

Bent u benieuwd naar welke stappen we kunnen zetten om te komen tot een goede gezondheid en welke kansen dit biedt voor (zorg)ondernemingen, kennisinstellingen en de burgers zelf? Dan nodigen we u graag uit op de kennissessie van Health Community op maandag 3 december om 18u bij Universiteit Antwerpen. Tijdens deze publieke sessie stellen we het rapport “Ga je mee op gezondheidsreis met de burger? Vanuit een ondernemingsperspectief meebouwen aan gezondheid” van Idea Consult en Abolins voor. In dit rapport schuiven we 5 pijlers naar voor, die kunnen zorgen voor een betere governance en een efficiëntere gezondheidszorg. We plaatsen de burger centraal, waarbij de gezondheidsacties en -ingrepen gezien worden vanuit een preventief perspectief om zo gezond mogelijk te blijven.
 

Programma

De kennissessie wordt gemodereerd door Guy Tegenbos.

17u30 Ontvangst met broodjesbuffet
18u00 Welkom door Rudy Mattheus (Niko Group)
18u15 Voorstelling rapport “Ga je mee op gezondheidsreis met de burger? 
Vanuit een ondernemingsperspectief meebouwen aan gezondheid” door Katrien Thorré (Abolins) 
19u00 Reflectie vanuit het beleid door Tom Auwers (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu)
19u20

Debat met 

  • Yves Breysem (Jessa Ziekenhuis)
  • Jo Robrechts (Triamant)
  • Jo Ravelingien (Remedus)
  • Philippe Lemmens (Andaman7)
20u00 Conclusie door Pieter Van Herck (Voka)
20u15 Netwerkreceptie

Adres

Universiteit Antwerpen - Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1
2610 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Deelnameprijs:

  • Leden Health Community: 50€/pp
  • Zorgorganisaties lid van Voka: 50€/pp
  • Niet-leden Health Community: 110€/pp
  • Patiëntenorganisaties lid van de Health Community kunnen gratis deelnemen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatievoorwaarden: De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op maandag 26 november 2018. Een vervanger mag steeds uw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
DeTijd