Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

GlobalSign

<< Terug naar het overzicht exportdocumenten

GlobalSign, wanneer je een digitale handtekening nodig hebt!

Bescherm je professioneel digitaal leven met behulp van GLOBALSIGN. Deze digitale handtekening staat garant voor de beveiliging van alle digitale activiteiten, mail, betalingen, etc.

Digitale handtekening

Net zoals de handgeschreven handtekening gebruikt wordt op documenten, worden digitale handtekeningen gebruikt om de identiteit van auteurs/medeondertekenaars van e-mail of elektronische informatie te garanderen. Digitale handtekeningen worden gecreëerd en geverifieerd met Digitale Certificaten. Vandaag hebben zowel de internationale als de Belgische juridische gemeenschap een wetgeving opgesteld die digitale handtekeningen even bindend en universeel aanvaard maakt als hun handgeschreven varianten. Wanneer u een boodschap wil ondertekenen of een beveiligde transactie wil uitvoeren, hebt u uw eigen uniek Digitaal Certificaat nodig.

Voordelen van een GlobalSign 3 PRO

 • geen kaartlezer of USB stick nodig;
 • geen EID kaartlezer nodig;
 • Je bent voor 3 jaar in orde en je betaalt er slechts 1 maal voor;
 • biedt beveiliging aan PDF-bestanden;
 • op deskop of server gebaseerd;
 • plug-ins of extra software niet nodig;
 • meertalige ondersteuning;
 • voldoet aan RFC 3161-norm;
 • door WebTrust geaccriditeerd.

Belangrijkste eigenschappen van een digitale handtekening/certificaat

 • Authentificatie: verificatie van een persoon: de identiteit van diegene die de informatie ondertekende, wordt gegarandeerd;
 • Vertrouwelijk: de integriteit van de informatie wordt beschermd, je weet wanneer deze toevallig of kwaadwillig werd:
 • Onweerlegbaarheid: men kan de identiteit van de auteur van het bericht bewijzen en dus ook degene die in een transactie participeerde.

Waarom zou ik een digitale handtekening gebruiken?

 • Elektronische BTW-aangifte
  Ga naar de portaalsite van de Federale Overheidsdienst, afdeling financiën en klik op 'BTW-aangifte via Internet (INTERVAT certificaat nodig)'.
 • RSZ - aangifte
  DigiChambers: Online platform DigiChambers voor de uitgifte van oorsprongcertificaten.
 • Toegang verlenen
  Je hebt een website of een netwerk en wil de toegang voor bepaalde werknemers beperken ... Je wil elk van hen een paswoord en gebruikersnaam toekennen, maar dit brengt waarschijnlijk veel paswoordrecuperatie (het geheugen van sommige werknemers is al iets slechter dan dat van andere) met zich mee ... en het zou ook niet zo veilig zijn, want paswoorden kunnen makkelijk "gehackt" worden. Je zou dus ook veiligheid en gebruikersvriendelijkheid kunnen combineren door identificatie van gebruikers. Dit wil zeggen dat iedereen die zich wil aanmelden op een website of een netwerk en een beperkte toegang heeft, zijn/haar certificaat moet voorleggen.
 • Veilige transacties
  Je bent vertrouwd met thuisbankieren? Dit is een andere toepassing die gebruik maakt van certificaten voor de identificatie van gebruikers.
 • Veilige downloads
  Je hebt het volgende voorbeeld waarschijnlijk zelf al meegemaakt ... als je werkt met Microsoft Windows en je besturingssysteem heeft software van Microsoft nodig, dan wordt er automatisch een verbinding gemaak met de site om het ontbrekende onderdeel te downloaden. Indien dit gebeurt, kan je de herkomst van die onderdelen altijd vertrouwen omdat Microsoft ze digitaal ondertekende.
 • Veilige communicatie
  Vrije beroepen versturen op regelmatige basis confidentiële documenten naar collega's en federaties. In dit geval worden digitale handtekeningen al frequent gebruikt (b.v. Vlaamse Advocaten).

Waar kan ik dit aanvragen?

Bij Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Wij fungeren samen met de andere Belgische Kamers als certificatie-authoriteiten. Ga hiervoor naar de website van Globalsign

Registratie

De aanvrager moet persoonlijk verschijnen voor een lokaal registratieorganisme.

De Belgische Kamers van Koophandel fungeren dankzij hun neutraliteit en betrouwbaarheid als lokale registratie-organismen. We bieden digitale certificaten, de basis voor uw digitale handtekening, aan in België:  

Het is niet mogelijk om een bestaand certificaat te hernieuwen. Gebruikers moeten een nieuw certificaat aanvragen. Naast de certificaten met een duurtijd van één jaar biedt GlobalSign ook certificaten aan met een duurtijd van twee en drie jaar.

Tarieven

GlobalSign past de volgende tarieven toe:
PersonalSign3Pro - 1 jaar: € 100 (excl BTW)
PersonalSign3Pro - 2 jaar: € 130 (excl BTW)
Personalsign3Pro - 3 jaar: € 150 (excl BTW)

Meer informatie

Contacteer onze verantwoordelijken:


KANTOOR MECHELEN - 015 45 10 20
KANTOOR GEEL - 014 56 30 30

Katleen Crauwels via katleen.crauwels@voka.be of 0473 60 06 21
Anissa Fadis via anissa.fadis@voka.be of 0473 60 06 20
Birgitt Van Beckhoven via birgitt.vanbeckhoven@voka.be of 0473 60 06 11

Openingsuren

Voor het bekomen van een Globalsign vragen we je om een afspraak te maken.