Skip to main content
 • Home
 • Durf ondernemen voor een duurzame toekomst
Durf ondernemen voor een duurzame toekomst

Durf ondernemen voor een duurzame toekomst

In mei krijgen we de moeder van alle verkiezingen: Vlaams, federaal en Europees. Daarbij staat veel op het spel. Onze toekomst, onze welvaart en ons welzijn, en dit niet alleen van onze ondernemingen maar ook van onze medewerkers en van alle burgers.

De Voka-debatten

De uitdagingen die op ons afkomen zijn dan ook groot. De gevolgen van de vergrijzing zullen volop voelbaar worden, niet enkel in onze woonzorgcentra, maar ook op de arbeidsmarkt en in onze portemonnee. De overheidsfinanciën moeten dringend op orde gezet worden; de overheid moet saneren, hervormen én investeren. De klimaatverandering wordt nu echt tastbaar. De brexit zit eraan te komen. En tot slot zal de digitalisering meer dan ooit een impact krijgen op hoe we leven, wonen en werken. Die trein mogen we absoluut niet missen.

De afgelopen maanden organiseerde Voka al een aantal events om onze antwoorden op de uitdagingen te verduidelijken. Daarbij kwamen onder meer de thema’s ‘De toekomst van Europa’ (7 februari) en ‘De arbeidsmarkt van de toekomst’ (21 februari) aan bod. Het volgende debat gaat over ‘Een duurzame toekomst’ en zal plaats vinden op 26 maart. Op 25 april vindt het slotdebat plaats over ‘De overheid van de toekomst’.

Een duurzame toekomst

Willen we een duurzame toekomst garanderen, dan zullen we tal van uitdagingen moeten aangaan. De gevolgen van de klimaatverandering zijn de voorbije jaren duidelijk geworden met extremere weeromstandigheden. Actie is nodig. De energietransitie en de milieu-inspanningen die daarmee gepaard gaan zullen creativiteit en doorzettingsvermogen vragen, van iedereen. Ook het fileprobleem neemt alsmaar toe. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat we onze logistieke troeven dreigen uit handen te geven. En wat met onze ruimtelijke ordening, ligt ook daar niet een deel van het probleem? Hoe gaan we deze uitdagingen aanpakken? Innovatieve oplossingen van onze ondernemingen kunnen alvast een stevige stap vooruit betekenen.

Programma

17:00u: Onthaal

18:00u: Start voorstelling van het verkiezingsmemorandum van Voka

 • Verwelkoming en presentatie van de krachtlijnen uit het verkiezingsmemorandum van Voka over het thema ‘Een duurzame toekomst’ door Wouter De Geest, voorzitter Voka vzw
 • Debat met Vlaamse lijsttrekkers aan de hand van getuigenissen van ondernemers onder leiding van Niko Demeester, secretaris-generaal Voka vzw
  • Lode Ceyssens - CD&V
  • Andries Gryffroy - N-VA
  • Bruno Tobback - sp.a
  • Bart Tommelein - Open Vld
  • Tinne Van der Straeten - Groen
  • Wouter Vemeersch - Vlaams Belang
 • Conclusies door Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka vzw

19:30u: Netwerking en walking dinner

22:30u: Einde

 

duurzaamheid

 

Bereikbaarheid

routebeschrijving parking

 

 

Gratis parking - Tour & Taxis – Havenlaan 88 – 1050 Brussel – Parking events

Plan Parking

 

Partners

Adres

Het BEL (Tour & Taxis)
Havenlaan 86C
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Saloncondities bij Peeters Motors
VGD audit feb
Proximus
CRM Group
Domestic Services
Banque de Luxembourg
Made In Vlaams-Brabant
BMW Brussels
DHL
CapitalAtWork
Deloitte
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD Worx
BovaEnviro+
Tormans_Corporate partner
GutzandGlory
G4S
Deloitte Private
pfl
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Premed
Logo Randstad
Soundfield
Jobat
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo