Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
architeam
Vlaams-Brabant
Spraakmaker

Architeam, winnaar miK Klimaatambassadeur 2023

Niet minder dan 4.000 mensen brachten hun stem uit voor één van de vier finalisten van miK Klimaatambassadeur 2023. De meerderheid daarvan ging naar Architeam, net als de stem van de juy, en dus mag het Boortmeerbeekse studiebureau zich een jaar lang Klimaatambassadeur noemen.

St Roch
Vlaams-Brabant
Ledenverhaal

Duurzame wasserij St. Roch: ultieme efficiëntie bij iedere wasbeurt

Industriële wasserij St. Roch is een vaste waarde in Halle en omgeving. Het familie- bedrijf vierde vorig jaar zijn 75-jarig bestaan. Philippe Haegeman kwam als derde generatie in 1999 aan het roer en liet een frisse wind doorheen het familiebedrijf waaien. Hij transformeerde St.

Vlaams-Brabantse industrie dreigt te krimpen
Voka nationaal
Persbericht

Voka enquête: Vlaams-Brabantse industrie dreigt te krimpen

Nadat de Belgische industrie vorig jaar al kromp (-1,3%), verwachten de Vlaams-Brabantse industriële ondernemingen een verdere daling in hun activiteit in 2023. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij meer dan 500 bedrijven.

miK trofee
Vlaams-Brabant
Persbericht

Voka – KvK Vlaams-Brabant en provincie Vlaams-Brabant bekronen duurzame ondernemingen

Jaarlijks gaat het milieu-infopunt voor kmo’s, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, op zoek naar een kleine of middelgrote organisatie die zich actief inzet voor duurzaam ondernemen met speciale aandacht voor klimaatverbetering.

Sven De Meuter
Vlaams-Brabant
Nieuws

All Belgian Recycling breekt een lans voor de bouwsector

De bouwsector wordt bij het grote publiek niet gepercipieerd als een milieuvriendelijke sector. Dat is niet geheel onterecht omdat de productie, het vervoer en de afbraak van bouwmaterialen redelijk wat impact hebben op het milieu.

CEO Hélène
Vlaams-Brabant
Nieuws

Energieneutrale woning in 24u

“Veranderen hoe we bouwen”, dat is de missie van BuildUp. Dit jonge bedrijf uit Aarschot wil huizen sneller en duurzamer bouwen. Tegelijk moet de kwaliteit omhoog en mag geen creatieve vrijheid verloren gaan. Dit doen ze aan de hand van offsite construction: je huis bouwen in een fabriek, en vervolgens extreem snel en efficiënt op locatie in elkaar zetten.

laurence
Vlaams-Brabant
Nieuws

Laurence Carels van CDM Stravitec, Global Ambassador USA

Sinds verleden zomer staat Laurence Carels aan het roer van CDM Stravitec. Haar ambitie? De internationale koers van het familiebedrijf voortzetten. Maar ook haar inzichten in internationaal ondernemen als Global Ambassador doorgeven.“Het is niet omdat je dezelfde taal spreekt, dat je elkaar begrijpt.”