Skip to main content
 • Antwerpen-Waasland Mobiel

Antwerpen-Waasland Mobiel

Wilt u als ondernemer meer weten over de wegenwerken in uw regio of welke hinder u wanneer kan verwachten? Antwerpen-Waasland Mobiel helpt u vlot onderweg door onze regio! U kan hier een overzicht vinden van de regionale werken op basis van startdatum en locatie. De korte samenvatting geeft u meer informatie over de timing, hinder, omleidingen en de ontsluiting van bedrijventerreinen. U wordt ook verder doorverwezen naar de bron- en contactinformatie van de bevoegde infrastructuurbeheerder.

Antwerpen-Waasland Mobiel

Start en/of fasewissels werven 2022

Augustus

Beveren/Melsele: werken Grote Baan (N70) terug van start op 12 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer ontving een aangepaste omgevingsvergunning voor de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele. Na het bouwverlof hervat men de rioleringswerken tussen de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Schoolstraat. In de werfzone is de N70 volledig afgesloten in beide richtingen voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer van Beveren naar Zwijndrecht moet via de IJzerstraat, Pauwstraat en Snoeckstraat omrijden. In de andere richting, van Zwijndrecht naar Beveren, rijdt het verkeer om via Burggravenstraat, Kalishoekstraat, Schoolstraat, Dijkstraat, Koolputstraat, Leurshoek, Halfdreef en Kasteeldreef. Deze werken zijn klaar tegen het einde van het jaar.

Meer info

Juni

Sint-Niklaas: twee weken rijstrookreductie op brug N41 over E17 vanaf 20 juni

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit aan een burgdekvoeg van de brug N41 over de E17 vanaf 20 juni. De eerste week wordt in beide richtingen de linker- en middenrijstrook ingenomen door de werken, aansluitend worden een week de rechterrijstrook en de voetpaden ingenomen. Het verkeer kan steeds door in alle richtingen maar houdt best rekening met vertraging door beperkt aantal beschikbare rijstroken. De werken duren in totaal 2 weken.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 16 en 17 juni

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 16 juni in de rijrichting Gent/Beveren en op 17 juni in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/6) en Nederland (17/6) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Schoten: twee weken geen verkeer mogelijk over Hoogmolenbrug vanaf 13 juni

De werken in opdracht van de Vlaamse Waterweg aan de nieuwe Hoogmolenbrug zijn bijna klaar. Vanaf 13 juni wordt de oude Hoogmolenbrug afgesloten voor alle verkeer om de afbraak voor te bereiden. De nieuwe brug blijft nog dicht en opent op 24 juni. Er wordt ernstige hinder verwacht tussen 13 en 24 juni: gemotoriseerd verkeer kan het kanaal niet oversteken door deze werken. Verkeer volgt een omleiding via de Houtlaan of de Deurnsebaan (Brug van den Azijn) om het Albertkanaal over te steken. Fietsers kunnen vanaf 13 juni de nieuwe Hoogmolenbrug gebruiken. Vanaf 24 juni rijdt gemotoriseerd verkeer ook over de nieuwe brug.

Meer info

Sint-Niklaas/Temse: brug Hoogkamerstraat drie maanden onderbroken vanaf 1 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op 1 juni met de renovatie en herinrichting van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17 tussen Temse en Sint-Niklaas. Tijdens de werken is de brug afgesloten voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers. Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Gewestweg (N16). Voor fietsers gelden volgende omleidingen: fietsers van/naar Sint-Niklaas Oost rijden via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16) (Grote Dweersstraat) en Hoogkamerstraat. Fietsers van/naar Sint-Niklaas West rijden via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat. Verkeer over de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug rijdt ‘s nachts (van 21.00 uur tot 5.00 uur) in beide richtingen over minder rijstroken. De werken zijn begin september gedaan.

Meer info

mei

Antwerpen/Haven: drie weken afwisselend verkeer over één rijstrook op Kastelweg vanaf 30 mei

Haven van Antwerpen start op 30 mei met het herstellen van putdeksels op de Kastelweg. Ter hoogte van de werken moet het verkeer afwisselend passeren over één rijstrook geregeld door tijdelijke verkeerslichten. De werf schuift op van west naar oost. De werken duren tot 19 juni.

Meer info

Antwerpen/Haven: Tijsmanstunnel zes nachten afgesloten in één richting vanaf 24 mei

Agentschap Wegen en Verkeer plaatst nieuwe wandplaten en voert onderhoudswerken uit in de Tijsmanstunnel. De Tijsmanstunnel richting Gent is afgesloten in de nachten van 24, 25 en 30 mei en 13 juni. Richting Nederland is de tunnel afgesloten in de nachten van 31 mei en 1, 2 en 14 juni. De tunnel is telkens afgesloten van 20.00 uur tot 5.00 uur. Het verkeer rijdt bovengronds om via de Scheldelaan.

Meer info

Antwerpen: zeven weken rijstrookreductie in beide richtingen op Bisschoppenhoflaan vanaf 23 mei

Op 23 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een voetgangers- en fietsoversteek op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan (N120) met de Oude Bosuilbaan in Deurne. Op de Bisschoppenhoflaan rijdt gemotoriseerd verkeer tijdens de werken telkens over één rijstrook in beide richtingen. Van 30 mei tot 21 juni is de Oude Bosuilbaan afgesloten en volgt het verkeer een omleiding via de Jan Welterslaan. De werken duren tot 7 juli.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: Hoogkamerstraat kant Temse zeven weken afgesloten vanaf 16 mei

Op 16 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken aan het kruispunt N16 met Hoogkamerstraat. Tijdens deze fase werkt men aan de Hoogkamerstraat aan de kant van Temse centrum. Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdens deze fase op de N16 richting Bornem ter hoogte van het kruispunt over één rijstrook. Verkeer van Temse centrum naar de N16 en omgekeerd moet een omleiding volgen via de Gasthuisstraat en de Schoolstraat. Het industrieterrein De Zaat blijft bereikbaar voor zwaar verkeer via de verkeerswisselaar met de E17, Nieuwe Steenweg (N41), Legen Heirweg, Gentstraat, Burgemeester Achiel Heymanstraat, Huis ten Halven en Cauwerburg. Fietsers kunnen het kruispunt oversteken met de fiets aan de hand. Fietsers langs de N16 volgen in beide richtingen tussen de S.G. Boereboomstraat en Hoogkamerstraat een omleiding via de Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat, Voetweg en de Grote Dweersstraat. Het bedrijventerrein TTS is vanaf 16 mei opnieuw bereikbaar via de N16. Deze fase van de werken duurt tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Meer info

Lokeren: drie maanden hinder door omleiding werken N446 via N47 en E17 vanaf 16 mei

Op 16 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster. Deze werken zullen impact hebben op de bedrijvenzones in Lokeren. Tijdens de eerste fase van de werken wordt er enkel gewerkt in Hamme in Overloopakker en de Bookmolenstraat, vanaf de grens met Zele tot het kruispunt met de gewestweg N446. Gemotoriseerd verkeer richting Zele en Hamme volgt in beide richtingen de omleiding via de Sint-Annastraat, Durmen en Omleidingsbaan Oost (N47). Zwaar verkeer rijdt in beide richtingen via de Omleidingsbaan Oost (N47), Europalaan (N47) en de E17. Op de N446 zal er nog geen verkeershinder zijn. Vanaf midden augustus starten de werken op de N446 tussen de rotonde aan de N470 en het kruispunt met de Bookmolenstraat. Over de impact van deze werken volgt later info.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: gedurende tien weekends hinder op R2 tussen Beverentunnel en Liefkenshoektunnel vanaf 13 mei

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op de R2 tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel. Zowel richting Nederland, als richting Gent is een onderhoud noodzakelijk. De werken vinden plaats gedurende tien weekends vanaf 13 mei. De Bevertunnel wordt tijdens de werken afgesloten. Er wordt ernstige hinder verwacht. De eerste vier weekends wordt er gewerkt richting Nederland. De Beverentunnel is dan richting Nederland volledig afgesloten. De omleiding loopt via afrit Waaslandhaven-Zuid, Steenlandlaan, Ketenislaan, Kallosluis, Oudedijk en oprit Waaslandhaven-Noord. Vanaf het weekend van 3 juni wordt er vijf weekends gewerkt in de richting van Gent. Tijdens de weekends van 3 juni, 10 juni en 17 juni blijft de Beverentunnel open. Het verkeer naar Gent volgt wel een omleiding via de afrit en oprit Waaslandhaven-Noord. Tijdens de weekends van 24 juni en 1 juli is de Beverentunnel afgesloten richting Gent. Verkeer volgt een omleiding via afrit Waaslandhaven-Noord, Ploegweg, Kallosluis, Ketenislaan, Steenlandlaan en Waaslandhaven-Zuid. De Beverentunnel is telkens van vrijdagavond om 20.00 uur tot maandagochtend om 05.30 uur afgesloten. 
 

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel één nacht volledig afgesloten op 6 mei

Van 6 mei om 21.00 uur tot 7 mei om 5.00 uur wordt de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten in beide richtingen omwille van een veiligheidsoefening.

Meer info

april

Antwerpen/Haven: gedurende één weekend slechts één rijstrook in Tijsmanstunnel vanaf 29 april

Agentschap Wegen Verkeer voert betonherstellingen uit in de Tijsmanstunnel (R2) richting Beveren vanaf 29 april om 20.00 uur. De rechterrijstrook wordt tijdens de werken afgesloten. De op- en afritten blijven beschikbaar. De werken duren tot 2 mei om 5.00 uur.

Antwerpen: Sint-Annatunnel één week afgesloten vanaf 25 april

Vanaf 25 april voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit in de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) in Antwerpen. De tunnel is volledig afgesloten tijdens deze werken. Woon-werkverkeer dat de Schelde moet oversteken wordt aangeraden de veerdienst of de Kennedyfietstunnel te gebruiken. De werken duren tot 30 april.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel gedurende één dag afgesloten op 24 april

Op 24 april is de Kennedytunnel afgesloten richting Nederland vanaf 11.30 uur tot 17.00 uur omwille van de Antwerp 10 Miles. Verkeer vanuit Oost- en West-Vlaanderen volgt een omleiding via de E34 en de R2.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten op 21 en 22 april

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 21 op 22 april en van 22 op 23 april. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 21 april om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 22 april om 5.00 uur. De rijrichting Nederland wordt afgesloten vanaf 22 april om 21.00 uur tot 23 april om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichtingen is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: één maand TTS zone niet bereikbaar via Hoogkamerstraat vanaf 19 april

Op 19 april start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken aan het kruispunt N16 met Hoogkamerstraat. Tijdens deze fase werkt men aan de Hoogkamerstraat aan de kant van het bedrijventerrein TTS. Gemotoriseerd verkeer kan het bedrijventerrein TTS bereiken via Houten Schoen en de brug over de E17 of via de Laagstraat. Uitrijden kan via de nieuwe bypass. De linker afslagstrook op de N16 voor verkeer vanuit Bornem is afgesloten. Het verkeer moet doorrijden tot het op- en afrittencomplex van de E17 om zo terug te keren naar het kruispunt en dan af te slaan richting Temse. Zwaar verkeer naar industriezone De Zaat volgt een omleiding via de Nieuwe Steenweg (N41). Deze fase van de werken duurt tot midden mei. Nadien volgen de werken aan dit kruispunt langs de kant van Temse centrum van eind mei tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Meer info

Borgerhout: twee maanden hinder aan kruispunt Luitenant Lippenslaan (N184) met de Dr. van de Perrelei vanaf 19 april

Vanaf 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan (N184) met de Dr. van de Perrelei in Borgerhout. De fiets- en voetgangersoversteken van het kruispunt worden vernieuwd en de inrichting van de bushaltes wordt verbeterd. Op de Luitenant Lippenslaan blijft verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. Ter hoogte van het kruispunt moet het verkeer over één rijstrook passeren. Vanaf begin mei wordt de noordelijke tak van de Dr. van de Perrelei afgesloten tot het einde van de werken. Lokaal verkeer wordt dan omgeleid via de Joe Englishstraat. Fietsers worden omgeleid tijdens de werken. De werken duren tot begin juli.

Meer info

Wijnegem: twee maanden rijstrookreductie op Houtlaan (N12) in Wijnegem vanaf 19 april

Vanaf 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met vernieuwingswerken op de Houtlaan (N12) in Wijnegem. Tussen de kruispunten met de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan wordt de rijweg in beide richtingen vernieuwd en in de richting van Wommelgem wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Tijdens deze periode blijft op de Houtlaan, uitgezonderd één weekend, steeds verkeer in beide richtingen mogelijk over telkens één rijstrook. Tijdens het weekend van 24 tot 26 juni zal de Houtlaan afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze werkzaamheden zullen gepaard gaan met de nodige hinder op deze drukke verbindingsweg tussen Wommelgem en Schilde. De werken duren tot eind juni.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel richting Nederland één weekend afgesloten vanaf 15 april

Agentschap Wegen en Verkeer voert dringende onderhoudswerken uit in de Kennedytunnel. De tunnel wordt volledig afgesloten in de richting van Nederland vanaf 15 april om 21.00 uur. Deze werken zullen ernstige verkeershinder met zich meebrengen. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de E34 en de R2, waar het verkeer bij Antwerpen-West over één rijstrook moet passeren. De werken duren tot 18 april om 5.00 uur.

Meer info

Schoten: Metropoolstraat één jaar volledig afgesloten vanaf 7 april

Op 7 april start de Vlaamse Waterweg met werken in de Metropoolstraat om de nieuwe Hoogmolenbrug aan te sluiten op de weg en het kanaal te verbreden. Tijdens de werken is de Metropoolstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Straalstraat en Korte Braamstraat. Lokaal bestemmingsverkeer voor bedrijven is mogelijk. Doorgaand verkeer volgt een omleiding. De werken duren tot het voorjaar van 2023.

Meer info

Sint-Niklaas: Vijfstraten/Klapperbeekstraat gedurende vijf maanden volledig afgesloten vanaf 4 april

Op 4 april start stad Sint-Niklaas met de heraanleg van Vijfstraten (N451) tussen de Iepenstraat en de Vlasstraat. Vijfstraten wordt gedurende de volledige duur van de werken volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen de werfzone passeren. Doorgaand vrachtverkeer volgt een omleiding via E34 en E17. De werken duren tot eind augustus.

Meer info

Maart

Merksem: één rijstrook gedurende vier dagen op Bredabaan vanaf 28 maart

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Bredabaan (N1) in Merksem tussen de kruispunten met de Merksemheidelaan en de Horstebaan richting Kapellen/Brasschaat. Verkeer richting Kapellen/Brasschaat moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren. De werken starten op 28 maart en duren tot en met 31 maart.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten op 24 en 25 maart

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 24 op 25 maart en van 25 op 26 maart. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 24 maart om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 25 maart om 5.00 uur. De rijrichting Nederland wordt afgesloten vanaf 25 maart om 21.00 uur tot 26 maart om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichtingen is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

Wommelgem: E313 volledig afgesloten gedurende één nacht op 19 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de bouw van de nieuwe brug Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem. Tijdens de afbraakwerken van de oude brug wordt de E313 in beide richtingen volledig afgesloten ‘s nachts van 19 maart om 22.00 uur tot 20 maart om 9.00 uur. Het snelwegverkeer wordt omgeleid via Brussel of Breda. Tijdens de paasvakantie (4 tot 17 april) moet het verkeer richting Antwerpen op de E313 over twee rijstroken passeren. Richting Hasselt moet het verkeer gedurende het eerste weekend van de paasvakantie over twee rijstroken passeren.

Meer info

Beveren: tijdelijk éénrichtingsverkeer mogelijk op N70 vanaf 18 maart

In afwachting van de heropstart van de werken stellen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren de N70 opnieuw open voor éénrichtingsverkeer van Zwijndrecht naar Beveren. Ook het kruispunt van de Spoorweglaan en de Torenstraat gaat open voor verkeer van zuid naar noord. Fietsers blijven in beide richtingen de gekende omleidingen volgen.

Meer info

Antwerpen: twee weekends reductie naar één rijstrook op Blancefloerlaan (N70) vanaf 18 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit aan de voegen van de brug over de E34 ter hoogte van de N70 Blancefloerlaan. Er wordt gedurende twee weekends gewerkt: vanaf 18 maart  tot 21 maart en vanaf 25 maart tot 28 maart. In beide rijrichtingen moet het verkeer tijdens de werken over één rijstrook passeren op de Blancefloerlaan. Fietsers kunnen de werken passeren. De toegang naar de Park & Ride Linkeroever blijft open voor verkeer.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: zes maanden hinder op kruispunt N16 – Hoogkamerstraat vanaf 14 maart

Op 14 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de stad Sint-Niklaas en gemeente Temse met de werken aan het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat. De brug van de Hoogkamerstraat over de E17 wordt ook vernieuwd. De lokale bereikbaarheid wijzigt in fases tijdens de werken. Vanaf 14 maart tot de tweede helft van april werkt men aan het kruispunt met de Kapelanielaan en de Hoogkamerstraat. Tijdens deze periode is de Kapelanielaan in de werfzone volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De bedrijven in de nabijgelegen TTS-zone blijven wel steeds bereikbaar via de andere toegang van de Kapelanielaan tot de Hoogkamerstraat. Autoverkeer op de Gewestweg (N16) in de richting van E17/Sint-Niklaas rijdt over één rijstrook vanaf het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat tot de op- en afrit van de E17. Vanaf eind april tot eind mei werkt men aan het kruispunt Hoogkamerstraat met de N16 langs de kant van de TTS-zone. Nadien volgen de werken aan dit kruispunt langs de kant van Temse centrum van eind mei tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Meer info

Boom: Rupeltunnel vijf nachten afgesloten vanaf 9 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhouds- en injectiewerken uit in de Rupeltunnel op de A12 in Boom. Vanaf 9 maart om 20.00 uur tot 14 maart om 5.00 uur wordt de Rupeltunnel afgesloten tijdens de late avond en nacht. Overdag blijft de tunnel steeds open. Verkeer naar Brussel of Antwerpen rijdt om langs de E19. Lokaal verkeer kan bovengronds omrijden via gewestweg N177 (Rupelbrug). Verkeer richting Antwerpen verlaat de A12 via de afrit Rupel-Kanaalzone, het verkeer naar Brussel neemt afrit Boom.

Meer info

Sint-Niklaas/Stekene: rotonde Vlyminckshoek afgesloten van 4 t.e.m. 6 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit op de rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas. De rotonde wordt afgesloten vanaf 4 maart om 20.00 uur tot 7 maart voor vrachtverkeer. De verbinding tussen Stekene en Sint-Niklaas is hierdoor niet mogelijk. Vrachtverkeer moet omrijden via de E17 en E34 tijdens de werken. Fietsers en lokaal gemotoriseerd verkeer kunnen overdag langs de werfzone passeren.

Meer info

Februari

Wommelgem/Borsbeek: drie weken hinder aan kruispunt Autolei/Frans Beirenslaan (R11) met de Herentalsebaan (N116) vanaf 28 februari

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan het kruispunt van de Autolei/Frans Beirenslaan (R11) met de Herentalsebaan (N116) op de grens van de gemeenten Wommelgem en Borsbeek. Het kruispunt blijft tijdens de werken steeds toegankelijk in alle richtingen. Toch houdt het verkeer best rekening met sterke hinder op de R11. Verkeer op de R11 richting Mortsel zal over één rijstrook moeten passeren. Fietsers op de R11 richting Mortsel moeten een korte omleiding volgen. De werken duren drie weken.

Meer info

Antwerpen: tien dagen één rijstrook per rijrichting op Oosterweelsteenweg vanaf 25 februari

Om de bouw van het Oosterweelknooppunt voor te bereiden rooit Lantis bomen om ruimte vrij te maken. Deze werken starten op 25 februari. Om de rooiwerken uit te voeren wordt de zuidelijke rijbaan van de Oosterweelsteenweg richting Antwerpen plaatselijk ingenomen. Verkeer rijdt in beide richtingen over de noordelijke rijbaan, met één rijstrook per rijrichting. De werken duren tot 8 maart.

Meer info

Wommelgem/E313: tien maanden werken aan brug Wijnegemsteenweg over E313 vanaf 21 februari

Op 21 februari start Agentschap Wegen en Verkeer met de voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe brug Wijnegemsteenweg over de E313. Op de plaats van de bestaande brug wordt een volledig nieuwe brug gebouwd. Nadien start de aannemer met het opbreken van de aanloophellingen naar de brug op 14 maart. Voor de bedrijvenzones Uilenbaan, Jacobsveldweg en Wommelgem Noord en het lokaal verkeer wordt een bijzondere bereikbaarheidsmaatregel getroffen. Bestemmingsverkeer kan gebruik maken van een beperkte doorgang via tijdelijke op- en afritten op de E313. Vanaf 14 maart tot het einde van de werken rijden fietsers om via de naastgelegen brug van de Doornaardstraat. Het gemotoriseerde verkeer tussen Wommelgem en Wijnegem volgt de bestaande omleidingen. In de nacht van 19 op 20 maart wordt de huidige brug gesloopt: de E313 is op dat moment volledig afgesloten in beide richtingen. Begin 2023 moet de nieuwe brug klaar zijn.

Meer info

Essen: vier weken éénrichtingsverkeer op Kalmthoutsesteenweg vanaf 21 februari

Vanaf 21 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Wildert (Essen). Aan de kruispunten met de Middenstraat en de Huybergsebaan worden fietsoversteekplaatsen voorzien en vernieuwt men het fietspad. Tijdens de werken geldt er enkelrichtingsverkeer op de Kalmthoutsesteenweg. Verkeer richting Kalmthout behoudt de doorgang. Het verkeer richting Essen volgt een omleiding vanaf het centrum van Kalmthout naar Achterbroek via de N117 naar Essen. Fietsers kunnen de werfzone in beide richtingen passeren. De werken duren vier weken.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende één nacht afgesloten op 18 februari

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 18 februari op 19 februari. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 18 februari om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 19 februari om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichting is niet mogelijk gedurende deze nacht. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

 

Schoten: infosessie over werken in omgeving Hoogmolenbrug – Metropoolstraat op 14 februari

In maart 2022 start De Vlaamse Waterweg met een nieuwe, ingrijpende fase van de werkzaamheden in de omgeving van de Hoogmolenbrug en langs de Metropoolstraat in Schoten. Deze werken worden uitgevoerd in functie van de opwaardering van het Albertkanaal. Tegelijk met de bouw van de nieuwe Hoogmolenbrug werkt De Vlaamse Waterweg aan de oeververbreding en wordt er een nieuwe kaaimuur aangelegd. De Metropoolstraat wordt voorzien van nieuwe nutsleidingen, riolering en wegdek. Om u te informeren over al deze werkzaamheden en de bijhorende timing en hinder, organiseert De Vlaamse Waterweg nv in samenwerking met de gemeente Schoten, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Kanaalkant op 14 februari om 19.00 uur een online infosessie voor de bedrijven.

Meer info

Januari

Sint-Niklaas: vier maanden éénrichtingsverkeer in Driekoningenstraat vanaf 31 januari

Vanaf 31 januari legt Fiberklaar het fibernetwerk aan in de Driekoningenstraat. De straat wordt tijdelijk opengebroken. Deze werken eindigen op 25 februari. Vervolgens vernieuwt de stad Sint-Niklaas vanaf 28 februari de voetpaden, goten en rijweg in de Driekoningenstraat. Deze werken duren tot eind mei/begin juni. Vanaf 31 januari tot het einde van de werken wordt in de Driekoningenstraat, vanaf het kruispunt Heistraat/Begijnenstraat/Lepelhoekstraat tot aan de Kazernestraat, enkele rijrichting ingevoerd in de richting van de Singel (R42). Verkeer wordt vanaf de rotondes van het kruispunt Driekoningen omgeleid. Fietsers hebben vrije doorgang in beide richtingen.

Meer info

Antwerpen/Haven: twee maanden afwisselend verkeer ter hoogte van werfzone aan Boudewijnbrug vanaf 24 januari

Agentschap Maritieme Toegang start met een volgende fase van de werken aan de Boudewijnbrug. Vanaf 24 januari tot 10 maart moet het verkeer passeren over één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Verkeerslichten zullen het verkeer regelen. Er kunnen lange wachttijden ontstaan. Het is aangeraden om de omgeving van de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis te vermijden tijdens deze periode en de omleidingsroute via de R2 en de A12 te volgen. Fietsers volgen een omleidingsroute langs Kauwenstein.

Meer info

Zwijndrecht: ingebruikname parallelweg vanaf 15 januari

Op 15 januari neemt Lantis de nieuwe verbindingsweg tussen de nieuwe P+R/Blancefloerlaan en Zwijndrecht in gebruik. Woon-werkverkeer naar Antwerpen kan via deze weg de P+R bereiken. Op 17 januari opent de nieuwe P+R Linkeroever, de nieuwe tramhalte ter hoogte van het parkeergebouw en de nieuwe fietstunnel onder de Blancefloerlaan. Ook op 17 januari wordt de tijdelijke P+R tussen op- en afrit Linkeroever definitief afgesloten.

Meer info

Zwijndrecht: kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel drie maanden afgesloten vanaf 15 januari

Vanaf 15 januari wordt nieuw aangelegde infrastructuur in gebruik genomen. Bouwheer Lantis voert in de nacht van 14 op 15 januari de nodige aanpassingen uit aan de bestaande verkeerssituatie. Van 21.00 uur tot 00.00 uur is de uitrit van E34/R1 naar E17 richting Gent afgesloten. Verkeer volgt een lokale omleiding via R1, Kennedytunnel, A12 en complex Kiel. Van 3.00 uur tot 5.00 uur is afrit Zwijndrecht afgesloten en rijdt het verkeer om via afrit Kruibeke, de Krijgsbaan en de N70. Het kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel wordt afgesloten. Dit zorgt voor hinder voor de bedrijvenzone Baarbeek en omgeving. De afrit in Zwijndrecht, voor verkeer komende van Gent, sluit via de nieuwe brug over de Pastoor Coplaan aan op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Via een eerste nieuwe tunnel onder de snelweg bereik je de verbindingsweg tot aan de P+R/Blancefloerlaan en de Pastoor Coplaan. Volg je de Hoefijzersingel tot aan de tweede nieuwe tunnel dan rijd je daar de E17 onderdoor naar de Antwerpsesteenweg. Midden april is het nieuwe kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel klaar.

Meer info

Melsele: N70 tussen Sint-Elisabethstraat en Schoolstraat zes maanden afgesloten vanaf 14 januari

Op 14 januari start Agentschap Wegen & Verkeer met een volgende fase van de herinrichting van de N70: men werkt dan aan de Grote Baan (N70) vanaf de Sint-Elisabethstraat tot net voorbij het kruispunt met Spoorweglaan. Tijdens de werkzaamheden is de N70 volledig onderbroken tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat. Beperkt bestemmingsverkeer is mogelijk. Verkeer richting Antwerpen blijft de huidige omleiding volgen via Schoolstraat, Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Verkeer richting Beveren rijdt via de Snoeckstraat, Pauwstraat en IJzerstraat naar de N70. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via Schoolstraat, Hazaarddam, Kerkplein en Sint-Elisabethstraat. Deze werken duren zes maanden.  

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten vanaf 13 januari

In de Liefkenshoektunnel zijn ‘s nachts herstellingswerken gepland op 13 en 14 januari. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 13 januari ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. Op 14 januari gebeuren gelijkaardige werken in de rijrichting Nederland/Stabroek. De afsluiting is telkens vanaf 21.00 uur tot 2.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichting is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

Kallo/Haven: Melselebrug dicht vanaf 10 januari tot 8 februari

Het Havenbedrijf laat vanaf 10 januari werken uitvoeren aan de Melselebrug. De brug, gelegen ten westen van de Kallosluis, is een maand niet toegankelijk voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer met een maximale hoogte van 2,7 m wordt omgeleid via de sluisdeuren. Vrachtvervoer moet gebruik maken van de Farnesebrug. Omdat deze brug geregeld zal openstaan, zijn lange wachttijden te verwachten. Daarom wordt vrachtverkeer geadviseerd zo veel mogelijk om te rijden via de Beverentunnel of de Kieldrechtsluis. Op 8 februari ‘s avonds gaat de Melselebrug terug in gebruik.

Meer info

Antwerpen/Haven: Royersbrug twee weken afgesloten vanaf 10 januari

De afdeling Maritieme Toegang van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en Port of Antwerp plaatsen een tijdelijke brug over de vaargeul van de Royerssluis. Deze tijdelijke brug moet ervoor zorgen dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de renovatiewerken aan de Royerssluis die tot 2027 doorgaan. Het plaatsen van deze tijdelijke brug brengt grote hinder met zich mee in de omgeving. De Royersbrug zal niet toegankelijk zijn van 10 tot 21 januari. Het verkeer zal alternerend over de Lefèbvrebrug moeten rijden om de verbinding te maken tussen de Siberiastraat en de Oosterweelsteenweg. Er kunnen lange wachttijden optreden. Het is daarom aangeraden om de omgeving van de Royerssluis te vermijden tijdens deze periode. Er is een omleiding voorzien via de Noorderlaan en Oosterweelsteenweg. Fietsers kunnen het fietspad van de Lefèbvrebrug gebruiken.

Meer info

Start en/of fasewissels werven 2021

December

Antwerpen/Haven: drie maanden hinder aan Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis vanaf 23 december

Agentschap Maritieme Toegang start op 23 december met een volgende fase van de werken aan de Boudewijnbrug. Vanaf 23 december tot 24 januari moet het verkeer over twee versmalde rijstroken passeren. Vanaf 24 januari tot 10 maart moet het verkeer ter hoogte van de werfzone afwisselend over één rijstrook passeren met behulp van verkeerslichten. Er kunnen lange wachttijden ontstaan. Het is aangeraden om de omgeving van de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis te vermijden tijdens deze periode en de omleidingsroute via de R2 en de A12 te volgen. Fietsers volgen een omleidingsroute langs Kauwenstein.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten vanaf 16 december

In de Liefkenshoektunnel zijn ‘s nachts herstellingswerken gepland op 16 en 17 december voor de rijrichting Gent/Beveren. De rijrichting wordt ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting is telkens vanaf 21.00 uur tot 2.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

November

Merksem: Vaartkaai drie weken afgesloten vanaf 27 november

Lantis voert werken uit aan de Vaartkaai in Merksem van 27 november tot en met 17 december. De Vaartkaai is gedurende deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen IJskelder en de Bredabaan. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de Ingenieur Menneslaan en Groenendaallaan. IJskelder en de bedrijven blijven steeds bereikbaar tijdens de werken, afhankelijk van de fase zal dit via de Bredabaan of via de Kotterstraat zijn. Fietsers kunnen de werf passeren via het jaagpad.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 25 november

In Liefkenshoektunnel is tunnelonderhoud ingepland op donderdag 25 november voor de rijrichting Gent/Beveren en op vrijdag 26 november voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, en dit tot ‘s anderendaags 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (25/11) en Nederland (26/11) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er ter plaatse een omleidingsroute voorzien. 

Meer info

Zwijndrecht/E34: Keetberglaan één week moeilijk bereikbaar vanaf 22 november

Van 22 tot 27 november voert Lantis de laatste werken uit aan de Keetberglaan en de Canadastraat. Er zal lokaal afwisselend verkeer zijn op de Keetberglaan vanaf 22 november tot en met 26 november, geregeld met verkeerslichten. Hou rekening met lange wachttijden. Van 26 november 's avonds tot 27 november 's avonds wordt de Keetberglaan lokaal volledig afgesloten voor het aanbrengen van de nieuwe toplaag. Verkeer van of naar Zelzate volgt een omleiding via het complex Waaslandhaven-Zuid. Verkeer van of naar Antwerpen bereikt via de Kwarikweg en Canadastraat het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost.

Meer info

Antwerpen: Sint-Annatunnel drie dagen gesloten wegens onderhoudswerken vanaf 22 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) in Antwerpen. De werken starten op 22 november en duren tot en met 24 november. De tunnel wordt gedurende deze drie dagen afgesloten tussen 07.30 uur en 18.00 uur. Voetgangers en fietsers kunnen de Schelde oversteken met het Sint-Annaveer of via de Kennedyfietserstunnel.

Meer info

Lokeren: werken N70 in Zeveneken duren nog tot maart 2022

Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog op de Gentsesteenweg in Zeveneken tot maart 2022. Voor eind december 2021 zal het mogelijk zijn om over de onderlagen asfalt te rijden op de Gentsesteenweg tussen het kruispunt met de Drongenstraat en Gentsesteenweg 371. Vanaf 15 november start men met het plaatsen van riolering tussen huisnummer 357 en 337. Voor het jaareinde wordt onderfundering geplaatst. De rijweg, fietspaden en opritten worden vanaf januari geplaatst. Vanaf 15 november wordt de Hoekstraat afgesloten voor het verkeer ter hoogte van Hoekstraat 67. Ten noorden van nr. 67 kan men ontsluiten via Ruilare of Doorslaarstraat. Ten zuiden van nr. 67 kan men ontsluiten via de N70. Deze werken zijn afgerond tegen het jaareinde. De werken aan het pompstation Kallestraat starten half november opnieuw op en duren tot het voorjaar 2022. De Kallestraat is hier volledig afgesloten. De Kallestraat en Kantschoolweg kunnen via de Tuinwijk naar de Hoekstraat ontsluiten.

Meer info

Boom: Antwerpsestraat twee nachten volledig afgesloten vanaf 16 november

Agentschap Wegen en Verkeer voert tijdens de nachten van 16 en 17 november werken uit op de Antwerpsestraat (N177) in Boom. Ter hoogte van het kruispunt met de Overwinningsstraat wordt het wegdek van de Antwerpsestraat in beide richtingen voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Tijdens deze twee nachten is de Antwerpsestraat volledig afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur. Het doorgaand verkeer moet omrijden via de A12. Lokaal verkeer volgt  omleidingen via de bruggen van de Noeverselaan en de ’s Herenbaan om de achterliggende straten van de Antwerpsestraat te kunnen bereiken.

Meer info

Antwerpen/haven: een maand hinder op Scheldelaan t.h.v. Boudewijnbrug vanaf 15 november

Op 15 november start Maritieme Toegang met de werken aan de aansluiting van Kauwenstein op de Scheldelaan (t.h.v. de Boudewijnbrug). De wegenis en het spoor worden heraangelegd. Het verkeer dient van 15 november tot 15 december ter hoogte van de werfzone over een afstand van 100 meter afwisselend over één rijstrook te passeren. Verkeerslichten zullen het verkeer regelen. Er wordt ook een omleidingsroute voorzien via de R2 en de A12. 

Meer info

Brecht: twee weken éénrichtingsverkeer op Lessiusstraat (N115) vanaf 15 november

Op 15 november start Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe fietsoversteek op de Lessiusstraat (N115) in Brecht ter hoogte van het kruispunt met de Broeckhovenstraat. Tijdens de werken geldt er éénrichtingsverkeer op de Lessiusstraat. Verkeer richting E19 blijft mogelijk, verkeer richting Sint-Lenaarts volgt een lokale omleiding via De Ring, N133 en Molenheiken. De werken duren twee weken. 

Meer info

Zwijndrecht: twee maanden enkelrichting in tunnel Antwerpsesteenweg vanaf 7 november

Vanaf 7 november werkt Lantis de nieuwe afrit, de nieuwe Hoefijzersingel en de twee nieuwe tunnels onder de E17 verder af. Er is enkel verkeer richting Zwijndrecht mogelijk. Verkeer richting Burcht volgt een omleiding via de Pastoor Coplaan. De werken duren tot midden januari 2022. De eerste tunnel verbindt de nieuwe Hoefijzersingel met de verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan/P+R, de Pastoor Coplaan en de oprit richting Gent. De tweede tunnel zorgt voor een nieuwe verbinding voor gemotoriseerd verkeer tussen Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Tot midden april is deze tunnel enkelrichting in de richting van Zwijndrecht, nadien kan je die in beide rijrichtingen gebruiken.

Meer info

Oktober

Melsele/Zwijndrecht: N70 één week volledig afgesloten vanaf 30 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit op de N70 vanaf 30 oktober tot 7 november. De werken zullen grote hinder met zich meebrengen. De N70 is tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand, gemotoriseerd verkeer in beide richtingen tussen de rotonde aan de Blancefloerlaan en de rotonde aan de Krijgsbaan. Doorgaand verkeer tussen Antwerpen en Beveren rijdt om via de E17. Tussen Zwijndrecht en Antwerpen rijdt u via de E17 of de Beatrijslaan. De bedrijventerreinen Baarbeek, Westpoort, Borgerweert en de carrefoursite zijn in deze periode enkel bereikbaar via de E17 en de afrit Zwijndrecht. Er worden korte omleidingsroutes voorzien voor het lokale verkeer in Zwijndrecht.

Meer info

Zwijndrecht: één week geen tramverkeer tussen Antwerpen en Melsele vanaf 30 oktober

De Lijn voert werken uit aan de tramsporen zowel op Linkeroever als in het centrum van Zwijndrecht. Deze werken hebben een grote impact op het tram- en busverkeer. Van 30 oktober tot 1 november rijden er geen trams naar Linkeroever, en ook de premetrostations Opera, Meir, Groenplaats en F. Van Eeden worden niet bediend. De lijnen 3, 5, 9, 15 worden op rechteroever omgeleid. De buslijn 36 zal wel tussen linker- en rechteroever rijden, en uitzonderlijk ook P+R Linkeroever bedienen.
Bovendien zijn er ook werken in Zwijndrecht, waardoor bussen 81-82-83-84-85 eindigen aan P+R Melsele. Tussen P+R Melsele en het F. Van Eedenplein op Linkeroever rijden pendelbussen.

Vanaf 2 november tot en met 7 november rijden trams 5, 9 en 15 weer normaal tot aan het eindpunt P+R Linkeroever. De werken in Zwijndrecht duren echter nog voort, waardoor tram 3 beperkt blijft tot P+R Linkeroever. Ook de bussen 81-82-83-84-85 eindigen tijdens deze werken aan P+R Melsele. Tussen P+R Melsele en het F. Van Eedenplein op Linkeroever rijden pendelbussen. Vanaf 8 november rijden alle bussen en trams opnieuw volgens de vaste dienstregeling. Het is raadzaam om de alternatieve mogelijkheden na te gaan via de Routeplanner van De Lijn.

Vrasene/E34: twee dagen werken op E34 tussen de R2 en Vrasene vanaf 22 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op de E34/N49 richting Knokke tussen de aansluiting met de R2 en Vrasene. Er wordt ernstige hinder verwacht. De werken starten op 22 oktober om 20.00 uur. Het verkeer richting de kust zal tijdens de werken over één versmalde rijstrook rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Op- en afritten blijven open. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder. Op 25 oktober om 6.00 uur zijn alle werken afgerond.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 21 oktober

Er is in Liefkenshoektunnel tunnelonderhoud ingepland door NV Liefkenshoektunnel op 21 oktober voor de rijrichting Gent/Beveren en op 22 oktober voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de tunnel om 21.00 uur volledig afgesloten en dit tot ‘s anderendaags 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (21/10) en Nederland (22/10) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien die ter plaatse wordt gesignaleerd.

Meer info

Titel AW Mobiel: Temse/Kruibeke/E17: twee weken hinder vanaf 15 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de onderkant van de bruggen van de Veldstraat en de Landmolenstraat over de E17 in Kruibeke en Temse vanaf 15 oktober tot eind oktober. De werken onderaan de bruggen zullen uitgevoerd worden vanop de E17. De werken worden ’s nachts uitgevoerd om hinder te beperken. Vanaf 20.00 uur wordt er één rijstrook ingenomen, vanaf 22.00 uur tot 5.00 uur worden twee rijstroken afgesloten. Van 15 tot 21 oktober werkt men aan de brug in Kruibeke. Van 22 tot 29 oktober werkt men aan de brug in Temse. De hinder situeert zich afwisselend richting Gent en richting Antwerpen.

Meer info

Antwerpen/R1: twee nachten hinder door weghalen tijdelijke brug Sint-Anna vanaf 15 oktober

Tijdens de nachten van 15 op 16 oktober en van 16 op 17 oktober verwijdert Lantis de tijdelijke brug ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna. Om de brug veilig te verwijderen, wordt de R1 richting Zelzate afgesloten ter hoogte van knooppunt Sint-Anna. Verkeer wordt omgeleid via afrit 7 Sint-Anna Linkeroever en de tijdelijke omleidingsweg tot aan Waaslandhaven-Oost. Ook de tijdelijke omleidingsweg van Canadastraat richting Linkeroever is afgesloten. De afsluitingen gebeuren tijdens beide nachten van 22.00 uur tot 7.00 uur. Van de E34 en Waaslandhaven rijd je naar LO om via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Meer info

Antwerpen/haven: nieuwe verkeerssituatie Scheldelaan ter hoogte van complex Lillo vanaf 29 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer stelt de Scheldelaan (N101) ter hoogte van het complex 12 Lillo weer volledig vrij voor verkeer vanaf 29 september. De werken op de brug over de R2 werden afgerond. Op de Scheldelaan kan het verkeer weer in beide richtingen over twee rijstroken rijden. De op- en afritten van de R2 zijn vanuit alle richtingen bereikbaar. De werken in de zone zijn echter nog niet voorbij. Op de Scheldelaan tussen het op- en afrittencomplex en Lanxess wordt nog gewerkt tot begin november. Het verkeer rijdt in beide richtingen op één rijstrook op de weghelft naar Nederland.

Meer info

Archief 2021

September
 • Antwerpen/haven: Zandvlietbrug afgesloten van 24 tot 26 september

  Om een breuk in de spoorverbinding te herstellen, voert het Havenbedrijf van 24 tot 26 september werken uit op de Scheldelaan in de onmiddellijke omgeving van de Zandvlietbrug. De Zandvlietbrug is tijdens de ganse periode van de werken gesperd voor alle landverkeer. Alle verkeer moet over de Frederik-Hendrikbrug. Bij scheepspassage en opstaande Frederik-Hendrikbrug blijft voor personenwagens en lichte vracht (tot 3,5 ton en maximale hoogte van 2,7 meter) doorgang mogelijk over de sluisdeuren. Vrachtvervoer (+3,5 ton) mag niet over de sluisdeuren rijden. Lange wachttijden zijn hierdoor mogelijk. Het vrachtverkeer kan gedurende deze werken omrijden via de A12 om dan aansluitend respectievelijk de Noordlandbrug of de R2 te nemen om de verbinding noord- of zuidwaarts te maken.

  Meer info

 • Vrasene/E34: gedurende twee weekends herstellingswerken op E34 richting Knokke vanaf 24 september

  Tijdens de weekends van 24 september en 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit op de E34/N49 richting Knokke in Vrasene. De werken starten steeds op vrijdagavond om 21.00 uur en zijn maandagochtend om 6.00 uur afgerond. Het verkeer richting de kust zal tijdens de werken rijden over één versmalde rijstrook. De op- en afrit blijven open. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Op maandag 4 oktober zijn alle werken afgerond.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Oosterweelbrug afgesloten op 21 september

  Op 21 september voert het Havenbedrijf werkzaamheden uit aan de Oosterweelbrug. De brug, die de Henry Fordlaan en Noorderlaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd en fietsverkeer. Alle verkeer wordt omgeleid via de Wilmarsdonkbrug.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: nieuwe verkeerssituatie aan complex Waaslandhaven-Oost vanaf 19 september

  Van 17 tot 19 september sluit Lantis het nieuwe complex 8 Waaslandhaven-Oost volledig aan op de snelweg. Deze verkeersomzetting gaat gepaard met tijdelijke hinder. In de nacht van 17 op 18 september is slechts één rijstrook in beide rijrichtingen beschikbaar. Op 18 september is de oprit Waaslandhaven-Oost afgesloten richting Zelzate. Er wordt een omleiding voorzien. De nieuwe E34 richting Zelzate wordt volledig in gebruik genomen. In de nacht van 18 op 19 september zijn de afrit aan de kluifrotonde voor verkeer uit Zelzate en de oprit richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Keetberglaan en complex Waaslandhaven-Zuid. Vanaf 19 september kan het verkeer van de E17 of R1/Kennedytunnel komende van Antwerpen via het nieuwe complex rechtstreeks de Waaslandhaven bereiken via de nieuwe afrit aan Waaslandhaven-Oost. Ook op de nieuwe E34 hebben beide rijrichtingen vanaf dan terug hun volwaardige rijbanen ter beschikking.

  Meer info

 • Beveren/Antwerpen/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 16 september

  In opdracht van NV Liefkenshoektunnel wordt er tunnelonderhoud uitgevoerd op donderdag 16 september voor de rijrichting Gent/Beveren en op vrijdag 17 september voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, en dit tot ‘s anderendaags 5 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/09) en Nederland (17/09) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien die lokaal zal worden bewegwijzerd.

  Meer informatie

 • Edegem: twee weken hinder aan Prins Boudewijnlaan en Boniverlei vanaf 6 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Prins Boudewijnlaan (N173) en de Boniverlei (N171) in Edegem. Van 6 tot en met 10 september krijgt de rijweg van de Prins Boudewijnlaan richting Kontich een nieuwe asfaltlaag. De werfzone situeert zich tussen de Ingenieur Haesaertslaan en Kattenbroek. Het doorgaand verkeer op de Prins Boudewijnlaan richting Kontich wordt op de rijstroken richting Antwerpen gezet. Van 13 tot en met 17 september wordt de asfalt op de Boniverlei tussen de kruispunten Hovestraat en Kontichstraat vernieuwd. Gedurende die periode wordt de Boniverlei vanaf het kruispunt met de Hovestraat tot aan het kruispunt met de Kontichstraat volledig afgesloten voor het verkeer. De kruispunten zelf vallen niet in de werfzone. Doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via de Hovestraat, de Trooststraat en de Kontichstraat.

  Meer info

 • Beveren/Haven: Beverentunnel 9 nachten in één richting gesloten vanaf 6 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit 9 nachten de Beverentunnel op de R2 in één richting. Tussen 20u en 6u is de tunnel dicht richting Nederland op 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14 en 15 september. Op 16 september geldt dezelfde situatie, maar dan richting Gent. Het verkeer wordt telkens bovengronds omgeleid via de sluis van Kallo.

  Meer info

Augustus
 • Antwerpen: Sint-Annatunnel twee dagen gesloten wegens onderhoudswerken vanaf 26 augustus

  Op 26 en 27 augustus voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) op linkeroever. Tussen 07.30 uur en 17.30 uur zijn de roltrappen niet toegankelijk. Fietsers en voetgangers worden aangeraden gebruik te maken van de veerdienst of via de Kennedyfietstunnel zich te verplaatsen. Beschikbaarheid van deze alternatieven kan via https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be/ geraadpleegd worden.

  Meer info

 • Antwerpen: drie weken herstellingswerken aan Straatsburgbrug vanaf 18 augustus

  Op 18 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met de herstellingswerken aan de Straatsburgbrug (N101) in Antwerpen. De beschadigde zone van het wegdek wordt opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. Dit gebeurt over de volledige breedte van de afgesloten brughelft, dus inclusief fiets- en voetpad. De huidige verkeerssituatie blijft behouden. Dubbelrichtingsverkeer blijft mogelijk over telkens één rijstrook op de brughelft richting het Havenhuis. Aan het kruispunt blijft verkeer van en naar de Mexicostraat en de Merantistraat functioneren volgens het rechts-in-rechts-uit principe. Ook voor fietsers wijzigt er niets en blijft dubbelrichtingsverkeer over de brug mogelijk. De werken duren drie weken.

  Meer info

 • Schilde: twee weken hinder op N121 vanaf 9 augustus

  Agentschap Wegen en Verkeer voorziet een nieuwe asfaltlaag en riooldeksels op de Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan (N121) in Schilde. Tijdens deze werken is de N121 afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Wijnegemsesteenweg. Fietsers kunnen de werf passeren. Lokaal autoverkeer heeft beperkte doorgang in de werfzone. Op 19 en 20 augustus, wanneer er geasfalteerd wordt, is er geen doorgang in de betreffende zone, ook niet voor bestemmingsverkeer. De werken duren van 9 t.e.m. 20 augustus.

  Meer info

 • Malle/Zoersel: twee weken hinder op N12 vanaf 9 augustus

  Agentschap Wegen en Verkeer brengt een nieuwe asfaltlaag aan op de Antwerpsesteenweg/Handelslei (N12)  tussen Malle en Zoersel. Gemotoriseerd verkeer kan steeds langs de werken passeren over een versmalde rijstrook in beide richtingen. Zwaar vrachtverkeer is verboden en wordt in beide richtingen omgeleid via Turnhoutsebaan (N12) - Raymond Delbekestraat/Waterstraat - Abdijlaan - Vaartdijk - Boudewijnstraat - Klein Veerle - Groot Veerle - Brechtsesteenweg (N133). Voor fietsers wordt een omleiding voorzien via parallelle straten. Deze werken zijn impactvol voor de industriezone Steenfabrieken. Industriezones in Malle kunnen de E34 bereiken via Oostmallebaan. De werken starten op 9 augustus en duren tot 21 augustus.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Scheldelaan richting Antwerpen drie maanden afgesloten vanaf 3 augustus

  Op 3 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de onderhoudswerken op de Scheldelaan. Er wordt gewerkt aan de rijstroken richting Antwerpen vanaf het complex van Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis. De weghelft richting Antwerpen is over de volledige werfzone afgesloten. Het verkeer moet in beide richtingen passeren op de andere weghelft, over één rijstrook per rijrichting. Ter hoogte van de brug over R2 is slechts één rijstrook beschikbaar. Verkeer vanaf het noorden volgt een omleiding: verplicht afslaan naar Tijsmanstunnel-West t.h.v. de witte molen en de lus over R2 volgen. Verkeer naar Liefkenshoektunnel/Beveren gaat op het einde Tijsmanstunnel-West rechtsaf naar Scheldelaan richting noorden en neemt vervolgens de oprit van de R2 richting Beveren. Verkeer dat van de R2, komende van A12 richting Scheldelaan rijdt, neemt de lus aan Evonik naar Tijsmanstunnel-West en volgt de omleiding. De op- en afritten van de R2 blijven bereikbaar. De werken duren tot eind oktober.

  Meer info

Juli
 • Antwerpen/haven: Bruggen Boudewijnsluis volledig gesperd op 18 juli

  Het Havenbedrijf voert op 17 en 18 juli werkzaamheden uit aan de Boudewijnsluis en de Meestofbrug. Op 17 juli is geen fietsverkeer mogelijk over de Meestofbrug. Op 18 juli wordt ook gemotoriseerd verkeer gesperd op de Meestofbrug. Autoverkeer met een maximale hoogte van 2,70m wordt omgeleid via de sluisdeuren. Omdat ook de Boudewijnbrug gedurende de werken is gesperd, is op 18 juli geen vrachtverkeer over de Boudewijnsluis mogelijk. Vrachtverkeer met bestemming boven de sluis moet via de R2 de Scheldelaan bereiken. Vrachtverkeer met bestemming onder de sluis moet via de R1 of de Noorderlaan zijn weg vinden naar de Scheldelaan.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: nieuw deel op- en afrit complex Waaslandhaven-Oost in dienst vanaf 14 juli

  De verkeerssituatie aan het complex Waaslandhaven-Oost langs de E34 verandert vanaf 14 juli. Verkeer komende van de kust (Zelzatetunnel) op de E34 met bestemming bedrijvenzones Waaslandhaven-Oost, zal voortaan gebruik kunnen maken van de aangelegde kluifrotonde om rechtstreeks de bovenliggende verkeersassen te bereiken. Via het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost rijdt het verkeer rechtstreeks naar de Keetberglaan en de Canadastraat. Verkeer komende van de bedrijvenzones dat de E34 op wil richting Zelzate, wordt niet langer omgeleid via de Keetberglaan. Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, opent op 14 juli immers ook de oprit van Waaslandhaven-Oost richting Zelzate. Via de tijdelijke omleidingsweg en de kluifrotonde kan je hier de E34 oprijden.

  Meer info

 • Wijnegem/Schoten: Eén week minder rijstroken op Merksemsebaan vanaf 5 juli – Hoogmolenbrug terug open

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is klaar met de herinrichting van het kruispunt met de Deurnesteenweg in Wijnegem. Vanaf 3 juli kan het verkeer terug over de (oude) Hoogmolenbrug rijden. Daarmee zijn de werken op de Merksemsebaan zo goed als afgerond. Van 5 tot 9 juli worden de middenbermen, waar het verkeer tijdens de werken kon doorsteken, hersteld. De tijdelijke verhardingen gaan eruit en de bermen gaan weer dicht. In beide richtingen gaat tijdelijk een rijstrook dicht. Verkeer rijdt in beide richtingen over de rechterrijstrook langs de werfzone. In augustus staan dan nog een paar kleine werkzaamheden op het programma om de projectzone af te werken. De Vlaamse Waterweg bouwt wel nog volop aan een nieuwe Hoogmolenbrug. In de loop van volgend jaar worden de aanloophellingen aangelegd om deze brug in de zomer van 2022 te kunnen aansluiten op het nieuwe kruispunt. Als de Hoogmolenbrug opent, gaat de oude meteen dicht en wordt deze afgebroken.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: 3 weken hinder op Groenendaallaan en oprit Merksem vanaf 5 juli

  Ter voorbereiding van de aanleg van de Oosterweelverbinding op rechteroever voert Lantis nutswerken uit aan de Groenendaallaan bij de oprit van Merksem (R1) richting het noorden vanaf 5 juli. De oprit R1 naar Nederland is dicht. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien voor verkeer dat oprit Merksem richting Nederland neemt. Er is slechts één rijstrook beschikbaar op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Het aantal rijstroken op het kruispunt Lambrechtshoekenlaan met de Groenendaallaan is eveneens beperkt. De werken duren tot 23 juli

  Meer info

 • Sint-Niklaas: 2 weken hinder op kruispunt Driekoningen vanaf 5 juli

  Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de kantstroken/boordstenen aan het kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas van 5 juli tot 16 juli. Van 5 tot 9 juli wordt de rotonde R42-Driekoningen afgesloten voor verkeer en van 12 tot 16 juli wordt de rotonde R42-Hofstraat afgesloten. Zowel doorgaand als lokaal verkeer volgt een omleiding. Er is geen hinder voor fietsers. Op 6 en 7 juli worden asfalteringswerken in de tunnel onder het Stationsplein uitgevoerd.

  Meer info

Juni
 • Antwerpen/Beveren: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 24 juni

  NV Tunnel Liefkenshoek voert tunnelonderhoud uit gedurende de nacht van 24 juni voor de rijrichting Gent/Beveren en de nacht van 25 juni voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden om 21 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot ’s anderendaags 5 uur. Tijdens deze werken wordt een omleidingsroute voorzien.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: fietsend woon-werkverkeer Scheldelaan omgeleid via Kastelweg vanaf 21 juni

  In het kader van de werken voor de bouw van de Scheldetunnel op Rechteroever heeft bouwheer Lantis de Scheldelaan plaatselijk afgesloten zijn. Vanaf 21 juni ook voor fietsers. Het fietspad van de Scheldelaan is dan plaatselijk afgesloten tussen het kruispunt met de Scheldelaan en de Kastelweg en het kruispunt van de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg. Fietsend woon-werkverkeer moet voortaan omrijden via het fietspad van de Kastelweg. Lantis heeft enkele ingrepen uitgevoerd om het fietsverkeer op de omleidingsroute te beveiligen. Er is eveneens een plan met de beschikbare fietsroutes uitgewerkt.

  Meer info

 • Boom: Antwerpsestraat (N177) vier nachten afgesloten vanaf 14 juni en overdag op 2 juli

  Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Antwerpsestraat (N177), parallelweg naast de A12 gedurende de nachten van 14, 15, 16 en 17 juni. De werken vinden telkens plaats tussen 20.00 uur en 6.00 uur. De rijbaan wordt volledig afgesloten. Fietsers behouden de doorgang. Op 2 juli wordt de Antwerpsestraat richting Boom overdag afgesloten t.h.v. de brug aan de Overwinningsstraat en met inbegrip van het brugdek.

  Meer info

 • Kontich: twee maanden hinder op kruispunt Grote Steenweg (N1) met M. Geysemansstraat vanaf 7 juni

  Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de M. Geysemansstraat en de F. Maesstraat in Waarloos (Kontich) vanaf 7 juni. Op de Grote Steenweg blijft tijdens de werken altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één versmalde rijstrook in elke richting en geldt een snelheidsbeperking. Kruisend verkeer op het kruispunt is vanaf 7 juni tot 12 juli niet mogelijk. De zijstraten M. Geysemansstraat en F. Maesstraat worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er worden lokale omleidingen voorzien. Fietsers volgen ook een plaatselijke omleiding. Einde van de werken is voorzien op 13 augustus.

  Meer info

 • Beveren: tot einde 2021 hinder N70 richting Antwerpen vanaf 7 juni

  Vanaf 7 juni werken Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren aan de zuidzijde van de N70 tussen de Snoeckstraat en de Sint-Elisabethstraat (richting Antwerpen). Het verkeer van Antwerpen naar Beveren kan via de N70 blijven rijden. Verkeer van Beveren naar Antwerpen volgt vanaf 7 juni een omleiding vanaf de Schoolstraat via Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte corridor voorzien. Deze verkeerssituatie blijft van kracht tot in het late najaar van 2021. Doorgaand verkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen volgt een omleiding via de E34 of E17 tot het einde van de werken in 2022.

  Meer info

 • Wijnegem: kruispunt Deurnesteenweg met Merksemsebaan vier weken onderbroken vanaf 7 juni

  Vanaf 7 juni werkt Agentschap Wegen en Verkeer aan de noordzijde van het kruispunt Deurnesteenweg met Merksemsebaan. De herinrichting van dit kruispunt is een voorbereiding op de aanleg van de nieuwe Hoogmolenbrug. De noordzijde van het kruispunt is onderbroken en doorgang voor gemotoriseerd verkeer is niet mogelijk. Verkeer tussen Deurne en Schoten volgt een omleiding via de Brug van den Azijn. Fietsers kunnen langs de werken passeren. Deze noordelijke kruispunttak is tot eind juni 2021 niet toegankelijk.

  Meer info

 • Antwerpen/E17: snelweg E17 in Antwerpen-West één nacht afgesloten op 5 juni

  Lantis verwijdert tussen 4 en 6 juni het harnas van één van de fly-overs op de E17 in Antwerpen-West. Op 5 juni moet het verkeer op de E17 van 01.00 uur tot 05.00 uur op één rijstrook richting Antwerpen. Overdag is er terug normale doorgang mogelijk. Om 23.00 uur wordt de snelweg volledig afgesloten in Antwerpen-West. Verkeer richting Gent volgt een omleiding via de R1 en E34. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via Kruibeke en N70 naar Linkeroever of Melsele. De snelweg gaat terug open op 6 juni om 07.00 uur.

  Meer info

Mei
 • Antwerpen: vier maanden hinder op kruispunt Noorderlaan-Oosterweelsteenweg vanaf 31 mei

  Vanaf 31 mei start het Havenbedrijf met de heraanleg van het kruispunt van de Oosterweelsteenweg met de Noorderlaan. De werken gebeuren in verschillende fasen waarbij wisselende omleidingsroutes van toepassing zullen zijn. Van 14 juni tot 17 september worden de hoofdwerken uitgevoerd en wordt de grootste hinder verwacht. De Oosterweelsteenweg is dan afgesloten tussen Noorderlaan en het kruispunt met de Vosseschijnstraat en Henry Fordlaan. De werken duren tot 9 oktober. Meer info

 • Antwerpen: terug dubbelrichtingsverkeer mogelijk op Straatsburgbrug vanaf 28 mei

  Vanaf 28 mei zal er door Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw dubbelrichtingsverkeer mogelijk worden gemaakt op de Straatsburgbrug (N101) in het noorden van Antwerpen. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over telkens één rijstrook op de brughelft richting het Havenhuis. Om dubbelrichtingsverkeer mogelijk te maken, moet de middenberm van het kruispunt met de Mexicostraat en de Merantistraat worden dichtgezet. Verkeer van en naar de Mexicostraat en de Merantistraat functioneert dan volgens het rechts-in-rechts-uit principe. De bestaande omleiding wordt opgeheven. De uitzondering op de LEZ-zone langs de omleidingsroute vervalt dan ook vanaf 28/05. Voor fietsers wijzigt er niets, zij kunnen steeds in beide richtingen over de brug passeren zoals dat vandaag al het geval is. De beschadigde brughelft blijft afgesloten in afwachting van de nodige herstellingswerken. Die zullen ten vroegste in augustus worden gestart. Meer info

 • Wommelgem/E313: twee dagen versmalde rijstroken op snelweg E313 vanaf 28 mei

  Agentschap Wegen en Verkeer herstelt de brugvoegen op de E313. De werken starten op 28 mei ’s avonds en duren tot 31 mei ’s ochtends. Ter hoogte van Wommelgem richting Antwerpen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. In de richting van Lummen zal er geen hinder zijn. Meer info

 • Antwerpen/Haven: afrit Lillo (R2) komende van Gent twee dagen afgesloten vanaf 28 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Scheldelaan aan het complex Lillo het wegdek van de afritten van de R2 naar de Scheldelaan. De afrit Lillo (R2) komende van Gent wordt afgesloten vanaf 28 mei om 20.00 uur tot 31 mei om 5.00 uur. Het noord-zuidverkeer kan de werken passeren over één rijstrook in elke richting op de weghelft richting Antwerpen. Het verkeer naar de Scheldelaan dat normaal via Lillo rijdt, moet tijdens deze werken omrijden via Kanaaldok B1/B2. Meer info

 • Antwerpen: twee nachten gedeeltelijke afsluiting Liefkenshoektunnel vanaf 27 mei

  Tijdens de nachten van 27 en 28 mei voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit in de Liefkenshoektunnel. De nacht van 27 mei vanaf 21.00 uur is de tunnelkoker richting Gent volledig afgesloten, de nacht van 28 mei vanaf 21.00 uur is de tunnelkoker richting Nederland volledig afgesloten. Tijdens de werken volgt het verkeer tussen linker- en rechteroever de omleiding via de R1. Meer info

 • Zandhoven: 6 weken geen doorgang over Albertkanaal in Massenhoven en Liersebaan onderbroken vanaf 17 mei

  Op 17 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met het verschuiven van de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie. Er komt een knip in de Liersebaan (N14) vanaf 17 mei tot en met 25 juni. Dit betekent dat gedurende 6 weken de Liersebaan volledig onderbroken is vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking en er geen doorgang mogelijk is over het Albertkanaal in Massenhoven. Er geldt een omleiding in beide richtingen via de brug van Viersel voor alle verkeer, ook voor fietsers.  De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. Meer info

 • Lokeren: werfzone N70 in Zeveneken schuift op vanaf 17 mei

  Vanaf 10 mei giet Agentschap Wegen en Verkeer de toplaag asfalt op de weg N70 van Zavel tot aan de Sint-Elooistraat, ook in de Halve Dreef en het begin van de Sint-Elooistraat giet men een toplaag zodat ook die weg afgewerkt is en terug opengesteld kan worden voor alle verkeer. Vanaf 17 mei zal het kruispunt van de Drongenstraat afgesloten worden voor het verkeer. Lokaal verkeer volgt vanaf dan een omleiding via de Beerveldsebaan, Bastelare, de Nieuwpoortstraat en de Doorgangstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17. Deze fase van de werken zal wellicht in juni 2021 klaar zijn. Meer info

 • Zwijndrecht/E34: snelweg twee dagen volledig afgesloten aan Waaslandhaven-Oost vanaf 8 mei

  Van 8 tot 10 mei plaatst Lantis de nieuwe fietsbrug over de E34. De snelweg ter hoogte van Waaslandhaven-Oost wordt volledig afgesloten in beide richtingen vanaf 8 mei om 6u tot 10 mei om 5u. Verkeer vanuit Antwerpen moet de snelweg in Sint-Anna verlaten en rijdt om via de tijdelijke verbindingsweg, Keetberglaan en Steenlandlaan naar Waaslandhaven-Zuid waar het zijn weg kan verderzetten richting Zelzate. Verkeer vanuit Zelzate verlaat de snelweg in Waaslandhaven-Oost om vervolgens via de tijdelijke verbindingsweg en de tijdelijke oprit naar de R1 te rijden. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om de omgeving te vermijden en zoveel mogelijk te kiezen voor een route via de Kennedytunnel en E17 of de Liefkenshoektunnel. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Afrit R2 (Lillo) komende van A12 twee dagen afgesloten vanaf 7 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Scheldelaan aan het complex Lillo het wegdek van de afritten van de R2 naar de Scheldelaan. Vanaf 7 mei om 20.00 uur tot 10 mei om 5.00 uur is de afrit komende van de A12 afgesloten. Het verkeer naar de Scheldelaan moet tijdens het weekend omrijden via de A12 naar het op- en afrittencomplex Zandvliet. Ook op de Scheldelaan ter hoogte van het complex wordt gewerkt: de rijstroken richting Nederland worden opgebroken. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. Meer info

 • Antwerpen: Liefkenshoektunnel 1 nacht volledig afgesloten vanaf 7 mei

  In de Liefkenshoektunnel wordt vanaf 7 mei om 21.00 uur tot 8 mei om 5.00 uur een grote veiligheidsoefening uitgevoerd in samenwerking met verschillende hulpdiensten. Hierdoor zal de tunnel tijdens voormelde periode in beide richtingen volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Meer info

 • Wuustwezel/Brecht: 6 weken hinder Kampweg – Wuustwezelsteenweg vanaf 4 mei

  Vanaf 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) tussen Wuustwezel en Brecht. Het wegdek van de gewestweg wordt vernieuwd en er worden enkele amfibietunnels aangelegd. Tijdens deze periode is de N133 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Vanaf het kruispunt van de Bredabaan met de Dorpsweg in Wuustwezel zal het verkeer via de N1 en via de N144 naar de autosnelweg E19 gestuurd worden. In de andere richting zal de dezelfde omleiding voorzien worden. Fietsers en voetgangers hebben wel steeds doorgang. Zowel de rotonde in Brecht als het kruispunt Dorpsstraat-Akkerstraat in Wuustwezel blijven open voor plaatselijk verkeer. De werken zullen 6 weken duren. Meer info

 • Borsbeek/Wommelgem: 7 weken werken op kruispunt Herentalsebaan – Schanslaan vanaf 3 mei

  Op 3 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op het kruispunt van de Herentalsebaan (N116) met de Schanslaan op de grens van Borsbeek en Wommelgem. Het kruispunt wordt uitgerust met veilige fiets- en voetgangersoversteken en verkeerslichten. Verkeer op de Herentalsebaan blijft tijdens de werken in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van het kruispunt moet het verkeer beurtelings over één rijstrook passeren. Fietsers op de Herentalsebaan worden ter hoogte van het kruispunt langs één zijde gestuurd of volgen een omleiding. De aansluiting met de Schanslaan is tijdens de werken afgesloten. Er wordt een lokale omleiding voorzien. De werken duren 7 weken. Meer info

April
 • Berchem: 3 maanden hinder op kruispunt Elisabethlaan – Floraliënlaan vanaf 30 april

  Tijdens de werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan werden de middenberm en de oostelijke zijde van het kruispunt (rijstroken richting Antwerpen) al onder handen genomen. Op 30 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de andere weghelft: de rijstroken richting Edegem. De oude rijbaan wordt opgebroken. Het autoverkeer naar Antwerpen kan via de Elisabethlaan rijden en het verkeer richting Edegem moet de omleiding via de Grotesteenweg volgen. Fietsers kunnen vanaf deze fase gebruik maken van het vernieuwde fietspad in de middenberm. De spoeddienst van ZNA Middelheim is bereikbaar via de Floraliënlaan. Op 8 en 9 mei worden asfaltherstellingen uitgevoerd op de Grotesteenweg tussen de Jan Moorkensstraat en de Koninklijkelaan in de richting van Antwerpen. Er is steeds één rijstrook beschikbaar. De werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan duren tot midden juli. Meer info

 • Antwerpen: 3 maanden hinder op Groenendaallaan vanaf 30 april

  Op 30 april start Lantis met nutswerken langs de Groenendaallaan tussen Luchtbal en Merksem. Deze werken hebben impact op wegverkeer, voetgangers en fietsers. Het treinstation Luchtbal blijft bereikbaar tijdens deze werken. Tijdens de volledige periode, vanaf 30 april tot begin augustus, is er één rijstrook minder op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Fietsers maken gebruik van het tijdelijke dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Groenendaallaan tijdens de werken. Van 10 mei tot 4 juni is de Columbiastraat afgesloten voor wegverkeer. Er wordt een omleiding voorzien. Van 4 tot 6 juni wordt een omleiding voorzien voor verkeer dat de oprit Merksem richting Nederland en afrit richting het zuiden naar Luchtbal gebruikt. Van 5 tot 16 juli wordt een plaatselijke omleiding voorzien voor verkeer dat oprit Merksem richting Nederland neemt en is er slechts één rijstrook beschikbaar op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Begin augustus wordt het einde van deze nutswerken voorzien. Nadien zijn er werken gepland waardoor het op- en afrittencomplex ter hoogte van de Groenendaallaan anderhalf jaar afgesloten zal zijn. Meer info
   
 • Antwerpen: infosessie werken Oosterweelverbinding Rechteroever op 22 april

  Dit jaar maken de Oosterweelwerken de oversteek van Linker- naar Rechteroever. Vanaf eind april zullen nutswerken worden uitgevoerd aan de Groenendaallaan en Schijnpoortweg. Vanaf juni wordt grote impact verwacht op verkeersbewegingen en de bereikbaarheid van de omliggende bedrijvenzones. Vanaf augustus wordt hinder verwacht op het op- en afrittencomplex Merksem. Om de ondernemers hierop goed voor te bereiden, organiseert onze Kamer samen met Lantis een virtueel infomoment op 22 april. Inschrijven kan hier.
   
 • Antwerpen/Haven: drie maand rijstrook minder op Scheldelaan richting Nederland vanaf 19 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 19 april met werken op de Scheldelaan in Antwerpen. In de noordelijke rijrichting wordt de rijweg vernieuwd ter hoogte van het op – en afrittencomplex Lillo. Tegelijkertijd wordt de brug over de R2 gesaneerd en het wegdek van de afritten van het complex vernieuwd. Er komt een nieuwe fietsoversteek aan het kruispunt met de op- en afrit van de R2 richting Antwerpen. Ook komt een nieuw fietspad tussen Covestro en complex Lillo langs de noordelijke rijrichting. Gemotoriseerd verkeer op de Scheldelaan richting Nederland kan ter hoogte van de werken aan de brug over de R2 en de aanleg van het fietspad over één rijstrook voorbijrijden. Bij de sanering van de onderzijde van de brug, zullen gedurende enkele dagen ook rijstroken op de R2 ingenomen worden. Er blijft dan steeds één rijstrook in elke rijrichting beschikbaar. Fietsers rijden over het fietspad aan de overzijde, fietspad richting Antwerpen. Er wordt een tijdelijke oversteek voorzien door de werfzone om de halte van de fietsbus te kunnen bereiken. Deze werken duren tot begin juli. Daarna wordt gestart met de werken richting Antwerpen. Meer info

 • Wilrijk: twee maanden hinder op kruispunt R11 met Jules Moretuslei vanaf 12 april

  Op 12 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op het kruispunt van de R11 met de Jules Moretuslei in Wilrijk. Het verkeer op de R11 kan steeds in beide richtingen langs de werken passeren, maar moet op bepaalde momenten over een beperkt aantal rijstroken. De afslagbewegingen van en naar de Jules Moretuslei zullen soms afgesloten zijn. Tijdens de eerste week van de werken zijn de linkse afslagstroken niet toegankelijk. Na ongeveer een week verschuiven de werken naar de noordzijde van het kruispunt en zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om van de Groenenborgerlaan naar de R11 te rijden (andersom kan wel). Plaatselijk verkeer volgt dan een omleiding via de naastgelegen kruispunten. Fietsers hebben steeds doorgang op het kruispunt. De werken duren twee maanden. Meer info

 • Antwerpen: vier maanden omleiding over tijdelijke wegen knooppunt Sint-Anna vanaf 12 april

  Op 12 april start Lantis met de bouw van het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2024 en verlopen in fases. De werken worden anders uitgevoerd dan eerder aangekondigd. Deze eerste fase start op 12 april en duurt tot 31 juli 2021. Verkeer volgt een omleiding via tijdelijke wegen. Verkeer tussen E34 en E17/Kennedytunnel passeert de werf in beide richtingen over 2x2 versmalde rijstroken. Verkeer met bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost rijdt plaatselijk om. Verkeer tussen E34 en Antwerpen vermijdt best de omgeving van de Waaslandtunnel en kiest een route via Kennedytunnel of Liefkenshoektunnel als alternatief. Meer info

 • Antwerpen/haven: Scheldelaan vijf jaar gedeeltelijk afgesloten vanaf 6 april

  Op 6 april start Lantis met de werken op de Scheldelaan. De Scheldelaan wordt afgesloten tussen het kruispunt met de Oosterweelsteenweg en het kruispunt met de Kastelweg vanaf 6 april. Verkeer zal in beide richtingen een omleiding moeten volgen via de Kastelweg. In de loop van april worden ook de verkeerslichten op het kruispunt met Scheldelaan en Oosterweelsteenweg uitgezet. Fietsers kunnen tijdens de werken via de Scheldelaan blijven rijden. Vanaf midden juni worden ook fietsers omgeleid via de Kastelweg. De omleiding zal duren tot 2026. Meer info

 • Antwerpen/A12: drie maand snelheidsbeperking en aangepaste invoegstrook oprit Ekeren vanaf 3 april

  Op 3 april verlengt het Agentschap Wegen en Verkeer de geluidschermen langs de A12 richting Nederland over een lengte van 715 meter tussen de Transcontinentaalweg en de bocht van de afrit Leugenberg. Ter hoogte van de werfzone wordt de pechstrook/weefstrook ingenomen en wordt een snelheidsbeperking van 70 km/u opgelegd. Op de oprit Ekeren naar de A12 richting Nederland zal het verkeer tijdelijk vervroegd moeten invoegen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden. De werken zullen in juni worden beëindigd. Meer info

 • Antwerpen : webinar 1 april over werken kruispunt Oosterweelsteenweg - Noorderlaan

  In mei starten werken aan het kruispunt van de Oosterweelsteenweg met de Noorderlaan. Er komt een extra afslagstrook vanaf de Oosterweelsteenweg naar rechts op de Noorderlaan en het wegdek wordt vernieuwd. Dit zal voor verkeershinder zorgen voor zowel het lokale verkeer als het doorgaande verkeer op de Noorderlaan en Oosterweelsteenweg. Bepaalde verkeersstromen zullen omgeleid worden. Port of Antwerp organiseert op 1 april een webinar om ondernemingen te informeren over de werken. Meer info & inschrijven

Maart
 • Temse/Sint-Niklaas: webinar 31 maart over werken kruispunt Hoogkamerstraat – N16

  In augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van het kruispunt van de Hoogkamerstraat met de N16. Op 12 april starten de nutswerken in aanloop naar de wegenwerken. Dit belemmert het verkeer op de N16 niet maar kan lokaal voor hinder zorgen. In juli start AWV eveneens met de renovatie van de brug over de E17. Om ondernemers te informeren over deze werkzaamheden en bijhorende timing, fasering en omleidingen organiseert AWV op 31 maart van 16u tot 17u30 een online infosessie. Inschrijven kan hier

 • Meer/Brecht: twee nachten werken op E19 vanaf 24 maart

  Tijdens de nachten van 24 en 25 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Transportzone Meer en Brecht. Richting Antwerpen wordt het wegdek vernieuwd. De werken vinden plaats tussen 19u en 5u. Verkeer moet over de pechstrook passeren. Voor verkeer richting Nederland is er geen hinder. Beide op- en afrittencomplexen blijven steeds open.
   
 • Kruibeke: 1 maand werken in Bazelstraat (N419) vanaf 22 maart

  Op 22 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op de Bazelstraat (N419) ter hoogte van het gemeenteplein in Kruibeke. De werfzone is 1 km. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de E17. Lokaal verkeer volgt in beide richtingen een lokale omleiding. Fietsers kunnen langs de werfzone passeren. De werken duren 1 maand. Meer info

 • Antwerpen/haven: nachtelijke sluiting Waaslandtunnel 22 tot 26 februari en 8 tot 26 maart

  Vanaf 22 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de Waaslandtunnel. De werken zullen 4 maanden duren. Tijdens de periodes 22 – 26 februari 2021 en 8 – 26 maart 2021 is de Waaslandtunnel ’s nachts afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Er wordt een omleiding voorzien via de Kennedytunnel. Meer info

 • Boom/Rumst: hinder op Antwerpsestraat (N177) vanaf 15 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een aantal aanpassings- en asfalteringswerken uit op de Antwerpsestraat (N177) in Boom en Rumst. De werken situeren zich tussen de rotonde van de N177 over de A12 en het centrum van Boom. De werken omvatten onder meer het aanpassen van negen bushaltes op dit traject, het herinrichten van twee bruggen over de A12 en het vernieuwen van de rijweg op twee locaties. De werken aan de bushaltes starten vanaf 15 maart. De hinder voor het verkeer blijft hierbij beperkt. Tijdens de werken aan de bruggen (vanaf eind april) en tijdens de asfalteringswerken (enkele nachten in juni) zal er meer hinder zijn. Meer info

 • Antwerpen: liften fietstunnel Sint-Anna enkele weken buiten werking vanaf 13 maart

  Door een mechanisch defect zullen de liften van de fietstunnel Sint-Anna, op zowel linker- als rechteroever, enkele weken buiten werking zijn vanaf 13 maart. Fietsend woon-werkverkeer kan gebruik maken van een aantal alternatieven. De roltrappen blijven 24/24u beschikbaar. Andere alternatieven zijn: het Fietsveer Sint-Anna, de Waterbus en de Kennedyfietstunnel. Beschikbaarheid van deze alternatieven kan via https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be/ geraadpleegd worden. Meer info

 • Kapellen: werken kruispunt Pretlaan en Kalmthoutsesteenweg vanaf 8 maart tot einde 2021

  Op 8 maart starten de voorbereidende werken door Agentschap Wegen en Verkeer voor de vernieuwing van de omgeving aan de schuine overweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen. Tot midden juli wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld op de Kalmthoutsesteenweg. Verkeer vanuit Kalmthout kan steeds richting Kapellen rijden. Verkeer richting Kapellen volgt een omleiding via Kapelsestraat/Ertbrandstraat (N11) en de Klinkaardstraat/Putsesteenweg (N111). Zwaar vrachtverkeer (+3,5 t) moet in beide richtingen deze omleiding volgen. Ook voor fietsers wordt een omleiding voorzien. Vanaf augustus tot einde van het jaar worden de hoofdwerken uitgevoerd. Hierover wordt later gecommuniceerd. Meer info

 • Berchem: vijf maanden werken kruispunt Elisabethlaan en Floraliënlaan vanaf 3 maart

  Op 3 maart starten de werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan (N173) en Floraliënlaan in Berchem, Antwerpen. Agentschap Wegen en Verkeer en stad Antwerpen voeren een definitieve heraanleg van het kruispunt uit. De werken zullen vijf maanden duren. Om de verkeershinder te beperken worden de werken opgedeeld in drie fases. Op 3 maart starten de werken aan de middenberm. Deze werken duren 10 dagen. Verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. Men herstelt het asfalt op de Grotesteenweg van 6 tot 7 maart. Er blijft één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Antwerpen. Midden maart start fase 2 waarin de oostzijde van de weg, richting Antwerpen wordt aangepakt. Deze fase duurt zes weken. Verkeer volgt een omleiding. Eind april tot eind juni volgt fase 3: de oude weg wordt opengebroken en weer opgebouwd. Verkeer naar Antwerpen kan via de Elisabethlaan rijden en verkeer richting Edegem volgt een omleiding. Meer info

 • Beveren/Melsele: enkelrichtingsverkeer N70 vanaf 3 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op 1 en 2 maart herstellingswerken uit aan de zuidzijde van de Vesten. Het verkeer blijft gedurende deze twee dagen gewoon rijden zoals de huidige situatie. Vanaf 3 maart wordt het enkelrichtingsverkeer van kracht op de N70 in de zone van de Essendreef tot de Vesten ter hoogte van huisnummer 65. Verkeer naar Beveren kan via de N70 blijven rijden. Verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding vanaf de Kasteeldreef via Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat en N450. Het niet-plaatselijk verkeer richting Beveren wordt naar de snelweg geleid. Meer info

Februari
 • Ekeren: nachtelijke afsluiting A12 richting Antwerpen van 26 op 27 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert asfalteringswerken uit op de A12 ter hoogte van het complex 16 Ekeren. Vanaf 26 februari 20u tot 27 februari 10u wordt de A12 richting Antwerpen volledig afgesloten. Snelwegverkeer moet een korte omleiding volgen over het complex Ekeren en de Noorderlaan (N180). 27 februari vanaf 10u gaat de A12 richting Antwerpen terug open. Verkeer moet dan ter hoogte van de werfzone tijdelijk wel nog over één rijstrook passeren in plaats van twee. Meer info

 • Antwerpen/Haven: infomoment over werkzaamheden Scheldelaan en Oosterweelsteenweg op 24 februari

  Op 24 februari om 10u houden het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Lantis en het Havenbedrijf gezamenlijk een infomoment over de werken die vanaf maart starten op de Scheldelaan en de onmiddellijke omgeving. Dit digitaal overleg komt er nadat Voka Antwerpen-Waasland hen had gevraagd om de bezorgdheid van de ondernemers over de onderlinge afstemming van de werken beter in beeld te brengen. De infrastructuurbeheerders zullen er in detail ingaan op timing, fasering en afstemming van omleidingen. Meer info

 • Antwerpen/haven: nachtelijke sluiting Waaslandtunnel 22 tot 26 februari en 8 tot 26 maart

  Vanaf 22 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de Waaslandtunnel. De werken zullen 4 maanden duren. Tijdens de periodes 22 – 26 februari 2021 en 8 – 26 maart 2021 is de Waaslandtunnel ’s nachts afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Er wordt een omleiding voorzien via de Kennedytunnel. Meer info

 • Antwerpen/haven: afsluiting Straatsburgbrug voor onbepaalde tijd vanaf 22 februari

  Vanaf 22 februari sluit het Agentschap Wegen en Verkeer in het Antwerpse havengebied de Straatsburgbrug (N101) in noordelijke richting af voor onbepaalde tijd. Het wegdek van de brug is er plaatselijk verzakt. In afwachting van verder onderzoek en de nodige herstelwerkzaamheden wordt de brug tijdelijk enkelrichting gemaakt. De aansluiting van de Mexicostraat op de Straatsburgbrug wordt dichtgezet. Verkeer richting het noorden wordt vanaf de Noorderplaats op de Leien omgeleid via de Noorderlaan (N1). Verkeer in zuidelijke richting (naar het Havenhuis) kan steeds over de brug blijven rijden en kan ook nog de afslag naar de Mexicostraat blijven nemen. Meer info

 • Zwijndrecht/E34: snelweg weekend volledig afgesloten aan Waaslandhaven-Oost vanaf 19 februari

  Vanaf 19 februari 22.30 u. tot 22 februari 05.00 u. worden de oprit van het complex Waaslandhaven-Oost en de E34 ter hoogte van dit complex volledig afgesloten. Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, breekt de brug van de oude oprit af. Verkeer richting Antwerpen rijdt om via de tijdelijk opengestelde afrit komende van Zelzate, de kluifrotonde en de nieuwe oprit naar Antwerpen. Verkeer richting Zelzate verlaat aan Waaslandhaven-Oost de snelweg en kan via de Keetberglaan, Steenlandlaan en het complex Waaslandhaven-Zuid terug de E34 oprijden. De omleiding voor de afgesloten oprit Waaslandhaven-Oost loopt via dezelfde route. Om de veiligheid en doorstroming te garanderen worden tijdens deze werken tijdelijk enkele verbindingen afgesloten. Zo gaat de oprit Sint-Anna Linkeroever richting E34 even dicht. De omleiding loopt via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke. De Canadastraat ter hoogte van het kruispunt met de Keetberglaan gaat ook dicht. Het verkeer moet er om via de Kwarikweg. Ook de Keetberglaan tussen het laatste rondpunt en het kruispunt met de op- en afrit Waaslandhaven-Oost en Canadastraat en de verbinding tussen de Keetberglaan en het complex Melsele worden gedurende deze werken afgesloten. Na de werken loopt de oprit richting Antwerpen niet langer via het tijdelijke kruispunt met de Canadastraat/Keetberglaan over de oude brug, maar via de nieuwe kluifrotonde. Meer info

 • Zwijndrecht/E34: oprit Waaslandhaven-Oost gesloten tijdens nacht van 17 op 18 februari

  Woensdagavond 17 februari gaat de bestaande oprit Waaslandhaven-Oost richting Antwerpen uit dienst, donderdagochtend wordt de nieuwe oprit opengesteld. Tijdens de verkeersomzetting is de oprit buiten dienst tussen 22.30 uur en 5.00 uur. Verkeer volgt er lokaal een omleiding naar oprit Melsele. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Siberiabrug volledig afgesloten op 17 februari

  Op 17 februari voert het Havenbedrijf herstellingen aan de Siberiabrug. Deze brug verbindt de Straatsburgbrug met de Oosterweelsteenweg en de Royerssluis. De siberiabrug is voor alle verkeer in beide richtingen volledig afgesloten van 6u tot 16u. Het verkeer moet omrijden via de Mexicostraat, Mexicobrug en Kattendijkdok-Oost naar de Londenbrug, om dan via de Rijkkaai de Oosterweelsteenweg te bereiken. Meer info

 • Temse/Bornem: vijf maanden capaciteitsreductie op N16 vanaf 11 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst nieuwe verlichting op de N16 vanaf Temsebrug tot de Prins Albertlaan in Bornem in beide richtingen. De werken starten op 11 februari en zullen 5 maanden duren. Verkeer in beide richtingen blijft mogelijk. Bij werken aan de middenberm wordt de linkerrijstrook afgesloten wat zorgt voor een capaciteitsreductie van twee naar één rijstrook. De werken vinden plaats buiten de spitsuren: van 9u tot 15u en van 21u tot 5u. Meer info

 • Antwerpen/haven: tijdelijk beurtelings verkeer op Sint-Antoniusweg vanaf 1 februari

  Het Havenbedrijf Antwerpen start eind januari met werken op de Sint-Antoniusweg ter hoogte van de inrit van Grensinspectiepost Linkeroever. Nadat een tijdelijke inrit is aangelegd, starten ook wegenwerken op de Sint-Antoniusweg. Daarbij wordt de rechterrijstrook ingenomen. Het verkeer moet beurtelings door de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. In de week van 8 februari wordt het wegdek geasfalteerd. Van zodra deze werken zijn afgerond, normaliseert de situatie. Meer info

Januari
 • Beveren/Haven: drie dagen slechts één rijstrook op R2 aan Waaslandhaven-Noord vanaf 29 januari

  Op 29 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan het wegdek van de R2. De werfzones situeren zich in de richting van Gent op de rechterrijstrook ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Noord en de inrit van de Tijsmanstunnel. De werken starten op 29 januari om 20u en duren tot 1 februari 5u. Ter hoogte van de werfzones moet het verkeer over één rijstrook tegen een verlaagde snelheid. De  op- en afritten Waaslandhaven-Noord blijven steeds open. Meer info

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten op 28 en 29 januari

  Op 28 en 29 januari laat het Havenbedrijf Antwerpen werkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Ook fietsers moeten ook omrijden. Meer info

 • Antwerpen/E17: twee nachten slechts één rijstrook open op aansluiting E17-R1 vanaf 25 januari

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, legt op de E17 en de Antwerpse Ring (R1) twee nachten lang nieuw asfalt. Tijdens de nacht van 25 op 26 januari zijn twee rijstroken tussen afrit Linkeroever en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34) in de richting van Gent aan de beurt. Het verkeer moet er over één rijstrook. Afrit Linkeroever wordt afgesloten en omgeleid via de R1 en afrit Sint-Anna. In de nacht van 26 op 27 januari volgt de vernieuwing van de toplaag op twee rijstroken richting Antwerpen. Dit van de doorsteek van de E17 naar de noordelijke rijbaan in Antwerpen-West en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34). Ook hier beschikt het verkeer over slechts één rijstrook. Meer info

 • Antwerpen/haven: twee weken slechts één rijstrook op Scheldelaan vanaf 25 januari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 25 januari met de realisatie van een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van het kruispunt Kastelweg met de Scheldelaan. Die moet het fietsende woon-werkverkeer langs de Scheldelaan veiliger te maken. Op hetzelfde moment worden de voorrangsregels op het kruispunt aangepast ter voorbereiding van de werken die Lantis in maart zal starten ter hoogte van de Oosterweelsteenweg. Twee weken lang zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn in beide richtingen op de Scheldelaan. De Kastelweg blijft steeds bereikbaar via een bypass. Verkeer dat vanuit de Kastelweg linksaf wil, zal rechts moeten afslaan om vervolgens terug te keren aan de eerste doorsteek. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Infomoment op 20 januari over werkzaamheden Scheldelaan en Oosterweelsteenweg

  Eind november ontving Lantis de omgevingsvergunning om de Oosterweelverbinding op de Rechteroever te bouwen. Daarbij wordt onmiddellijk gestart met de voorbereidende werken voor het aanleggen van de nieuwe Scheldetunnel en de aansluiting ervan op de bovengrondse verkeersinfrastructuur. Deze voorbereidende werken zullen vanaf dit voorjaar een impact hebben op de bereikbaarheid van de Scheldelaan, en in een latere fase op de Oosterweelsteenweg. Op deze belangrijke toegangswegen tot het havengebied zullen voor lange tijd ingrijpende werken gebeuren. Om u de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming duidelijk te maken, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met Lantis op 20 januari  een virtueel infomoment. Meer info

 • Antwerpen: Zes weken werken aan kruispunt Plantin en Moretuslei en Quinten Matsijslei vanaf 18 januari

  In het kader van de heraanleg van de Plantin en Moretuslei (N184) voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 18 januari aanpassingswerken uit aan het kruispunt met de Quinten Matsijslei. Tijdens de werken is er via de Quinten Matsijslei uitsluitend verkeer staduitwaarts mogelijk. Verkeer moet er rekening houden met een beperkt aantal rijstroken. Verkeer vanaf de Plantin en Moretuslei (komende van de Singel), de Van Eycklei (komende van de Leien) of de Charlottalei richting de Quinten Matsijslei moet een omleiding volgen rond het Stadspark. Daarnaast zullen er aan de brug van de Luitenant Lippenslaan over de Ring (R1) nachtelijke betonherstellingen plaatsvinden. Begin maart zijn de werken afgerond. Meer info

 • Wijnegem: Verkeerswissel op Merksemsebaan vanaf 18 januari

  Op 18 januari wijzigt de verkeerssituatie op de Merksemsebaan (N120). Het verkeer rijdt op de vernieuwde zuidelijke weghelft tussen de Deurnesteenweg en de grens met stad Antwerpen. Terwijl Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de noordelijke weghelft, moet het verkeer op één rijstrook per richting. Aan de andere zijde van het kruispunt (ten oosten van de Deurnesteenweg) wordt nog gewerkt tot april. Aan het kruispunt met de Deurnesteenweg maakt gemotoriseerd verkeer een S-beweging van de ene weghelft naar de andere. Daarbij blijven verkeersbewegingen op het kruispunt wel mogelijk. De Deurnesteenweg is opnieuw toegankelijk. Verkeer kan via het kruispunt naar Deurne of Schoten rijden. Meer info

 • Sint-Niklaas/Temse: zes maanden werken in Hoogkamerstraat vanaf 18 januari

  Op 18 januari starten de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse met de heraanleg van de Hoogkamerstraat. De werken starten ter hoogte van de Eigenlostraat op het grondgebied van Sint-Niklaas. Vervolgens is het kruispunt met de Hoogkamerstraat en Hoge Heerweg aan de beurt. Daarna schuiven de werken gefaseerd op richting Temse tot aan de Kapelanielaan. De werken hebben een impact op de bereikbaarheid van het Industriepark Noord en de bedrijvenzones Hoogkamerstraat, Eigenlo en Pachtgoedstraat. Omleidingen lopen via de Laagstraat en de Kapelanielaan. In juli moeten de werken afgerond zijn. Meer info

 • Lokeren: werfzone N70 in Zeveneken schuift op vanaf 18 januari

  Op 18 januari starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi met de tweede fase van de heraanleg van de N70 in Zeveneken (Lokeren). Er wordt gewerkt van het kruispunt aan de Sint-Elooistraat tot voor het kruispunt met de Drongenstraat. Zodra de werken aan het kruispunt met de Sint-Elooistraat klaar zijn, wordt ook het kruispunt met de Drongenstraat aangepakt. Deze fase zal in mei 2021 afgerond zijn. Ondertussen lopen de werken van de eerste fase nog even door. Nog tot in maart 2021 wordt er gewerkt van Zavel tot en met het kruispunt met de Sint-Elooistraat. Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17. Meer info

 • Beveren/Melsele: 1,5 jaar ingrijpende werken op N70 vanaf 18 januari

  Op 18 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met grootschalige en langdurige werken op de Grote Baan/Vesten (N70) in Melsele. De weg wordt vanaf het kruispunt met de Burggravenstraat en Snoeckstraat tot net voorbij de Essendreef volledig opnieuw aangelegd. De werfzone neemt de noordelijke weghelft volledig in, dit is de rijstrook richting Beveren. Het verkeer richting Beveren kan de werfzone over één rijstrook voorbijrijden. In de andere richting zijn er omleidingen voorzien. Tijdens de eerste fase rijdt het lokaal verkeer richting Antwerpen om via de Spoorweglaan, Pauwstraat en Snoeckstraat. Bedrijven en handelaars langs de N70 zijn bereikbaar via de omleiding. Het doorgaand verkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen volgt tot het einde van de werken een omleiding via de E34 of E17. In de zomer van 2022 zijn de werken klaar. Meer info

 • Beveren/Zwijndrecht/Haven: Infomoment op 13 januari bereikbaarheid bedrijvenzones aan complex Waaslandhaven-Oost (E34)

  De Oosterweelwerken op Linkeroever gaan met rasse schreden vooruit. Op de E34 zijn dan ook enkele belangrijke fasewissels in het verschiet. Zo zal de kluifrotonde van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost deels toegankelijk worden en start in het voorjaar de heraanleg van  Canadastraat en Keetberglaan. In het weekend van 30 januari vinden afbraakwerken plaats waardoor de E34 tijdelijk afgesloten is. Al deze werken zullen in 2021 een belangrijke invloed hebben op de bereikbaarheid van de omliggende bedrijvenzones. Om u de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming duidelijk te maken, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met Lantis op 13 januari  een virtueel infomoment. Meer info
 • Antwerpen/Haven: Oosterweelsteenweg twee weken eenrichtingsverkeer vanaf 4 januari

  Hinder aan kruispunt Oosterweelsteenweg-Vosseschijnstraat van 4 tot 15 januari. Omwille van nutswerken wordt de Oosterweelsteenweg vanaf 4 januari tijdelijk eenrichtingsverkeer tussen de Vosseschijnstraat en de Noorderlaan (N180). Het verkeer kan er enkel richting Noorderlaan. Vanuit de Vosseschijnstraat is het niet mogelijk om de Oosterweelsteenweg op te rijden of te kruisen. Verkeer vanuit het noorden naar de Noordkasteelbruggen, moet de Noorderlaan verlaten aan de Göteborgweg. Een omleiding is voorzien via de Stralsundweg, de Rostockweg en de Henry Fordlaan naar de Oosterweelsteenweg. Verkeer op de Noorderlaan (N180) vanuit het zuiden naar de Noordkasteelbruggen rijdt het kruispunt met de Oosterweelsteenweg voorbij en rijdt via de Rostockweg en de Henry Fordlaan naar de Oosterweelsteenweg. De werken duren tot 15 januari. Meer info

Archief 2020

December
 • Antwerpen/Beveren/Zwijndrecht/haven: dialoogsessie Haven Bereikbaar op 17 december

  Op 17 december organiseren Alfaport Voka en het Havenbedrijf Antwerpen in nauwe samenwerking met onze Kamer een nieuwe dialoogsessie Haven Bereikbaar. Tijdens dit gratis digitaal event blikken we samen met de ondernemers uit de Waaslandhaven en Antwerpse haven vooruit naar de mobiliteit in en rond de haven in 2021. Onze partners Lantis en het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen geven een update over de geplande wegenwerken, zoals de Oosterweelverbinding op rechteroever. Ook nieuwe initiatieven om de mobiliteitsimpact voor bedrijven te beperken, komen aan bod: zowel voor het woon-werkverkeer van de werknemers als voor de dagelijkse logistieke stromen van het vrachtverkeer. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

 • Temse: Scheldebrug 2 dagen afgesloten voor verkeer vanaf 14 december

  In opdracht van de Vlaamse waterweg worden vanaf 14 december werkzaamheden uitgevoerd aan de Scheldebruggen op de N16 die Temse met Bornem verbinden. Over een periode van 2 dagen wordt telkens één brug afgesloten. Het verkeer moet in beide rijrichtingen over de andere brug. Daardoor zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn in beide rijrichtingen. De oude Scheldebrug wordt afgesloten van 14 december. Op 15 december is het de beurt aan de nieuwe Scheldebrug.

  Meer info

 • Beveren: infomoment werken N70 op 14 december

  Begin volgend jaar starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren met de herinrichting van de Grote Baan en Vesten (N70) in Melsele. Van aan de Essendreef tot net voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat / Snoeckstraat ondergaat de gewestweg een grondige metamorfose. De werken starten begin 2021 en zullen duren tot het najaar van 2022. In een infomoment specifiek voor ondernemers lichten AWV en de gemeente Beveren de ingrijpende werken toe op 14 december om 12.30 uur en 20u15. Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers inzicht in de planning en fasering en welke impact deze werken hebben op de omgeving. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: infomoment heraanleg Scheldelaan op 3 december

  Nadat tussen 2017 en 2019 het noordelijke deel van de Scheldelaan (N101) is heraangelegd, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in het voorjaar van 2021 grondige vernieuwingswerken aan het complex Lillo en aan het wegdek van de Scheldelaan tussen het complex en de Boudewijnsluis in de richting van Antwerpen. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot en met de fundering. De werken zullen 7 maanden duren en zowel voor lokale ondernemingen als voor doorgaand verkeer voor hinder zorgen. Om ondernemers inzicht te geven in de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met AWV op 3 december een virtueel infomoment. Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers inzicht in de planning en fasering en welke impact deze werken hebben op de omgeving. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

November
 • Antwerpen/haven: maand hinder bij nieuwe fase werken Noorderlaan vanaf 25 november

  Op 25 november start het Agentschap Wegen en verkeer met een nieuwe fase van de werken op de Noorderlaan, tussen de Zomerweg en het kruispunt met de Oosterweelsteenweg. Op de Noorderlaan zal het verkeer dan terug in beide richtingen kunnen rijden. Zolang de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt met de Zomerweg en Göteborgweg nog niet geplaatst zijn, zal het verkeer hier wel over één rijstrook in elke richting moeten rijden. De zijstraten blijven voorlopig ook nog afgesloten. Van en naar de Zomerweg moet het verkeer via Treurenborg. Van en naar Göteborgweg is een omleiding voorzien via Oosterweelsteenweg, H.Fordlaan, Rostockweg en Straslundweg. Zodra het verkeer richting Antwerpen weer over de Noorderlaan kan rijden, en de omleiding niet langer nodig is, wordt de aansluiting van de Zomerweg op de Noorderlaan afgewerkt. Tegen de kerstvakantie moeten deze laatste werken afgerond zijn.

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten op 22 en 29 november

  Op 22 en 29 november laat het Havenbedrijf werkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Op 29 november moeten fietsers ook omrijden.

 • Antwerpen/Beveren/R2: vijf dagen bovengrondse omleiding door werken Beverentunnel vanaf 18 november

  Van 18 november tot 23 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer betonherstellingen uit in de Beverentunnel richting Nederland. Dit betekent hinder op de R2 voor het verkeer komende van de E34 richting Nederland. De werken starten op 18 november om 20u en worden op 23 november om 5u afgerond. Deze werken worden dag en nacht en tijdens het weekend uitgevoerd om de hinder zo kort mogelijk te houden. Er is ’s nachts (telkens van 20u tot 05u) én op 21 november (hele dag) geen verkeer mogelijk in de tunnel richting Nederland. Het verkeer wordt van de R2 gehaald en bovengronds omgeleid via de sluis van Kallo (calamiteitenroute U). Overdag (behalve 21 november) is in de tunnel slechts één rijstrook beschikbaar richting Nederland. Die is bovendien enkele dagen versmald. Op 23 november om 5u wordt de tunnelkoker opnieuw volledig vrijgegeven en kan verkeer weer over beide rijstroken rijden. Het verkeer richting Gent/E34 ondervindt geen hinder van deze werken.

  Meer info

 • Wijnegem: deel kruispunt Deurnesteenweg ruim twee weken afgesloten vanaf 16 november

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met een nieuwe fase van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem. De nieuwe aansluiting van de Deurnesteenweg, ten zuiden van de Merksemsebaan, is klaar. De bestaande kruispunttak wordt vanaf 16 november aangepakt. De kruispunttak wordt tot begin december volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De bedrijven langs de Deurnesteenweg blijven via een omleiding steeds bereikbaar. Verkeer vanuit Antwerpen kan rechtstreeks de Deurnesteenweg bereiken, via een doorgang aan de rechterzijde van de werf en het nieuw aangelegde tracé. Verkeer vanuit Wijnegem volgt een omleiding via de Houtlaan, Turnhoutsebaan en Ruggeveldlaan richting de Deurnesteenweg. Verkeer vanuit Schoten (vanaf de Hoogmolenbrug) kan de N120 niet oversteken. Het slaat rechtsaf richting Antwerpen en rijdt vervolgens via de Confortalei, Ter Heydelaan en Fahylaan naar de Deurnesteenweg.

  Meer info

 • Antwerpen: maand werken aan tramsporen Schijnpoortweg vanaf 16 november

  Op 16 november wordt ter hoogte van het Sportpaleis gestart met de heraanleg van de sporen die afbuigen van de Schijnpoortweg naar de Van der Delftstraat in Antwerpen. De Vlaamse Waterweg voert deze werken uit in het kader van de werken aan de Theunisbrug. De werken duren ongeveer een maand en worden in twee fases van telkens 2 weken uitgevoerd. Van 16 tot en met 27 november zijn de sporen in de tussenberm en het Raoul Grégoirplein aan de beurt. Vervolgens van 30 november tot en met 11 december de sporen die de Schijnpoortweg kruisen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Het verkeer richting Merksem kan tot 27 november door langs de Schijnpoortweg, daarna (tot 11 november) via het Raoul Grégoirplein.

  Meer info

 • Zwijndrecht: tunnel Antwerpsesteenweg weekend dicht vanaf 6 november

  Van 6 tot 8 november sluit Lantis de tunnel van de Antwerpsesteenweg om de bekisting weg te nemen die nodig was om de nieuwe brug voor de verbindingsweg te bouwen over de Antwerpsesteenweg. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de Kraaienhoflaan, de Pastoor Coplaan en de N70 naar de Antwerpsesteenweg. Fietsers rijden om langs de Willem Elsschotstraat. Vanaf 9 november wordt de vrije doorgang terug 4,40 meter en vervalt de omleiding voor vrachtverkeer. Tot eind januari 2021 blijft de Antwerpsesteenweg enkelrichting voor het verkeer van Burcht naar Zwijndrecht. Fietsers kunnen in beide richtingen door. Vanaf februari 2021 gaat de tunnel in beide richtingen open voor alle verkeer tot de zomer 2021.

  Meer info

 • Antwerpen: Frankrijklei twee dagen onderbroken richting zuiden vanaf 4 november

  Op 4 en 5 november krijgt het kruispunt van de Frankrijklei met de Stoopstraat een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor is het kruispunt op de leien richting zuid volledig onderbroken voor het doorgaand verkeer. Verkeer naar het zuiden wordt omgeleid via de Maria-Theresialei en de Rubenslei. Verkeer naar het noorden krijgt wel doorgang. Fietsers kunnen door de werfzone.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: drie weken omleiding richting Nieuwkerken/E34 vanaf 3 november

  Op 3 november 2020 start Fluvius in Vijfstraten in Sint-Niklaas werken voor de vernieuwing van de nutsvoorzieningen. Aansluitend gaan de werken verder in de Klapperbeekstraat, Vlasstraat en Iepenstraat. De werken bereiden een bovengrondse heraanleg (o.a. nieuwe fietspaden) voor. Van 3 tot 9 november wordt gewerkt in Vijfstraten en vervolgens van 10 tot 24 november in de Klapperbeekstraat. Het verkeer vanuit Nieuwkerken naar Sint-Niklaas blijft mogelijk. Het verkeer in de richting van Nieuwkerken en E34 wordt ontraden (met uitzondering van plaatselijk verkeer) en omgeleid via de Singel en de N70. Fietsers naar Nieuwkerken kunnen het gewone traject langsheen de N451 blijven volgen. Fietsers naar de stadskern worden omgeleid via de Iepenstraat. Eind november wordt aansluitend nog twee weken gewerkt in de Iepenstraat.

  Meer info

 • Beveren: maand lang beurtelings verkeer aan spoorovergang N70 vanaf 3 november

  Ter voorbereiding van de verlenging van de fietssnelweg F425 start Lantis op 3 november ter hoogte van de N70/Grote Baan in Melsele met de aanleg een veilige oversteek voor fietsers. De werken voor de fietsoversteek duren een maand. In een eerste fase werkt de aannemer richting Zwijndrecht, in de tweede fase richting Beveren. Iedere fase duurt ongeveer twee weken. Tijdens de werken is er slechts beurtelings verkeer mogelijk aan de spoorovergang. Verkeerslichten regelen het verkeer. Fietsers langs de N70 rijden tijdens deze werken in de beide richtingen afwisselend aan de noord- of de zuidzijde voorbij de werfzone.

  Meer info

Oktober
 • Beveren: Omleidingsweg werken N450 naar E34 terug van kracht vanaf 31 oktober

  De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Beveren uitvoeren aan het viaduct over de E34 in het kader van de heraanleg van de N450, zijn sneller klaar dan gepland. Daarom wordt de omleidingsweg door de polder (via Broekstraat, Waelenweg, parallelweg Melseledijk, Hofdam en Geestdam) opnieuw opengesteld op 31 oktober. Verkeer komende van Melsele of Beveren moet niet meer omrijden via het complex Vrasene en maakt terug gebruik van de omleidingsweg door de polder om via het op- en afrittencomplex Melsele de E34 of Kallo bereiken. Dit geldt niet voor vrachtverkeer (+3,5T). Vrachtvervoer blijft de route via complex Vrasene volgen om de verbinding met de E34 te maken. Fietsers kunnen door de werfzone. Omwille van de veiligheid is het hen verboden om de omleidingsweg door de polder te gebruiken.
  De werken op de N450 zelf zijn wellicht eind november 2020 klaar.

 • Beveren: fietspad bedrijvenzone Pareinpark twee weken dicht vanaf 31 oktober

  Het fietspad ‘Meersen’, dat frequent gebruikt wordt door fietsend woon-werkverkeer tussen Beveren-centrum en het haven of om bedrijvenzone Pareinpark te bereiken, is vanaf 31 oktober twee weken lang onderbroken. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt er aan een bufferbekken ter voorbereiding van de heraanleg van de N70 in Melsele. Gedurende 2 weken zijn er dagelijks meerdere grondtransporten die het fietspad moeten kruisen. Om veiligheidsredenen wordt het deel van het fietspad aan de noordzijde van het Pareinpark tijdelijk gesloten. Fietsers volgen een omleiding door de bedrijvenzone langs de Hertogin Margarethalaan en Pareinlaan. De heraanleg van de N70 zelf start in de winter. Een startdatum is nog niet gekend. Die werken zullen 1,5 jaar duren.

  Meer info

 • E17/Zwijndrecht: half jaar werken aan wegdek richting Gent vanaf 23 oktober

  In het kader van de werken Oosterweel Linkeroever start Lantis op 23 oktober met de vernieuwing van de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West. Eerst is de rijbaan richting Gent aan de beurt. Voor deze werken wordt die rijbaan volledig afgesloten, waardoor het verkeer richting Gent mee op de rijbaan richting Antwerpen geplaatst wordt. In beide rijrichtingen blijven drie rijstroken beschikbaar. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Zwijndrecht steekt het verkeer richting Gent de middenberm door. De vernieuwing van de rijbaan richting Gent duurt tot mei '21. Aansluitend wordt de rijbaan richting Antwerpen vernieuwd.

  Meer info

 • Ranst: Pertendonckstraat (N116) twee dagen afgesloten vanaf 14 oktober

  Op 14 en 15 oktober werkt het Agentschap Wegen en Verkeer in de Pertendonckstraat/Gustaaf Peetersstraat (N116) in Broechem. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Kapelstraat en het kruispunt van de Gustaaf Peetersstraat met de Massenhovensesteenweg. Verkeer richting Wommelgem wordt omgeleid via de Kapelstraat. Verkeer richting Zandhoven volgt een omleiding via de Broechemsesteenweg, Oostmalsesteenweg (N14) en de Massenhovensesteenweg (N116). Fietsers kunnen omrijden via de Broechemsesteenweg, Bremstraat en Emblemseweg of via de achterliggende straten.

  Meer info

 • Beveren/Haven: Vier nachten Beverentunnel afgesloten vanaf 12 oktober

  Vanaf 12 oktober wordt de Beverentunnel gedurende vier nachten afwisselend afgesloten per rijrichting. Tijdens deze nachten worden er reinigingswerken uitgevoerd aan de tunnelwanden, de verlichting en de kolken. Daarnaast worden er ook nieuwe portieken en verkeerslichten aan de tunnelingangen geplaatst zodat de tunnel bij een incident automatisch en vanop afstand kan worden afgesloten. De nachtelijke sluitingen vinden telkens plaats van 20.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends. Het verkeer waarvoor de tunnelkoker is afgesloten volgt dan een korte omleiding via de Kallosluis. Op 2, 3 en 4 november staan eveneens nachtelijke sluitingen gepland.

 • Zwijndrecht: Drie weken werken aan kruispunt Pastoor Coplaan en Zwijndrechtsestraat vanaf 12 oktober

  Om fietsen veiliger te maken start Lantis op 12 oktober met de heraanleg van het kruispunten van de Zwijndrechtsestraat met de Pastoor Coplaan en de Hoefijzersingel. Op deze manier wordt het bestaande fietsnetwerk in Zwijndrecht beter aangesloten op dat van de Oosterweelverbinding. De werken gebeuren in 2 fasen. Van 12 oktober tot en met 6 november zal de verbinding vanuit de Pastoor Coplaan naar de Zwijndrechtsestraat afgesloten zijn voor alle verkeer. Auto’s en fietsers kunnen de Zwijndrechtsestraat wel nog uitrijden richting Pastoor Coplaan. Verkeer in de andere richting wordt omgeleid via de Verbindingsstraat. Vrachtverkeer boven 3,5 ton moet omrijden via de Pastoor Coplaan en de N70 om de bedrijvenzone Baarbeek te bereiken. Van 7 november tot en met 30 november is de Zwijndrechtsestraat in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Hoefijzersingel. De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via de Verbindingsstraat.

  Meer info

 • Brasschaat/Wuustwezel: Bredabaan 3 weken afgesloten vanaf 6 oktober

  Vanaf 6 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Bredabaan (N1) tussen Brasschaat en Wuustwezel over een lengte van 8 km. De werken zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens deze periode is de Bredabaan volledig afgesloten en moet doorgaand verkeer een omleiding volgen langs Achterbroek (Kalmthout) via de Essensteenweg/Brasschaatsteenweg (N117) en Kalmthoutsesteenweg (N111).

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: acht weken werken op Noorderlaan vanaf 1 oktober

  Vanaf 1 oktober gaan de werken op de Noorderlaan, tussen de Zomerweg en het kruispunt met de Oosterweelsteenweg, een nieuwe fase in. De rijstroken richting het noorden/R2 worden aangepakt. Het verkeer richting de R2 moet over één rijstrook op de Noorderlaan. Het verkeer richting Antwerpen blijft de omleiding volgen via de A12 of via Treurenborg en de achterliggende straten. De fietsroutes in en rond de werfzone veranderen ingrijpend vanaf 1 oktober. De werken duren tot eind november. Daarna moeten nog de nieuwe verkeerslichten geplaatst en geïnstalleerd worden, voordat het kruispunt weer volledig opengesteld kan worden voor het verkeer.

  Meer info

September
 • Sint-Niklaas: kruispunt station Sinaai week lang afgesloten vanaf 28 september

  Van 28 september tot en met 2 oktober wordt gewerkt op het kruispunt Wijnveld met Stationswegel in Sinaai. Het kruispunt wordt compacter gemaakt en heraangelegd voor een betere verkeersveiligheid. Daardoor is de doorgang tussen de spoorwegovergang en het Wijnveld aan het station van Sinaai afgesloten. Doorgaand verkeer moet een ruime omleiding volgen via de N70, Belseledorp, Kerkstraat, Gentstraat en Puivelde.

  Meer info

 • Melsele/Kruibeke/Burcht: maand alternerend verkeer op Krijgsbaan vanaf 28 september

  Op 28 september wordt gestart met de plaatsing van de verkeerslichten aan het kruispunt van de Zwaluwbeek en de Krijgsbaan (N419). De lichtenregeling zal niet alleen voor een betere verkeersafwikkeling van het bedrijventerrein Zwaluwbeek/Hogenakkerhoek zorgen, maar ook voor een verhoogde fietsveiligheid. Vanaf 28 september zal tijdens de werken vanaf de afrit Kruibeke aan de E17 (kant Kruibeke) tot voorbij het kruispunt met de Zwaluwbeek het verkeer op de Krijgsbaan alternerend doorgang vinden met tijdelijke verkeerslichten. Zo kan steeds aan één zijde van de rijweg worden gewerkt. Tegelijkertijd worden zowel de Schaarbeekstraat als de Zwaluwbeek aan de kruispunten tijdelijk enkele richting. Vanuit beide straten is tijdens de werken geen verkeer mogelijk naar de Krijgsbaan. Uitgaand verkeer van de bedrijvenzone moet via de Oude Heirbaan de Krijgsbaan bereiken. Vanaf de Krijgsbaan kan wel rechtstreek de Zwaluwbeek en de Schaarbeekstraat worden ingereden. De werkzaamheden moeten afgerond zijn tegen 23 oktober.

  Meer info

 • Lokeren: N70 in Zeveneken vanaf 28 september volledig onderbroken tot voorjaar 2022

  Op 14 september starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi met de heraanleg van de N70 in Zeveneken (Lokeren) over een afstand van 2 kilometer. Vanaf 28 september gaat de N70 volledig dicht en moet het verkeer omrijden. De werken eindigen in het voorjaar van 2022.  In de eerste fase, van september 2020 tot het voorjaar 2021, werkt de aannemer van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat. Om de aanleg van de nieuwe riolering op een goede en veilige manier uit te voeren, wordt er over de hele breedte van de weg gewerkt. Daarna schuiven de werken stelselmatig op naar het kruispunt met de Drongenstraat en de splitsing van de Gentse Steenweg. Vanaf maandag 28 september is de N70 volledig onderbroken. Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17.

  Meer info

 • Antwerpen: zes weken werken aan roltrappen Sint-Annatunnel vanaf 27 september

  Vanaf 27 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel in Antwerpen. De werken starten op rechteroever en zullen per oever ongeveer drie weken duren. Het gaat om onderhoudswerken die in totaal zes weken duren. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats, telkens van 20u tot 06u, om de hinder voor de gebruikers zo klein mogelijk te houden. Overdag, tussen 06u en 20u, wordt getracht om de roltrappen steeds in gebruik te houden. Werknemers (vb. in ploegenstelsels) die buiten deze uren gebruik willen maken van de voetgangerstunnel, kunnen gebruik maken van de liften.

  Meer info

 • Hoboken/Kruibeke: (fiets)veerdiensten twee dagen onderbroken vanaf 26 september

  De Vlaamse Waterweg laat op 26 en 27 september de toegangsbrug en het vlotponton van de veersteiger in Hoboken vervangen. De veerdienst Hoboken - Kruibeke zal voor de duur van de werken niet beschikbaar zijn. Ook de Waterbus zal op 26 en 27 september de halte Hoboken niet aandoen. Als alternatief voor de Scheldekruising blijft de veerdienst Bazel-Hemiksem beschikbaar.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: zes weken kruispunt Eigenlostraat-Houten Schoen afgesloten vanaf 21 september

  Vanaf 21 september tot eind oktober 2020 worden nutswerken uitgevoerd op het kruispunt Eigenlostraat/Houten Schoen/Hoge Heerweg in Sint-Niklaas. Door de technische complexiteit van de werken is afsluiten de enige optie. Daardoor worden de Eigenlostraat, Houten Schoen, Hoge Heerweg en Hoogkamerstraat doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. De Hoge Heerweg krijgt dubbele rijrichting vanaf het Industriepark-Noord tot aan het kruispunt met Houten Schoen en Eigenlostraat. Verkeer naar de Eigenlostraat moet via N16 en Doornstraat. Het Industriepark-Noord en de TTS-bedrijvenzone kan bereikt worden langs de kant van de N16.

 • Melsele: herinrichting N70 start met heraanleg bufferbekken op 14 september

  Op 14 september start AWV met de aanleg van een bufferbekken in de buurt van het Pareinpark om wateroverlast te voorkomen. De werken duren ongeveer 10 weken. Tijdens deze werken is er nog geen hinder op de N70. Er zal wel lokale hinder zijn voor fietsers en door de bijhorende grondtransporten. Omdat er momenteel nog wegwerkzaamheden bezig zijn op de Melseledijk/Dijkstraat (N450) zullen de eigenlijk herinrichtingswerken met hinder op de N70 pas aanvatten in januari 2021. De hoofdwerken zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: twee maand geen verbinding tussen oprit Waaslandhaven-Oost en Waaslandtunnel vanaf begin september

  De Oosterweelwerken zijn begin september in een nieuwe fase gekomen op de E34 tussen Waaslandhaven-Oost en knooppunt Sint-Anna. Tot november 2020 is het daarom niet mogelijk om vanaf de oprit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan of de Waaslandtunnel te rijden. De oprit Waaslandhaven-Oost en de afrit Sint-Anna Linkeroever liggen tijdelijk te dicht bij elkaar waardoor deze verkeersbeweging te gevaarlijk is. Verkeer vanuit de Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan moet via de oprit Melsele op de E34 rijden om de Waaslandtunnel te bereiken.

Augustus
 • Wijnegem: verkeer Merksemsebaan 1 jaar over één rijstrook vanaf 24 augustus

  De werken op de Merksemsebaan in Wijnegem gaan vanaf 4 augustus een nieuwe fase in. De bouw van het nieuwe kruispunt met de Deurnesteenweg en de vernieuwing van de Merksemsebaan gaat van start. Vanaf augustus tot aan de jaarwisseling werkt Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de zuidzijde van de Merksemsebaan (rijstroken richting Wijnegem). Van januari tot juni 2021 is de noordzijde, de rijstroken richting Deurne, aan de beurt. Verkeer op de Merksemsebaan altijd mogelijk, al wordt het wel herleid tot één rijstrook in elke richting. Dat wordt mogelijk gemaakt via doorsteken in de middenberm. Op 24 augustus, als de aanpassingswerken aan de middenberm gereed zijn, gaat alle verkeer naar de noordelijke weghelft. De volledige zuidzijde van de Merksemsebaan gaat dan op de schop. Over ruim een jaar is de aansluiting van de Deurnesteenweg met de Merksemsebaan klaar. De zuidelijke tak van dit nieuwe kruispunt is vanaf dan open voor verkeer. Van en naar Schoten rijdt verkeer nog via het oude kruispunt totdat de nieuwe Hoogmolenbrug klaar is.    

  Meer info

 • Antwerpen/R1: Nieuwe verkeerssituatie voor komende drie jaar op knooppunt Antwerpen West vanaf 20 augustus

  Vanaf 20 augustus wijzigt de verkeersafwikkeling op het knooppunt Antwerpen-West grondig en dit voor de komende 3 jaar. Het knooppunt van de E17, E34 en Antwerpse ring wordt immers in het kader van de Oosterweelwerken tijdelijk, maar langdurig en grondig herschikt. Het verkeer gaat er op 2x3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de 2 linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: Nieuwe verkeerssituatie voor komende drie jaar op knooppunt Antwerpen-West vanaf 20 augustus

  Vanaf 20 augustus wijzigt de verkeersafwikkeling op het knooppunt Antwerpen-West grondig en dit voor de komende 3 jaar. Het knooppunt van de E17, E34 en Antwerpse ring wordt immers in het kader van de Oosterweelwerken tijdelijk, maar langdurig en grondig herschikt. Het verkeer gaat er op 2x3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de 2 linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel.

  Meer info

 • Essen: twee maand werken aan Ringweg vanaf 17 augustus

  Vanaf 17 augustus 2020 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan twee kruispunten van de Ringweg (N117) in Essen. De kruispunten met de Kapelstraat/Nieuwmoersesteenweg (N133) en met de Watermolenstraat krijgen een nieuwe verkeerslichtenregeling en worden conflictvrij gemaakt. De werken duren tot begin oktober. De kruispunten blijven tijdens de werken steeds open voor verkeer.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Start tweede fase aanleg fietsveilige maatregelen vanaf 17 augustus

  Vanaf maandag 17 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van de fietsoversteek aan het kruispunt van de Scheldelaan (N101) met de Kruisschansweg in de Antwerpse haven. Daarmee gaat de tweede fase in van het realiseren van het fietsveiliger maken van de Scheldelaan.

  Aan het kruispunt van de Scheldelaan met de Kruisschansweg wordt de huidige dubbelrichtingsfietsoversteek over de Scheldelaan langs de westzijde van het kruispunt verplaatst naar de oostzijde. Door de fietsoversteek te verplaatsen zal deze beter aansluiten op de toegangspoort naar het bedrijventerrein. De nieuwe oversteekplaats wordt ook aangesloten op het fietspad van de Boudewijnweg en op de toegangspoort van de lokale ondernemingen. De fietsoversteek in de Kruisschansweg wordt vernieuwd.  Van september tot november volgen werkzaamheden aan fietsinfrastructuur- en oversteken ter hoogte van Lanxess en Covestro.

  Meer info

 • Lokeren: twee maand verminderde rijstroken op de N47 vanaf 17 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 10 augustus met onderhoudswerken aan de N47 op de grens van Lokeren en Zele richting Dendermonde. De aannemer werkt vanaf het op- en afrittencomplex Lokeren aan de E17 tot voor de rotonde met de Dendermondsebaan. Om de hinder te beperken wordt er in 7 verschillende fasen gewerkt. Het verkeer beschikt vanaf 17 augustus in beide richtingen telkens over één rijstrook in plaats van twee. Ook de kruispunten in de werfzone worden aangepakt, waarbij verschillende omleidingen per fase gelden. Deze werken zullen ongeveer twee maanden duren.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: 3,5 maand verminderde rijstroken door werken Noorderlaan vanaf 15 augustus

  Op 15 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer verder met de vernieuwing van de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek van de Noorderlaan vanaf het kruispunt met de Zomerweg tot net voor het kruispunt met de Oosterweelsteenweg wordt vernieuwd en de bruggen over de spoorweg gerenoveerd. Net zoals bij de vorige werken, wordt de Noorderlaan in twee helften vernieuwd. Tot eind september worden de rijstroken richting Antwerpen aangepakt, vervolgens tot eind november de rijstroken richting R2. De werken duren in totaal 3,5 maand. Er blijft steeds één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan tijdens de volledige duur van deze werken via de N180 blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12. Voor het bestemmingsverkeer zijn er specifieke omleidingen die eveneens geschikt zijn voor havenvoertuigen zonder snelwegtoelating. In het weekend van 22 augustus plant AWV ook asfaltwerken op de Noorderlaan tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg. Er geldt een omleiding via Korte Wielenstraat en de Vosseschijnstraat.

  Meer info

 • Antwerpen/E17/E34: alle vrachtverkeer van E17 naar E34 drie dagen omgeleid via R4 vanaf 13 augustus

  Van 12 augustus (’s avonds) tot 17 augustus (’s ochtends) breekt Lantis de bestaande bruggen op het knooppunt Antwerpen-West af. Deze bruggen verbinden de E34, de 17 en de R1 met elkaar. Om deze verbindingen te garanderen tijdens de Oosterweelwerken, worden de wegen tegelijkertijd op nieuwe tijdelijke bruggen aangesloten. Al het verkeer tussen de E17 en de Kennedytunnel moet tijdens die afbraakwerken over twee keer twee versmalde rijstroken. De verbindingen van de E17 naar de R1/E34 en van de R1/E34 naar de Kennedytunnel gaan ruim drie dagen dicht. Er is een filegevoelige omleiding voorzien. Het is bovendien voor vrachtverkeer niet toegestaan om de lokale omleiding te nemen van de E17 naar de E34. Vrachtverkeer wordt ter hoogte van de complexen Lokeren en Waasmunster naar de R4 omgeleid om de E34 te bereiken. Tussen Linker- en Rechteroever worden lange reistijden verwacht.

  Meer info

 • Antwerpen: ruim vier maand geen oost-westverbinding op Rooseveltplaats vanaf 12 augustus

  Op 12 augustus start de laatste fase van de werken aan de Noorderlijn in Antwerpen. Daarbij wijzigt de werfzone aan de Rooseveltplaats en worden ook de kruispunten met de Van Ertborn­straat en de Van Stralenstraat heraangelegd. Dit betekent dat de Gemeen­te­straat (verlengde van Carnotstraat) doodlo­pend wordt ter hoogte van de Roosevelt­plaats. Vanaf 12 augustus is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk, zowel vanuit het oosten (bv. Borger­hout) als vanuit het westen (bv. de Kaaien). Ook de Van Stralen­straat, de Osystraat en de Van Ertborn­straat zullen in beide richtingen afgesloten zijn. De werken moeten klaar zijn tegen eind dit jaar. Belangrijk: vrachtverkeer mag niet door de tunnel onder het Operaplein en kan ook niet meer via de parallelle as de noord-zuidverbinding maken. Op het hogere wegennet moet een keuze gemaakt worden om het gewenste stadsdeel te kunnen bereiken.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: snelweg twee weekends volledig afgesloten vanaf 7 augustus

  Tijdens de weekends van 7 tot 10 augustus en van 21 tot 24 augustus gaat de E34 richting Zelzate volledig dicht. Lantis plaatst er in het kader van de Oosterweelwerken bijkomende brugelementen voor het nieuwe op- en afrittencomplex te plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, Keetberglaan, Steenlandlaan en oprit 10 Waaslandhaven-Zuid. Het zal ook niet mogelijk zijn vanaf de Waaslandtunnel de E34 te bereiken.  

  Meer info

 • Sint-Niklaas: Plezantstraat (N403) drie weken afgesloten vanaf 4 augustus

  Op dinsdag 4 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de Plezantstraat (N403) in Sint-Niklaas ter hoogte van de Heistraat. Het verkeer richting centrum van Sint-Niklaas volgt een omleiding via de Hoge Bokstraat en R42. Het verkeer richting Stekene kan langs de werfzone blijven rijden. De Heistraat wordt afgesloten van de Plezantstraat (N403). Het verkeer van de Heistraat rijdt om via het kruispunt Vijfstraten (R42). Deze werken zullen drie weken duren.

  Meer info

Juli
 • Antwerpen/Haven: Twee dagen geen vrachtverkeer mogelijk over Boudewijnsluis vanaf 25 juli

  Op 25 en 26 juli laat het Havenbedrijf werken uitvoeren aan de Meestoofbrug. Aangezien deze doorgang het enige alternatief is voor de Boudewijnbrug die momenteel buiten dienst is, kan vrachtvervoer deze twee dagen de Boudewijnsluis niet passeren via de Scheldelaan. Het verkeer wordt omgeleid via de A12 en de R2. Autoverkeer met een maximale hoogte van 2.70m kan wel nog de oversteek van de sluis maken via de sluisdeuren.

 • Zwijndrecht/Kruibeke/E17: Op- en afritten complex Zwijndrecht of definitief of langdurig dicht vanaf 18 juli

  Tijdens het weekend van 17 juli gaat de op- en afrit in Zwijndrecht op de E17 dicht voor het verkeer dat richting Gent rijdt. Verkeer dat vanuit Antwerpen de snelweg wil verlaten richting Zwijndrecht, wordt de komende drie jaar omgeleid in Kruibeke via een tijdelijke keerbrug die naar de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen leidt. Voor de oprit vanuit Zwijndrecht naar Gent, wordt een lokale omleiding voorzien. Dit tot 1 september. Dan gaat de vernieuwde oprit in Zwijndrecht richting Gent terug open. Aan de overzijde van de snelweg - op de E17 richting Antwerpen- sluit de oprit Zwijndrecht richting Antwerpen definitief. Verkeer vanuit Zwijndrecht richting Antwerpen wordt omgeleid via de vernieuwde oprit richting Gent en via de keerbrug in Kruibeke naar de E17 richting Antwerpen.

  Meer info

 • Antwerpen/E17/E34/R1: vier nachten snelweg afgesloten aan knooppunt Antwerpen West vanaf 17 juli

  In vier nachten, van 17 tot 21 juli, legt Lantis twee tijdelijke bruggen aan ter hoogte van het knooppunt van de E17, E34 en R1 (knooppunt Antwerpen-West).  Om dit veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan richting Gent regelmatig afgesloten. Tijdens de nacht van 17 op 18 juli zijn de verbindingen van de Kennedytunnel naar de E17 en naar de R1/E34 onderbroken. In de nacht van 18 op 19 juli is er op de rijbaan richting Gent één rijstrook beschikbaar tussen afrit 6 Linkeroever en de uitrit richting R1/E34. Tijdens de nachten van 19 tot 21 juli is de verbinding van de Kennedytunnel naar de E17 - net voorbij de uitrit naar de R1/E34 - onderbroken. Er worden diverse omleidingen voorzien.

 • Kruibeke: tijdelijke keerbrug in dienst in het weekend 17-19 juli

  De tijdelijke brug die 3-4 juli geplaatst wordt, gaat in het weekend 17-19 juli in dienst als keerbrug voor het snelwegverkeer. Het verkeer richting Gent zal via de keerbrug kunnen omkeren en richting Antwerpen rijden.

  Deze keerbeweging is noodzakelijk voor bestemmingsverkeer naar Zwijndrecht.

  De afrit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent sluit vanaf het weekend van 17-19 juli. Komende van de Kennedytunnel is deze sluiting definitief. Vanaf 17 oktober is de afrit in Zwijndrecht wel terug bruikbaar voor het verkeer van de R1/E34.

 • Zwijndrecht: onderdoorgang Antwerpsesteenweg 3 dagen en 3 weken afgesloten vanaf 8 juli

  Lantis werkt aan de constructie van de nieuwe brug ter hoogte van de Antwerpsesteenweg in Zwijndrecht. Om veiligheidsredenen wordt daarbij Antwerpsesteenweg volledig afgesloten van 8 juli tot 10 juli. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Hoefijzersingel, Pastoor Coplaan, Statiestraat, N70 en Constant Vangoeystraat naar de Antwerpsesteenweg. Fietsers kunnen via de Willem Elsschotstraat een korte omleiding maken.
  Op 21 juli wordt de Antwerpsesteenweg opnieuw afgesloten, maar dan voor drie weken. Tot 13 augustus zijn dezelfde omleidingen van kracht.

 • Antwerpen/haven: Oosterweelbrug 2 weken gesloten voor doorgaand verkeer vanaf 6 juli

  Vanaf 6 juli werkt het Havenbedrijf aan de spoorovergangen van de Oosterweelbrug. De brug wordt twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer, dat tot 17 juli wordt omgeleid via de Wilmarsdonkbrug. Lokaal bestemmingsverkeer kan wel gebruik maken van de brug.

 • Kontich/Rumst: twaalf dagen beperkt aantal rijstroken op E19 vanaf 4 juli

  Van 4 tot en met 15 juli zal Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren op de E19 Antwerpen-Brussel in de rijrichting van Brussel ter hoogte van Mechelen-Noord en tussen Kontich en Rumst. In totaal over ruim 12 km. De werken gebeuren in fases. Het verkeer moet ter hoogte van de werken in beide richtingen over telkens twee versmalde rijstroken passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

  Meer info

 • Kruibeke: E17 ‘s nachts afgesloten in beide richtingen op 3 en 4 juli

  Tijdens de nachten van 3 op 4 juli en 4 op 5 juli plaatst Lantis een tijdelijke brug over de E17 ter hoogte van het complex Kruibeke. Tijdens beide nachten is het verkeer op de snelweg onderbroken. Doorgaand verkeer neemt de afrit Kruibeke en rijdt aan de overzijde van de Krijgsbaan terug de snelweg op. De Krijgsbaan is eveneens onderbroken. Er is een omleiding voorzien via de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht. De relatie tussen de op- en afrit Kruibeken en het onderliggend wegennet is ook niet mogelijk. Omleidingen voor die verkeersbewegingen lopen via de complexen Zwijndrecht en Haasdonk.

 • Merksem/Deurne: omschakeling verkeer naar nieuw deel Theunisbrug vanaf 4 juli

  De Vlaamse Waterweg heeft zicht op het afwerken van de eerste twee brugdelen van de Gabriël Theunisbrug. De trambrug en de oostelijke wegbrug voor verkeer richting Merksem zal begin juli klaar zijn. Van 4 juli tot 8 juli vindt de grote switch plaats en wordt alle verkeer omgezet van de oude brug naar de nieuwe brugdelen. Zowel auto- en vrachtverkeer, de trams als fietsers en voetgangers zullen dan voor het eerst over de nieuwe bruggen rijden. Het verkeer blijft slechts over één rijstrook in beide richtingen beschikken tot de zomer van 2021. De oude brug zal op 11 en 12 juli afgebroken worden, zodat er ruimte is voor de bouw van het derde en laatste brugdeel, de wegbrug richting Deurne. Tegelijkertijd start in juli ook met de volledige heraanleg van het kruispunt van de Frans de l’Arbrelaan met de Minister Delbekelaan. Details hierover volgen later.

  Meer info

Juni
 • Antwerpen: Twee maand ernstige hinder op Plantin en Moretuslei vanaf 29 juni

  Op 29 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een nieuwe fase aan heraanleg van de Plantin en Moretuslei (N184) in Antwerpen. De straat wordt ter hoogte van de Provinciestraat geknipt. Er zullen tegelijk werken plaatsvinden aan het op- en afrittencomplex Borgerhout van de E19. Tot eind augustus zullen deze werken onvermijdelijk voor extra hinder zorgen. Doorgaand verkeer wordt langs de Ring (R1) en de Singel gestuurd. Verkeer van en naar het centrum van de stad vermijdt best de omgeving. Plaatselijk verkeer op de Plantin en Moretuslei blijft steeds mogelijk tot aan het kruispunt.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Twee weken één rijstrook minder op deel Scheldelaan vanaf 22 juni

  Fluxys voert vanaf 22 juni controle op gasleidingen uit langs de Scheldelaan in het Antwerpse havengebied. Op het weggedeelte tussen toegangspoort 3 van ExxonMobil en het kruispunt met de Polderdijkwek wordt in de richting van Antwerpen de linkerrijstrook afgesloten. Dit tot 3 juni.

 • Antwerpen/Haven: Vosseschijnstraat 3 weken afgesloten vanaf 22 juni

  Het Havenbedrijf voert vanaf 22 juni werkzaamheden uit in de Vosseschijnstraat in het gedeelte tussen de kruispunten met de Oosterweelsteenweg en de Malagastraat. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Malagastraat en de Noorderlaan om de Oosterweelsteenweg te bereiken. De werken duren tot 10 juli.

  Meer info

 • Temse: twee maand werk aan landhoofd Scheldebrug vanaf 22 juni

  Van 22 juni tot en met 22 augustus voert De Vlaamse Waterweg herstellingen uit aan de onderkant van de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Dit aan het landhoofd in Temse. Tijdens de werken wordt de Wilfordkaai ter hoogte van de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: vanaf 27 juni ruim twee weken beperkt aantal rijstroken op E313 richting Hasselt

  Op 13 juni starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen met het plaatsen van nieuwe geluidsschermen langs de zuidkant van de E313, ter hoogte van Borgerhout. De bestaande schermen worden weggehaald en vervangen door schermen die dubbel zo hoog reiken. Nadat vanaf 13 juni de voorbereidende werken (zonder hinder) starten, vangen op 27 juni de hoofdwerken aan, die gespreid worden over 2 weken en 3 weekends. Tegelijk wordt ook de rechterrijstrook van de E313 richting Hasselt vernieuwd. Dan wordt er hinder verwacht ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Oost en op de aansluiting van de Ring (R1) naar de E313. Het verkeer moet ter hoogte van de werfzone over 2 of 3 rijstroken passeren. Op 12 juli moeten de werken klaar zijn.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Wilmarsdonkbrug afgesloten op 21 juni

  Op 21 juni voert het Havenbedrijf werkzaamheden uit aan de Wilmarsdonkbrug. De brug, die de Henry Fordlaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Oosterweelbrug.

 • Antwerpen/Haven: zes weken renovatie van Noordlandbrug vanaf 15 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start renovatiewerken aan de onderkant van de Noordlandbrug. Dat is de brug van de Scheldelaan (N101) over het Schelde-Rijnkanaal in het noorden van de Antwerpse haven, ter hoogte van het complex Zandvliet (A12). De werken zullen ongeveer zes weken duren. De uitvoering start op 15 juni. AWV zorgt er tijdens de werken voor dat er steeds doorgang mogelijk blijft in beide richtingen.

 • Brecht/E19: twee nachten hinder vanaf 15 juni

  Tijdens de nachten van 15 en 16 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het wegdek van de E19 Antwerpen-Breda ter hoogte van Brecht en op de E313 Antwerpen-Hasselt ter hoogte van Herentals-Oost. Op de nacht van 15 op 16 juni wordt er gewerkt op de E19 richting Antwerpen, de nacht van 16 op 17 juni op de E313 richting Hasselt. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook. Tegelijkertijd worden lokaal de op- en afritten afgesloten.

  Meer info

 • Antwerpen/E313: maand werken aan knooppunt Antwerpen-Oost vanaf 12 juni

  Op 12 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer op de E313 richting Hasselt en op de Antwerpse Ring (R1) ter hoogte van Borgerhout. Aan de werfzone beschikt het verkeer slechts over 2 of 3 rijstroken. De oprit van de Singel (R10) naar de E313 wordt gedurende de volledige periode afgesloten. Tegen 13 juli moeten de werken achter de rug zijn.

  Meer info

 • Temse: werken Scheldebrug afgerond tegen 6 juni

  Na meer dan één jaar werken, normaliseert 6 juni de verkeerssituatie aan de Scheldebruggen in Temse. Op 4 juni is de tweede fase van de renovatie van de ‘oude’ Scheldebrug klaar. De oude brug zal dan ook opnieuw toegankelijk zijn voor het wegverkeer. Na opening van de ‘oude’ brug zal aansluitend de ‘nieuwe’ parallelbrug op 5 juni één dag worden afgesloten om de elektromechanica te testen. Het verkeer wordt in beide richtingen dan op één rijstrook via de gerenoveerde brug omgeleid. Op 6 juni kan het verkeer op twee rijstroken over beide bruggen rijden. Op 1 juni 2020 de aannemer met de laatste fase van de werken: de vernieuwing van het fietspad. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het autoverkeer. De werken zullen tot midden december duren.

  Meer info

 • Kruibeke/Beveren/E17: op- en afrittencomplex Haasdonk volledig weekend dicht vanaf 5 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingswerken uit op de brug van de N485 over de E17 van het op- en afrittencomplex in Haasdonk. In het weekend van 5 juni gaan de brug en alle op- en afritten dicht voor asfalteringswerken. Vanaf 5 juni om 19u gaat het volledige complex in Haasdonk dicht. De E17 op- en afrijden zal niet mogelijk zijn. Alle verkeer moet omrijden via het op- en afrittencomplex Kruibeke of via Sint-Niklaas-centrum. Op 7 juni ’s avonds gaat het complex terug open.

  Meer info

Mei
 • R1/Borgerhout: maand werk aan Stenenbrug over de Ring vanaf 29 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 29 mei met de vernieuwing van de leuningen en randbalken van de Stenenbrug (N116) over de Ring van Antwerpen (R1) in Borgerhout. Tijdens de werken blijft verkeer over de brug mogelijk in beide richtingen. Tijdens het plaatsen en het wegnemen van de vervangleuningen is er beperkte hinder voor het verkeer op de Ring. ’s Nachts worden dan één of meerdere rijstroken afgesloten gedurende enkele uren.

  Meer info

 • Antwerpen: Tunnels Operaplein open – werfzone Rooseveltplaats verschuift vanaf 26 mei

  Op 20 mei gingen de tunnels onder het Antwerpse Operaplein open voor het verkeer. Via de tunnels, die naam Jeanne en Jos Brabantstunnels meekregen, is opnieuw de noord-zuidverbinding in de stad gerealiseerd. Daarmee is na drie jaar een einde gekomen aan het onderbreken van de Leien. De tunnels zorgen, samen met de uitbreiding van premetrostation Opera, voor het ontwarren van een van de grootste mobiliteitsknopen van de stad. De komende weken worden de aangepaste verkeerslichtenregelingen en doseringsmaatregelen op de invalswegen (o.a. Charles De Costerlaan) afgebouwd.
  De werken op en rond de Rooseveltplaats komen in een nieuwe fase: vanaf 26 mei verschuift de werf naar Kipdorp-Zuid, de zijde langs het Operaplein. De bereikbaarheid wijzigt er tot eind augustus.

  Meer info

 • Antwerpen: 2,5 weken slechts één rijstrook beschikbaar op Plantin en Moretuslei vanaf 25 mei

  Op 25 mei start een nieuwe fase van de werken aan de Plantin en Moretuslei (N184) en wijzigt de situatie voor het verkeer. Tot en met 10 juni wordt het kruispunt met de Mercatorstraat afgesloten en rijdt het verkeer op de Plantin en Moretuslei in beide richtingen over één rijstrook tussen het stadspark en de Singel. Verkeer op de Belgiëlei of komende van Berchem wordt omgeleid via de Van den Nestlei en de Simonsstraat om het centraal station te bereiken. Gelijktijdig met de heraanleg van het kruispunt met de Mercatorstraat, start de aanleg van de rijstroken stadinwaarts tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat. Tot en met woensdag 10 juni rijdt het verkeer op de Plantin en Moretuslei tussen de Charlottalei en de Wilrijkstraat over één rijstrook in elke richting. De zijstraten worden afgesloten ter hoogte van de werfzone, maar de kruispunten met de Kroonstraat en de Montensstraat blijven wel bereikbaar. Aansluitend worden de kruispunten met de Kroonstaat en de Montensstraat vernieuwd. Van 15 tot en met 19 juni worden deze kruispunten afgesloten.

  Meer info

 • Kruibeke/Zwijndrecht/E17: tot eind juli 2 versmalde rijstroken in beide richtingen vanaf 25 mei

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 25 mei met de vernieuwing van het wegdek op de E17 richting Antwerpen tussen de complexen Zwijndrecht en Kruibeke. Dit aansluitend op de afgeronde werken van de heraanleg in de richting van Gent. Het verkeer zal van 25 mei tot eind juli in beide rijrichtingen op het reeds vernieuwde deel van de snelweg worden geplaatst: dit op twee versmalde rijstroken in elke richting. Tegelijk wordt de oprit in Kruibeke voor verkeer richting Antwerpen afgesloten. In Zwijndrecht is zowel de afrit voor verkeer komende vanuit Gent, alsook de oprit richting Gent dicht. Plaatselijke omleidingen worden voorzien. Afhankelijk van de verkeersbewegingen gaan die via de Krijgsbaan, de N70, het op- en afrittencomplex Antwerpen L.O., de Statiestraat en Pastoor Coplaan.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: Brugsken maand lang afgesloten vanaf 25 mei

  Van 25 mei tot en met 26 juni worden werken uitgevoerd in Brugsken. De straat, die aantakt op de Koningin Astridlaan (N70), zal een maand lang afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

  Meer info

   

 • Kruibeke: maand lang werken op kruispunt Burchtstraat (N419) vanaf 18 mei

  Op 18 mei start Fluvius de eindwerken van het rioleringsproject in de Burchtstraat (N419) in Kruibeke. De riolering onder het kruispunt met de Molenstraat wordt gerenoveerd. Tijdens deze werken wordt het verkeer op het kruispunt over 1 rijvak geleid. Er zullen mobiele werflichten geplaatst worden om het verkeer beurtelings te laten passeren. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone op een veilige manier voorbij. Ook de toegang naar de halte van de Waterbus via de Scheldelei blijft steeds bereikbaar. De werken eindigen op 19 juni.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Royerssluis en Lefèbvrebrug afgesloten op 14 mei

  Het Havenbedrijf laat werken uitvoeren aan de Royerssluis en Lefèbvrebrug op 14 mei. Het gemotoriseerd verkeer kan geen gebruik maken van de Lefèbvrebrug tussen 8u en 16u. Het verkeer wordt in beide richtingen beurtelings over de Royersbrug omgeleid.

  Meer info

 • Antwerpen/E17/E34: negen maand werken tussen knooppunten Sint-Anna en Antwerpen-West vanaf 11 mei

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 11 mei met het vernieuwen van de R1. Tussen de knooppunten Sint-Anna Linkeroever en Antwerpen-West krijgt de snelweg een nieuwe fundering en wegdek. Het verkeer rijdt van de E34 naar de E17 over een speciaal voor deze werken aangelegde omleidingsweg. De omleidingsweg ligt vlak naast de snelweg en beschikt over 3 versmalde rijstroken. Ter hoogte van Sint-Anna en Antwerpen-West zijn er rechtstreekse aansluitingen met de snelweg voorzien. De werken zullen ongeveer 9 maanden duren.  

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 11 mei met het vernieuwen van de R1.

  Tussen de knooppunten Sint-Anna Linkeroever en Antwerpen-West krijgt de snelweg een nieuwe fundering en wegdek. Het verkeer rijdt van de E34 naar de E17 over een speciaal voor deze werken aangelegde omleidingsweg. De omleidingsweg ligt vlak naast de snelweg en beschikt over 3 versmalde rijstroken. Ter hoogte van Sint-Anna en Antwerpen-West zijn er rechtstreekse aansluitingen met de snelweg voorzien. De werken zullen ongeveer 9 maanden duren.

 • Temse: Fietsveer Tielrode anders bereikbaar tot 2022

  De Vlaamse Waterweg is in het kader van de ontwikkeling van het Sigmaplan begin mei gestart met de bouw van twee sluizen in het natuurgebied De Bunt. Het gaat om sluizen in de Scheldedijk en de Durmedijk. Beide sluizen komen te liggen onder de fietsverbinding tussen de fietsveren van Tielrode en Hamme. Tijdens de bouw van de sluizen zal dit jaagpad langs de Durme en de Schelde afgesloten zijn. Er worden bouwputten uitgegraven in de dijk. Fietsers volgen een omleiding via de ringdijk rondom De Bunt. Bij woon-werkverkeer houdt u best rekening met een iets langere verplaatsingstijd die een invloed kan hebben op de aansluiting op de veerdienst die u wenst te nemen. De afwerking van de sluizen is voorzien tegen 2022.  

  Meer info

 • Lokeren: Drie dagen hinder door werken N70 vanaf 11 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 11 mei met asfalteringswerken aan het kruispunt van de Gentse Steenweg (N70) en de Eksaardebaan in Lokeren. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk op de N70 steeds mogelijk, maar niet zonder hinder. Alle verkeer wordt op de rijrichting Antwerpen geplaatst. De verbinding tussen de Eksaardebaan en N70 zal eveneens onderbroken zijn. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via lokale wegen richting Zeveneken. Fietsers kunnen steeds langs de werfzone. De werken zullen drie dagen duren.

  Meer info

 • Wijnegem: Twee maand één rijstrook afgesloten op Houtlaan (N12) vanaf 11 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 11 mei vervroegd met werkzaamheden op de Houtlaan in Wijnegem. Twee maand lang wordt één rijstrook van de N12 richting Antwerpen afgesloten voor de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad. De werf op de Houtlaan loopt van de Reigerstraat tot aan de Merksemsebaan. Ondernemingen, gevestigd vlak bij de werfzone, zien hun lokale bereikbaarheid tijdelijk aangepast. Ontsluitingswegen van de bedrijvenzones naar de Houtlaan worden om beurten afgesloten. In de richting van Schilde blijven alle rijstroken behouden. De werken eindigen op 10 juli.

  Meer info

 • Antwerpen: Leientunnels afgesloten op 11, 12 en 13 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat nieuw asfalt leggen in de Leientunnels in Antwerpen. Daarvoor gaan de tunnels achtereenvolgens telkens een dag dicht tussen 6u en 19u. Op 11 mei wordt de Blauwtorentunnel afgesloten, op 12 mei de Gasthuistunnel en tenslotte op 13 mei de Van Eycktunnel. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid langs de binnenstad.

  Meer info

 • Wilrijk: 7 weken werken aan Prins Boudewijnlaan vanaf 4 mei

  Op 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige herinrichting van het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de Groenenborgerlaan/Ringlaan in Wilrijk. Tijdens de werken is dwarsend autoverkeer op het kruispunt niet mogelijk. Er worden terugkeerlussen in de Prins Boudewijnlaan voorzien. Aan de noordzijde van de werfzone kan het verkeer keren aan het kruispunt met de Hindenstraat en de Hendrik Marckstraat, aan de zuidzijde kan het verkeer keren aan de doorsteek ter hoogte van de Gemzenstraat. Verkeer komende van de Groenenborgerlaan en de Ringlaan moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en verplicht rechts afslaan in de Prins Boudewijnlaan. Fietsers ondervinden geen hinder. De werken duren zeven weken.
   
  Meer info

 • Antwerpen/Boom/A12/A112: acht dagen onderhoudswerken tunnels vanaf 4 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 4 mei en gespreid over acht dagen diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Brecht: Mallebaan en Klein Veerle week lang onderbroken vanaf 4 mei

  Vanaf 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met vernieuwingswerken aan het wegdek van de Mallebaan (N153) en Klein Veerle (N133) in Brecht. De werfzones situeren zich tussen de rotonde met de Dorpsstraat (N115) en de Bosstraat en tussen het kanaal Dessel-Schoten en het kruispunt met de Groot Veerle (N154). Tijdens de werken zijn beide wegen achtereenvolgens enkele dagen afgesloten en wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via Molenheiken. Op de omleidingsroute is een snelheidsbeperking van 50 km/u van kracht. Het kruispunt met de Boudewijnstraat blijft wel bereikbaar. De werken eindigen op 8 mei.
   
  Meer info

April
 • Wijnegem: werken Merksemsebaan maken doorstart op 27 april: slechts één rijstrook tot eind mei

  De grote werf van de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem die was stilgelegd omwille van de Coronacrisis, wordt opnieuw opgestart. Het kruispunt met de Deurnsesteenweg gaat terug open vanaf 25 april. De keerlussen voor vrachtwagens worden eveneens weggehaald. Van 27 tot 30 april is de rechterrijstrook richting Wijnegem ingenomen vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de bypass naar de Deurnesteenweg. Aansluitend verlengen de nutsbedrijven de werfzone tot in de Bijkhoevelaan. Alle kruispunten blijven open voor het verkeer. Vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de Bijkhoevelaan verloopt verkeer richting Wijnegem tot eind mei over één rijstrook. De rechtse rijstrook is voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Eind mei volgt er een nieuwe fase in de werken.

  Meer info

 • Antwerpen: Schijnpootweg (N120) drie dagen afgesloten richting centrum vanaf 27 april

  Op 27 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het heraanleggen van het wegdek op de Schijnpoortweg (N120) in Antwerpen richting het stadscentrum. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt tussen het kruispunt met de Bisschoppenhoflaan (N120) en het kruispunt met de Slachthuislaan (R10). Het verkeer stadinwaarts volgt een omleiding via de Theunisbrug, de Groenendaallaan en de Noorderlaan. De kruispunten met de Bisschoppenhoflaan en de Slachthuislaan blijven open. De op- en afrit Deurne blijft open, maar verkeer komende van de afrit kan niet links afslaan richting stadscentrum en moet een omleiding volgen. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder. De werken eindigen op 30 april.

  Meer info

 • Wommelgem/E313: week lang verminderde capaciteit op snelweg vanaf 27 april

  Op 27 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige onderhoudswerken op de E313. Tussen Wommelgem en Ranst wordt over een afstand van ongeveer 7 km de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd. De werken worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook. Ook de op- en afritten van het complex Wommelgem richting Hasselt worden tijdens de nachten van 27 en 28 april afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via de calamiteitenroute P, verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Oelegem van de E34.
  Op weekdagen is overdag maar één rijstrook afgesloten en zijn er bijna overal drie rijstroken beschikbaar. Op 4 mei zullen de werken afgerond zijn.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug drie weken afgesloten vanaf 25 april

  Op 25 april laat het Havenbedrijf spoorwerkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Fietsers en voetgangers hebben wel vrije doorgang. De werken duren tot 15 mei.

  Meer info

 • Temse/N16: werken Scheldebrug hervat – einde voorzien op 18 mei

  In de tweede helft van maart legde De Vlaamse Waterweg omwille van de coronacrisis de onderhoudswerken aan de oude Temsebrug op de N16 stil. De werken zijn nu heropgestart. Er is daardoor nog steeds tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Alle verkeer moet in beide richtingen over de parallel gelegen nieuwe Scheldebrug rijden. Er is daarbij slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h. Om sluipverkeer te vermijden, wordt de oprit van de viaduct aan de Vrijheidstraat (N419) naar de N16 richting Bornem afgesloten. Door de stillegging zullen de werken langen duren dan voorzien. Het einde van de werken is gepland op 18 mei.

  Meer info

 • Kruibeke/Zwijndrecht: E17 zes weken op 2 versmalde rijstroken in beide richtingen vanaf 20 april

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, kondigde vandaag aan vervroegd met de werken op de E17 te starten. Van 20 april tot 29 mei worden het wegdek en de fundering van de rijbaan richting Gent tussen de complexen Zwijndrecht en Kruibeke vernieuwd. Hierdoor gaat dit deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Het verkeer zal van 20 april tot 29 mei in beide rijrichtingen op het andere deel van de snelweg worden geplaatst: dit op twee versmalde rijstroken in elke richting. Tegelijk wordt de oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent afgesloten. In Kruibeke is de afrit voor verkeer komende vanuit Antwerpen dicht. Plaatselijke omleidingen worden voorzien.

  Meer info

 • Aartselaar/A12: week werken kruispunt A12 vanaf 20 april>

  Vanaf 20 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstellingswerken aan het kruispunt van de A12 met Bist/Langlaarsteenweg in Aartselaar. Op de nieuwe opstelstrook van de A12 richting Brussel is plaatselijk een wegverzakking opgetreden. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook van de A12 richting Brussel afgesloten en is er op het kruispunt geen kruisend verkeer mogelijk. Het verkeer op de A12 behoudt steeds doorgang over twee rijstroken. Kruisend verkeer wordt naar het eerstvolgende kruispunt geleid worden: ofwel het kruispunt met de Pierstraat, ofwel met de Leugstraat. Alle af- en opritten van de A12 naar de Boomsesteenweg (N177) blijven steeds bereikbaar.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: E17 vijf dagen afgesloten richting Antwerpen vanaf 20 april

  Op 20 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervroegd werken uit aan de E17 in Sint-Niklaas richting Antwerpen. Ter hoogte van de parallelweg tussen Sint-Niklaas West en het afrittencomplex Sint-Niklaas Centrum wordt over alle drie de rijstroken nieuwe asfaltverharding aangebracht. De snelweg gaat er volledig dicht. Terwijl de hoofdweg (E17) wordt gerenoveerd, wordt alle verkeer op de 2 rijvakken van de parallelweg geleid. Er worden geen op- en afritten afgesloten. De werken duren tot 25 april. Verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. Door de Corona-maatregelen is het verkeer op de Vlaamse wegen sterk verminderd. AWV wil nu maximaal gebruik maken van de uitzonderlijke verkeersluwe periode om impactvolle werkzaamheden sneller dan voorzien uit te voeren.

  Meer info

 • Kontich/Wilrijk: Werken op E19 vervroegd van start op 14 april

  Op 14 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van nieuw asfalt op de E19 richting Brussel. Van 14 tot 17 april wordt de rechterrijstrook tussen Wilrijk en Kontich aangepakt. Het verkeer richting Brussel moet tijdens deze werken over twee rijstroken langs de werfzone. De op- en afrit naar het UZA Edegem blijft ten alle tijden bereikbaar. Ter hoogte van Mechelen-Zuid krijgt de snelweg richting Brussel over de volledige breedte nieuw asfalt. Alle verkeer moet tijdens de werken over één rijstrook. De werken gebeuren enkel ’s nachts (van 29 op 30 april en van 30 april op 1 mei). De afrit Mechelen-Zuid wordt even afgesloten. Het verkeer op de E19 richting Antwerpen ondervindt tijdens deze werken geen hinder. Door de Corona-maatregelen is het verkeer op de Vlaamse wegen sterk verminderd. AWV wil nu maximaal gebruik maken van de uitzonderlijke verkeersluwe periode om impactvolle werkzaamheden sneller dan voorzien uit te voeren.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/R1/R2/Haven: tien dagen onderhoudswerken tunnels vanaf 6 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 6 april en gespreid over tien dagen diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Beveren/Haven: drie dagen werken op R2 vanaf 8 april

  Vanaf 8 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het wegdek van de R2. De rechterrijstrook ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Noord in de richting van Gent gaat drie dagen dicht. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren tegen verlaagde snelheid. De afrit Waaslandhaven-Noord blijft steeds open. Op 11 april zijn beide rijstroken terug beschikbaar.

  Meer info?

Maart
 • Wijziging situatie A12 afrit Zandvliet maakt bedrijven in havengebied beter bereikbaar

  Om het oponthoud bij de ingevoerde grenscontroles tussen België en Nederland zo beperkt mogelijk te houden, paste de federale politie de verkeerssituatie op de A12 aan. Auto- en vrachtwagenverkeer worden in gescheiden stromen naar de bestemming geleid. Bovendien werd op de A12 de afrit Zandvliet in de richting van Nederland afgesloten. Helaas met een ongewenst neveneffect: de bereikbaarheid van de noordelijke bedrijvenzone in de Antwerpse haven kwam in het gedrang. De combinatie van de afsluiting met de defecte Berendrechtbrug maakt de situatie er bijzonder precair. Onder meer Voka Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka drongen daarop aan om dringend extra maatregelen te nemen. Die zijn er op 26 maart gekomen. Aan het complex Zandvliet is een aparte doorgang gecreëerd, exclusief voor de bedrijvenzone. Zowel vracht als collectief vervoer kan er via de Noordlandbrug aansluiting maken op de Scheldelaan om zowel de havengebonden als industriële ondernemingen te bereiken. 
   
 • Ook werkzaamheden Temsebrug stilgelegd

  Hoewel heel wat infrastructuurwerken omwille van de Corona-pandemie al waren stilgelegd, werden de werkzaamheden aan de Scheldebrug in Temse nog verder gezet. Deze werf komt nu echter ook tot stilstand. Eind deze week liet De Vlaamse Waterweg de werfzone beveiligen en schortte de werken op. De fase waarin de werken zitten, laat helaas niet toe om de brug tijdelijk voor verkeer open te stellen. Voor de duur van de werkonderbreking blijft dan ook de omleiding via de nieuwe brug van kracht. 
   
 • Antwerpen/Linkeroever: Fiets- en voetgangerslift Sint-Annatunnel buiten gebruik tot midden mei

  Door problemen met één van de liftkabels is de lift van de Sint-Annatunnel op Linkeroever met onmiddellijke ingang buiten dienst. Na inspectie bleek dat de kabels moeten vervangen worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal zo snel mogelijk een aannemer aan het werk zetten om deze vernieuwing uit te voeren. Concreet blijft de lift op Linkeroever zeker tot half mei buiten dienst. De lift op rechteroever blijft in dienst behalve tijdens de werkzaamheden aan de kabels. Ze zullen dan eveneens vervangen worden. De liften zijn dringend aan grondige renovatie toe. Die is voorzien in het najaar van 2020.

  Meer info

 • Kruibeke/E17: op- en afrittencomplex Haasdonk 3 dagen dicht vanaf 27 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingswerken uit op de brug van de N485 over de E17 van het op- en afrittencomplex in Haasdonk. Dit om de zichtbaarheid bij het op- en afrijden te verhogen. Ook het wegdeken de verlichting wordt vernieuwd. De werken met de grootste hinder gebeuren vanaf 27 maart. Dan gaat vanaf 19u het volledige op- en afrittencomplex in Haasdonk dicht tot 30 maart. De E17 op- en afrijden zal niet mogelijk zijn. Alle verkeer moet omrijden via het op- en afrittencomplex Kruibeke of via Sint-Niklaas-centrum.

  Meer info

 • Antwerpen/R1/E17: 4 maand versmalde rijstroken vanaf Kennedytunnel richting Gent vanaf 16 maart

  Op maandag 16 maart start Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, met bijkomende voorbereidende werken rondom het knooppunt Antwerpen-West. Er wordt tot 18 juli gewerkt nabij de middenberm. Hierdoor rijdt het verkeer vanuit de Kennedytunnel richting Gent (E17) op 3 versmalde rijstroken. Vanaf 18 juli start de aannemer met de vernieuwing van het knooppunt Antwerpen-West en gaat het verkeer er over tijdelijke wegen.

  Meer info

 • Deurne: vier weken rijstrook minder op Schijnpoortweg vanaf 16 maart

  Op 16 maart starten het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen met de vernieuwing van het wegdek, fietspad en voetpad aan de noordzijde van de Schijnpoortweg (N129) in Deurne. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook van de Schijnpoortweg stadinwaarts afgesloten en moeten fietsers langs het fietspad aan de overzijde. Er wordt matige tot ernstige hinder op deze drukke invalsweg naar het stadscentrum verwacht. De werken zullen vier weken duren.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Tijsmanstunnel in één richting weekend afgesloten vanaf 13 maart

  Tijdens het weekend van 13 maart worden onderhoudswerken uitgevoerd aan de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Van 13 maart (20u) tot 16 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten richting Nederland. Het verkeer volgt een omleiding via de Scheldelaan (N101) en de A12. Het verkeer in de richting van Gent moet over één rijstrook.

  Meer info

 • Antwerpen/Boom/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 9 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 9 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Waasland: Tonnagebeperking vanaf 5 maart van kracht in zes Wase gemeenten

  Zes Wase gemeentebesturen weren vanaf 5 maart zwaar doorgaand vrachtverkeer, met uitzondering van plaatselijk verkeer van en naar bedrijven, landbouwvoertuigen en autocars. In Lokeren, Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Beveren en Sint-Niklaas geldt een tonnagebeperking (+3,5 ton) voor doorgaand verkeer op het gehele grondgebied of een deel ervan. Bedrijven gelegen buiten de afgebakende zone kunnen met hun vrachtverkeer enkel de zone in als ze daar een specifieke bestemming hebben (levering, verlading,…), maar niet langer de E34, de E17 of de Waaslandhaven bereiken. De zone met tonnagebeperking is afgebakend met signalisatieborden van zonaal tonnageverbod. De lokale politie zal gerichte controles uitvoeren. Om discussies te vermijden, raden we u aan om steeds een vrachtbrief, laadbrief of bestemmingsbewijs aan boord te hebben.

  Meer info

 • Aartselaar/A12: werken Boomsesteenweg (N177) op 9 maart klaar

  Na 10 maanden werken, rondt Aquafin het rioleringsproject op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar af. De parallelweg van de A12 wordt terug opengesteld op 9 maart. Nu de asfalteringswerken zijn afgerond, resten nog het aanbrengen van de signalisatie en de belijning. Ook het verwijderen van een tijdelijke doorsteek van de riolering staat nog op het programma. Daarvoor worden gedurende één nacht (tussen 4 en 6 maart) zowel de N177 als een rijstrook van de A12 gelijktijdig afgesloten ter hoogte van Atlas Copco. Vanaf 9 maart zijn alle verkeersbewegingen, kruispunten en wegcapaciteit beschikbaar. Ook de aangepaste lichtenregeling blijft minstens de komende maanden van kracht.

  Meer info?

Februari
 • Antwerpen/haven: twee weekends werken in Tijsmanstunnel vanaf 28 februari

  Tijdens de weekends van 28 februari en 13 maart worden onderhoudswerken uitgevoerd aan de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Per weekend wordt er één tunnelkoker volledig afgesloten en moet het verkeer in de andere koker over één rijstrook. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten volgt een omleiding via de Scheldelaan (N101) en de A12. Tijdens het weekend van 28 februari (vanaf 20u) tot 2 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten in de richting van Gent. Tijdens het weekend van 13 maart (20u) tot 16 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten richting Nederland.

  Meer info
   
 • Mortsel: Mechelsesteenweg (N1) twee dagen afgesloten richting Edegem vanaf 27 februari

  Vanaf 27 februari wordt de Mechelsesteenweg (N1) in Mortsel gedurende twee dagen afgesloten ter hoogte van het Gemeenteplein in de richting van Edegem. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het wegdek plaatselijk herstellen. Het verkeer richting Edegem wordt lokaal omgeleid via de Edegemsestraat, de Oude Godstraat en de Molenlei. Het kruispunt van de Antwerpsestraat/Mechelsesteenweg (N14) met de Edegemsestraat en de Statielei (N10) blijft steeds open.
   
 • Temse: Brug over Schelde (N16) twee maanden afgesloten vanaf 26 februari

  De Vlaamse Waterweg start eind februari een nieuwe fase van de onderhoudswerken aan de oude Temsebrug op de N16. Het wegdek en de voetpaden worden opnieuw aangelegd. Van 26 februari tot eind april is er tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Alle verkeer moet in beide richtingen over de parallel gelegen nieuwe Scheldebrug rijden. Er is daarbij slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. In tegenstelling tot de voorbije werken is er geen hoogtebeperking van kracht. Om sluipverkeer te vermijden, wordt de oprit van de viaduct aan de Vrijheidstraat (N419) naar de N16 richting Bornem afgesloten. Van begin mei tot midden november wordt vervolgens het fietspad van de oude Scheldebrug opnieuw aangelegd. Deze werken zullen worden uitgevoerd zonder verkeershinder.

  Meer info?

 • Antwerpen: Londenbrug afgesloten op 26 februari

  In het kader van de werken van de Noorderlijn, worden op 26 februari aanpassingswerken uitgevoerd aan de Londenbrug. De brug is van 7u00 tot 16u30 in beide richtingen niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De stad Antwerpen gebruikt dynamische signalisatie om het verkeer om te leiden (via Mexicobrug, Siberiabrug, Straatsburgbrug). Fietsverkeer kan wel over de brug.
   
 • Wuustwezel: 2,5 maanden hinder door heraanleg twee kruispunten Bredabaan (N1) vanaf 24 februari

  Op 24 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van twee kruispunten langs de Bredabaan (N1) in Wuustwezel (Gooreind). Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan de kruispunten met de Bosduinstraat/Arthur Boelstraat en met de Mansionstraat. Er worden fietsoversteken aangelegd, bushavens vernieuwd en een middeneiland geplaatst. De rijrichting Brasschaat blijft tijdens de werken steeds open voor verkeer. In de andere richting wordt het verkeer met alternerende lichtenregeling en omleidingen rond gemaakt. De werken zullen ongeveer 2,5 maanden duren.

  Meer info?

 • Wijnegem/Schoten: Hoogmolenbrug 4 dagen afgesloten richting Schoten vanaf 10 februari

  In het kader van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem, zal van 10 tot en met 13 februari de Hoogmolenbrug richting Schoten niet toegankelijk zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (zijde Albertkanaal) maken. Tot de doorsteek klaar is, kan het verkeer enkel van de brug naar de Merksemsebaan rijden. Verkeer richting Schorten moet omrijden via de Azijnbrug of via de Houtlaanbrug.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/E19/R2/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 10 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 10 februari en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info?

Januari
 • Antwerpen/haven: moeilijke bereikbaarheid omgeving Royerssluis vanaf midden februari

  Om de haven beter te ontsluiten en de Royerssluis te integreren in de Oosterweelverbinding, wordt in 2021 gestart met de verbreding en verlenging van de sluis. Alvorens die werken kunnen starten, moeten eerst aanpassingswerken aan de rioleringsinfrastructuur worden uitgevoerd.

  Vanaf midden februari wordt aan het kruispunt van de Droogdokkenweg, de Siberiastraat en de Oosterweelsteenweg gewerkt. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk, maar slechts over één rijstrook. Verkeershinder is vanaf maart te verwachten als het aantal rijstroken tussen de Siberiabrug en de Lefevrebrug wordt gereduceerd om de aanleg van een koker mogelijk te maken. Er is zeker tot augustus slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Na de aanleg van de kokers wordt een omleidingsweg in gebruik genomen. Doorgaand verkeer blijft steeds in beide richtingen mogelijk. De rioleringswerken duren tot midden 2022.

  Meer info

 • Wijnegem: Anderhalf jaar rijstrook minder door werken Merksemsebaan vanaf 27 januari

  Vanaf juni 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komst van de nieuwe Hoogmolenbrug. De werken omvatten de heraanleg van de weg en van de drie kruispunten. Op 27 januari start Fluvius met de voorbereidende nutswerken. Deze veroorzaken meteen ernstige verkeershinder. Aan de noordzijde van de Merksemsebaan wordt de rechterrijstrook ingenomen. Verkeer in de richting van Deurne moet er over één rijstrook voorbij de werfzone rijden. Begin maart verplaatsen de nutswerken zich naar de zuidzijde en is er tot het einde van de maand slechts één rijvak richting Wijnegem beschikbaar. Eens de nutswerken voorbij, zal ook AWV tijdens haar werken telkens een rijstrook innemen. De werken zullen 1,5 jaar duren. In augustus 2021 moeten de werken afgerond zijn.

  Meer info?

 • Beveren/haven: Zes nachten onderhoudswerken op R2 vanaf 27 januari

  Vanaf 27 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende zes nachten onderhoudswerken uit aan het wegdek van de R2 in de Waaslandhaven.De werken situeren zich tussen het knooppunt van de R2 met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. De R2 blijft tijdens de werken - op één nacht na - open in beide richtingen, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. Een aantal op- en afritten wordt 's nachts afgesloten. Tijdens de nacht van 29 op 30 januari wordt de Beverentunnel richting Nederland afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

  Meer info

 • Antwerpen: D'Herbouvillekaai afgesloten vanaf 20 januari tot eind maart

  Elia legt vanaf 20 januari ondergrondse elektriciteitskabels aan langs de D'Herbouvillekaai. Tijdens de werken zal de D'Herbouvillekaai onderbroken worden tussen de politiepost en de Kennedytunnel. De rijweg zal in beide richtingen afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. D'Herbouvillekaai blijft open voor fietsers. Deze werken zullen duren tot eind maart.

  De werken ter hoogte van de D'Herbouvillekaai hebben weinig impact op het fietsverkeer. Ter hoogte van de Kennedytunnel kunnen fietsers langs minstens één zijde van de D'Herbouvillekaai gebruik blijven maken van het fietspad. Fietsverkeer zal steeds mogelijk zijn in minstens een van beide richtingen. Ook de fietstunnel blijft bereikbaar in beide richtingen.

  Meer info?

 • Antwerpen/E17/E34: Oprit Linkeroever twee maanden op 1 rijstrook vanaf 20 januari

  Om de Oosterweelwerken uit te voeren moet bouwheer Lantis de op- en afrit Linkeroever ter hoogte van de aansluiting E34-E17 gedeeltelijk verplaatsen. Zo kan de aanleg van de tijdelijke wegen op het knooppunt Antwerpen-West worden gerealiseerd. De oprit zal vanaf 20 januari over 1 rijstrook lopen. Op de afrit blijven twee versmalde rijstroken beschikbaar. De werken duren tot 15 maart. Er wordt hinder verwacht tijdens de ochtend- en avondspits op de Blancefloerlaan.

  Meer info?

 • Wommelgem: Brug over E313 afgesloten tot 2022

  De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem is definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gevaar is te groot dat stukken beton van de brug op de snelweg terecht komen door intens gebruik. In combinatie met de werken aan de rotonde van de Ternesselei, werden door het lokale bestuur en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) omleidingen ingelegd. Auto's kunnen de brug in de Doornaardstraat gebruiken. Vanuit de Doornaardstraat rijden autobestuurders naar de Nijverheidsstraat door vlak na de brug af te slaan naar rechts. In de andere richting wordt autoverkeer omgeleid via de Guddegemstraat. Voetgangers en fietsers kunnen de brug van de Wijnegemsteenweg wel gebruiken. In de Ternesselei en de Doornaardstraat komen wegversmallingen en geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De situatie blijft van kracht tot 2022 als de nieuwe brug wordt aangelegd.

  Meer info?

 • Antwerpen/Beveren/R2: Geen bidirectioneel verkeer meer mogelijk bij onderhoud Liefkenshoektunnel vanaf 16 januari

  In 2020 wordt een nieuwe verkeersmaatregel van kracht tijdens het periodiek tunnelonderhoud van de Liefkenshoektunnel op de R2. Er wordt telkens één rijrichting tussen de Beverentunnel en de Tijsmanstunnel volledig afgesloten voor alle verkeer. Bidirectioneel verkeer (verkeer in beide rijrichtingen door één tunnelkoker) wordt niet meer toegestaan. Voor de rijrichting die wordt afgesloten, is een omleiding voorzien via de Kennedytunnel, behalve voor ADR-transport. ADR-verkeer moet een grote omleidingsroute volgen langs de Ring en de A12, via de N16 de Schelde kruisen en van de Temsebrug naar de E17 om de E34 te bereiken. Of omgekeerd.

  Deze situatie zal in 2020 in totaal 20 keer worden toegepast: 10 keer in de richting van Gent en 10 keer in de richting van Antwerpen. Steeds op donderdag- en vrijdagnacht van 21u tot 5u. De eerste keer op 16 en 17 januari.

  Meer info en data

 • Sint-Niklaas: Kruispunt Gentstraat-Nauwstraat tot begin april onderbroken vanaf 14 januari

  Aquafin en de stad Sint-Niklaas voeren grote rioleringswerken uit aan het kruispunt van de Gentstraat-Nauwstraat-Marktstraat in Sint-Niklaas. Het kruispunt is afgesloten van 14 januari tot begin april. De lokale verbinding tussen Sinaai en Sint-Pauwels met de stad is onderbroken. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Pauwels of via Belsele (langs de Westelijke Tangent en de Nieuwe Baan (N70)).

  Meer info?

 • Beveren/E34: Melseledijk en oprit E34 tien maanden niet bereikbaar voor doorgaand verkeer vanaf 13 januari

  Op 13 januari starten de gemeente Beveren en het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Dijkstraat en Melseledijk (N450) in Melsele. Deze weg ligt op de verbindingsas tussen E34 (op- en afrittencomplex Melsele) en de Grote Baan (N70). Het wegdek wordt vernieuwd, er komen gescheiden fietspaden en een nieuw rioleringsstelsel. Tijdens deze werken is doorgaand verkeer op deze weg niet mogelijk. Afhankelijk van het type verkeer worden strikt gescheiden omleidingsroutes gebruikt:

  - Doorgaand verkeer en vrachtverkeer kan het op- en afrittencomplex Melsele niet gebruiken om de verbinding tussen de E34 of Kallo via de Waelenweg. In de omgekeerde richting via Hofdam. Deze omleiding is verboden voor vrachtverkeer. De politie zal controles uitvoeren op de strikte naleving. Ondernemingen die gevestigd zijn op het grondgebied Beveren of die er moeten leveren, moeten gebruik maken van de Provinciale Baan (N451) voor plaatselijke bediening.

  - Openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer van en naar de haven wordt omgeleid via de Patrijzenstraat. Om een vlotte verbinding te garanderen wordt deze weg verboden voor ander gemotoriseerd verkeer.

  - Fietsers kunnen tijdens de werken in beide richtingen gebruik blijven maken van de Dijkstraat en de Melseledijk via een vrije fietsstrook langs de werfzone.

  De werken duren tot het najaar van 2020.

  Meer info?

 • Antwerpen/haven: drie maanden lang tijdelijke afsluiting wegen in Antwerps havengebied vanaf 12 januari

  Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, trekt tussen januari en april nieuwe draadstellen op de hoogspannningslijn in de omgeving van Stabroek en Zandvliet. Dit gebeurt in het kader van het project Brabo II. Om deze werken te kunnen uitvoeren, zal Elia de snelweg A12, de Blauwhoefstraat, de ringweg R2 en de Kruisweg (N180) op verschillende data (gedeeltelijk) af te sluiten. De eerste afsluiting vindt plaats op 12 januari, de laatste op 10 april. Er zijn diverse omleidingen.

  Meer info?

 • Antwerpen: Kruispunt Slachthuisstraat en Noordersingel drie dagen afgesloten vanaf 10 januari

  De stad Antwerpen gaat de nieuwe voetgangersbrug die Spoor Oost verbindt met de overkant van de Schijnpoortweg, op zijn plaats zetten. Daarom wordt het verkeer onderbroken. Het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Slachthuislaan en de Noordersingel wordt van 10 tot en met 12 januari afgesloten voor alle auto- en vrachtverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de snelweg: afrit 3 Borgerhout voor verkeer richting centrum-oost en Spoor Oost; afrit 1 Merksem voor verkeer richting centrum-noord en site slachthuissite of afrit 2 Deurne/ Lokaal verkeer volgt een omleidingsroute via Antwerpen Noord, Borgerhout, Deurne en Merksem.

  Meer info?

 • Antwerpen/Boom/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 6 januari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 december en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. 's Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info?

 • Kruibeke: Burchtstraat terug open vanaf 6 januari

  Na ruim zes maanden werken is de Burchtstraat (N419) in Kruibeke opnieuw geopend voor alle verkeer. Aquafin, de gemeente Kruibeke en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en het verouderde betonnen wegdek vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. Op 5 januari is de weg plechtig geopend. De lokale bedrijventerreinen zijn opnieuw in alle richtingen beschikbaar.

  Meer info?

Archief 2019

December
 • Beveren/N70: Werken kruispunt Pareinpark uitgesteld naar januari 2020

  Omwille van de weersomstandigheden zijn de werken aan het kruispunt met het bedrijventerrein Pareinpark op 11, 12 en 13 december niet doorgegaan. De werken worden gepland in januari 2020. Een exacte datum wordt later meegedeeld. Tijdens de eindejaarsperiode - tussen 20 december en 6 januari - liggen de werken stil. De signalisatie wordt verwijderd en de verkeerssituatie wordt genormaliseerd.

  Meer info?
   
 • Antwerpen/Haven: Spertijden Meestoofbrug voor vlotter verkeer vanaf 19 december

  Begin december nam het Havenbedrijf de Boudewijnbrug voor alle verkeer uit dienst omwillen van veiligheidsredenen. In afwachting van de vervanging eind 2020, moet alle vrachtverkeer over de parallelle Meestoofbrug. Autoverkeer met maximale hoogte van 2,70m kan steeds over de sluisdeur rijden. Als de Meestoofbrug open staat om het scheepvaartverkeer doorgang te geven, is er voor vrachtwagens geen alternatief, tenzij de ruime omleiding via de A12. Om tijdens de spitsuren het landverkeer vlottere doorgang te geven, worden scheepvaartsremmingen aan de Boudewijnsluis ingevoerd. De Meestoofbrug blijft tijdens sperperiodes beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer: van 06.45u tot 09.00u, van 13.00u tot 14.30u en van 16.00u tot 18.00u (op werkdagen).

  Meer info?

 • Kruibeke: Burchtstraat afgesloten op 17 december

  Op dinsdag 17 december wordt de Burchtstraat (N419) voor een deel van de dag volledig afgesloten ter hoogte van Argex. De transportband die zich boven de weg bevindt, wordt vervangen. Gedurende de hijsactiviteiten zal er om veiligheidsredenen geen verkeer mogelijk zijn. De onderbreking zal tussen 10 en 16 uur voor ongeveer een uur plaatsvinden. Tijdens deze werken zal de Bruchtstraat via Kruibeke centrum bereikbaar zijn. De werken in de Burchtstraat zijn na 7 maand bijna afgerond. Op 19 december gaat de weg open.

  Meer info?

 • Wijnegem: Infomoment voor bedrijven werken Merksemsebaan op 17 december

  Vanaf juni 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer een belangrijke herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komt van de nieuwe Hoogmolenbrug. Ter voorbereiding van deze werken verplaatsen de nutsmaatschappijen vanaf begin februari 2020 hun kabels en leidingen. De werken zullen een belangrijke impact hebben op de bereikbaarheid van de lokale onderneming. Om de lokale ondernemers de kans te geven zich voor te bereiden op deze werken, organiseert AWV samen met Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op 17 december 2019 om 18u00 een infosessie voor ondernemers.

  Meer info en inschrijven

 • Antwerpen/E17/R1: vier nachten werken vanaf 16 december

  Vanaf 16 december voert Agentschap Wegen en Verkeer gedurende vier nachten kleinere onderhoudswerken uit op de E17 en de R1 op Antwerpen-Linkeroever. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook passeren. Tijdens de werken op de R1 tussen Antwerpen-West en Sint-Anna wordt er telkens een bepaalde aansluiting afgesloten en moet het verkeer omrijden.

  Meer info?

 • Antwerpen/Beveren/Borsbeek/R1/R2/R11/E19: Maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 2 december

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 december en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. 's Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Beveren/R2/Haven: Tunneldoseren in Beverentunnel vanaf 2 december

  Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 2 december 2019 het systeem van tunneldoseren invoeren aan de Beverentunnel op de R2 in de richting van Nederland. Tunneldosering houdt in dat bij filevorming in/net na de tunnel het aantal beschikbare rijstroken tijdelijk beperkt wordt om de staart van de file uit de tunnel te halen. De file vormt zich dan niet meer in de tunnel, maar ervoor, terwijl het verkeer wel nog vlot door de tunnel kan blijven rijden. Op die manier wil de wegbeheerder de veiligheid verbeteren en het hoge aantal ongevallen in de Beverentunnel richting Nederland doen afnemen.

  Meer info

 • Antwerpen/Borgerhout: 7 maanden verkeer over één rijstrook op Plantin en Moretuslei vanaf 1 december

  Op 1 december 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken tussen de Provinciestraat en het stadspark, de volgende fase in de heraanleg van de Plantin en Moretuslei. De rijweg, parkeerstroken, fiets- en voetpad worden tegelijkertijd heraangelegd. Het verkeer kan er vanaf dan in beide richtingen over slechts één rijstrook rijden. De werken duren tot juni 2020. Tot 1 december blijven beide rijstroken richting Ring open. Richting Antwerpen is er nu al slechts één rijstrook beschikbaar.

  Meer info?

 

November
 • Aartselaar/A12: Extra invoegstrook naar N177 vanaf 9 november

  Aquafin stelt vanaf 9 november de N177 tussen de Guido Gezellestraat en de Kontichsesteenweg in Aartselaar terug open voor verkeer over de volledige breedte. Hierbij gaat ook de afrit van A12 naar N177 net voorbij het kruispunt Guido Gezellestraat opnieuw open. Het verkeer richting Hemiksem kan terug via het kruispunt Kontichsesteenweg afslaan naar de Cleydallaan. Zodra dit kruispunt open is, wordt op 9 november het kruispunt met de Leugstraat afgesloten tot februari 2020. Vanaf 9 november komt er tijdelijk een extra afrit van de A12 naar de N177 richting Antwerpen. Via de tijdelijke extra invoegstrook kan plaatselijk verkeer de Guido Gezellestraat inrijden en wordt de verkeersstroom naar het centrum van Aartselaar over meerdere assen gespreid.

  Meer info?
   
 • Lokeren: N70 slechts in één richting toegankelijk in Zeveneken vanaf 12 november

  Voorbereidingswerken voor de heraanleg van de doortocht N70 Zeveneken zorgen vanaf 12 november voor moeilijke bereikbaarheid. Over een lengte van 2 km wordt de Gentse Steenweg (N70) vanaf de Zavel (Locristi) tot voor de Doorgangstraat (Lokeren) heringericht en een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd. Tot midden 2020 werkt nutsmaatschappij Fluvius ter voorbereiding aan de infrastructuur van water,gas,elektriciteit en telecommunicatie. Van 12 november tot eind 2019 zal er enkelrichtsverkeer gelden op de N70 tussen de Zavel en de Hoekstraat. Wie richting Gent rijdt, kan dat langs de werfzone op de N70. Richting Sint-Niklaas geldt een omleiding via de Rivierstraat en de Beerveldse Baan (N449), het op-en afrittencomplex Beervelde, de E17, het op- en afrittencomplex Lokeren en de Zelebaan (N47).

  Meer info?
   
 • Temse: Temsebrug (N16) week lang afgesloten vanaf 15 november

  Van 15 tot en met 21 november is de Temsebrug (N16) afgesloten. Het wegverkeer wordt over de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug geleid. Er is dan maar één rijstrook per rijrichting beschikbaar en er is een snelheidsbeperking van 50 km/u van kracht. Vanaf 22 november zijn alle bruggen op volle capaciteit beschikbaar voor het verkeer tot de volgende fase van de herstellingswerken in maart 2020. Er is ook geen strikte hoogtebeperking voor vrachtvervoer.

  Meer info?
   
 • Aartselaar: maand lang werken voor aanleg opstelstroken kruispunten A12 vanaf 15 november

  Op 15 november start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het aanleggen van bijkomende opstelstroken aan vier kruispunten van de A12 in Aartselaar. De extra opstelcapaciteit zal toelaten om meer groentijd te geven aan het verkeer vanuit de zijstraten. De werken gebeuren in vier fases en beginnen aan het kruispunt van de A12/N177 met Bist en Langlaarsteenweg. Vervolgens schuiven ze kruispunt per kruispunt op in de richting van Antwerpen. Per kruispunt zullen de werken ongeveer een week in beslag nemen. Overdag blijven de A12 en de kruispunten volledig open. 's Nachts rijdt het verkeer op de A12 in beide richtingen over één rijstrook en zijn kruisende bewegingen op de kruispunten niet mogelijk.

  Meer info?
   
 • Antwerpen: Ring even volledig afgesloten tijdens nachten van 18 en 20 november

  Tijdens de nachten van 18 en 20 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan twee seinbruggen op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van het complex Borgerhout (3) in de richting van Nederland. Er worden enkele rijstroken ingenomen en wordt de ring even volledig afgesloten. De oprit Borgerhout richting Nederland gaat tijdelijk dicht. Er wordt een omleiding voorzien via de Singel (R10) naar de oprit Berchem.

  Meer info?
   
 • Antwerpen/haven: Boudewijnbrug tot eind 2020 afgesloten vanaf 28 november

  Het Havenbedrijf Antwerpen heeft met onmiddellijke ingang de Boudewijnbrug buiten gebruik gesteld voor alle verkeer. Er zijn scheuren in het metaal vastgesteld. Veilig verkeer kan niet langer worden gegarandeerd. Het auto- en fietsverkeer wordt over de sluisdeur geleid. Het vrachtverkeer kan zich verwachten aan zeer lange wachttijden als de Meestoofbrug open staat als schepen de Boudewijnbrug invaren. Vrachtverkeer vermijdt waar mogelijk het sluizencomplex. Vrachtverkeer met een bestemming ten noorden van het sluizencomplex bereikt de Scheldelaan via de A12 en R2, afrit Lillo. Verkeer met een bestemming ten zuiden van het complex rijdt best via de A12, afrit 16 Ekeren en de Oosterweelsteenweg.

  Meer info?
Oktober
 • Wuustwezel: Drie weken werken aan Bredabaan vanaf 28 oktober

  Op 28 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Bredabaan (N1) in Wuustwezel. Naast het wegdek worden ook de parkeerstroken en voetpaden heraangelegd. De werken zullen drie weken duren en gebeuren in twee fasen. Tot 6 november blijft het verkeer op de Bredabaan in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken. Vanaf dan tot en met 15 november is de Bredabaan volledig afgesloten. Verkeer richting Wuustwezel volgt een omleiding langs Beersgat en Schutsdijk. Het verkeer richting Brasschaat rijdt om langs Brekelen, Brekelsebeemdenweg, Bremstraat en Lange Laarweg. Zwaar verkeer tussen Brasschaat en Wuustwezel volgt een omleiding op grotere afstand via N1, N133, E19 en N117.
   
 • Antwerpen/R1: Week werken aan Ring in Deurne vanaf 27 oktober

  Vanaf 27 oktober zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingen uitvoeren aan het wegdek van de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne. De werken duren tot 3 november. Tijdens de werken zullen er vier rijstroken in de richting van Nederland ingenomen worden. Het verkeer richting Nederland zal gedeeltelijk via tijdelijke doorsteken in de middenberm op de kant richting Antwerpen rijden. Er wordt zware verkeershinder verwacht.
   
 • Berchem: Stanleystraat enkel richting door werken tot eind 2019

  In de Stanleystraat en Cuperusstraat wordt de breedte van fietsostrade aangepast om veilig fietsverkeer in beide richtingen te organiseren. De straten worden eveneens heraangelegd. In het gedeelte tussen de Guldenvliesstraat en de Boomgaardstraat is vanaf 23 oktober enkel autoverkeer staduitwaarts mogelijk. Verkeer in de andere richting wordt omgeleid via de Boomgaardstraat en de Cobdenstraat. Deze situatie blijft van toepassing tot eind 2019. Daarna volgt een nieuwe fase van de werken.
   
 • Sint-Niklaas: Werken hervat op N41 en R42 - einde voorzien op 3 november

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de herstellingswerken op de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) in Sint-Niklaas hervat. Door veelvuldige regen lagen ze al enige tijd stil. Van de Heimolenstraat tot voor de rotonde met de Tuinlaan (westelijke tangent) wordt het asfalt heraangelegd. Tegelijkertijd wordt de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) heraangelegd tussen de rotonde met de Hoge Bokstraat (westelijke tangent) en de Plezantstraat (N403). De rijweg blijft volledig afgesloten tot 3 november. Het verkeer wordt tot dan in de beide richtingen omgeleid via het op- en afrittencomplex Sint-Niklaascentrum (E17) en de N16, de N70 om uiteindelijk via de Singel (R42) de weg te kunnen verderzetten.
   
 • Beveren/Haven/R2: Liefkenshoektunnel één nacht volledig afgesloten op 22 oktober

  In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober zal de Liefkenshoektunnel van 23u tot 5u volledig afgesloten zijn voor het verkeer in beide richtingen. Nutsmaatschappij Elia verwijderd de hoogspanningslijn over de R2 ter hoogte van de inrit van de Liefkenshoektunnel. Om veiligheidsreden is tijdens de werken geen verkeer toegelaten. Een omleidingsroute wordt voorzien.
   
 • Antwerpen/Linkeroever: Werken Blancefloerlaan van start op 21 oktober

  Lantis start op 21 oktober met de eerste fase van de werken aan de Blancefloerlaan. Ter hoogte van de brug over de R1 wordt gewerkt aan de bereikbaarheid van het toekomstige P+R-gebouw. Zo zal hij er o.a. een fietstunnel aanleggen die onder de Blancefloerlaan doorloopt en een vlotte fietsverbinding met Linkeroever mogelijk maakt. De eerste fase van de werkzaamheden loopt tot februari 2020. Het autoverkeer richting Zwijndrecht moet er over één rijstrook rijden.
   
 • Ekeren: Slechts één rijstrook Ekersesteenweg vanaf 14 oktober voor ruim vier maanden

  Op maandag 14 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het fietspad langs de Ekersesteenweg (N114) in Ekeren. Het fietspad langs natuurgebied de Oude Landen wordt volledig vernieuwd en vrijliggend aangelegd. De Ekersesteenweg blijft steeds open in beide richtingen, maar verkeer richting Ekeren moet gedurende de werken over één rijstrook rijden. De werken duren tot eind februari 2020.
   
 • Antwerpen/Haven: Nieuwe fase werken Noorderlaan vanaf 10 oktober

  Op 10 oktober voert Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een fasewissel door op de werken van de Noorderlaan tussen Donk Molenbergnatie en de Zomerweg. De oostelijke weghelft richting het noorden/R2 wordt aangepakt. Het verkeer richting de R2 moet over één rijstrook op de Noorderlaan rijden. Het verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. Voor de bedrijvenzone ten oosten langs de bocht van de N180 wordt een tijdelijke in- en uitrit met de Noorderlaan ter hoogte van de Goteborgweg ingericht omdat de op-en afrit immers in de werfzone ligt en tijdelijk is afgesloten. Midden november moeten de werken klaar zijn. In het weekend van 18 tot 21 oktober wordt ook gewerkt aan het complex Ekeren. Dit van de oprit naar de A12 tot aan de Ekersesteenweg. Het verkeer op de Noorderlaan richting de stad wordt tijdens het hele weekend via de Malagastraat en Vosseschijnstraat omgeleid. De afrit van de A12 naar de Noorderlaan richting Antwerpen is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de afrit naar de haven en een keerlus richting Antwerpen.
   
 • Beveren/Zwijndrecht/E34: Fasewissel werken oosterweel op 8 oktober - situatie tot juni 2020

  Lantis voerde tussen 3 en 8 oktober een fasewissel uit voor de werken Oosterweel op de E34. De werfzone is verplaatst van de middenberm naar de zijbermen. Deze situatie blijft van kracht tot juni 2020. Tot dan zijn twee versmalde rijstroken beschikbaar, geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u en wordt de pechstrook ingenomen door de werf. Er zijn pechhavens voorzien.
   
 • Antwerpen/Beveren/R1/R2/E19: Een maand lang onderhoudswerken aan de tunnels vanaf 7 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 7 oktober gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerps en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. 's Nachts zijn omleidingen voorzien.

 

September
 • Ranst E313/E34: drie opeenvolgende weekends werken knooppunt E313/E34 vanaf 27 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert drie opeenvolgende weekends werken uit op de aansluiting van de E313 en de E34 ter hoogte van Ranst. Tijdens het weekend van 28-29 september en 5-6 oktober wordt het wegdek van de E313/E34 gedeeltelijk vernieuwd in de richting van Antwerpen. Tijdens het weekend van 12-13 oktober gebeuren er herstellingen aan het wegdek in de richting van Hasselt. Het aantal rijstroken wordt er tijdelijk sterk verminderd. Er wordt ernstige hinder verwacht.

   
 • Sint-Niklaas: N41 en Leon Scheerderslaan (R42) twee weken afgesloten vanaf 30 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 30 september met herstellingswerken op de N41 en op de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) in Sint-Niklaas. Van de Heimolenstraat tot voor de rotonde met de Tuinlaan (westelijke tangent) wordt het asfalt heraangelegd. Tegelijkertijd wordt de Leon Scheerderslaan/Guido Gezellelaan (R42) heraangelegd tussen de rotonde met de Hoge Bokstraat (westelijke tangent) en de Plezantstaat (N403). De rijweg wordt volledig afgesloten. Het verkeer wordt in de beide richtingen omgeleid via het op- en afrittencomplex Sint-Niklaas-centrum (E17) naar de N16, de N70 om uiteindelijk via de Singel (R42) de weg te kunnen verderzetten. De werken duren in totaal twee weken.

   

 • Temse: Temsebrug (N16) week lang afgesloten vanaf 21 september

  Van 21 tot en met 28 september is de Temsebrug (N16) afgesloten. Het wegverkeer wordt over de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug geleid. Er is dan maar één rijstrook per rijrichting beschikbaar en er is een snelheidsbeperking van 50 km/u van kracht. De afsluiting van de brug leidt een volgende fase van de herstellingswerken in die op 30 september starten en eindigen op 21 november. Tijdens deze fase blijft de strikte hoogtebeperking van 4 meter van kracht.

   
 • Beveren: Kruispunt IJzerstraat en N70 afgesloten vanaf 16 september

  Ter voorbereiding van de heraanleg van de N70 in Melsele, wordt vanaf 16 september een huis gesloopt op de hoek van de Ijzerstraat en Grote Baan (N70) afgebroken. Het kruispunt wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de IJzerstraat, Boomgaardstraat en Spoorweglaan. Vanaf 16 september starten ook de werken aan de nutsvoorzieningen langs de noordkant van de N70. Tussen 16 september en 27 oktober zal er op de N70 vanaf de Schoolstraat (N450) richting Beveren enkelrichting gelden. Verkeer richting Zwijndrecht en Antwerpen wordt omgeleid. De N70 tussen Zwijndrecht en de Schoolstraat (N450) zal vanaf 16 september terug opengesteld zijn voor de beide rijrichtingen. Industrieterrein Pareinpark blijft vanuit Beveren toegankelijk via de N70.
   
 • Deurne: twee weken werken op kruispunt Turnhoutsebaan vanaf 16 september

  Vanaf 16 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N12) met de Ter Rivierenlaan in Deurne. De werken zullen twee weken duren. Verkeer wordt omgeleid langs de kant waar gewerkt wordt.

   
 • Merksem/E19: oprit Merksem drie dagen afgesloten vanaf 13 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert dringende herstellingswerken uit aan het op- en afrittencomplex Merksem van 13 tot en met 16 september. Tijdens de werken is de oprit richting Nederland volledig afgesloten voor verkeer. Verkeer komende uit de richting van Luchtbal kan draaien aan de Lambrechtshoekenlaan en de andere oprit richting Nederland nemen.

   
 • Antwerpen/haven: werken Noorderlaan vanaf 16 september tot eind november

  Vanaf 16 september gaan de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de Noorderlaan (N180) in de Antwerpse haven in een volgende fase. Het wegdek van de Noorderlaan wordt vernieuwd tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg. Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan via de N180 blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. In de Treurenborg geldt tijdelijk enkelrichtingsverkeer een snelheidsbeperking van 50km/u. Dit deel van de werken eindigt eind november.
   
 • Zwijndrecht: Hoefijzersingel eenrichtingsverkeer tot 21 oktober

  In het kader van de werkzaamheden van Oosterweel Linkeroever, worden rioleringswerken langs het fietspad van de Hoefijzersingel uitgevoerd en een nieuw fietspad aangelegd. Fietsers rijden tot 21 oktober op de noordelijke rijbaan van de Hoefijzersingel. Om die reden geldt er eenrichtingsverkeer voor voertuigen richting Antwerpsesteenweg. Verkeer richting Pastoor Coplaan rijdt om via de Kraaienhoflaan. De bedrijvenzones blijven op die manier bereikbaar.

   
 • Aartselaar/A12: kruispunt Guido Gezellestraat afgesloten tot eind 2019

  Aquafin heeft een werffase van de rioleringswerken op de N177 in Aartselaar afgerond. Het kruispunt Kontichsesteenweg - N177 is sinds begin september terug open voor verkeer. Aansluitend zijn de werken gestart aan het kruispunt met de Guido Gezellestraat. De Guido Gezellestraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer op de N177 is toegelaten voor bewoners, handelaars en bedrijven. Verkeer vanuit Boom richting Hemiksem wordt aan de rotonde ter hoogte van het AZ Rivierenland omgeleid naar Niel en Schelle. Ter hoogte van het kruispunt van de N177 met de Guido Gezellestraat zal je niet meer linksaf naar de Helststraat kunnen. Voor verkeer vanuit Antwerpen richting Hemiksem is er geen hinder. De werken duren tot eind dit jaar.
   

 • Kemzeke/E34: vanaf 9 september twee weken slechts één rijstrook beschikbaar en op- en afritten dicht

  Op 9 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van het wegdek van de E34/N49. Hierbij legt AWV de twee rijstroken tussen Moerbeke en Kemzeke in de rijrichting van Antwerpen over ruim 9 km opnieuw aan. Er is een snelheidsbeperking van 50km/u. Van 8 tot 12 september rijdt het verkeer richting Antwerpen over één versmalde rijstrook. De oprit Moerbeke is dicht. Het verkeer rijdt om via R4-Zelzate-Oost. Ook de afrit Kemzeke is dicht. Het verkeer rijdt verder door en kan keren aan het op- en afrittencomplex van Vrasene. Van 15 tot 19 september rijdt het verkeer richting Antwerpen over één versmalde rijstrook. De oprit Moerbeke is dan dicht. Het verkeer rijdt om via R4-Zelzate-Oost. De werken zijn klaar op 19 september.

   
 • Antwerpen/Boom/A12/R1/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 2 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 september en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

   
 • Antwerpen/Haven: Noordkasteelbruggen afgesloten op 14 en 15 september

  Het Havenbedrijf voert op 14 en 15 september werkzaamheden uit aan de Noordkasteelbruggen op de Oosterweelsteenweg in de Antwerpse haven. Op dat ogenblik is de Brug gesperd voor alle verkeer. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Straatsburgbrug en de Noorderlaan. Bestemmingsverkeer gebruikt deze omleiding om dan via de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug zijn locatie te bereiken.
   
 • Zwijndrecht/E34: tijdelijk kruispunt Canadastraat/Keetberglaan in gebruik vanaf 10 september

  Op de Oosterweelwerf aan de E34, waar Lantis sinds begin deze maand werkt aan de herinrichting van het complex Waaslandhaven-Oost, wordt vanaf 10 september het tijdelijke, meer noordelijk gelegen kruispunt Canadastraat/Keetberglaan in gebruik genomen. Op de E34 moeten weggebruikers vanaf dan ook rekening houden met een verlengde afrit Waaslandhaven-Oost. In de nacht van 9 op 10 september vindt de fasewissel naar de aangepaste situatie plaats. De bedrijvenzone Waaslandhaven-Oost wordt anders bereikbaar.

   
 • Hoboken: ruim twee maand werken op de Sint-Bernardsesteenweg vanaf 9 september

  Vanaf 9 september 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan drie kruispunten van de Sint-Bernardsesteenweg (N148) in Hoboken. Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer omgeleid. Richting Hemiksem (westzijde) loopt de omleiding via de Antwerpse Steenweg, de Oudestraat/Broydenborglaan en de Krijgsbaan. Richting Antwerpen (oostzijde) loopt de omleiding via de Krijgsbaan/Gaston Fabrélaan (R11), de A12 en de VIIde-Olympiadelaan/De Bruynlaan. Lokaal verkeer op de Sint-Bernardsesteenweg blijft steeds mogelijk, maar moet ter hoogte van de werfzone over de tram- en busbaan passeren. De werken zullen ruim 2 maand duren.

   
 • Stabroek: voorbereiden werken heraanleg N111 op 9 september van start

  Op 9 september starten voorbereidende werken op de Laageind en Dorpsstraat (N111) in Stabroek in het kader van de herinrichting van de N111. De eerste stap voor de herinrichting is het bouwrijp maken van de voetpaden en bermen. Verhardingen en groenzones worden opgebroken en bomen verwijderd. Op bepaalde ogenblikken regelen tijdelijke verkeerslichten beurtelings het verkeer. Het rooien van de bomen duurt ongeveer 3 weken. Eind september starten vervolgens de nutswerken. In het voorjaar van 2020 beginnen de riolerings- en wegenwerken voor de effectieve herinrichting.
Augustus
 • Sint-Niklaas: Dendermondse Steenweg drie dagen afgesloten vanaf 12 augustus

  Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuw waterleidingsnetwerk vanaf de watertoren in de Schoolstraat en onder het Waasland Shopping Center, dit najaar gepland door De Watergroep, wordt het kruispunt Dendermondse Steenweg/Kapelstraat/Tereken in Sint-Niklaas twee dagen afgesloten. Van 12 tot en met 14 augustus is een wegomleiding voorzien via de N41 en de N70. Vanuit de rijrichting Tereken/N70 en Kapelstraat blijft het wel mogelijk om in de Dendermondse Steenweg te rijden.
   

 • Zwijndrecht: langdurige wijziging verkeerssituatie kruispunt Canadastraat vanaf 5 augustus

  Op 2 augustus start Lantis de Oosterweelwerken op de E34. t wordt er vervangen door een nieuw complex dat de veiligheid en vlotte doorstroming voor alle weggebruikers aanzienlijk zal verbeteren. Om tijdens de Oosterweelwerken op de E34 alle verkeersbewegingen te behouden aan het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost, wordt de afrit verlengd en schuift het kruispunt Canadastraat/Keetberglaan het noorden op. Vanaf 5 augustus gaat een tijdelijk fietspad in gebruik. Vanaf 9 september wordt het gemotoriseerd verkeer over het tijdelijke kruispunt geleid. Op 30 september gaat de verlengde oprit richting Antwerpen open. Deze situatie zal aanhouden voor de volledige duur van de werken aan de E34.
   

 • E34/Beveren/Zwijndrecht: vanaf 5 augustus ook Oosterweelwerken op de E34 tot midden 2021

  Vanaf 5 augustus starten de Oosterweelwerken ook op de E34. Het bestaande op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost wordt er vervangen door een nieuw complex dat de veiligheid en vlotte doorstroming voor alle weggebruikers aanzienlijk zal verbeteren. Tussen 5 augustus 2019 en juni 2020 zal er afwisselend op de midden- en zijbermen van de E34 gewerkt worden. Afhankelijk van de fase worden er brugpijlers geplaatst of grond- en rioleringswerken uitgevoerd. In deze periodes rijdt het verkeer over versmalde rijstroken van 3 meter en zijn er geen pechstroken beschikbaar. Er worden  pechhavens voorzien. In de zomer van 2021 zullen de werken voltooid zijn.
   

 • Wommelgem: ruim half jaar werken rotonde Ternesselei vanaf 6 augustus

  De gemeente Wommelgem start op 6 augustus met de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei. Het huidighe kruispunt verdwijnt en maakt plaats voor een meer veilige verkeersinfrastructuur. Het kruispunt is afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Verkeer van en naar het centrum volgt de omleiding langs de Herentalsebaan; verkeer van en naar de industriezone Noord volgt de omleiding via de Uilenbaan. Het einde van de werken is voorzien rond eind januari 2020.

Juli
 • Sint-Job-in-‘t-Goor/E19: verkeer maand lang over twee versmalde rijstroken vanaf 12 juli

  Vanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren. Tijdens deze periode moet het verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. Richting Antwerpen gaan de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

   

 • Zandhoven: werken brug over Albertkanaal loopt vertraging op – N14 nog op de schop tot 8 juli

  Sinds vorig jaar werken het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg aan de heraanleg van de Liersebaan (N14) en de vernieuwing van de brug over het Albertkanaal in Zandhoven. De werken aan de nieuwe brug vertraging op door productieproblemen. De werken aan de brug zijn voor onbepaalde duur stilgelegd. De heraanleg van de Liersebaan (N14) gaat wel gewoon door. Omdat de ruimte op de brug over de E313 beperkt is, geldt er eenrichtingsverkeer op de Liersebaan tussen de Kerkstraat en de oprit naar de E313 richting Hasselt. Het verkeer van Zandhoven richting Lier blijft mogelijk. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Herentalsebaan, Hofstraat en Vierselbaan. Op 8 juli worden deze werken afgerond.
   

 • Sint-Niklaas/R42: Tunnel volledig gesloten op 2 juli


  Op 2 juli wordt de tunnel van de R42 onder het Stationsplein langs beide zijden volledig afgesloten van 9.00u tot 15.00u. Nutsmaatschappij Fluvius zal werken uitvoeren aan de verlichting in de tunnel. Er is een bewegwijzerde wegomlegging voorzien. Komende vanaf het kruispunt Driekoningen moet het verkeer via het Stationsplein en de Leopold II-laan zijn weg naar de R42/Singel verder zetten. Komende vanaf de Singel moet het verkeer om via de Slachthuisstraat naar de Spoorweglaan.

   

 • Borgerhout /R1: twee maanden lang renovatie op- en afrittencomplex Borgerhout vanaf 1 juli

  Vanaf maandag 1 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de grondige renovatiewerken aan het op- en afrittencomplex Borgerhout. Op de brug is er daardoor tot eind augustus geen gemotoriseerd verkeer mogelijk richting Antwerpen. Ook de afrit Borgerhout richting Gent is tot dan afgesloten. De rijstroken op de Luitenant Lippenslaan richting Deurne blijven open. Vanaf de Ring komende van het noorden wordt verkeer omgeleid via de eerstvolgende afrit Berchem en de Singel. Vanaf de Ring komende uit het zuiden rijdt het verkeer om via de Luitenant Lippenslaan richting Stenenbrug en de Singel. Hou rekening met hinder en langere reistijden.

Juni
 • Antwerpen: Charles de Costerlaan weekend dicht vanaf 28 juni

   
  Ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever legt Lantis tussen de Dwarslaan en de Palingbeek een nieuwe riolering aan onder de Charles de Costerlaan. Om de werken uit te voeren, is de Charles de Costerlaan afgesloten van 28 juni (avond) tot 1 juli (ochtend). Er is een omleiding voorzien via de parallelwegen. Om fileterugslag van deze werken op de snelweg te vermijden wordt snelwegafrit Sint-Anna Linkeroever op bepaalde ogenblikken afgesloten. Er zijn omleidingen voorzien.

  Meer info: https://www.oosterweelverbinding.be/linkeroever/nl/artikel/charles-de-c…
   

 • E34/Zwijndrecht/Haven: E34 één nacht volledig afgesloten op 28 juni

  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, werkt aan een tijdelijke fietsersbrug over de E34. Tijdens de werken, die twee jaar zullen duren, blijft de fietsverbinding tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven hierdoor verzekerd. De brug wordt in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni op zijn plaats gehesen. Uit veiligheidsoverwegingen gaat de E34 richting Antwerpen volledig dicht tussen de complexen Melsele en Sint-Anna Linkeroever van 22.30 tot 6.00 uur. Richting Zelzate is de snelweg afgesloten tussen 22.30 en 3.00 uur. Er is een omleiding voorzien via de E17 en de R4. Vanaf midden augustus kunnen fietsers dan gebruik maken van de tijdelijke fietsbrug. 
   

 • Ekeren/A12: Leugenberg ruim twee dagen afgesloten vanaf 28 juni

  Tussen de A12 en het kruispunt met Klein Heiken in Ekeren, legt het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuwe laag asfalt op de Leugenberg (N114). De werken starten op 28 juni ’s avonds en eindigen op 1 juli ‘s ochtends. Tijdens de werken zijn de Leugenberg en de Kloosterstraat op deze locatie volledig afgesloten. Verkeer komende van de A12 kan aan de afrit niet rechtsaf naar de Leugenberg. De op- en afrit van de A12 blijven wel open om de Edisonwijk bereikbaar te houden. Verkeer naar de oprit van de A12 wordt via de Antwerpsesteenweg/Kapelsesteenweg (N11) omgeleid naar de oprit Kleine Bareel van de E19 en kan dan verderop de A12 nemen.

   

 • Haven/R2: complex Kanaaldok deels dicht vanaf 25 juni tot eind augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 van de R2 in de Antwerpse haven. Op 25 juni start AWV aan de oprit aan de noordzijde van de R2. Dat is de oprit richting de Frans Tijsmanstunnel, komende van de Noorderlaan. De oprit is tijdelijk afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding naar het complex Stabroek en rijdt via de verkeerswisselaar met de A12 richting de Frans Tijsmanstunnel. Verkeer op de R2 blijft altijd mogelijk in beide richtingen. De fietsbus heeft een eigen route door de werfzone. De werken aan dit deel van het op- en afrittencomplex duren tot eind augustus. Nog tot midden juli vernieuwt AWV ook de zuidelijke op- en afrit. Het gaat hier zowel om de oprit richting de verkeerswisselaar met de A12 (komende van de Noorderlaan) als de afrit van de Frans Tijsmanstunnel richting de Noorderlaan. Tijdens het bouwverlof van 15 tot 28 juli wordt er niet gewerkt en zijn alle op- en afritten open.

   

 • Mortsel: infobijeenkomst voor ondernemers werken Krijgsbaan op 27 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer en lokaal bestuur Mortsel organiseren op 27 juni om 16 uur een infobijeenkomst voor bedrijven over de heraanleg van de Krijgsbaan. Projectmedewerkers lichten er de werkwijze en verkeersmaatregelen tijdens de herinrichtingswerken toe. De infobijeenkomst vindt plaats in de concertzaal van de Muziekacademie (Eggestraat 13). 
   

 • E17: ruim twee maanden ingrijpende werken van Zwijnaarde tot Destelbergen vanaf 17 juni

  Op 17 juni 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Vanaf dan zal het verkeer op de E17 over twee versmalde rijstroken rijden in de beide richtingen en er is een snelheidsbeperking tot 50 km/u van kracht. In totaal wordt 8 km nieuwe asfaltverharding aangelegd. De twee richtingen krijgen een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt. De afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd. De werken zullen tot eind augustus duren en veel hinder geven. De werken zullen een belangrijke impact hebben op het verbindingsverkeer tussen Gent en Antwerpse en Wase regio. De werken lopen in diverse fasen waarbij bepaalde aantakkingen en op- en afritten tijdelijk worden afgesloten.
   

 • Zwijndrecht/Haven: twee weken intens grondtransport langs Keetberglaan en Canadastraat vanaf 17 juni

  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, start vanaf 17 juni met intens grondtransport langs de Keetberglaan en de Canadastraat in Zwijndrecht. Gedurende 2 weken zullen zich gemiddeld 100 vrachtwagens per dag verplaatsen over de zone. Er wordt grond weggehaald voor de aanleg van een bufferbekken tussen de Keetberglaan en de E34. Dit kan leiden tot moeilijke doorgang naar en in de bedrijvenzone Waaslandhaven Oost. Het vrachtverkeer bereikt de werfzone via het kruispunt van Keetberglaan met de Canadastraat. Er zijn twee verkeersbewegingen die voor het grondverzet frequent zullen worden aangewend: de verbinding tussen de Sint-Jansweg (Kallo) en de Keetberglaan (via de Steenlandlaan) en de verbinding tussen de Canadastraat en de werfweg die parallel loopt met de E34. De start van het grondtransport wordt verwacht op 17 juni. Bijkomende signalisatie wordt nog geplaatst. Mocht dat vertraging oplopen, zullen de transporten één of meerdere dagen later starten.

 • Lokeren/Sint-Niklaas: Twee weekends asfaltwerken op E17 vanaf 14 juni

  Op 14 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee opeenvolgende weekends met asfaltwerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas in de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt daar over twee versmalde rijvakken. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De op- en afrit van de E17 richting Antwerpen in Waasmunster gaan dicht. Ook de parallelweg in Sint-Niklaas wordt afgesloten waardoor de afritten Sint-Niklaas West en Sint-Niklaas Centrum niet bereikbaar zijn voor het verkeer op de E17 vanuit Gent. 

 • Wilrijk: maand enkelrichting in Groenenborgerlaan vanaf 6 juni

  Het districk Wilrijk vernieuwt van 6 juni tot 5 juli het asfalt in de Groenenborgerlaan. Van 6 tot 24 juni is geen verkeer mogelijk tussen de Beukenlaan en de Wilgenlaan richting Wilrijk. Van 24 juni tot 5 juli is op dezelfde plaats dan weer geen verkeer mogelijk richting Berchem. Het kruispunt met de aansluiting naar de R11 is van 24 juni gesperd tot het einde van de werken.
   

 • Mortsel: voorbereidende werken herinrichting Krijgsbaan (R11) gestart op 5 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Mortsel en Infrabel gaan de Krijgsbaan (R11) in Mortsel heraanleggen, vanaf het kruispunt met de Eggestraat tot net voorbij het kruispunt met de Heirbaan. Tegelijk legt Waterlink in samenwerking met Aquafin een modern, gescheiden rioleringsstelsel aan.
  De voorbereidende nutswerken starten vanaf 5 juni 2019. De nutswerken gebeuren voornamelijk in het voetpad en het fietspad. Om het verkeer op de Krijgsbaan steeds in beide richtingen langs de werfzone te kunnen laten rijden, worden de betonblokken in de middenberm weggehaald. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De Cantecroylaan en Neerhoevelaan zijn afgesloten van de Krijgsbaan van 5 tot 21 juni. De hoofdwerken voor de aanleg van de riolering en de nieuwe weginfrastructuur starten vanaf 12 augustus 2019.

 • Antwerpen/Beveren/Mortsel/Borsbeek/R1/R2/R11/E19: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 3 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 3 juni en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.
   
 • Antwerpen/haven/R2: op- en afrittencomplex Kanaaldok drie maanden dicht vanaf 3 juni

  Vanaf juni gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 van de R2 grondig vernieuwen. Dit zijn de op- en afritten tussen de Tijsmanstunnel en de verkeerswisselaar met de A12. De werken starten op 3 juni 2019. De werken zullen drie maanden duren. Het op- en afrittencomplex is dan tijdelijk gesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de verkeerswisselaar met de A12, het op- en afrittencomplex Stabroek en de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan. Verkeer op de R2 blijft mogelijk.

  Tegelijkertijd zal AWV van 8 tot 10 juni ook de riooldeksels in de Frans Tijsmanstunnel (R2) richting Gent vernieuwen. Op dat ogenblik is ook de Tijsmanstunnel in de richting Gent volledig afgesloten. Het verkeer rijdt om via de Noorderlaan en Scheldelaan. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder van deze werken
   

 • Beveren: Acht weken eenrichtingsverkeer op N70 vanaf 3 juni 

  Vanaf 3 juni tot 15 juli is de N70 bovendien slechts toegankelijk in één richting. Tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat en vervolgens tussen de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Vesten geldt eenrichtingsverkeer vanaf Melsele. Verkeer heeft enkel doorgang in de richting van Sint-Niklaas. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid. Doorgaand verkeer wordt aangeraden het snelwegnetwerk te gebruiken. Ook na het bouwverlof (19 augustus) wordt nog tien dagen éénrichtingsverkeer verwacht.
Mei
 • Temse: hoogtebeperking op Temsebrug (N16) vanaf 29 mei tot eind november

  Na een incident tijdens de werken op de oude Scheldebrug Bornem-Temse, heeft De Vlaamse Waterweg beslist extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Er wordt vanaf 29 mei tot eind november een strikte hoogtebeperking ingesteld op de brug richting Temse. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter dat van de A12 via de N16 naar Sint-Niklaas of de E17 rijdt, moet een omleiding volgen. De omleiding loopt via de A12 naar de Antwerpse ring (R1) en gaat verder via de Kennedytunnel naar de E17. Vrachtverkeer van Temse of Sint-Niklaas dat via de nieuwe Temsebrug richting Bornem of de A12 rijdt, heeft geen aangepaste hoogtebeperking.

   
 • Beveren/haven: hinder in de Waaslandhaven door werken Ketenislaan tot 5 juli

  Werken langs de Ketenislaan in de Waaslandhaven wijzigen van 24 mei tot en met 5 juli significant de aanrijd- en vertrekroutes in de Waaslandhaven. Op de Ketenislaan in Beveren worden op twee verschillende locaties radartorens gebouwd. De eerste werkzone is ter hoogte van het kruispunt Oude Dijk en Ketenislaan. De tweede werkzone ligt 500 meter ten oosten van dat kruispunt. Niet alleen wordt tijdens de werken de noordelijke rijstrook voor het verkeer ontoegankelijk, ook de Ketenislaan wordt op bepaalde ogenblikken volledig onderbroken. Er zijn diverse omleidingen voorzien. 
   
 • E17/Kruibeke/Zwijndrecht: vier maanden versmalde rijstroken vanaf 20 mei

  Vanaf 20 mei werkt Lantis (=bouwheer van de Oosterweelverbinding) op de middenberm van de E17 tussen het op- en afrittencomplex 16 Kruibeke tot Antwerpen-West. Eerder was voorzien op 6 mei (en vervolgens 13 mei) te starten maar de weersomstandigheden laten dat niet toe. Er start dan een volgende fase van de Oosterweelwerken op de E17. De middenberm wordt vernieuwd en tijdelijke portieken van de dynamische verkeersborden worden aangelegd. De linkerrijstrook wordt in beide rijrichtingen ingenomen door de werf. De pechstroken worden gebruikt als rijbaan. Het aantal rijstroken blijft behouden, maar ze zijn lokaal versmald. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Er is trajectcontrole om dit te handhaven. Er worden pechhavens voorzien. Deze fase van de werken duurt tot eind augustus 2019.
   
 • Beveren: N70 vijf dagen dicht vanaf 20 mei – Kruising N450 drie dagen dicht vanaf 27 mei

  Ter voorbereiding van de heraanleg van de N70 tussen de Essendreef en de Snoeckstraat, start Synductis op 20 mei met ingrijpende voorbereidende nutswerken. Van 20 tot en met 24 mei is geen verkeer mogelijk in beide richtingen op delen van de N70. Op diverse plaatsen tussen de Essendreef en de Burggravenstraat wordt de rijweg achtereenvolgens volledig onderbroken. Van 27 tot en met 29 mei zal het kruispunt van Schoolstraat (N450) volledig afgesloten zijn. Verkeer op de N70 is in twee richtingen mogelijk, maar het verkeer kan tussen 09.00 uur en 15.00 uur maar beurtelings voorbij via een lichtenregeling aan de werfzone. Het is dan ook niet mogelijk om van de N70 rechtstreeks via de N450 Kallo, de E34 of de Waaslandhaven te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via lokale wegen.
   
 • Antwerpen/haven: Royerssluis en Lefèbvrebrug afgesloten op 20 mei

  Op 20 mei voert het Havenbedrijf werken uit aan de diverse werken aan de Royerssluis en de Lefèbvrebrug. De Lefèvrebrug wordt afgesloten van 8.00 uur tot 16.00 uur voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Royersbrug. Omwille van de alternerende lichtenregeling houdt het verkeer best rekening met mogelijke vertragingen.
   
 • Aartselaar: 14 maanden werken op parallelweg A12 vanaf 17 mei

  Aquafin start op 17 mei met werken in Aartselaar op de parallelweg van de A12. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd op de Boomsesteenweg (N177) richting Antwerpen. De busstrook en rechterrijstrook worden langdurig opgebroken. Enkel de linkerrijstrook blijft open voor bestemmingsverkeer. Bovendien gaan de kruispunten met de Kontichsesteenweg (van midden juli tot eind augustus) en de Guidegezellelaan (van begin september tot eind november) op de schop.De werken duren tot de zomer van 2020. 
   
 • Kallo: doortocht via Fabriekstraat zes maanden gesloten vanaf 13 mei

  De gemeente Beveren vervangt vanaf 13 mei het wegdek en het rioleringsstelsel aan de Fabriekstraat in Kallo. Als gevolg van deze werken zal de doortocht Kallo een hele tijd afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De werken aan dit deel van de weg duurt tot eind oktober 2019. Gedurende deze werken dient woon-werkverkeer te rijden via Steenlandlaan. Fietsers hebben ten allen tijde vrije doorgang, maar moeten afstappen ter hoogte van de werfzone. Speed pedelecs en overige doorgaande (elektrische) fietsers overwegen best om de verbinding te maken via de Keetberglaan en de Steenlandlaan (vb. fietsers komende met de Fietsbus). 
   
 • Wijnegem/Wommelgem: maand lang werken lichtenregelingen kruispunten vanaf 13 mei 

  In mei en juni gaat het Agentschap Wegen (AWV) de verkeerslichtenregeling van twee gevaarlijke kruispunten in Wijnegem en Wommelgem optimaliseren: kruispunt van de Merksemsebaan (N120) met de Deurnesteenweg in Wijnegem en het kruispunt van de Herentalsebaan (N116) met de Autolei/Frans Beirenslaan (R11) op de grens tussen Wommelgem en Borsbeek. Op het kruispunt van de Merksemsebaan met de Deurnesteenweg wordt de nieuwe lichtenregeling volgende week al in dienst genomen. Op 13 mei vinden er overdag voorbereidende werken plaats. De verkeerslichten worden dan korte periodes op oranje knipperlicht gezet en lokaal kan er een rijstrook worden ingenomen. Aan het kruispunt van de Herentalsebaan met de R11 moeten de voorbereidende werken nog beginnen. Vanaf 13 mei wordt er tot midden juni tijdens 14 nachten voorbereidende werken uitgevoerd met lokale hinder.

   
 • Aartselaar: infomoment bedrijven werken N177 op 13 mei

  Aquafin start midden mei met werken op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar. Dit zal voor de lokale bedrijvenzones heel wat hinder en toegankelijkheidsbekommernissen met zich meebrengen. Aquafin wil in zo goed mogelijk nabuurschap de werken uitvoeren. Ondernemers worden daarom uitgenodigd op een informatiebijeenkomst op 13 mei om 08.00 uur in hun Technisch Centrum in de Oudestraat 8 (Aartselaar). U verneemt er meer over de planning, fasering, bereikbaarheid en de wijze waarop u met de werfleiding praktische problemen kan bespreken. U kan zich ook informeren op de werfnieuwsbrief.
   
 • E17/Kruibeke/Zwijndrecht: vier maanden versmalde rijstroken vanaf 13 mei

  Vanaf 13 mei werkt Lantis (=bouwheer van de Oosterweelverbinding) op de middenberm van de E17 tussen het op- en afrittencomplex 16 Kruibeke tot Antwerpen-West. Eerder was voorzien op 6 mei te starten maar de weersomstandigheden laten dat niet toe. Op 10 mei wordt gestart met de voorbereiding. Die zal tijdelijke hinder (kortstondige vermindering rijstroken en afsluiting op- en afritten Zwijndrecht en Kruibeke) met zich meebrengen. Op 13 mei start dan een volgende fase van de Oosterweelwerken op de E17. De middenberm wordt vernieuwd en tijdelijke portieken van de dynamische verkeersborden worden aangelegd. De linkerrijstrook wordt in beide rijrichtingen ingenomen door de werf. De pechstroken worden gebruikt als rijbaan. Het aantal rijstroken blijft behouden, maar ze zijn lokaal versmald. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Er worden pechhavens voorzien. Deze fase van de werken duurt tot eind augustus 2019.
   
 • Antwerpen/Haven: Noorderlaan volledig weekend afgesloten op 11 en 12 mei

  Op 11 en 12 mei wordt de Noorderlaan volledig onderbroken omwille van infrastructuurwerken van  Elia. Er wordt een kraan geplaatst om een hoogspanningsmast af te breken. Het verkeer van en naar de Noorderlaan moet tijdens het volledige weekend omgeleid via de A12. Het verkeer kan hiervoor gebruik maken van de op- en afrittencomplexen van Ekeren en Kanaaldok B1/B2. De bedrijven ten noorden van de oprit met de R2 en ten zuiden van het kruispunt met de Moerstraat blijven steeds bereikbaar. De Blauwhoefstraat blijft tijdens de volledige duur van de afbraak afgesloten voor het verkeer: dit van 27 april tot 13 mei.

   
 • Ekeren: Zes weken verkeershinder aan Leugenberg vanaf 6 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 6 mei met aanpassingswerken op de Leugenberg (N114) in Ekeren. De rijweg komende van Hoevenen, de afrit van de A12 en de fietsoversteek aan de Kloosterstraat (N114) worden heringericht. Eerst wordt gestart met de heraanleg van de fietsoversteek. Vanaf 6 mei is de Kloosterstraat twee weken volledig afgesloten tussen Leugenberg en het kruispunt Bilderdijkstraat/Boerendijk gedurende. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Driehoekstraat/Schriek – Kapelsesteenweg/Antwerpsesteenweg (N11) – Klein Heiken. Vanaf 20 mei tot midden juni wordt gewerkt aan de rijstrook Leugenberg tussen Klein Heiken en de A12. Tijdens deze werken blijft verkeer mogelijk over één rijstrook in elke richting. Twee linksaf bewegingen zijn tijdelijk niet mogelijk op het kruispunt Leugenberg-Kloosterstraat: verkeer komende van de Kloosterstraat kan niet links afslaan naar het kruispunt met de A12 en verkeer op de Leugenberg komende van Hoevenen kan niet links afslaan naar de Kloosterstraat. Er is een omleiding via Klein Heiken – N11 – Schriek/Driehoekstraat.
   
 • Temse/N16: Zeven maand beperkte doorgang Temsebrug vanaf 6 mei

  Op 6 mei start de Vlaamse Waterweg opnieuw met onderhoudswerken aan de Temsebrug op de N16. Van 6 mei tot en met 18 mei is er tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Alle verkeer moet via de nieuwe Scheldebrug rijden. Er is dan één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. In juli en september zal deze situatie ook nog enkele dagen herhalen. Vanaf 19 mei kan het verkeer terug over de beide bruggen. Het verkeer moet echter tot eind november 2019 over twee versmalde rijstroken richting Sint-Niklaas. Een snelheidsbeperking van 30 km/u is van kracht. In 2020 volgt een tweede fase van de renovatie: van maart tot eind april. Dan worden het brugdek en de voetpaden vernieuwd. Tijdens de werken is geen verkeer mogelijk over de oude brug. Alle verkeer zal dan via de nieuwe Scheldebrug rijden, één rijstrook per rijrichting. In een derde fase, van begin mei 2020 tot midden november 2020 krijgt het fietspad een opknapbeurt. 
   
 • Melsele: Drie jaar werken - heraanleg N70 op 6 mei van start

  Op 6 mei 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer, Beveren en Synductis met de totale heraanleg van de N70 in Melsele vanaf de Essendreef tot voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat en de Snoeckstraat. Eerst worden nutleidingen vernieuwd. Die werken duren tot het voorjaar van 2020. Daarna wordt een gescheiden rioleringsstelsel en de herinrichting van N70 met nieuwe kruispunten, vrijliggende fietspaden en twee ovondes gerealiseerd. De werken duren tot het voorjaar 2022. Afhankelijk van de fasering zijn er diverse omleidingen.
   
 • Beveren/E34: Op- en afrit E34 in Vrasene twee weken dicht vanaf 6 mei

  Vanaf 13 mei werkt Lantis (=bouwheer van de Oosterweelverbinding) op de middenberm van de E17 tussen het op- en afrittencomplex 16 Kruibeke tot Antwerpen-West. Eerder was voorzien op 6 mei te starten maar de weersomstandigheden laten dat niet toe. Op 10 mei wordt gestart met de voorbereiding. Die zal tijdelijke hinder (kortstondige vermindering rijstroken en afsluiting op- en afritten Zwijndrecht en Kruibeke) met zich meebrengen. Op 13 mei start dan een volgende fase van de Oosterweelwerken op de E17. De middenberm wordt vernieuwd en tijdelijke portieken van de dynamische verkeersborden worden aangelegd. De linkerrijstrook wordt in beide rijrichtingen ingenomen door de werf. De pechstroken worden gebruikt als rijbaan. Het aantal rijstroken blijft behouden, maar ze zijn lokaal versmald. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Er worden pechhavens voorzien. Deze fase van de werken duurt tot eind augustus 2019.
   
 • Antwerpen/Boom/R1/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 1 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 1 mei en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

April
 • Kruibeke/Beveren: Maand lang alternerend verkeer Beverenstraat vanaf 29 april 

  Ter voorbereiding van de langdurige en ingrijpende werken van Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in de Burchtstraat in Kruibeke, worden de omleidingsroutes gebruiksklaar gemaakt. Om het auto- en fietsverkeer op dit omleidingstraject veilig te laten verlopen, wordt in de  Beverenstraat ter hoogte van E17 een fietspad langs de beide kanten van de rijbaan aangelegd. De werken starten op 29 april op het Bevers grondgebied. Er wordt een 1 rijstrook ingenomen. De andere rijstrook is beschikbaar voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er wordt met tijdelijke verkeerslichten gewerkt. Eind mie zijn de voorbereidende werken afgerond. Op 3 juni starten de werken aan de Burchtstraat. Die wordt dan volledig onderbroken voor doorgaand verkeer.
   
 • Antwerpen/haven: anderhalve maand werken tussen Treurenborg en Donk Molenbergnatie vanaf 23 april

  Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek tussen het kruispunt met de Treurenborg en Donk Molenbergnatie wordt vernieuwd. Eerst pakt AWV de rijstroken richting Antwerpen aan, vervolgens de rijstroken richting de R2. Zo blijft steeds één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen.
   
 • Schoten: maand lang brug Villerslei afgesloten vanaf 15 april

  Vanaf april tot midden mei plannen de gemeente Schoten en de Vlaamse Waterweg enkele noodzakelijke werken aan de Kruispadstraat en Brug 14 aan de Villerslei. Van 15 april tot 19 mei wordt de brug geautomatiseerd. Daarom wordt ze afgesloten voor alle verkeer. Daardoor is er geen doorgang mogelijk tussen Villerslei en Theofiel Van Cauwenberghslei. Er is een omleiding van 3 km via de Hoogmolendijk. 
   
 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbruggen afgesloten op 13 april

  Het Havenbedrijf voert op 13 april werkzaamheden uit aan de Noordkasteelbruggen op de Oosterweelsteenweg in de Antwerpse haven. Op dat ogenblik is de brug gesperd voor alle verkeer. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Straatsburgbrug en de Noorderlaan. Bestemmingsverkeer gebruikt deze omleiding om dan via de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug zijn locatie te bereiken.

 • Antwerpen/Haven: Royersbrug afgesloten op 11 april

  Op 11 april voert het Havenbedrijf werken uit aan de Royerssluis. De Royersbrug wordt afgesloten van 8.30 uur tot 15.30 uur voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Lefèbvrebrug. Omwille van de alternerende lichtenregeling houdt het verkeer best rekening met mogelijke vertragingen.

 • Antwerpen/Haven: Lefèbvrebrug afgesloten op 8 april

  Op 8 april voert het Havenbedrijf werken uit aan de Lefèbvrebrug. De brug wordt afgesloten van 8.30 uur tot 15.30 uur voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Royersbrug. Omwille van de alternerende lichtenregeling houdt het verkeer best rekening met mogelijke vertragingen.
   

 • Kapellen: Antwerpsesteenweg (N11) week lang afgesloten vanaf 8 april

  Van 8 tot en met 12 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Antwerpsesteenweg (N11) in Kapellen tussen de Floris Verbraekenlei en de spoorwegtunnel. Tijdens deze periode is de Antwerpsesteenweg volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Tot en met 10 april wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via Klein Heiken – N114 – Veltwijcklaan. Op 11 en 12 april loopt de omleiding via Klein Heiken – N114 – Hoevensebaan. De rotonde van Klein Heiken en de Oude Bergsebaan blijft altijd open. Voor fietsers is er geen hinder, aan de fietspaden wordt niet gewerkt.
   

 • Antwerpen: 1 week werken op zuidelijke Leien vanaf 7 april

  Op 7 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het wegdek van de zuidelijke Leien (N113/N1) in Antwerpen. Tussen de Bolivartunnel en de Stoopstraat wordt het wegdek van de Amerikalei, Britselei en Frankrijklei in beide richtingen vernieuwd. De meest hinderlijke werken worden ’s nachts uitgevoerd. Tijdens de nachtwerken is telkens een gedeelte van de Leien volledig afgesloten tussen 20.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends. Het verkeer wordt dan plaatselijk omgeleid. Wanneer er gewerkt wordt ter hoogte van de Bolivartunnel is de tunnel gedeeltelijk afgesloten. Tijdens de nacht van 9 op 10 april wordt het verkeer staduitwaarts omgeleid langs de Singel (R10) en kan het via de Kolonel Silvertopstraat naar de R1/A12. Tijdens de nacht van 10 op 11 april moet het verkeer stadinwaarts komende van de R1/A12, de uitrit naar de Brusselstraat (R10) nemen. Overdag is altijd verkeer mogelijk, maar moet rekening gehouden worden met lokale hinder.
   

 • Sint-Niklaas/E17: Maand lang snelwegwerken op E17 vanaf 7 april

  Op 7 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. Ook de oprit in Waasmunster naar de E17 richting Antwerpen wordt volledig vernieuwd. De heraanleg van de E17 richting Gent gebeurt van 7 april tot 14 april. Het verkeer op de E17 richting Gent rijdt tijdens de werken over twee versmalde rijstroken. De op- en afrit Waasmunster van de E17 richting Gent zijn dicht. Omrijden moet via aan de op- en afrittencomplexen Sint-Niklaas-centrum en Lokeren. De heraanleg richting Antwerpen zal in weekends van 27 april en 4 mei uitgevoerd worden, telkens van vrijdagavond tot zondagavond. Er zijn dan twee versmalde rijstroken richting Antwerpen. Als op- en afritten zijn afgesloten, moet het verkeer op via de complexen Lokeren en Haasdonk.
   
 • Antwerpen: kruispunten Groenendaallaan twee weekends afgesloten vanaf 5 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert asfaltvernieuwingen uit op twee kruispunten van de Groenendaallaan: het kruispunt met de Noorderlaan en het kruispunt met de Winterling. Van 5 tot 8 april en van 12 tot 15 april zijn delen van de kruispunten afgelosten. Hoewel weekendwerk, zullen de werken ernstige hinder veroorzaken. Er worden diverse omleidingen op grotere afstand voorzien. Bedrijven in de werfzone ontvangen in de week van 18 maart persoonlijk meer details over de lokale bereikbaarheid tijdens de werken. 
   
 • Antwerpen/Beveren/R1/R2/E19: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 1 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 1 april en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.
   

 • Antwerpen/Haven: week lang werken op Noorderlaan vanaf 1 april

  Vanaf 1 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er onderhoudswerken uitgevoerd op de Noorderlaan (N180) ter hoogte van de oude Opel-terreinen. Vorig jaar werd daar het wegdek hersteld richting het noorden, nu wordt de kant richting het zuiden (Antwerpen) aangepakt. Over ongeveer een afstand van 2 km wordt de rechterrijstrook vernieuwd tussen de Opel-site en de Muisbroeklaan. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over één rijstrook op de kant richting het noorden. De werken zullen een week in beslag nemen.

Maart
 • Lokeren: twee dagen verminderde rijstroken op de N70 vanaf 28 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op 28 en 29 maart herstellingswerken uit op de Zelebaan (N47) in Lokeren. Over een korte zone krijgt de top- en onderlaag van het wegdek in de richting van de N70 een opknapbeurt. Verkeer blijft steeds mogelijk maar rijdt er plaatselijk over één in plaats van twee rijstroken. Dit zal hinder met zich meebrengen voor het verkeer dat richting N70 rijdt, zeker tijdens de spitsuren. 
   
 • Waasland/Zwijndrecht: Infomoment werken Oosterweel Linkeroever op 28 maart

  De werken aan het project Oosterweel Linkeroever en Zwijndrecht starten op 4 maart op de E17. Als ondernemer wil u zich goed voorbereiden op wat komen gaat, maar zit u ongetwijfeld met heel wat vragen. Wanneer wordt dit jaar gestart op de andere snelwegdelen en verkeerswisselaars? En waar wordt de meeste hinder verwacht en voor hoe lang? Momenteel legt BAM de laatste hand aan de planning. Over enkele weken zal die klaar zijn. Om u dan meteen te informeren, organiseren we in samenwerking met BAM op 28 maart een infomoment voor ondernemers uit het Waasland en Zwijndrecht in hotel Van der Valk in Beveren. De bijeenkomst is gratis, inschrijven noodzakelijk.
   
 • Antwerpen/Haven: Noordkasteelbruggen afgesloten op 23 en 30 maart

  Het Havenbedrijf voert op 23 en 30 maart werkzaamheden uit aan de Noordkasteelbruggen op de Oosterweelsteenweg in de Antwerpse haven. Op dat ogenblik is de Brug gesperd voor alle verkeer. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Straatsburgbrug en de Noorderlaan. Bestemmingsverkeer gebruikt deze omleiding om dan via de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug zijn locatie te bereiken.
   
 • Antwerpen: werken op viaduct N70/Blancefloerlaan vanaf 18 maart

  BAM voert in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), vernieuwingswerken uit aan de onderkant van de brug aan de Blancefloerlaan/N70 over de R1. De werken starten op 18 maart. De brug blijft bereikbaar voor autoverkeer, maar er is slechts één versmalde rijstrook beschikbaar in beide richtingen. Er geldt een snelheid van 30 km/u. Er is  geen hinder voor fietsers en voetgangers. De werken duren tot 3 mei.
   
 • Kapellen: Drie maanden werken Ertbrandstraat vanaf 18 maart

  Vanaf 18 maart 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van de fietspaden langs de Ertbrandstraat/Kapelsestraat (N11) in Kapellen. De werfzone bevindt zich tussen het kruispunt met de Klinkaardstraat (N111) en het kruispunt met de Kalmthoutsesteenweg (N122). Gemotoriseerd verkeer blijft mogelijk, maar moet afwisselend over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. De werken zullen drie maanden duren. 
   
 • Antwerpen/Haven: Royerssluis en Lefèbvrebrug afgesloten op 13 maart

  Op 13 maart voert het Havenbedrijf diverse werkzaamheden uit aan de Royerssluis en de Lefèbvrebrug. Beiden zijn van 08.00 uur tot 15.30 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Royersbrug. Omwille van de alternerende lichtenregeling houdt het verkeer best rekening met mogelijke vertragingen.

 • Antwerpen/Haven: Royersbrug afgesloten op 4 maart

  Op 4 maart voert het Havenbedrijf werken uit aan de Royerssluis. De Royersbrug wordt afgesloten van 8.00 uur tot 17.00 uur voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Lefèbvrebrug. Omwille van de alternerende lichtenregeling houdt het verkeer best rekening met mogelijke vertragingen.
   
 • Antwerpen/Boom/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 4 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 4 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.
   
 • Antwerpen/Kruibeke/Zwijndrecht/E17: Werken Oosterweel op E17 starten al op 4 maart

  Tussen de op- en afritten van Kruibeke en Zwijndrecht wordt vanaf 4 maart in beide richtingen twee maanden gewerkt aan de zijbermen voor het bouwen van 8 meter hoge geluidsschermen. De opritten en weefstroken worden versmald. Grotere hinder wordt verwacht vanaf 6 mei. Op de middenberm worden veiligheidsinstallaties gebouwd. Dan is de linkerrijstrook in beide rijrichtingen twee maanden niet beschikbaar. Doordat de pechstrook wordt ingenomen als rijbaan blijft het aantal rijstroken behouden, maar worden ze versmald en wordt de snelheid beperkt. Daaropvolgend zal van juli 2019 tot de zomer van 2020 worden gewerkt aan de zijkanten van de autosnelweg. Het verkeer rijdt ook dan op de E17 met een aangepast snelheidsregime over versmalde rijstroken.
Februari
 • Beveren/R2/Haven: verkeer Beverentunnel vanaf 28 februari over versmalde rijstroken tot midden maart

  Op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel richting Stabroek is in de berm net na het buitenrijden van de tunnel een breuk in de riolering ontstaan met een uitspoeling onder het wegdek tot gevolg. De herstelling van het wegdek is intussen afgerond. Vanaf donderdag 28 februari zal er nog gedurende een tweetal weken gewerkt worden aan de riolering in de berm. Ter hoogte van de werfzone zijn tijdelijke wegmarkeringen aangebracht en moet het verkeer richting Stabroek over twee versmalde rijstroken passeren. Ter hoogte van de versmalde rijstroken geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u.
   
 • Kruibeke/Burcht: infomoment voor bedrijven op 27 februari over werken Burchtstraat (N419)

  Het rioleringsstelsel langs de Burchtstraat (N419) in Kruibeke is dringend toe aan renovatie. Daarom zal Aquafin vanaf midden april 2019 ingrijpende werken uitvoeren in het weggedeelte tussen de Molenstraat en de gemeentegrens met Zwijndrecht. De werken zullen ongeveer 8 maanden duren en verkeershinder met zich meebrengen. Om u de kans te geven u voor te bereiden organiseert de gemeente Kruibeke in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Unizo Kruibeke op 27 februari een infomoment van 16.00 tot 18.00 uur (Gemeentehuis Kruibeke - O.L. Vrouwplein 18)
 • Beveren/R2/Haven: Rijstrook R2 aan Beverentunnel tot 26 februari afgesloten 

  Op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sinds 19 februari de rechterrijstrook richting Stabroek moeten afsluiten. Een breuk in de riolering heeft de betonplaten ernstig beschadigd. Om veiligheidsredenen is dringende herstelling nodig. De rijstrook blijft tot 26 februari afgesloten. Ook de oprit Waaslandhaven-Zuid (nr. 10), die net voor de Beverentunnel ligt, wordt afgesloten richting Stabroek. Het verkeer naar de oprit wordt via de calamiteitenroute omgeleid naar de oprit Waaslandhaven-Noord (nr. 11). 

 • Merksem/Deurne: infomoment voor bedrijven werken Theunisbrug op 26 februari 

  De Vlaamse Waterweg verhoogt alle bruggen over het Albertkanaal om de capaciteit van de binnenvaart te vergroten. Begin april 2019 is de Gabriël Theunisbrug aan de beurt. De werken aan deze brug aan het Sportpaleis zullen twee jaar duren en verkeershinder met zich meebrengen. Om u de kans te geven u hierop voor te bereiden organiseert De Vlaamse Waterweg in samenwerking met onze Kamer op 26 februari een infomoment voor ondernemingen.
   
 • Aartselaar/Wilrijk/A12: Werken aan kruispunten A12 hervatten op 25 februari

  In november vorig jaar is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met werken aan de verkeerslichten van vijf kruispunten langs de A12 in Aartselaar en Wilrijk. Met aangepaste lichtenregelingen en infrastructuuraanpassingen worden de zwarte kruispunten veiliger gemaakt. De werken liepen vertraging op en werden deels uitgesteld. Die worden op 25 februari hervat. Op 28 februari zal tijdelijk de linkerrijstrook van de A12 richting Brussel niet beschikbaar zijn voor het verkeer. De werken met de meeste hinder, het in dienst nemen van de nieuwe lichtenregelingen, worden gespreid over twee weekends in maart. Dan worden de kruispunten ‘s nachts afgesloten. Op 24 maart moeten de werken afgerond zijn.
   
 • Beveren/haven: Rechterrijstrook R2 aan Beverentunnel meerdere dagen afgesloten vanaf 19 februari

  Op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) deze middag de rechterrijstrook richting Stabroek moeten afsluiten. Een breuk in de riolering heeft de betonplaten ernstig beschadigd. Om veiligheidsredenen is dringende herstelling nodig. De rijstrook blijft zeker tot zondagnacht afgesloten. Ook de oprit Waaslandhaven-Zuid (nr. 10), die net voor de Beverentunnel ligt, wordt afgesloten richting Stabroek.Het verkeer naar de oprit wordt via de calamiteitenroute omgeleid naar de oprit Waaslandhaven-Noord (nr. 11).

 • Wommelgem: kruispunt Ternesselei twee maand afgesloten vanaf 18 februari

  Om het kruispunt aan de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei veiliger te maken, wordt het door de gemeente Wommelgem heraangelegd tot een rotonde. De nutswerken zijn van start gegaan. Vanaf 18 februari is het kruispunt afgesloten tot 19 april voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Herentalsebaan. Bestemmingsverkeer voor de industriezone wordt omgeleid via de Uilenbaan. De nutswerken worden in mei afgerond. In augustus begint de aanleg van de rotonde. Die werken duren tot januari 2020.
   

 • Antwerpen: Vanaf 18 februari een maand tijdelijk minder rijstroken beschikbaar op E19

  Van 18 februari tot 17 maart gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waterafvoeren herstellen langs de middenberm van de E19 tussen Antwerpen en Mechelen. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats. Tijdens de werken is de linkerrijstrook plaatselijk afgesloten. Het grootste deel van de werken situeert zich op de rijrichting van Antwerpen naar Brussel. Op 18 februari worden kolken hersteld op de rijrichting naar Antwerpen, tussen de afrit Kontich en de afrit UZA. Er wordt dan éénmalig overdag gewerkt. Er blijven drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De overige kolken bevinden zich op de rijrichting naar Brussel, tussen de Craeybeckxtunnel en het complex Mechelen-Zuid. Deze werken gebeuren ’s avonds en ’s nachts van maandag tot vrijdag. De werken zullen in totaal zo’n vier weken duren.
   

 • Antwerpen: Kabelwerken Singel: infomarkt voor ondernemers op 13 februari

  Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt een ondergrondse kabelverbinding aan tussen de D’Herbouvillekaai en de Uitbreidingstraat in Antwerpen. Een volgende fase van de werken gaat van start. Vanaf eind februari tot eind juli 2019 werkt Elia langs de Singel (R10) en de Uitbreidingstraat tussen de Kielsevest en de Grotesteenweg. Op woensdag 13 februari organiseert Elia een infomarkt voor ondernemingen in het Ingenieurshuis (Desguinlei 214). Die is doorlopend te bezoeken tussen 17u00 en 20u00. U verneemt er meer over de timing, planning en hinder.
   

 • Antwerpen/Beveren/R1/R2/E19/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 4 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 4 februari en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.
   
 • Schoten/Wijnegem/Deurne: Hoogmolenbrug anderhalve maand enkel richting vanaf 4 februari

  Alle bruggen over het Albertkanaal moeten verhoogd worden om de capaciteit van de binnenvaart te vergroten. Daarom zal in 2020 ook de Hooghmolenbrug in Schoten worden afgebroken en verhoogd. Ter voorbereiding starten op 4 februari nutswerken met ernstige verkeershinder. Een deel van de Deurnesteenweg tussen de Hoogmolenbrug en de Bisschoppenhoflaan wordt de weg richting Wijnegem als werfzone ingenomen. Daardoor is van 4 februari tot 19 maart 2019 enkel verkeer over de brug mogelijk van Schoten naar Deurne of Wijnegem. Het verkeer van Deurne of Wijnegem naar Schoten volgt een omleiding via de Azijnbrug of via de brug van de Houtlaan. 
Januari
 • Antwerpen: vanaf 28 januari ruim twee jaar werken aan Plantin en Moretuslei

  De Plantin en Moretuslei in Antwerpen is een belangrijke invalsweg voor fietsers en automobilisten. De weg is verouderd en onvoldoende aangepast aan de huidige verkeersstromen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de stad Antwerpen, De Lijn en Rio-link gaan de Plantin en Moretuslei gaan de weg daarom over de hele breedte herinrichten. Vanaf 28 januari starten de voorbereidende nutswerken. De hoofdwerken starten in de zomer van 2019 en gebeuren in verschillende fasen. Verkeer zal in beide richtingen mogelijk blijven, maar wel over verminderde rijstroken. De werken zullen ruim twee jaar duren en afgerond zijn in het voorjaar van 2021.
   
 • Antwerpen: vanaf 14 januari verkeer Charles de Costerlaan richting Waaslandtunnel op 1 rijstrook

  In het kader van de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht laat Beheersmaatschappij Antwerpen Mobile (BAM) een netwerk van werfwegen aanleggen. Op 14 januari start de aanleg van ‘werfweg Oost’ die de Charles de Costerlaan met de Beatrijslaan verbindt. Een doorsteek met verkeerslichten wordt aangelegd zodat het werfverkeer veilig de Charles de Costerlaan kan oprijden richting E34. Tijdens deze aanleg wordt het verkeer op de Charles de Costerlaan richting de Waaslandtunnel ter hoogte van de doorsteek op 1 rijstrook gezet. Dit duurt tot 21 januari. Dan start de aanleg van de werfweg zelf. Dan geldt in de omgeving van de werfdoorsteek een snelheidsbeperking tot 50 km/u. Deze werken worden begin april afgerond.

 

 • Beveren/Waaslandhaven: vanaf 14 januari vier nachten hinder op R2 in Waaslandhaven

  Vanaf 14 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier opeenvolgende nachten onderhoudswerken uit op de R2 in de Waaslandhaven. Van maandag- tot en met donderdagnacht wordt het wegdek vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid en het knooppunt met de E34. De R2 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen, maar het verkeer moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. Enkele opritten zijn tijdelijk gesloten.

Archief 2018

December
 • Antwerpen: Werken Noorderlijn lopen bijkomende vertraging op

  De aanleg van de Noorderlijn, de tramverbinding die wordt aangelegd tussen het centrum en het noorden van de stad Antwerpen, heeft opnieuw vertraging opgelopen. De tramlijn die op de Leien en de Mexicostraat wordt aangelegd, zal zes maand later worden opgeleverd. De prognose is dat de lijn  in oktober 2019 beschikbaar is. Ook de opening van premetrostation Opera verschuift naar oktober 2019. De autotunnel zal klaar zijn in december 2019 en de heraanleg van de Rooseveltplaats wordt in april 2020 beëindigd. De vernieuwing van de wegen op het Hardenvoortviaduct zal in november 2019 afgerond worden. De ‘knip’ in de Leien blijft van kracht tot februari 2020. De Noorderlijn is een project van De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
 • Antwerpen: Waaslandtunnel 's avonds gesloten op 19 en 20 december

  Tijdens de nachten van 19 en 20 december werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. AWV voert bijkomende inspecties uit van de tegeltjes aan de tunnelwanden. De tunnel is tussen 20.00 en 04.00 uur volledig afgesloten in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de Kennedytunnel.

 • Antwerpen/Beveren/Mortsel/R1/R2/R11/E19: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 3 december

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 3 december en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

November
 • Zandhoven/Ranst: heraanleg Liersebaan start op 19 november – op-en afrit E313 ruim 2 maand afgesloten

  Vanaf 19 november legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Liersebaan (N14) in Zandhoven opnieuw aan. De rijweg richting Massenhoven wordt aangepakt tussen de Kanaalstraat en de brug over de E313. Het doorgaande verkeer op de Liersebaan beschikt over één versmalde rijstrook in elke richting. De op- en afrit van de E313 in Massenhoven richting Hasselt worden afgesloten tot eind januari 2019. Het verkeer richting Hasselt volgt de calamiteitenroute ‘F’. Het verkeer dat vanuit Antwerpen komt, neemt in Ranst de E34 en kan via afrit 20 Zoersel naar Massenhoven rijden. Fietsers rijden om via de Herentalsebaan en de brug van Viersel. De werken sluiten aan op de verhogingwerken van de brug van de Liersebaan (N14) over het Albertkanaal. De Vlaamse Waterweg voert die uit om binnenvaart meer kansen te geven. De werken duren tot midden 2020.

 • Beveren/R2: tien dagen hinder in Tijsmanstunnel vanaf 16 november

  Op 16 november start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met dringende betonherstellingen aan het wegdek van de Frans Tijsmanstunnel (R2). Tijdens de weekends (16-19/11 en 23-26/11) is de tunnelkoker richting Beveren volledig afgesloten en wordt alle verkeer door de tunnelkoker richting Stabroek geleid. In elke rijrichting is dan slechts één rijstrook beschikbaar. Van 19 tot 23 november is in de koker richting Beveren slechts 1 rijstrook beschikbaar. Het verkeer richting Stabroek beschikt over twee rijstroken. Tijdens de werken is de oprit Kanaaldok B1/B2 (nr. 13) richting Beveren afgesloten. Het verkeer volgt via de Kruisweg (N180) een omleiding naar de oprit van het complex Stabroek (nr. 13).

 • Antwerpen: infomarkt Elia op 13 november over kabelwerken Singel


  Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, legt een dubbele ondergrondse 150kV-kabelverbinding aan tussen het hoogspanningsstation Petrol aan de D’Herbouvillekaai en het hoogspanningsstation Zurenborg aan de Uitbreidingsstraat in Antwerpen. Elia start in november 2018 met de aanleg ter hoogte van Nieuw Zuid en werkt vanaf 2019 hoofdzakelijk in de parkeerstroken en bermen langs de Singel (R10). Om ondernemers gelegen in deze zone zo goed mogelijk te informeren, organiseert Elia op 13 november een informatiemarkt over het doel, de timing, de werkzaamheden en de impact van het project. U bent welkom op Kunstcampus deSingel (Desguinlei 25 - 2018 Antwerpen) van 16.00 tot 19.00 uur.

 • Wijnegem: Maand lang omleiding voor aanleg fietspad Turnhoutsebaan vanaf 12 november

  Vanaf 12 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een deel van het fiets- en voetpad van de Turnhoutsebaan (N112) in Wijnegem. De werken zullen tot midden december duren. Verkeer richting Schilde blijft meestal mogelijk, verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg. Begin december zal de Turnhoutsebaan gedurende twee dagen volledig afgesloten worden aan het kruispunt met de Houtlaan. Dan volgt het verkeer in beide richtingen de omleiding.

 • Antwerpen: heraanleg Kaaiweg Zuid van start op 12 november

  Op 12 november start de Stad Antwerpen met de heraanleg van de Kaaiweg Zuid. Dat is de weg op de Gerlachekaai, Ledeganckkaai en D’Herbouvillekaai tussen de Verviersstraat en Nieuw Zuid (tot net voor de Kennedytunnel). De werken zijn een deel van de heraanleg van de Scheldekaaien en eindigen in het najaar van 2019. De nieuwe infrastructuur zal voor autogebruikers, fietsers en voetgangs veiliger, comfortabeler en aangenamer zijn. De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd. Om het verkeer om te leiden wordt gestart met de aanleg van een tijdelijke rijweg. Vanaf begin januari 2019 wordt het verkeer een half jaar lang omgeleid via de Van der Sweepstraat.

 • Boom: renovatie Baanbrug verlengd van 9 november tot maart 2019 

  In mei startte De Vlaamse Waterweg met de renovatie van de Baanbrug over de Rupel in Boom. Daarbij was de brug lange tijd niet toegankelijk voor het verkeer. In principe zouden de werken zijn afgerond in november 2018. Tijdens de werken kwam aan het licht dat de bovenzijde van de twee buitenste stalen liggers van de brug aangetast is. Om veiligheidsredenen wordt de herstelling meteen aangepakt. De brug zal meteen - vanaf 9 november - voor de volledige duur van de werken afgesloten blijven voor het gemotoriseerd verkeer. De werken zullen tot maart 2019 duren. Verkeer tussen Boom en Willebroek wordt omgeleid via de Rupeltunnel. De brug blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De werken gebeuren gelijktijdig met de heraanleg van de Frans De Schutterlaan (N177) die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) worden uitgevoerd. Deze werken zullen eveneens tot maart 2019 duren. De werken worden op elkaar afgestemd.
   

 • Sint-Niklaas/R42: maand hinder op kruising R42 met Plezantstraat vanaf 5 november

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 5 november met aanpassingen op het kruispunt van de Spoorweglaan/Westerlaan (R42) met de Plezanstraat (N403) in Sint-Niklaas. Er worden twee fietsoversteekplaatsen en linksafslagstroken op de R42 aangepast. Ook het middeneiland van de Plezantstraat (N403) wordt gewijzigd. Alle bewegingen blijven mogelijk, maar slechts over één rijstrook in plaats van twee. De werken duren tot eind november 2018.

 • Antwerpen/BOOM/R1/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 november


  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 november en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

Oktober
 • Beveren/Waaslandhaven: Farnèsebrug drie weken afgesloten vanaf 31 oktober


  Het Havenbedrijf en Infrabel starten op 31 oktober met werken aan de Farnèsebrug. Het landverkeer wordt omgeleid via de Melselebrug. Als ook Melselebrug openstaat wordt het autoverkeer omgeleid via de sluisdeuren. Daarbij is de maximum toegestane hoogte van de voertuigen op de sluisdeur 2,70 meter. Vrachtverkeer kan zich verwachten aan lange wachttijden. Omrijden kan via de Beverentunnel. De werken duren tot 23 november.

 • Antwerpen: Verminderde rijstroken op Hardenvoortviaduct vanaf 29 oktober

  In het kader van het project Noorderlijn wordt het Hardenvoortviaduct – die de IJzerlaan en met de Italiëlei verbindt – genoveerd. Vanaf 29 oktober starten de voorbereidingen: het verwijderen van wegscheidingen en het aanleggen van een tijdelijke rijbaan. Vanaf 29 oktober wordt het aantal rijvakken gereduceerd tot twee rijstroken stadinwaarts en één rijstrook staduitwaarts. De voorbereidende werken nemen een tweetal weken in beslag. Na de voorbereidende werken, start de effectieve renovatie van de brug. De werf verschuift vervolgens naar de zone tussen de Ijzerlaan en ZNA. Ook dan blijven steeds 2 rijstroken stadinwaarts beschikbaar en 1 rijstrook staduitwaarts.
   
 • Kalmthout: Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg drie dagen afgesloten vanaf 29 oktober

  Vanaf 29 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg (N133) in Kalmthout. Het wegdek van de N133 krijgt een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken is de N133 volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. Het doorgaand verkeer tussen Wuustwezel en Essen volgt in beide richtingen een omleiding langs Achterbroek via de Kalmthoutsesteenweg  (N111) en de Roosendaalsebaan/Antwerpsesteenweg/Spijker (N117). De werken zijn afgerond tegen 31 oktober.
   
 • Brecht: brug kanaal Dessel-Schoten week afgesloten vanaf 27 oktober

  Van 27 oktober tot en met 2 november werkt de Vlaamse Waterweg aan brug sluis 4 over het kanaal Dessel-Schoten. De brug wordt geautomatiseerd. De brug verbindt de Brugstraat met de Handelslei en is de aanrijroute naar de E19. Tijdens de werken zal de brug volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Er wordt veel verkeershinder verwacht. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Schilde (Waterstraat, Turnhoutsebaan en Brasschaatsebaan), ’s-Gravenwezel (Botermelkweg) en Schoten (Brechtsebaan). Plaatselijk verkeer wordt anders omgeleid.
   
 • Brecht/Loenhout: anderhalve maand lang werken op E19 richting Nederland

  Op 19 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vervolg van de renovatie van E19 ten noorden van Antwerpen. Tussen Brecht en Loenhout wordt het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. De werken duren wellicht tot eind november. Op weekdagen blijven er twee versmalde rijstroken open in beide richtingen. ’s Nachts en tijdens weekends moet het verkeer richting Nederland meestal over één rijstrook. 
   
 • Boom: Frans De Schutterlaan (N177) vijf maanden afgesloten vanaf 8 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 8 oktober de Frans De Schutterlaan (N177), tussen de Rupel en het kruispunt met de Antwerpsestraat. Er komen vrije busbanen en dubbelrichtingsfietspaden aan weerszijden van de rijweg. De werken zullen ongeveer 5 maanden duren. Vanaf het kruispunt met de E. Vanderveldestraat en de brug over de Rupel wordt voor de volledige duur van de werken de weg afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Verkeer van en naar Willebroek wordt omgeleid via de Rupeltunnel. Komende vanuit de richting Willebroek is het centrum van Boom bereikbaar via afrit 9 Rumst/Niel/Boom.
   
 • Brecht: twee maanden werken langs N133 vanaf 8 oktober
    
  De Vlaamse Waterweg vervangt momenteel de ophaalbrug van de Vaartstraat (N133) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Brecht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt van de afsluiting gebruik om vanaf 8 oktober de fietspaden van de Venusstraat en Vaartstraat over een lengte van 4 km te vernieuwen. Voor de aanleg van de fietspaden wordt één rijstrook ingenomen en geldt er eenrichtingsverkeer in de Venusstraat/ Vaartstraat. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via Groot Veerle, Mallebaan (N153) en Heiken/Lessiusstraat (N115). De werken starten vanaf maandag 8 oktober en duren tot eind november.
   
 • Kontich/Wilrijk: 3 weekends minder rijstroken op de E19 vanaf 5 oktober

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend (5 t.e.m. 7 oktober) wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee daaropvolgende weekends in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken wordt filevorming verwacht.

September
 • Antwerpen/Beveren/R1/R2: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 29 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 29 september en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.
   
 • Antwerpen/ Haven: Noorderlaan ter hoogte van Churchilldok vanaf 24 september 2 maanden afgesloten in noordelijke richting 

  Vanaf maandag 24 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Noorderlaan ter hoogte van het Churchilldok. Het verkeer richting het zuiden (Antwerpen) kan steeds via de N180 rijden. Wie naar het noorden (richting R2) wil, zal moeten omrijden via de A12 of de Scheldelaan (N101). De werken duren 2 maanden. 
 • Boom: maand lang omleiding door renovatie Baanbrug vanaf 20 september 

  De renovatie van de baanbrug over de Rupel gaat op 20 september een volgende fase in. Dat is een week eerder dan gepland. In tegenstelling tot eerdere communicatie, blijven in beide rijrichtingen de omleidingen van kracht omdat ook de heraanleg van de Frans De Schutterlaan (N177) op 8 oktober start. Gemotoriseerd verkeer vanuit Antwerpen neemt u de nieuwe afrit Ooievaarsnet die tijdelijk voor de werken werd geopend. Vanuit Brussel volgt u de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom. Dit tot 25 oktober Fietsers kunnen opnieuw in twee richtingen op een gereserveerde strook op de brug. Dat betekent dat de veerdienst Boom – Klein-Willebroek terug vaart volgens het reguliere regime.
   

 • Antwerpen/R1: 10 nachten hinder op Antwerpse ring (R1) vanaf 9 september 

  Vanaf 9 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een tiental nachten werken uit aan de voegen van de Antwerpse ring (R1). Tijdens de nachtelijke werken beschikt het verkeer op de ring over een beperkt aantal rijstroken. Op 22 september zijn de werken afgerond.
   

 • Antwerpen: Koeikensgracht definitief afgesloten vanaf 3 september 

  Vanaf 3 september zijn de Ankerrui Noord en Koeikensgracht afgesloten voor alle verkeer. De Leien zijn bereikbaar via Ankerrui Zuid. De Waaslandtunnel is bereikbaar via de Londen-Amsterdamstraat of de Paardenmarkt. Tegen maart 2019 zijn de werken afgerond. Met de heraanleg van de Leien vermindert het aantal kruispunten. Zo verdwijnt ook het kruispunt met de Koeikensgracht. Die wordt enkelrichting naar de Leien toe.
   

 • Antwerpen/Boom/Mortsel/R1/R2/R11/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 3 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 3 september en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

Augustus
 • Beveren/Waaslandhaven: R2 afgesloten op 25 en 26 augustus

  Tijdens de avond van 24 augustus plaats de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) leuningen op het nieuwe op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2. Op 25 en 26 augustus worden zowel de rijstroken richting Liefkenshoektunnel als richting Beverentunnel afgesloten. Het doorgaand verkeer rijdt tijdens de afsluiting om via het op- en afrittencomplex. Tijdens de vroege ochtend van 27 augustus wordt de R2 weer opengesteld.

 • Sint-Gillis-Waas: twee weken hinder langs N403 vanaf 20 augustus
 • Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 20 augustus onderhoudswerken uit op de Zandstraat (N403) in Sint-Gillis-Waas tussen Sint-Pauwels en Kemzeke. De N403 verbindt Sint-Niklaas met de expresweg (N49). Tijdens de werken kan het verkeer beurtelings passeren. Het verkeer moet rekening houden met hinder en langere rijtijden. De werken zullen twee weken duren. Voor de start van het schooljaar zal de weg terug open zijn in beide richtingen.
 • Antwerpen/R1/E19: werken knooppunt Antwerpen-Noord vanaf 17 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van 17 tot 27 augustus structurele onderhoudswerken uit op de R1/E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord in de richting van Nederland. Er blijft altijd verkeer mogelijk in beide richtingen. Er zijn slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar in elke richting. Ter hoogte van de werfzone kan daardoor sterk vertraagd verkeer ontstaan.

 • Sint-Niklaas: twee weken werken op R42 Singel vanaf 13 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 13 augustus met onderhoudswerken op de R42 Singel in Sint-Niklaas. Dan wordt op de R42 een nieuwe asfaltlaag gelegd tussen het kruispunt Vijfstraten en de Prins Boudewijnlaan (N70) in de richting van het station van Sint-Niklaas. Tijdens de werken kan het verkeer van de N70 niet meer via de R42 naar het station rijden en moet omrijden. De werken duren in totaal twee weken en eind augustus moet de weg terug open zijn.

 • Sint-Niklaas: stationstunnel R42 Singel afgesloten vanaf 6 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 6 augustus met de laatste fase van de herhaanleg van het kruispunt Driekoningen op de R42. Daarbij wordt de tunnel onder het station (Singel) afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Doorgaand verkeer om omrijden. Begin september moeten de werken afgerond zijn.

 • Antwerpen/Beveren/Mortsel/R1/R2/E19/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 augustus en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

 • Wilrijk: werken brugvoegen viaduct A12 vanaf 3 augustus

  Vanaf 3 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brugvoegen op het viaduct van de A12 in Wilrijk. Tijdens de weekends moet het verkeer op de kant waar gewerkt wordt over 1 rijstrook rijden. Op weekdagen blijven er steeds 2 rijstroken beschikbaar. In elke rijrichting zal het viaduct ook één nacht afgesloten zijn voor asfalteringswerken. Het verkeer wordt dan over de Boomsesteenweg (N177) geleid. De werken zijn afgerond op 26 augustus. De werken worden gelijktijdig uitgevoerd met de renovatiewerken in de Jan De Vostunnel.

Juli
 • Sint-Job-in-‘t-Goor/E19: maand lang werken op snelweg vanaf 27 juli

  Op 27 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de E19 tussen het op- en afrittencomplex van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) in de richting van Antwerpen. Het verkeer beschikt er tot 3 september over slechts twee versmalde rijstroken. Er wordt verkeershinder verwacht.
   
 • Antwerpen/Haven: Scheldelaan vanaf 9 juli terug dubbelrichting

  Vanaf 9 juli wordt de Scheldelaan in de Antwerpse haven opnieuw opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Het verkeer beschikt dan zowel in noordelijke als in zuidelijke richting over één rijstrook. De werkzaamheden zijn daarmee nog niet afgerond. Door technische problemen moet netbeheerder Elia op verschillende plaatsen het wegdek opnieuw opbreken. Tot voorjaar 2019 zal er lokaal nog hinder zijn.
   
 • Beveren/Waaslandhaven: 7 juli start laatste fase werken complex Waaslandhaven-Noord

  Op 7 juli start de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) met de laatste fase van de heraanleg van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. Er wordt grote hinder verwacht omdat de oprit richting Liefkenshoektunnel en de afrit komende van de Beverentunnel worden afgesloten. Daardoor ontstaat tijdelijk een complexe omleidingssituatie via het complex Waaslandhaven-Zuid. Deze fase duurt tot eind juli 2018. Er zijn bereikbaarheidsfiches per bestemming om uw medewerkers, leveranciers en bezoekers in te lichten.
   
 • Antwerpen/E19: 10 dagen beperkte doorgang aan knooppunt Antwerpen-Noord vanaf 6 juli

  Op 6 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (A12/E19) in de richting van Nederland. Het verkeer beschikt er tot 16 juli over slechts twee versmalde rijstroken. Er wordt verkeershinder verwacht.
   
 • Ranst/E313/E34: Twee maand hinder door werken aan Bocht van Ranst vanaf 6 juli

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 juli het wegdek van de E34 in Ranst in beide rijrichtingen over een afstand van 4 km. Het wegdek is er in slechte staat en moet grondig vernieuwd worden. Eerst wordt in de rijrichting naar Antwerpen gewerkt tot 11 augustus. 
  Daarna tot 30 augustus op de kant richting Nederland. Tijdens de werken richting Antwerpen beschikt het verkeer altijd over één rijstrook. Tijdens de werken richting Nederland wordt de E34 gedurende 10 nachten volledig afgesloten.
   

 • Antwerpen/R1: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 2 juli

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 juli en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

 • Sint-Niklaas: Twee weken tunnel Singel onderbroken vanaf 2 juli

  In het kader van de heraanleg van de het kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas, sluit Agentschap wegen en Verkeer vanaf 2 juli de doorgang van de Singel naar de Spoorweglaan af. Het verkeer op de Singel kan niet meer door de tunnel en wordt net voor de rotonde omgeleid en rijdt via de N70. Verkeer komende van het centrum dat wordt omgeleid via de Broodstraat kan nog wel de tunnel inrijden richting Singel. Deze situatie duurt tot 13 juli. 

Juni
 • Antwerpen: Paardenmarkt enkelrichting vanaf 27 juni

  Om de doorstroming in de Van Maerlantstraat en Van Aerdtstraat te verbeteren, zijn vanaf 27 juni een aantal rijrichtingen in de zijstraten aangepast. Op 27 juni wijzigt ook de situatie op het kruispunt met de Paardenmarkt. Vanaf dan wordt de Paardenmarkt tijdelijk enkelrichting naar de Kaaien. 
   
 • Malle: verminderde rijstroken op Antwerpsesteenweg voor aanleg fietspad vanaf 25 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met het gedeeltelijk vernieuwen van het fietspad op de Antwerpsesteenweg (N12). De werken starten op 25 juni en moeten de eerste helft van augustus klaar zijn. Ter hoogte van de werfzone wordt er één rijstrook op de Antwerpsesteenweg ingenomen. De werken beginnen vanaf Den Brekel en schuiven over zones van 100 meter verder op richting Oostmalle. Ook fietsers en voetgangers behouden steeds doorgang.
   
 • Beveren/haven: fasewissel met omleidingen aan complex Waaslandhaven Noord vanaf 23 juni

  Op 23 juni start de Afdeling Maritieme Toegang met een volgende fase aan de werken van het complex Waaslandhaven Noord. Dan wordt de bypass aan de kant van de Keteldijk aangelegd. Er zal geen verkeer mogelijk zijn op de noordelijke brug van de oorspronkelijke rotonde. Ook de bypass naar de Keteldijk wordt afgesloten. Het verkeer volgt diverse omleidingen. Deze situatie blijft tot aan het bouwverlof in juli. Dan start de laatste fase. De werken zijn begin september klaar.
   
 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug gesperd op 23 juni

  Het Havenbedrijf voert in de omgeving van de Noordkasteelbrug hijswerken uit op 23 juni. Vanaf 9 u. is alle landverkeer op de brug gesperd. Bestemmingsverkeer moet omrijden via de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Doorgaand verkeer rijdt om via de Scheldelaan en Noorderlaan. Vanaf 17 u. is de brug opnieuw beschikbaar voor alle verkeer.
   
 • Antwerpen: drie weken hinder op kruispunt Noorderlaan-IJzerlaan vanaf 22 juni

  Vanaf 22 juni start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met aanpassingswerken op het kruispunt van de Noorderlaan met de IJzerlaan in Antwerpen. Tot 16 juli wordt aan de Noorderlaanbrug dagelijks tussen 7u en 15u één rijstrook in elke rijrichting ingenomen om de fietsveiligheid te garanderen. Ook begin augustus worden twee weken gelijkaardige werken verwacht.
   
 • Antwerpen: kruispunt Slachthuislaan twee weken afgesloten vanaf 18 juni 

  Op 18 juni start de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met de werken aan het kruispunt van de Slachthuislaan met de Kalverstraat. Hierdoor is het kruispunt tot vrijdag 29 juni afgesloten voor alle verkeer. Er zijn omleidingen via de Bredastraat en de Damplein of via de Lange Lobroekstraat.
   
 • Antwerpen/Haven: verminderde rijstroken op Scheldelaan vanaf 18 juni

  Door problemen met de zopas aangelegde kabelinfrastructuur op de Scheldelaan in Antwerpen, zal netbeheerder Elia de weg terug opbreken op diverse plaatsen. Vanaf 18 juni start Elia de voorbereidende werken voor de herstelling ten noorden van het complex Lillo (R2). Ter hoogte van de werken komt tijdelijk een bypass waarbij het verkeer richting het noorden op één van de twee rijstroken richting het zuiden wordt geplaatst. In beide richtingen is plaatselijk slechts één rijstrook beschikbaar. De werken schuiven op naar het noorden. In het voorjaar van 2019 zullen de werken klaar zijn.
   
 • Antwerpen: twee maanden werken in Jan De Vostunnel vanaf 16 juni

  Tijdens het weekend van 16 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige renovatiewerken in de Jan De Vostunnel (A112). Tijdens de werken is de koker richting Brussel afgesloten. Het verkeer richting Brussel wordt door de koker richting Antwerpen geleid en het verkeer richting Antwerpen wordt bovengronds omgeleid. De werken duren twee maanden.
   
 • Antwerpen: Madrasstraat onderbroken tot eind september

  Op maandag 11 juni start AG Vespa met de werken in de Madrasstraat. De straat is dan onderbroken voor verkeer. De locatie wordt moeilijk bereikbaar. De werken eindigen eind september.
   
 • Sint-Niklaas/Temse: twee weken hinder op N41 vanaf 11 juni

  Op 11 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met asfaltwerken aan twee kruispunten op de N41 in Hamme. Het verkeer dat tussen Sint-Niklaas en Temse naar Dendermonde rijdt, moet op die locatie beurtelings over één rijstrook. Er is ook een snelheidsbeperking van 50 km/u. Doorgaand verkeer vermijdt de N41 best. Omrijden kan via de E17, het complex Waasmunster en vervolgens de N446 richting Dendermonde. De werken zijn klaar op 24 juni.
 • Boom: Werken Baanbrug: extra fietsveer in gebruik vanaf 11 juni voor pendelaars

  De Vlaamse Waterweg werkt aan de Baanbrug over de Rupel in Boom. Vanaf 7 juni is de brug gesperd voor alle verkeer. Als milderende maatregel voor pendelaars die met de fiets de oversteek maken, werden de bedieningstijden van het veer Boom – Klein-Willebroek aanzienlijk uitgebreid. Het veer bleek echter de hoeveelheid aan fietsers niet aan te kunnen. Daarom wordt vanaf 11 juni tijdens de ochtendspits een extra veerboot ingezet die kruiselings zal varen met het bestaande veer. Zowel de capaciteit als de frequent verdubbelt. Dit tijdens de schoolmaanden. 
   

 • Antwerpen: afbraakwerken Kaaiwerken Nieuw Zuid op 10 juni en 1 juli

  Op 10 juni en 1 juli breekt De Vlaamse Waterweg de twee laatste stukken historische kaaimuur van Nieuw Zuid af met springstof. Het gaat om de kaaizone op Nieuw Zuid aan de Ledeganckkaai en de d’Herbouvillekaai. Dat gaat gepaard met geluids- en trillingshinder. Tijdens de afbraakmomenten is er een veiligheidsperimeter rond de werfzone ingesteld met toegangsverbod. De Kennedy-fietstunnel blijft open voor het verkeer naar en vanuit Hoboken. Vanuit en in de richting van de stad zal er via de d’Herbouvillekaai en de Ledeganckkaai geen doorgang mogelijk zijn.

 • Wilrijk: Brugvoegen viaduct A12 worden vernieuwd vanaf 7 juni

  Vanaf 7 juni vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brugvoegen op het viaduct van de A12 in Wilrijk. De werken worden gespreid over zes weekends en vier weeknachten. Tijdens de weekends moet het verkeer op de kant waar gewerkt wordt over 1 rijstrook passeren. Tijdens twee van de zes weekends wordt er op beide kanten gewerkt en is er in elke richting 1 rijstrook beschikbaar. Op 10 augustus zijn de werken afgerond.
   
 • Antwerpen: Fasewissel Italiëlei zorgt vanaf 6 juni voor andere bereikbaarheid

  In het kader van de werken voor de Noorderlijn, wordt op 6 juni de werfzone op de Italiëlei verplaatst. Dit heeft gevolgen voor het verkeer rond de Atheneumwijk en het Sint-Jansplein. De Cassiersstraat is tijdelijk enkelrichting richting Tunnelplaats. Vanaf eind juni is de Paardenmarkt bovendien tijdelijk enkelrichting richting de kaaien. Dit tot eind september. Autoverkeer op de Italiëlei rijdt over de nieuw aangelegde hoofdrijdweg.
 • Antwerpen: Werken Tunnelplaats vanaf 6 juni in nieuwe fase

  Het district Antwerpen is op 6 juni gestart met de volgende fase van de werken aan de Tunnelplaats.  Op het eerste deel van Ankerrui noord wordt de rijweg richting Waaslandtunnel aangelegd. Het autoverkeer kan via de vernieuwde zuidelijke hoofdrijbaan de tunnel bereiken. Het is dan niet mogelijk om via de Tunnelplaats door te rijden naar de Oude Leeuwenrui, richting Scheldekaaien. Verkeer vanop Linkeroever beschikt na de tunnel over twee rijstroken richting Leien.

 • Antwerpen/Beveren/Mortsel/R1/R2/R11: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 6 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 juni en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.
   
 • Brecht: Voorbereidende werken fietspaden en brug over kanaal starten op 4 juni

  De Vlaamse Waterweg gaat ophaalbrug 10 over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Brecht vervangen. Tegelijkertijd vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de fietspaden van de Vaartstraat tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat (N115) en het kanaal. Op 4 juni starten de voorbereidende nutswerken met lokale verkeershinder. In augustus starten de werken aan de brug en fietspaden. Vanaf 27 augustus gaat de brug enkele maanden dicht voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien. Eind november zijn de werken klaar.
   
 • Antwerpen/Haven: Meestoofbrug vanaf 4 juni twee weken afgesloten

  Op 4 juni start het Havenbedrijf met asfalteringswerken van het wegdek aan de Meestoofbrug ter hoogte van de Boudewijnsluis. De brug – die de Scheldelaan verbindt – wordt twee weken afgesloten voor alle verkeer. Op 15 juni wordt de brug opnieuw opengesteld.
   
 • Wommelgem: Drie weekends hinder op E313 richting Antwerpen vanaf 1 juni

  Tijdens de eerste drie weekends van juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) brugvoegen vernieuwen op de E313 in de rijrichting naar Antwerpen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. Het verkeer moet er over twee versmalde rijstroken. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht file en vertraging.
Mei
 • Beveren/Waaslandhaven: R2 twee dagen volledig afgesloten vanaf 25 mei.

  Op 25 mei wordt de R2 ter hoogte van Waaslandhaven-Noord twee dagen volledig afgesloten. De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen er een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. Voor het plaatsen van de brugleuning moet de snelweg om veiligheidsredenen volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

 • Boom: ruim vijf maanden werken op brug over Rupel

  Op 28 mei start De Vlaamse Waterweg met de grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren. De brug – die deel uitmaakt van de N177 - zal bepaalde periodes niet toegankelijk zijn voor verkeer.
   
 • Boom/Niel/Rumst: Infobijeenkomst werken brug Rupel op 9 mei

  De Vlaamse Waterweg start binnenkort met de renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De werken zullen tot november 2018 duren en ernstige hinder veroorzaken. De waterbeheerder organiseert samen met de gemeente Boom op 9 mei een infovergadering over de werken
   
 • Antwerpen/Boom/Wilrijk/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 7 mei en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.
April
 • Sint-Niklaas/Temse: week lang grote hinder op N41

  Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de asfaltwerken op de N41 in Hamme. Verkeer op de N41 blijft in beide richtingen mogelijk, maar wordt beurtelings geregeld. Dit zal veel hinder veroorzaken op en rond de N41, alsook voor het doorgaand verkeer van Sint-Niklaas of Temse naar Dendermonde. De werken duren tot en met 28 april.


   
 • UPDATE Temse/Sint-Niklaas: van 18 april tot eind september grote hinder op N16 door werken aan Scheldebrug

  Op 18 april startte De Vlaamse Waterweg met dringende herstellingswerken aan de oude Scheldebrug Bornem‐Temse op de N16 tussen Mechelen en Sint‐Niklaas. Het verkeer wordt tijdens de werken in twee richtingen over de nabijgelegen nieuwe brug geleid. In elke rijrichting is slechtst één rijstrook beschikbaar. Het autoverkeer ondervindt ernstige verkeershinder tot eind september.
 • Sint-Niklaas: Verbinding N70-N16 twee dagen onderbroken

  Op 10 en 11 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer een deel van het asfalt op de Parklaan (N16) in Sint-Niklaas. Door deze onderhoudswerken zal er geen verkeer mogelijk zijn dat vanaf de N70 (Prinses Josephine Charlottelaan) de N16 wil opdraaien richting van Bornem. Ook de oprit naar het Waasland Shopping Center vanop de N70 via de N16 zal niet toegankelijk zijn. Het verkeer wordt omgeleid. 
   
 • Brasschaat: 3 weken omleiding door werken Sint-Jobsesteenweg 

  Vanaf 9 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad langs de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Brasschaat. Er geldt drie weken lang eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer richting Brasschaat volgt een omleiding.
   
 • Antwerpen/Ring: week zware verkeershinder door werken ring

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 9 april ‘s avonds met dringende herstellingswerken op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne. De werken duren tot 16 april. Hierbij zullen vier rijstroken van de ring afgesloten worden. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken.
   
 • Sint-Niklaas: Fasewissel werken kruispunt R42 – Driekoningenstraat uitgesteld 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start pas op 9 april start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt drie maanden.
   
 • Antwerpen/Haven: week lang omleiding Royersbrug 

  Vanaf 7 april voert het Havenbedrijf aanpassingswerken uit ter hoogte van de Royersbrug. De brug, die de Antwerpse haven van ontsluiting voorziet langs de Scheldelaan, wordt gesperd tot en met 15 april.  Alle auto- en vrachtverkeer dat van de Scheldelaan richting stad Antwerpen moet, wordt omgeleid.

 • Antwerpen: werken Herentalsebaan

  De stad Antwerpen en het district Deurne werken starten op 4 april met de heraanleg van de Herentalsebaan. De winkelstraat wordt volledig vernieuwd. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind december 2018.  Afhankelijk van de fase zijn er verminderde rijstroken of omleidingen van toepassing.
   

 • Brecht/Sint-Lenaarts: Hoogstraatsebaan en Hees 10 dagen afgesloten 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voort vanaf 4 april onderhoudswerken uit aan de Hoogstraatsebaan/Hees (N115) tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken duren tot en met 13 april. Tijdens deze periode is de N115 afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt er een omleiding voorzien via Rijkevorsel.

 • Antwerpen/R2/E19/E17: maand lang onderhoudswerken tunnels 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 april en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Maart
 • Antwerpen: Kattendijkbrug twee weken dicht vanaf 31 maart

  Vanaf 31 maart sluit stadsontwikkelingsbedrijf AG Vespa de Kattendijkbrug in Antwerpen af voor twee weken voor gemotoriseerd verkeer. Dit is nodig om de aansluiting van de nieuwe Droogdokkenweg te realiseren. Omrijden moet via de Mexicobrug of de Brouwersvliet en de Noorderlaan.

 • Beveren/Waaslandhaven/R2: nieuwe fase werken Waaslandhaven-Noord op 30 maart van start

  De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. Op 30 maart start een nieuwe fase, waarbij de bruggen van de Sint-Antoniusweg over de spoorweg onderbroken worden. Deze fase duurt tot juni 2018. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken voor het verkeer van en naar het Deurganckdok.

 • Antwerpen: grote vertraging werken Noorderlijn: knip Leien verwacht tot eind 2019

  De werken aan de Noorderlijn, de tramlijn die De Lijn, de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel aanleggen over de Antwerpse Leien, zullen ernstige vertraging oplopen. De aannemer heeft een aangepaste planning voorgesteld waarin de eindtiming van de werken verschuift naar februari 2020. Verwacht wordt dat de zogenaamde knip van de Leien een jaar langer zal duren: tot december 2019.

 • Sint-Niklaas: Vanaf 26 maart fasewissel heraanleg kruispunt R42 - Driekoningenstraat

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 26 maart start met een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Spoorweglaan (R42) en de Driekoningenstraat/Hofstraat in Sint-Niklaas. De toegankelijkheid van het kruispunt wijzigt en er worden nieuwe omleidingsroutes van kracht. Deze fase duurt wellicht tot het zomerbouwverlof.
   

 • Beveren/Melsele: infobijeenkomst voor ondernemers op 21 maart over werken N70

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren organiseren op 21 maart een infobijeenkomst over de geplande werkzaamheden op de N70 (Grote Baan) in Beveren. De N70 wordt in 2019 heraangelegd tussen het rondpunt 'Cortwalle' (Vesten) en de grens met Zwijndrecht (net voor de rotonde P+R Melsele). De werken zullen ernstige verkeershinder veroorzaken.

 • Antwerpen/Merksem/Ring: afrit Merksem van 16 tot 18 maart afgesloten

  Van 16 tot 18 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan één van de twee afritten in Merksem van de Antwerpse ring (R1) richting Nederland. De afrit die aansluit op de Groenendaallaan richting Luchtbal is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid naar de afrit Ekeren van de A12.

 • Antwerpen/haven: Meestoofbrug (Boudewijnsluis) twee weken dicht

  Het Havenbedrijf voert vanaf 12 maart werken uit aan en rond de Meestoofbrug. De brug verbindt de Scheldelaan ter hoogte van de Boudewijnsluis en wordt twee weken afgesloten. De werkzaamheden zullen in de Antwerpse haven verkeershinder veroorzaken als het alternatief – de Boudewijnbrug – is geopend om scheepvaartverkeer door te laten.

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug dicht voor alle verkeer

  Het Havenbedrijf laat werken uitvoeren aan de Noordkasteelbrug op 10 maart. De brug is dan gesloten voor alle landverkeer. Omrijden moet via Noorderlaan om de Oosterweelsesteenweg te bereiken.

 • Antwerpen/Haven: Dijkwerken Scheldelaan tussen Fort Sint-Filips en Lillo van start

  In de Antwerpse Haven zijn op 5 maart langs de Scheldelaan voorbereidende werken gestart voor de dijkverhogingen in het kader van het Sigmaplan. Half april leggen de Vlaamse Waterweg en het Havenbedrijf tussen Fort Sint-Filips en Lillo een verhoogde dijk en een pijpleidingenstrook aan. Fietsend woon-werkverkeer wordt vanaf april omgeleid.

 • Elversele/Hamme: Hinder op N41 in Hamme door aanleg fietspaden

  In het kader van de aanleg van de nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Elversele (Temse) en Dendermonde, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op 5 maart met werken die hinder voor het verkeer veroorzaken. Op de Rijksweg (N41) rijdt het verkeer over versmalde rijstroken. Deze fase van de werken duurt tot eind april.

 • Antwerpen/Borsbeek/E34/E19/R11/A12: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.
   

 • Beveren/Waaslandhaven: Langdurige grote hinder complex Waaslandhaven-Noord

  De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwen een aangepast op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord op de R2 in Beveren. De werkzaamheden van de fase met ernstige verkeershinder zouden al gestart moeten zijn. Het vriesweer heeft de startdatum van werken uitgesteld naar 5 maart.

Februari
 • Antwerpen/Haven: werken Scheldelaan verlengd tot eind juni 2018

  De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Elia uitvoeren op de Scheldelaan in Antwerpen zullen hun geplande einddatum niet halen. De werken zullen wellicht pas kunnen afgerond worden eind juni 2018. De fasering wordt herbekeken.

   
 • Antwerpen/haven: 2 maanden werken op Kruisweg vanaf 19 februari

  Op 19 februari start de tweede fase van de werken van de Kruisweg/Antwerpsebaan richting Antwerpen tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111). In de richting Berendrecht vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de rijweg. De werken zullen 2 maanden duren. Er wordt een omleiding voorzien via de Antwerpsebaan.

   
 • Brecht: Brug over E19 vanaf 19 februari vier dagen dicht

  Van 19 tot en met 22 februari sluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brug van de Bethovenstraat (N133) over de E19 in Brecht volledig af om werkzaamheden uit te voeren. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid langs de ovonde van de Papbosstraat (N115b). 
   
 • Sint-Niklaas: verbinding Driekoningenstraat-Spoorweglaan drie dagen gesloten

  Op 16 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de rotonde aan de Driekoningenstraat en de Spoorweglaan. Het verkeer zal drie dagen niet van de Driekoningenstraat naar de Spoorweglaan kunnen rijden. Ook de tunnel onder het station wordt in één rijrichting gesloten. Er wordt een omleiding voorzien.
   

 • Antwerpen: nieuwe fase heraanleg Slachthuislaan

  Op 14 februari start Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met een nieuwe fase van de werken aan de Slachthuislaan in Antwerpen. Vanaf dan wordt het wegdek aan de stadszijde aangepakt. Er blijft één rijstrook beschikbaar in elke richting voor het doorgaand autoverkeer. De werken zijn afgerond tegen de zomer van 2018.
   

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten

  Het Havenbedrijf voert vanaf 13 februari renovatiewerken uit aan de Noordkasteelbrug. De brug wordt twee dagen lang gesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt omgeleid.
   

 • Antwerpen/Beveren/ E34/E19/R1/R2: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 5 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 5 februari en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Januari
 • Elversele/Temse: werken fietssnelweg N41

  De nieuwe fietssnelweg langs de N41 tussen Sint-Niklaas en Elversele (Temse) die eind 2017 is opengesteld, wordt nu doorgetrokken tot in Dendermonde. Samen met dit project saneert het Agentschap Wegen en Verkeer ook de bruggen over de Schelde en de Durme. De werken zullen tot het voorjaar van 2019 duren. Op 23 januari is er een infovergadering over timing en hinder voor ondernemingen.
   

 • Kallo/Haven: Farnesebrug week dicht

  Het Havenbedrijf laat vanaf 22 januari werken uitvoeren aan de Farnesebrug. De brug, gelegen ten oosten van de Kallosluis, is vijf dagen niet toegankelijk voor alle verkeer. Vrachtvervoer wordt geadviseerd zoveel om te rijden via de Beverentunnel te rijden om lange wachttijden aan de Melselebrug te vermijden.
   

 • Antwerpen: werken Scheldekaaien Nieuw Zuid opnieuw van start

  Vanaf 22 januari start De Vlaamse Waterweg nv opnieuw met de heiwerken aan de Antwerpse Scheldekaaien in Nieuw Zuid. Dit voor de aanleg van de nieuwe kaaimuur in de zones van D’Herbouvillekaai en de De Gerlachekaai. Deze fase van de werken zal duren tot april 2018.

 • Antwerpen: Twee maanden nachtwerken Jan De Vostunnel vanaf 14 januari

  Op 14 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het tweede deel van de renovatie van de tunnelkoker richting Antwerpen in de Jan De Vostunnel. De tunnelkoker wordt ‘s nachts afgesloten. Afhankelijk van de bestemming van het verkeer worden diverse omleidingen georganiseerd. Tegen 16 maart moeten de werken klaar zijn.

 • Merksem: werken op de Frans De L'Arbrelaan

  Op 9 januari is de eerste fase van de werken op de Frans De L’Arbrelaan in Merksem gestart. Nutsleidingen en rioleringen worden vernieuwd en het wegdek tussen de Sint-Bartholomeusstraat en de Beukenhofstraat wordt heringericht. De werken zullen zo’n 10 maanden duren. Het verkeer kan gedurende de werken slechts in één rijrichting rijden.
   
 • Antwerpen: herinrichting Tunnelplaats van start

  Op 8 januari start in Antwerpen de herinrichting van de Tunnelplaats. De heraanleg gebeurt in verschillende fasen en zal klaar zijn tegen juni 2019. Tijdens de werken is er geen verkeer naar de Leien mogelijk via Ankerrui-Zuid. De Waaslandtunnel blijft steeds bereikbaar. Infopunt Noorderlijn organiseert op 19 december een infomoment.

Bent u op zoek naar een geografisch overzicht of meer informatie?

Voor werken in en rond de stad Antwerpen raadpleegt u best www.slimnaarantwerpen.be/nl/hinderkaart
Voor werken in het Antwerpse en Wase havengebied raadpleegt u best www.portofantwerp.com/nl/wegenwerken-de-haven

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Start tweede fase aanleg fietsveilige maatregelen

Lees alles over de fietsveilige maatregelen

Zomerwerven Oosterweel Linkeroever 2020

Bereid u goed voor

Klik hier voor een overzicht

Blijf op de hoogte van de Oosterweelwerken

Hou uw medewerkers op de hoogte met de nieuwsbrief

Extra opstelstroken op A12 voor vlottere doorstroming

Lees meer over dit dossier