Skip to main content
Map
 • Antwerpen-Waasland Mobiel

Antwerpen-Waasland Mobiel

Wil je meer weten over de wegenwerken in jouw regio of welke hinder je wanneer kan verwachten? Antwerpen-Waasland Mobiel helpt je vlot onderweg! Je kan hier een overzicht vinden van de regionale werken met extra informatie over de timing, hinder, omleidingen en de ontsluiting van bedrijventerreinen.

Start en/of fasewissels werven 2023

November

Aartselaar: één week minder rijstroken op A12 richting Brussel vanaf 19 november

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit op de A12 in Aartselaar vanaf 19 november om 20.00 uur. Ter hoogte van de kruispunten met de Cleydaellaan/Kontichsesteenweg en de Helststraat/Guido Gezellestraat wordt het asfalt van de rechterrijstrook richting Brussel vernieuwd. ’s Nachts moet het verkeer over één rijstrook passeren, overdag zijn er twee rijstroken beschikbaar. De twee kruispunten blijven tijdens de werken steeds open en alle bewegingen blijven mogelijk. Op de A12 richting Antwerpen is er geen hinder. De werken duren tot 24 november om 6.00 uur.  

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 16 en 17 november

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 16 november in de rijrichting Gent/Beveren en op 17 november in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur 's ochtends. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/11) en Nederland (17/11) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute. 

Meer info

Antwerpen/haven: vijf weken slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar op Noorderlaan vanaf 14 november

Vanaf 14 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een gedeelte van het wegdek op de Noorderlaan (N180) in het Antwerpse havengebied. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Muisbroeklaan en de site van Infrabel. Tijdens de werken passeert het verkeer de werfzone in beide richtingen over één rijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De werken duren tot 22 december.

Meer info

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voert AWV deze werken tegelijk uit met werken van Lantis. Zij werken langs de Noorderlaan aan de aanleg van een fietsnetwerk. Meer info

Antwerpen/haven: jaar lang werken op Scheldelaan starten in de loop van november

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, start in november met langdurige werken op de Scheldelaan in de Antwerpse haven. Elia legt de kabel in open sleuf aan in het linkergedeelte van de rijbaan (kant van de Schelde). Dit vanaf het op- en afrittencomplex Lillo tot de site van Ineos (Project One) over een afstand van 1,7 km.  De werken brengen een jaar lang hinder met zich mee door een gewijzigde verkeerssituatie. Het verkeer moet langs de werfzone in beide richtingen over één in plaats van twee rijstroken. Ter hoogte van Lillo-Dorp is er een keerlus aangelegd zodat verkeer komende van het noorden, de bedrijven kan bereiken zonder het verkeer van de tegenovergestelde richting te moeten kruisen.

Meer info vind je hier.

Oktober

Ekeren: Kloosterstraat (N114) één week afgesloten vanaf 30 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Kloosterstraat (N114) in Ekeren vanaf 30 oktober. Tijdens de werken is de Kloosterstraat volledig afgesloten tussen het kruispunt met de Leugenberg en het kruispunt met de Bilderdijkstraat/Boerendijk. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de A12, Noorderlaan (N180) en de Ekersesteenweg (N114). Fietsers volgen in beide richtingen een lokale omleiding. De werken duren een week. 

Meer info
 

Oelegem/E34: één maand versmalde rijstroken op E34 ter hoogte van Oelegem vanaf 20 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer vervangt vier brugvoegen op de E34 ter hoogte van het complex Oelegem vanaf 20 oktober. De werkzaamheden verlopen in fases: men werkt eerst richting Antwerpen, nadien werkt men richting Turnhout. De oprit richting Antwerpen is tijdens de werken afgesloten, dit al vanaf 19 oktober om 20.00 uur. Doorgaand verkeer op de E34 blijft mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. De werken duren een maand.

Meer info

Sint-Niklaas: vijf dagen éénrichtingsverkeer op N451 tussen Sint-Niklaas en Nieuwkerken vanaf 16 oktober

Sint-Niklaas voert werken uit aan het fietspad langs de N451 (Klapperbeekstraat, Huis ten Halven en Turkyen) tussen Sint-Niklaas en Nieuwkerken vanaf 16 oktober. Tijdens de werken geldt er enkele rijrichting op de N451 van Nieuwkerken naar Sint-Niklaas  voor gemotoriseerd verkeer vanaf het kruispunt met de Vlasstraat tot aan het woonzorgcentrum Populierenhof. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via R42/Singel en N70. De werken duren tot 20 oktober.

Meer info

Brecht/Malle: twee weken geen doorgaand verkeer mogelijk op N153 vanaf 16 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van Sint-Lenaartsebaan en Mallebaan van het kruispunt met de Slachterijstraat in Oostmalle tot het kruispunt met de Bosstraat in Sint-Lenaarts. De werken starten op 16 oktober. Gedurende de periode van de werken is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk op de N153. Van 16 t.e.m. 23 oktober werkt men van het kruispunt met de Slachterijstraat tot en met het kruispunt met de Oostmalsebaan (N153a). Er geldt een omleiding via de Antwerpsesteenweg (N12) - Brechtsesteenweg (N133) - Groot Veerle (N154). De industriezone in Sint-Lenaarts is bereikbaar via de Bosstraat vanuit Sint-Lenaarts. Van 24 t.e.m. 27 oktober werkt men van het kruispunt met de Oostmalsebaan tot en met het kruispunt met de Bosstraat. Er geldt een omleiding via de N12 – N133 – Molenheiken. De industriezone is bereikbaar via de Oostmalsebaan vanuit Oostmalle. De werken duren tot 27 oktober. 

Meer info

Beveren/E34: snelweg E34 twee nachten in beide richtingen afgesloten vanaf 10 oktober

Elia voert werken uit aan de hoogspanningslijn Liefkenshoek – Mercator. De hoogspanningsdraden kruisen de E34: tijdens de werkzaamheden wordt de E34 in beide rijrichtingen afgesloten voor alle verkeer. De werken vinden gedurende twee nachten plaats van 10 op 11 oktober en van 11 op 12 oktober. De E34 wordt in beide richtingen afgesloten tussen 23.00 en 4.00 uur tussen complex Waaslandhaven-Oost en het knooppunt Beveren/aansluiting R2. De tussenliggende op- en afrit Melsele is niet bereikbaar. Er geldt een omleiding. 

Meer info

Edegem/Hove/Mortsel: 9 maand hinder door vernieuwing van fietspaden Mechelsesteenweg vanaf 2 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met de vernieuwing van fietspaden langs de Mechelsesteenweg (N1) in Edegem, Hove en Mortsel. Op de Mechelsesteenweg blijft tijdens de werken verkeer in beide richtingen mogelijk. In de zone waar gewerkt wordt, zijn het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook niet beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer rijdt over de linkerrijstrook tegen een verlaagde snelheid. Fietsers worden naar het fietspad aan de overzijde van de N1 geleid. De bussen van De Lijn blijven hun normale traject over de Mechelsesteenweg volgen, maar haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend. De werken worden in acht verschillende fases uitgevoerd om de hinder beperken. De eerste fase start op 2 oktober. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken tegen de zomer van 2024 afgerond.

Meer info over de fasering

September

Sint-Niklaas: Plaatsing fietsbrug: Vijfstraten, Slachthuisstraat en Noordlaan ter hoogte van werfzone afgesloten weekend afgesloten vanaf 30 september

Tijdens het weekend van 30 september en 1 oktober wordt naast de spoorwegbrug over Vijfstraten de nieuwe fietsbrug geplaatst. Hiervoor worden Vijfstraten, de Slachthuisstraat en de Noordlaan ter hoogte van de werfzone afgesloten. Voor doorgaand verkeer geldt in beide richtingen een wegomleiding via de Driekoningenstraat, Slachthuisstraat, Kloosterlandstraat en Begijnenstraat. Vanaf de Singel wordt het verkeer omgeleid via de Singel, Raapstraat en Nieuwe Molenstraat. Er zijn diverse omleidingen voor plaatselijk verkeer.

Meer info

Antwerpen/E19: gedurende vier weekends zware hinder op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord en complex Kleine Bareel afgesloten vanaf 29 september

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord en aan het op- en afrittencomplex Kleine Bareel. De werken vinden plaats in het weekend, telkens van vrijdagavond om 21.00 uur tot maandagochtend om 5.00 uur. Tijdens het weekend van 29 september, 6 en 13 oktober wordt er gewerkt richting Antwerpen. Tijdens het weekend van 20 oktober wordt er gewerkt richting Nederland. Het verkeer richting Antwerpen passeert tijdens de werken over één rijstrook op de E19. Het op- en afrittencomplex Kleine Bareel wordt afgesloten. Er wordt ernstige hinder verwacht: het is aangeraden om de omgeving te vermijden gedurende de werken.

Meer info

Oelegem/E34: rijstrook onbruikbaar op- en afrit Oelegem vanaf 27 september

Op de E34, ter hoogte van het complex Oelegem, zijn vier brugvoegen aan vernieuwing toe. Eén van de voegen ter hoogte van de oprit richting Antwerpen vertoont teveel schade om verkeer nog toe te laten. In afwachting van de installatie van nieuwe voegprofielen, neemt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf woensdag 27 september de linkerrijstrook voor onbepaalde duur uit dienst. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over de rechtse rijstrook en de busbaan. Busverkeer rijdt daardoor tijdelijk gemengd met het andere verkeer. Doorgang over hetzelfde aantal rijstroken, zoals de verkeerssituatie vandaag, blijft verzekerd. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 lm/u. De oprit Oelegem richting Antwerpen blijft open.

Meer info

Wijnegem/Schilde: drie weekends versmalde rijstroken op de Houtlaan (N12) vanaf 22 september

Meer info: https://www.wegenenverkeer.be/werken/vier-weekends-zware-hinder-op-e19-…

Wijnegem/Schilde: drie weekends versmalde rijstroken op de Houtlaan (N12) vanaf 22 september
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Houtlaan (N12) tussen het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde en het kruispunt met de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem. De werken vinden plaats gedurende drie weekends: 22 tot 25 september, 29 september tot 2 oktober en 6 tot 9 oktober. Er wordt telkens gewerkt van vrijdagavond om 22.00 uur tot maandagochtend om 6.00 uur. In het eerste weekend (22-25/09) wordt er gewerkt richting Wijnegem: verkeer over de Houtlaan blijft mogelijk over één rijstrook. Tijdens het tweede weekend (29/09-02/10) wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Houtlaan met de N112 in Schilde in beide richtingen. Doorgaand verkeer op de Houtlaan is steeds mogelijk in beide richtingen. Komende van Schilde is de N112 niet bereikbaar en rijd je om via de Houtlaan en het kruispunt met de N120. De N112 richting Schilde blijft bereikbaar tot aan het kruispunt met de N12. Het kruispunt zelf is afgesloten. Tijdens het derde weekend (6-9/10) wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Houtlaan met de Merksemsebaan in Wijnegem, eveneens in beide richtingen. Het verkeer op de Houtlaan rijdt op versmalde rijstroken. De Blikstraat is niet bereikbaar vanaf de N12: verkeer rijdt om via de Baron de Grubenlaan.

Meer info

Antwerpen: acht maanden regelmatige nacht- en weekendsluitingen in Tijsmanstunnel vanaf 8 september

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de brandleiding in de Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Vanaf 8 september brengen deze werken verkeershinder met zich mee. Gedurende acht maanden vinden er nacht- en weekendsluitingen plaats. Een detailplanning van de tunnelafsluitingen vind je hier. Er geldt om een omleiding wanneer de tunnel afgesloten is. Tijdens sluitingen richting Nederland geldt een omleiding via de Scheldelaan en complex Zandvliet. Verkeer richting Gent volgt een omleiding via de A12 en de Scheldelaan tijdens sluitingen.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 31 augustus en 1 september

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 31 augustus in de rijrichting Gent/Beveren en op 1 september in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur 's ochtends. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (31/08) en Nederland (01/09) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Augustus

Zwijndrecht/E34: kluifrotonde en oprit richting Antwerpen twee nachten niet beschikbaar vanaf 24 augustus

Lantis voert herstellingswerken uit aan het asfalt op de kluifrotonde van het complex Waaslandhaven-Oost aan de E34. Tijdens de werken zijn de bruggen van de kluifrotonde over de E34 en de oprit richting Antwerpen afgesloten voor alle verkeer. Daarnaast sluit ook de Parallelweg richting E34 ter hoogte van de Blancefloerlaan. Hou rekening met extra reistijden van en naar de Waaslandhaven en vanuit Linkeroever en Zwijndrecht naar de E34. Verkeer vanuit Zelzate (E34) richting Waaslandhaven rijdt om via afrit Waaslandhaven-Zuid en Steenlandlaan. Verkeer vanuit de Waaslandhaven richting Antwerpen wordt omgeleid via de Steenlandlaan en oprit Waaslandhaven-Zuid. Verkeer komende van Linkeroever en Zwijndrecht richting E34 en Waaslandhaven rijdt om via de Parallelweg, E17 en keerbrug in Kruibeke. Vanuit de Waaslandhaven blijft de oprit richting Zelzate beschikbaar en vanop de E34 blijft het mogelijk om de Parallelweg richting Zwijndrecht en Linkeroever te bereiken. De werken vinden 's nachts plaats van 24 tot 26 augustus, tussen 23.00 uur en 5.00 uur. 

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: tien dagen slechts één rijstrook in Liefkenshoektunnel richting Gent beschikbaar vanaf 18 augustus

NV Liefkenshoektunnel voert herstellingswerken uit richting Gent vanaf 18 augustus om 21.00 uur. Tijdens de werken is er slechts één rijstrook (4m) beschikbaar. Er wordt hinder verwacht. Uitzonderlijke transporten (breder dan 4m) kunnen de werf niet passeren. De werken duren tot 28 augustus om 5.00 uur.

Meer info

Schoten: brug Villerslei zes weken niet beschikbaar vanaf 7 augustus

De Vlaamse Waterweg werkt aan de brug ter hoogte van de Villerslei over het kanaal Dessel-Schoten van 7 augustus tot 15 september. De brug is tijdens de werken onderbroken. Verkeer naar het centrum rijdt via Sluizenstraat, Hoogmolendijk, Wijnegembaan, L. V. Hullebuschstraat, H. Consciencestraat, Venstraat. Verkeer vanuit het centrum rijdt via Venstraat, H. Consciencestraat, Verbertstraat, V. Adriaenssensstraat, Braamstraat, Wijnegembaan, Hoogmolendijk, Sluizenstraat. De Villerslei blijft beschikbaar voor verkeer.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel twee nachten in beide richtingen afgesloten op 5 en 12 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de hoogspanningsinstallatie van de Kennedytunnel. Om deze werken uit te voeren is het noodzakelijk om de tunnel volledig te sluiten. De Kennedytunnel (R1) in Antwerpen wordt afgesloten tijdens de nachten van 5 op 6 augustus en van 12 op 13 augustus, telkens vanaf middernacht tot 07.00 uur. Een aantal verbindingen naar de Kennedytunnel worden ook afgesloten. Het is aangeraden om de omgeving te vermijden. Omrijden op korte afstand kan via de R2 in de haven of via de N16 tussen Willebroek (A12) en Sint-Niklaas (E17). Op langere afstand rijdt het verkeer om via Brussel. De Kennedyfietstunnel wordt tijdens deze werken ook telkens ’s nachts afgesloten van 23.00 tot 7.00 uur.

Meer info

Stabroek: afrit Smalleweg op A12 tien dagen afgesloten vanaf 4 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer verlengt de afrit Smalleweg richting Antwerpen op de A12. De werken vinden ’s nachts plaats tijdens twee weekends: van 4 tot 7 augustus en van 11 tot 14 augustus, telkens van 20.00 tot 05.00 uur. Daarnaast wordt ook gedurende twee nachten gewerkt: op 9 en 10 augustus, telkens van 20.00 tot 05.00 uur. Afrit Smalleweg zal doorlopend afgesloten zijn van 4 tot 14 augustus (dus inclusief de periode tussen de weekends). Er loopt een omleiding via de R2 afrit 13 Noorderlaan - N180 - Moerstraat - Rode Weel - Poldervlietweg. Tijdens de twee weekends en nachten wordt de rechterrijstrook op de A12 richting Antwerpen eveneens ingenomen. Het verkeer passeert de werfzone via een versmalde linkerrijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking tijdens de werken én in de periode tussen de werkzaamheden.

Meer info

Brasschaat: Essensteenweg drie maanden afgesloten van het kruispunt met de Bredabaan vanaf 1 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer legt het kruispunt van de Bredabaan (N1) met de Essensteenweg en Sint-Jobsesteenweg (N117) in Marie-ter-Heide opnieuw aan. Op 1 augustus starten de wegenwerken, die drie maanden zullen duren, tot eind oktober. Tijdens deze periode blijft de Bredabaan in beide richtingen open. De Essensteenweg wordt tijdens de werken afgesloten van het kruispunt met de Bredabaan. Het verkeer van en naar Kalmthout/Essen volgt in beide richtingen een omleiding via Wuustwezel. De Sint-Jobsesteenweg is tijdens de werken enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van het kruispunt met de Bredabaan naar de rotonde blijft mogelijk. Verkeer komende van de rotonde richting Bredabaan rijdt om via de Brechtsebaan. Doorgaand verkeer op grotere afstand rijdt om via de E19. Fietsers kunnen tijdens de werken steeds langs de werfzone passeren. Verkeer van en naar Campus Coppens (Brasschaat) ondervindt weinig hinder en volgt de lokale omleiding via de Brechtsebaan. Klein Schietveld (Kapellen) en Bosduin (Kalmthout) zijn niet bereikbaar via de Essensteenweg (N117) en Bredabaan (N1). Deze bedrijvenzones kunnen vanaf de snelweg worden bereikt door om te rijden via de E19 tot het op- en afrittencomplex van Brecht en vervolgens de Wuustwezelsesteenweg (N133) en de Kalmthoutse Steenweg (N111) te gebruiken.

Meer info

Juli

Temse/Sint-Niklaas: N16 tussen N70 en Hoogkamerstraat vier weken onderbroken vanaf 31 juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt tussen 31 juli en 25 augustus aan de Parklaan en Prins Alexanderlaan (N16) in Sint-Niklaas en op de Gewestweg (N16) in Temse. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken is de werfzone afgesloten en volgt het verkeer een omleiding. De op- en afritten van de E17 van en naar Gent worden gedurende deze werken enkele dagen afgesloten. Om de hinder te beperken verlopen de werken in verschillende fases.
 
•    Van 31 juli t.e.m. 11 augustus wordt er gewerkt aan de Parklaan en Prins Alexanderlaan (N16) in Sint-Niklaas, tussen de Schoolstraat en de op- en afrit van de E17, richting Temse.
De opritten van de E17 richting Gent zijn afgesloten. Verkeer vanuit Sint-Niklaas richting Temse/E17 rijdt via de N70, N41 en de E17. Verkeer richting Industriepark-West rijdt via de N70, N41, Kettermuitstraat en Dendermondse Steenweg.
•    Tijdens de nachten van 9-10 en 10-11 augustus, telkens tussen 19.00 uur en 6.00 uur wordt er gewerkt aan de Gewestweg (N16) tussen de op- en afrit E17 en de Hoogkamerstraat, richting Temse.
De afrit vanuit Gent is niet bereikbaar. Verkeer van de E17 richting Temse/Sint-Niklaas rijdt via het op- en afrittencomplex Haasdonk, Heirstraat, Kapelstraat en de Krijgsbaan en de Gewestweg. Verkeer richting E17 vanuit Sint-Niklaas rijdt via de N70 en N41 richting E17.
•    Van 21 t.e.m. 25 augustus wordt er gewerkt aan de Parklaan en Prins Alexanderlaan (N16), tussen de verkeerslichten aan Industriepark-Noord en de Schoolstraat, richting Sint-Niklaas.
Verkeer richting Sint-Niklaas rijdt via de E17, N41 en N70. Vanuit Industriepark-Noord richting E17 volgt het verkeer een omleiding via Houten Schoen en Hoogkamerstraat.
In de week van 14 augustus wordt er niet gewerkt en is er geen hinder voor het verkeer.

Meer info

Antwerpen: twee maanden minder rijstroken beschikbaar op Bisschoppenhoflaan vanaf 8 juli

Lantis, bouwheer van de Oosterweelwerken voert werken uit aan de nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne. Vanaf 8 juli zijn er tussen het kruispunt Sportpaleis en het kruispunt bij de Ten Eekhovelei minder rijstroken beschikbaar. De werken duren twee maanden, tot 31 augustus.  Richting Antwerpen is er één rijstrook beschikbaar. De verschillende afslagbewegingen (richting R1, Antwerpen en Merksem) blijven steeds mogelijk. Richting Wijnegem zijn er twee rijstroken beschikbaar. De Ten Eekhovelei is tijdelijk doodlopend: de toegang van en naar de Bisschoppenhoflaan is afgesloten tijdens de werkzaamheden. Het verkeer volgt een omleiding via de Lakborslei. Verkeer van en naar Antwerpen wordt aangeraden om via op- en afrit 1 Merksem te rijden. Op de Groenendaallaan (op- en afrit Merksem) zal niet gewerkt worden in de zomermaanden. Tijdens de nacht van 7 op 8 juli gebeuren er voorbereidende werken op de Bisschoppenhoflaan. Er zal in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar zijn.

Meer info

Berchem/Mortsel: op- en afrit Berchem twee maanden afgesloten vanaf 1 juli

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de Grotesteenweg (N1) vanaf het kruispunt met de Uitbreidingstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan (N173) in Berchem. Op 1 juli start een nieuwe fase van de werken. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht. Zowel de oprit naar Nederland als de afrit naar Berchem op de R1 worden afgesloten. Richting Mortsel wordt alle verkeer omgeleid via afrit 5 Wilrijk, Vogelzanglaan, Jan van Rijswijcklaan (N177) en de R11. Richting Antwerpen neemt alle verkeer eveneens afrit 5 Wilrijk en vervolgens Vogelzanglaan, Jan van Rijswijcklaan (N177) en de R10. Op de Mechelsebrug zijn slechts twee rijstroken richting Mortsel ter beschikking. Vanuit de Elisabethlaan moet verkeer verplicht naar rechts richting Mortsel afdraaien. Plaatselijk verkeer op de Grotesteenweg dat naar Antwerpen-centrum wil, kan omrijden via de Ringlaan en de Beukenlaan of via de Fruithoflaan en de Posthofbrug. De werken duren tot 31 augustus. Van 7 tot en met 12 juli sluit AWV het kruispunt van de Grotesteenweg met de Binnensingel grotendeels af. De werken starten op 7 juli om 21.00 uur en duren tot 12 juli om 04.00 uur. Verkeer komende van station Antwerpen-Berchem zal doodlopen op de Binnensingel en wordt omgeleid via de Posthofbrug en de Fruithoflaan. Tijdens de periode van 7 tot en met 12 juli zal er ook hinder zijn voor het openbaar vervoer.

Meer info

Juni

Antwerpen/Beveren/Haven: tien dagen slechts één rijstrook in Liefkenshoektunnel richting Gent beschikbaar vanaf 30 juni

NV Liefkenshoektunnel voert herstellingswerken uit op het tolplein richting Gent vanaf 30 juni om 21.00 uur. Tijdens de werken is er slechts één rijstrook (4m) beschikbaar. Er wordt hinder verwacht. Uitzonderlijke transporten (breder dan 4m) kunnen de werf niet passeren. De werken duren tot 10 juli om 5.00 uur.

Meer info

Antwerpen: drie dagen versmalde rijstroken op Noorderlaan vanaf 30 juni

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Noorderlaan/Antwerpsebaan (N180). De werfzone loopt van het constructiebedrijf Ivens tot waar de noordelijke tak van afrit 13 Kanaaldok (R2) uitkomt op de N180. De werken vinden plaats van 30 juni om 20.00 uur tot 3 juli om 4.00 uur. Tijdens de werken passeert verkeer de N180 in beide rijrichtingen via één rijstrook aan de kant van de rijbaan richting het zuiden. De op- en afritten van de Tijsmanstunnel (R2) - complex Kanaaldok B1/B2 (13) - zijn eveneens afgesloten. Wie vanaf de N180 de R2 wil bereiken, rijdt rond via het complex Stabroek of het complex Ekeren.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 22 en 23 juni

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 22 juni in de rijrichting Gent/Beveren en op 23 juni in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur 's ochtends. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (22/6) en Nederland (23/6) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Antwerpen: Tijsmanstunnel vijf nachten gesloten in beide richtingen vanaf 19 juni

Agentschap Wegen en Verkeer voert de laatste werkzaamheden uit aan de vluchtdeuren in de Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Om de laatste ingrepen te kunnen uitvoeren worden beide tunnelkokers van de Tijsmanstunnel ’s nachts volledig afgesloten van 19 juni tot 24 juni, telkens van 20.00 uur tot 5.00 uur. Verkeer richting Gent volgt een omleiding via de A12 en Scheldelaan (N101). Verkeer richting Nederland rijdt om via N101 en het complex Zandvliet.

Meer info

Antwerpen: twee maanden nachtelijke sluitingen in Kennedytunnel vanaf 18 juni

De Vlaamse Waterweg voert ’s nachts werkzaamheden uit in de Kennedytunnel in Antwerpen. De werken vinden plaats tussen zondagavond en vrijdagochtend, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur. Vanaf 18 juni t.e.m. 14 juli wordt er gewerkt in de richting van Antwerpen/Nederland: de tunnelkoker wordt richting Antwerpen afgesloten. Vanaf 6 t.e.m. 18 augustus werkt men in de tunnelkoker richting Gent. De tunnelkoker waarin men werkt wordt volledig afgesloten en verkeer wordt omgeleid via de tunnelkoker in de andere rijrichting. Verkeer in beide rijrichtingen vindt dus plaats in één tunnelkoker op één rijstrook.

Meer info

Antwerpen: afrit Merksem drie dagen afgesloten vanaf 16 juni

Lantis, bouwheer van de Oosterweelwerken, voert voorbereidende werken uit voor de bouw van de Bypass, de tijdelijke snelweg die ervoor zorgt dat het verkeer kan blijven rijden als het Viaduct van Merksem wordt afgebroken. De afrit Merksem wordt opgeschoven tot tegen de snelweg en ook de aansluiting van de afrit op de Groenendaallaan schuift mee op. Om de afrit en de aansluiting op de Groenendaallaan veilig te verleggen, worden zowel de afrit Merksem voor verkeer uit Gent/Brussel/Hasselt, als de Groenendaallaan tussen de oprit Merksem en Lambrechtshoekenlaan afgesloten van 16 juni ’s avonds om 20.00 uur tot 19 juni ’s ochtends om 6.00 uur. Er gelden verschillende omleidingen voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer komende van de snelweg wordt omgeleid via complex Ekeren (A12) en Noorderlaan naar Antwerpen-centrum of via de Jozef Masurebrug naar Merksem. Verkeer van of naar de Bredabaan wordt omgeleid via de Ingenieur Menneslaan, Vaartkaai en Straatsburgdok Noordkaai. Verkeer van of naar de Noorderlaan rijdt via de Lambrechtshoekenlaan en Jozef Masurebrug. Verkeer van of naar de Bisschoppenhoflaan/Schijnpoortweg wordt omgeleid via Schijnpoort, Slachthuislaan en Noorderlaan. Fietsers kunnen de werfzone passeren. Oprit Merksem blijft beschikbaar.

Meer info

Sint-Niklaas: Industriepark-West niet bereikbaar via zuidelijke inrit vanaf Dendermondse Steenweg tot midden juni

Stad Sint-Niklaas voert werken uit in de Dendermondse Steenweg in Sint-Niklaas tussen de Kettermuistraat en Industriepark-West. Door slechte weersomstandigheden schuiven de werken op en werkt men nog tot midden juni aan de weg ter hoogte van de inrit naar Industriepark-West. De meest zuidelijke inrit naar Industriepark-West vanaf de Dendermondse Steenweg  is tot midden juni niet toegankelijk. Industriepark-West is zeker tot half juni nog bereikbaar via de Puitvoetstraat of Industriepark-Noord (via de brug onder N16).

Meer info

Mei

Zoersel/E34: oprit richting Antwerpen afgesloten en verkeer over één rijstrook op E34 gedurende nacht van 30 op 31 mei

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de E34 in de richting van Antwerpen ter hoogte van het op- en afrittencomplex Zoersel tijdens de nacht van 30 op 31 mei. Verkeer op de E34 rijdt ter hoogte van de werfzone op één rijstrook. In Zoersel is de oprit richting Antwerpen die nacht dicht. Verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de N14 naar de oprit Massenhoven van de E313.

Meer info

Kapellen: bedrijvenzone Kapelsestraat-West twee nachten niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer op 30 en 31 mei

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op het kruispunt van de Kapelsestraat (N11) met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Kapellen. Tijdens de nachten van 30 en 31 mei tussen 19.00 uur en 6.00 uur zijn de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De bedrijvenzone Kapelsestraat-West is hierdoor niet bereikbaar. Verkeer van en naar Kalmthout rijdt om langs Putte via de N111.

Meer info

Antwerpen: gedurende vier weken nachtelijke tunnelsluitingen in Tijsmanstunnel (R2) vanaf 22 mei

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hervat de werken aan de vluchtdeuren van de Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen vanaf 22 mei. De tunnel wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer. De tunnel is in beide richtingen ‘s nachts afgesloten van 22 tot 24 mei, telkens van 20.00 tot 5.00 uur en van 26 tot 27 mei, doorlopend van 20.00 tot 20.00 uur. Nadien is de tunnelkoker richting Nederland nog een aantal keer afgesloten tussen 29 mei en 17 juni, telkens van 20.00 tot 5.00 uur. Voor de exacte timing en planning raadpleeg je de website van AWV. Richting Gent geldt een omleiding via de A12 - Scheldelaan (N101). Voor de werken richting Nederland rijdt het verkeer om via de N101 - complex Zandvliet.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel richting Nederland drie dagen afgesloten vanaf 18 mei

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de verlichting in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen. Tijdens het verlengd weekend van 18 mei om 21.00 uur tot 21 mei om 8.00 uur is de tunnelkoker richting Nederland afgesloten. Deze afsluiting zal ernstige verkeershinder veroorzaken. Het is aangeraden om de omgeving te vermijden. Er geldt een omleiding via de R2 waarbij de Liefkenshoektunnel richting Nederland in functie van de verkeersdrukte tolvrij wordt gemaakt. Verkeer op de Antwerpse ring richting Gent ondervindt geen hinder van de werken.

Meer info

Wommelgem: brug Wommelgem 10 dagen afgesloten vanaf 15 mei en hinder tijdens weekend op E313 vanaf 16 mei

Agentschap Wegen en Verkeer opende vorig jaar de nieuwe brug in Wommelgem als fietsstraat. Vanaf 15 mei starten de werken om de fietsbrugliggers te plaatsen. Tot en met 24 mei wordt hiervoor de brug in Wommelgem afgesloten voor alle verkeer: dit heeft impact op de lokale bereikbaarheid van de industriezone rond de E313 in Wommelgem. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding doorheen het industriepark. Fietsers maken gebruik van de brug in de Doornaardstraat. Vanaf 25 mei wordt beurtelings verkeer ingevoerd op de brug voor een viertal weken. Dit is nodig om de fietsbruggen af te werken. Daarnaast zal gedurende vier dagen het verkeer op de E313 over twee versmalde rijstroken rijden in elke rijrichting vanaf 17 mei om 20.00 uur tot 22 mei om 5.00 uur. Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden, verkeer dat toch via de E313 rijdt, houdt best rekening met ernstige hinder en lange reistijden.

Meer info

Antwerpen/Zwijndrecht/Haven: tijdelijke omleidingsweg E34 en Charles de Costerlaan sluiten definitief vanaf 12 mei

Vanaf het weekend van 12 mei opent Lantis de eerste delen van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West. Lantis sluit de huidige oprit Linkeroever af en opent dit najaar een nieuwe oprit Linkeroever die aansluit op de Parallelweg aan de andere kant van het knooppunt Antwerpen-West. Lantis sluit de tijdelijke omleidingsweg ten noorden van de E34 tussen de Canadastraat en Charles de Costerlaan definitief af op 12 mei. Dit betekent dat naast de omleidingsweg ook de Charles de Costerlaan sluit tot aan het kruispunt met de Halewijnlaan. Vanaf dan rijdt verkeer tussen de E34/Waaslandhaven en de Waaslandtunnel in beide richtingen via de Parallelweg en Blancefloerlaan (N70).

Meer info

April

Nederland/A29: regelmatig hinder tussen Antwerpen en Rotterdam door werken Heinenoordtunnel in 2023 en 2024

In 2023 en 2024 wordt de Heinenoordtunnel (A29 - Nederland) gerenoveerd. De tunnel ligt op de verbinding tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Tijdens de werken gaat de tunnel regelmatig dicht in één of beide richtingen. Daarnaast wordt ook de Haringvlietbrug regelmatig afgesloten voor werken. Een eerste keer in beide richtingen vanaf 28 april 2023. De actuele planning van wanneer de werken plaatsvinden en de bijhorende afsluitingen vind je hier. Verkeer vanuit Antwerpen richting Rotterdam rijdt via de A12/A4 en vervolgens  via A59, A17 en A16 of kiest in België de E19 die aansluit op de A16. 

Meer info

Zandvliet/Berendrecht: één maand geen zwaar verkeer (+3,5t) mogelijk op complex Zandvliet-Berendrecht vanaf 24 april

Port of Antwerp Bruges voert werken uit aan het sluizencomplex Zandvliet-Berendrecht. Vanaf 24 april vernieuwt men de toplaag van het wegdek voor en na de bruggen. Van 24 april tot 7 mei wordt er gewerkt aan de bruggen aan de kant van de dokken. Van 8 tot 21 mei aan de kant van de Schelde. Tijdens deze werken kan zwaar verkeer (+3,5 ton) niet over het complex rijden en rijdt om via de sluisdeur (max. snelheid 30km/h). Bedrijven ten zuiden van het complex zijn bereikbaar via de R2, afrit Lillo en bedrijven ten noorden van de sluizen zijn bereikbaar via de A12, afrit Zandvliet.

Meer info

Ekeren/Haven: 5 nachten op- en afrit Smalleweg op A12 afgesloten vanaf 23 april

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt in samenwerking met Lantis een busbaan aan op de A12 in de richting van Antwerpen tussen de aansluiting van de A12 en de R2 in Antwerpen en oprit Leugenberg in Ekeren. Vanaf 23 april voert AWV markeringswerken uit. De werken vinden ’s nachts plaats van 20.00 tot 5.00 uur. De op- en afrit Smalleweg zijn tijdens de werken afgesloten. Op 25 april is het complex Smalleweg overdag eveneens afgesloten. De werken duren tot 28 april. Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer waardoor de planning kan wijzigen.

Meer info

Antwerpen: verschillende nachtelijke tunnelsluitingen in april

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in april onderhoudswerken uit in enkele tunnels in en rond Antwerpen. Om de werken veilig te laten verlopen, worden de tunnels telkens gedurende één nacht uit dienst genomen in beide rijrichtingen.

 

 • De Tijsmanstunnel is afgesloten van 11 april om 20.00 uur tot 12 april om 5.00 uur. Doorgaand verkeer richting Gent rijdt om via A12 – Scheldelaan. Richting Nederland geldt een omleiding via N101 en het complex Zandvliet.
 • De Waaslandtunnel is afgesloten van 13 op 14 april en van 27 op 28 april, telkens van 20.00 uur tot 4.00 uur. Verkeer rijdt om via de Kennedytunnel. Het verkeer passeert in de Kennedytunnel in beide richtingen over één rijstrook. Tijdens deze werken is ook de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) afgesloten.
 • De Kennedytunnel is afgesloten van 15 op 16 april van 1.00 uur tot 7.00 uur. Verkeer rijdt via de R2 in de haven. De Liefkenshoektunnel wordt tolvrij gemaakt. Ook de Kennedyfietstunnel is tijdens deze werken afgesloten.

Er wordt ernstige hinder verwacht.

Op 23 april wordt de Kennedytunnel richting Nederland afgesloten van 11.30 tot 17.00 uur en de Waaslandtunnel in beide richtingen van 9.30 tot 19.00 uur omwille van de Antwerp 10 Miles.

Meer info via deze link en deze link

Oelegem/E34: één rijstrook beschikbaar op E34 ter hoogte van afrit Oelegem en afrit Oelegem afgesloten in nacht van 21 april

Agentschap Wegen en Verkeer voert markeringswerken uit aan de afrit Oelegem op de E34 richting Turnhout in de nacht van 21 op 22 april tussen 21.00 uur en 5.00 uur. De pechstrook en de rechterrijstrook richting Turnhout worden ingenomen. Het verkeer passeert over de linkerrijstrook. Afrit Oelegem wordt afgesloten: verkeer rijdt om via complex Zoersel.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 20 en 21 april

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 20 april in de rijrichting Gent/Beveren en op 21 april in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur 's ochtends. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (20/04) en Nederland (21/04) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute. Opgelet, gelijktijdig vinden er werken plaats in de Tijsmanstunnel.

Meer info

Antwerpen: Tijsmanstunnel (R2) in beide richtingen vijf nachten afgesloten vanaf 17 april

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de vluchtdeuren in de Tijsmanstunnel (R2). Om deze werken te finaliseren zijn er enkele nachtelijke sluitingen nodig. Van 17 tot en met 22 april sluit de tunnel in beide richtingen, telkens van 20.00 uur tot 5.00 uur. Verkeer richting Gent rijdt om via de A12 en de Scheldelaan (N101). Richting Nederland gelden twee omleidingsroutes. Verkeer richting het noorden van Antwerpen rijdt via de N101 – Noorderlaan – complex Ekeren. Verkeer richting de Nederlandse grens rijdt via de N101 en complex Zandvliet. Opgelet, tijdens de nacht van 20 april zijn er ook werkzaamheden in de Liefkenshoektunnel richting Gent: verkeer richting Gent rijdt tijdens die nacht om via de Kennedytunnel (R1).

Meer info

Berchem: twee weken één rijstrook op Elisabethlaan (N173) vanaf 17 april

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en stad Antwerpen verbeteren de fietsinfrastructuur langs de Grotesteenweg (N1). Concreet gaat het over het wegdek van de bruggen over de Ring (R0) aan het op- en afrittencomplex Berchem en over de Binnensingel (R10). Op 17 april start AWV met de voorbereidende nutswerken in het kader van de heraanleg van de Grotesteenweg (N1) in Berchem. Tijdens de nutswerken is er maar één rijstrook beschikbaar gedurende twee weken op de Elisbethlaan (N173).
•    17/04 - 21/04: inname van één rijstrook op Elisabethlaan. Alle rijbewegingen blijven mogelijk.
•    17/04 - 28/04: de Uitbreidingstraat en Kemmelbergstraat niet bereikbaar vanuit R10.
•    08/05 - 12/05: inname van één rijstrook op R10 komende vanuit het zuiden.
Eind mei start de volledige vernieuwing van de zone. In de zomermaanden juli en augustus worden de oprit richting Nederland en de afrit naar Berchem en Mortsel afgesloten. In de eerste helft van juli wordt tijdens één weekend het hele kruispunt van de Grotesteenweg met de Binnensingel afgesloten. Er wordt grote hinder verwacht. Meer communicatie over deze fase van de werken volgt later. De werken duren tot het najaar van 2024.

Meer info

Aartselaar: kruispunt Pierstraat met Boomsesteenweg afgesloten op 3 en 4 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op 3 en 4 april werken uit aan het kruispunt van de Pierstraat met de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar. Het kruispunt wordt tijdens de werken overdag (van 9.00 tot 15.00 uur) afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Boomsesteenweg en Langlaarsteenweg. Fietsers kunnen de werfzone passeren.

Meer info

Brasschaat/Wuustwezel: Bredabaan twee maanden enkelrichting van Wuustwezel naar Brasschaat vanaf 3 april

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met nutswerken op het kruispunt van de Bredabaan (N1) met de Essensteenweg en de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Maria-ter-Heide (Brasschaat) vanaf 3 april. Het gaat om voorbereidende nutswerken voor de latere herinrichting van het kruispunt. De werken duren drie maanden en hebben een grote impact op de verkeerssituatie. Er geldt eenrichtingsverkeer op de Bredabaan komende van Wuustwezel richting Brasschaat vanaf 3 april tot begin juni. Het verkeer naar Wuustwezel rijdt vanaf het complex Kleine Bareel om via de E19 en de N133. In juni is verkeer op de Bredabaan terug mogelijk in beide richtingen. In juni is de Essensteenweg afgesloten gedurende één maand. Verkeer van en naar Kalmthout/Essen rijdt om via de Kalmthoutse Steenweg (N111) en Bredabaan. De aansluiting van de Sint-Jobsesteenweg op het kruispunt met de Bredabaan blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen. Vanaf augustus start AWV met de effectieve heraanleg van het kruispunt. Communicatie hierover volgt nog.

Meer info

Kruibeke: twee weken éénrichtingsverkeer richting Bazel in Bazelstraat en Langestraat vanaf 3 april

Fiberklaar voert werken uit in de Bazelstraat en Langestraat (N419) in Kruibeke vanaf 3 april. Verkeer vanuit Antwerpen richting Bazel ondervindt geen hinder. Er geldt enkele richting in de werfzone richting Bazel. Verkeer vanuit Bazel richting Antwerpen volgt een omleiding via de Holsthumstraat, Polderstraat, Broekdam-Zuid, Broekdam-Noord en vervolgens weer via de gewestweg N419 richting Antwerpen. Alle straten in de omleidingsroute worden tijdelijk éénrichtingsverkeer gemaakt. De werken duren tot 14 april.

Ekeren: twee weken gewijzigde bereikbaarheid in centrum Ekeren vanaf 3 april

Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingen uit aan de fietsoversteken rond de kerk in Ekeren, ter hoogte van Markt (N114), de Beukelaerlaan (N114a) en de Frans Harrewijnlaan vanaf 3 april om 7.00 uur. Tijdens de werken volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding. Van 3 tot en met 7 april kan gemotoriseerd verkeer enkel van de Beukelaerlaan naar de Veltwijcklaan of Dorpstraat rijden. Van 11 tot en met 14 april kan gemotoriseerd verkeer enkel via de Veltwijcklaan of via de Markt de Steenstraat bereiken. In beide fases worden zowel voor doorgaand als voor lokaal verkeer omleidingen voorzien. De werken duren twee weken, tot 14 april om 17.00 uur.

Meer info

Maart

Lokeren: twee weken minder rijstroken beschikbaar op E17 richting Gent vanaf 31 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de E17 ter hoogte van het complex Lokeren. Men werkt aan de brugvoegen van de brug over de Zelebaan (N47) in de richting van Gent vanaf 31 maart. Tijdens de werken worden twee rijstroken ingenomen op de E17 richting Gent. Het verkeer moet over twee (soms versmalde) rijstroken of één rijstrook en de pechstrook passeren en er geldt een snelheidsbeperking langs de werfzone. Het invoegen vanop de oprit Lokeren verloopt van 4 tot 6 april via de pechstrook en van 7 tot 11 april via een versmalde invoegstrook. Er wordt ernstige hinder verwacht. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder. De werken duren twee weken.

Antwerpen/Beveren/Haven: tien dagen slechts één rijstrook in Liefkenshoektunnel beschikbaar vanaf 31 maart

NV Liefkenshoektunnel voert herstellingswerken uit op het tolplein richting Nederland vanaf 31 maart om 21.00 uur. Tijdens de werken is er slechts één rijstrook (3,75m) beschikbaar. Er wordt grote hinder verwacht. Uitzonderlijke transporten (breder dan 3,75m) kunnen de werf niet passeren. De werken duren tot 10 april om 5.00 uur.

Meer info

Antwerpen: voetgangerstunnel vier dagen volledig afgesloten vanaf 27 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit in de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) van 25 tot 31 maart. Tijdens de werkzaamheden wordt de tunnel vier dagen afgesloten van 27 maart om 6.00 uur tot 30 maart om 22.00 uur. De hinder zal reeds voelbaar zijn vanaf 25 maart: de tunnel blijft open op 25 en 26 maart maar de lift op linkeroever is dan al uit dienst. De lift op linkeroever wordt op 22 maart één dag buiten dienst genomen voor voorbereidende werken van 06.30 uur tot 16.00 uur. Tunnelgebruikers kunnen tijdens de werken gebruik maken van het gratis Sint-Annaveer of de Kennedyfietstunnel.

Meer info

Antwerpen: op- en afrit Deurne en kruispunt Sportpaleis sluiten tijdens weekend van 25 maart

Lantis sluit de op- en afrit Deurne en het kruispunt Sportpaleis af vanaf 24 maart om 00.00 uur tot 27 maart om 6.00 uur. Verkeer richting Brussel of Gent volgt een omleiding via de Noordersingel richting Borgerhout. Verkeer richting Deurne gebruikt de afrit bij Borgerhout of Merksem. Verkeer komende van de E313 gebruikt afrit Wommelgem, om daarna via het kruispunt bij Schijnpoortweg en het Sportpaleis de Antwerpse Ring te bereiken. Plaatselijk verkeer vanaf de Bisschoppenhoflaan richting Antwerpen Centrum volgt een omleiding via de Lakborslei en de Turnhoutsebaan. Verkeer naar Deurne via de Schijnpoortweg of Slachthuislaan volgt een omleiding via de Noordersingel. De zuidkant van het kruispunt Ten Eekhovelei – Bisschoppenhoflaan wordt tijdens dit weekend afgesloten (tot 28 maart). Verkeer vanuit Antwerpen of Merksem richting Deurne volgt een omleiding via de Vaartkaai. Lokaal verkeer rijdt om via de Lakborslei. De afrit blijft geopend maar kan niet gebruikt worden om naar de Bisschoppenhoflaan te rijden: verkeer volgt een omleiding via de Vaartkaai en de brug van den Azijn.

meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 16 en 17 maart

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 16 maart in de rijrichting Gent/Beveren en op 17 maart in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur 's ochtends. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/03) en Nederland (17/03) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Antwerpen: vijf dagen slechts één rijstrook beschikbaar in Tijsmanstunnel (R2) richting Gent vanaf 15 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert een dringende herstelling uit aan het wegdek van de R2 kort voor de ingang van de Tijsmanstunnel richting Gent. De komende dagen moet het verkeer ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren. Dit brengt ernstige hinder met zich mee. De rijweg wordt op 20 maart opnieuw vrijgegeven. De oprit Kanaaldok B1/B2 richting Gent is tijdens deze periode ook afgesloten. Verkeer rijdt om via de Noorderlaan (N180) naar de oprit Stabroek van de A12 om vervolgens de aansluiting naar de R2 te nemen.

Stekene: één maand hinder op N403 vanaf 13 maart

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan het wegdek en de aanliggende fietspaden van de Stropersstraat/Trompstraat/Voorhout (gewestweg N403) in Stekene vanaf 13 maart. De werfzone bevindt zich tussen de grens met Nederland en het kruispunt Drieschouwen. De rotonde Tromp valt niet in de werfzone en blijft open tijdens de werken. De werken verlopen in verschillende fases.

 • Van 13 tot en met 19 maart wordt er gewerkt vanaf de Tromp tot aan het kruispunt Drieschouwen. De werfzone wordt volledige afgesloten. Gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om via de parallelweg van de E34, Reepstraat en Drieschouwen.
 • Van 20 maart tot en met 2 april wordt er gewerkt vanaf de Nederlandse grens tot aan de rotonde Trom. Eerst in de rijrichting Nederland, nadien wisselen de werken van kant. Autoverkeer richting Hulst (NL) kan langs de werfzone passeren. Autoverkeer vanuit Nederland richting E34 rijdt om via de Klingestraat, Buitenstraat, Bergstraat, Klingedijkstraat, Kluizendijkstraat en de parallelweg van de E34.
 • Van 3 tot en met 7 april wordt de weg over de volledige werfzone afgesloten. Autoverkeer richting Hulst rijdt om via de parallelweg van de E34, Kluizendijkstraat, Klingedijkstraat, Hogenakkerstraat, Klingedorp, 's Gravenstraat (NL) en Molenstraat (NL). Autoverkeer vanuit Nederland richting E34/Sint-Niklaas rijdt om via de Klingestraat, Buitenstraat, Bergstraat, Klingedijkstraat, Kluizendijkstraat en de parallelweg van de E34. 

Vrachtverkeer van en naar Hulst rijdt van 20 maart tot en met 7 april om via de E34, R4, N62 (NL), N258 (NL) en de N290 (NL)/N403.

De werken duren één maand, tot en met 7 april.

Meer info

Deurne: oprit Deurne (R1) één week afgesloten vanaf 6 maart

In de nacht van 5 op 6 maart sluit Lantis de oprit Deurne (Sportpaleis) op de R1 af ter voorbereiding van de bouw van de verdiepte Ring. Verkeer vanuit Antwerpen-Dam of Deurne richting Brussel of Gent volgt een omleiding via de Noordersingel richting oprit Borgerhout. Verkeer op lange afstand rijdt om via Wommelgem. De werken duren tot 11 maart om 6.00 uur. Nadien gaat de oprit terug open.

Meer info

Antwerpen: Tijsmanstunnel (R2) richting Gent één weekend afgesloten vanaf 3 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voorziet één extra weekendsluiting voor de vernieuwing van de vluchtdeuren van de Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Vanaf 3 maart om 20.00 uur tot 6 maart om 5.00 uur is de tunnelkoker richting Gent afgesloten. Verkeer richting Gent rijdt om via de A12 en Scheldelaan. Verkeer richting Nederland ondervindt geen hinder. 

Meer info

Februari

Antwerpen: Afrit Het Zuid (R1) richting Gent gesloten voor vrachtverkeer vanaf 22 februari

Vanaf 22 februari sluit Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de afrit Het Zuid in de richting van Gent op de R1 in Antwerpen af voor vrachtverkeer boven 3,5 ton. De brug is immers beschadigd. Deze dringende voorzorgsmaatregel moet erger voorkomen. Vrachtverkeer (+3,5t) wordt omgeleid vanaf de verbindingslus naar de A12, vervolgens via de afrit Wilrijk, Vogelzanglaan, Jan Van Rijswijcklaan en Jan De Voslei. De afrit Het Zuid blijft beschikbaar voor autoverkeer. AWV werkt aan een alternatief om vrachtverkeer via een doorsteek de normale route terug te laten volgen. Wanneer die beschikbaar zal zijn, is nog onduidelijk. In afwachting daarvan blijft de omleiding van kracht. 

Meer info

Sint-Niklaas: Plezantstraat drie weken gedeeltelijk onderbroken vanaf 20 februari

Stad Sint-Niklaas voert nutswerken uit aan de Grote Markt in Sint-Niklaas. Vanaf 20 februari tot 3 maart werkt men van het Onze-Lieve-Vrouwplein 23 tot Plezantstraat 46. Tijdens deze werken is er geen verkeer mogelijk in de Plezantstraat vanaf het kruispunt met de Westerlaan in de richting van het Onze-Lieve-Vrouwplein. Verkeer van en naar de Grote Markt wordt via de Hofstraat omgeleid. Vanaf 6 maart tot 8 maart vinden er werken plaats vanaf Plezantstraat 23 tot aan de hoek met de Hofstraat. De Plezantstraat is gedurende deze werken onderbroken vanaf het Onze-Lieve-Vrouwplein richting de Spoorweglaan. Autoverkeer kan de Spoorweglaan bereiken via de Hofstraat.

Meer info

Schoten: brug aan Villerslei vijf dagen onderbroken vanaf 20 februari

De Vlaamse Waterweg voert een herstelling uit aan de sturing van de brug 14 aan de Villerslei in Schoten. De werken starten op 20 februari. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet beschikbaar en volgt het verkeer een omleiding. Verkeer naar het centrum rijdt via Sluizenstraat, Hoogmolendijk, Wijnegembaan, Leo Van Hullebuschstraat, Hendrik Consciencestraat, Venstraat. Verkeer vanuit het centrum rijdt via Venstraat, Hendrik Consciencestraat, Verbertstraat, Victor Adriaenssensstraat, Braamstraat, Wijnegembaan, Hoogmolendijk, Sluizenstraat. De werken duren tot 24 februari. Er worden ook nog in de paasvakantie (11 tot 14 april) en in de zomervakantie (exacte data nog niet gekend) werken uitgevoerd aan de brug. Dezelfde omleidingen zijn dan van kracht. 

Antwerpen: vier maanden nachtelijke afsluitingen Kennedytunnel vanaf 19 februari

Vanaf 19 februari start Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verlichting en wandpanelen in de tunnelkoker richting Nederland in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen. Er wordt ’s nachts gewerkt, telkens van maandag- tot en met vrijdagnacht van 21.00 uur tot 5.00 uur. Het verkeer wordt via de tunnelkoker in de andere rijrichting omgeleid: er vindt dus verkeer in beide richtingen plaats in één tunnelkoker. Voor elke rijrichting is één rijstrook voorzien. Er vindt ook één weekendsluiting plaats van 19 mei tot 22 mei (datum onder voorbehoud). Er wordt hinder in beide rijrichtingen verwacht. De werken duren tot de zomer van 2023.

Meer info

Antwerpen: afrit Merksem uit Nederland afgesloten vanaf 19 februari

In het kader van de Oosterweelwerken sluit Lantis vanaf 19 februari de afrit in Merksem op de Antwerpse Ring (R1) af voor verkeer uit het noorden/Nederland. Het verkeer wordt tot het einde van de Oosterweelwerken in 2030 omgeleid via het complex Ekeren aan de A12 en de Noorderlaan. Verkeer moet dus een afrit vroeger de snelweg verlaten om naar Merksem of Luchtbal te rijden.

Meer info

Beveren/Melsele: werken Grote Baan (N70) schuiven op vanaf 13 februari

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de Grote Baan (N70) in Melsele. Vanaf 13 februari tot de zomer 2023 wordt de Grote Baan (N70) vernieuwd vanaf de Schoolstraat tot aan de Carrefour Express. De nieuwe werfzone is afgesloten voor verkeer en er geldt een nieuwe omleiding. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Kasteeldreef, Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat, Dijkstraat en Schoolstraat. Voor verkeer vanuit het Pareinpark richting Antwerpen wijzigt de situatie dus. 

Meer info

Antwerpen: Kennedyfietstunnel vijf dagen volledig afgesloten vanaf 6 februari

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit in de Kennedyfietstunnel vanaf 6 februari om 9.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de Kennedyfietstunnel volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de Schelde kruisen via de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) of via de gratis veerdienst ter hoogte van het Steen. De werken duren tot en met 10 februari om 16.00 uur. 

Meer info

Januari

Antwerpen: gedurende zes weken nachtelijke afsluitingen van Tijsmanstunnel (R2) richting Gent vanaf 30 januari

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de tunnelwanden in de tunnelkoker richting Gent van de Tijsmanstunnel (R2). De werken starten op 30 januari. De werken vinden ’s nachts plaats tijdens weekdagen, gespreid over vier weken. Overdag is de Tijsmanstunnel volledig toegankelijk voor doorgaand verkeer. Er is ook twee weekendsluitingen gepland: van 3 tot 6 en van 17 tot 20 februari. Tijdens de werken is een omleiding voorzien voor het verkeer richting Gent via de A12 en de Scheldelaan. De werken duren tot 24 februari.  

Meer info over de timing van de afsluitingen

Beveren: Verrebroekstraat tussen E34 en rotonde vier maanden afgesloten vanaf 30 januari

Gemeente Beveren start vanaf 30 januari met de heraanleg van de Verrebroekstraat (N451) tussen de E34 en de rotonde aan de Schoorhavenweg. Tijdens de werkzaamheden is de werfzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het Logistiek Park Waasland en de Waaslandhaven zijn bereikbaar via omleidingen. Autoverkeer rijdt in beide richtingen om via de zuidelijke parallelweg van de E34, Turkeyenstraat over viaduct, Zalegemdijk, Zandloperstraat, Binnendijk, Ruiterstraat, Sint-Laurentiusstraat of door de haven via de Schoorhavenweg. Vrachtverkeer (+3,5 ton) rijdt naar het Logistiek Park Waasland of het zuiden van de Waaslandhaven van de E34 en de R2 via het snelwegcomplex Waaslandhaven Zuid naar de Schoorhavenweg. De rotonde blijf in gebruik en geeft toegang tot de lokale bedrijvenzone. Fietsers kunnen de werfzone passeren. De werken duren tot de zomer 2023.

Sint-Niklaas: Industriepark-West twee maanden niet bereikbaar via Dendermondse Steenweg vanaf 23 januari

Stad Sint-Niklaas voert werken uit in de Dendermondse Steenweg in Sint-Niklaas tussen de Kettermuistraat en Industriepark-West vanaf 23 januari. Het Industriepark-West is gedurende de werken niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de Dendermondse Steenweg. Er geldt een omleiding in beide rijrichtingen via de N41 en de N70. De werken duren tot eind maart.

Meer info

Merksem: ernstige hinder op R1 richting Gent tijdens weekend van 20 januari en richting Nederland één week vanaf 23 januari

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de brugvoegen op het viaduct van Merksem (R1). Het verkeer rijdt telkens over twee versmalde rijstroken in de rijrichting waarin gewerkt wordt. Eerst is de voeg richting Gent aan de beurt tijdens het weekend van 20 tot 23 januari, van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. De volledige vernieuwing van de voeg richting Nederland start op 23 januari om 21.00 uur en duurt tot 31 januari om 5.00 uur. Er wordt zware verkeershinder verwacht op de ring van Antwerpen tijdens de volledige duur van de werken. Het is aangeraden de omgeving te vermijden. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70km/h.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 12 en 13 januari

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 12 januari in de rijrichting Gent/Beveren en op 13 januari in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (12/01) en Nederland (13/01) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Sint-Niklaas: drie maanden geen doorgaand verkeer mogelijk op Grote Markt vanaf 10 januari

Stad Sint-Niklaas voert nutswerken uit aan de Grote Markt vanaf 10 januari. Doorgaand autoverkeer vanaf het noorden van de stad richting E17/N16 volgt een omleiding via de N41 en N70 naar de rotonde aan het Sinbad. Bestemmingsverkeer op de Grote Markt blijft mogelijk. Deze werken duren tot 5 april.

Meer info

Malle: vier weken éénrichtingsverkeer op Antwerpsesteenweg (N12) vanaf 9 januari

Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de bushaltes en oversteekplaats aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N12) met de Kapelstraat in Westmalle vanaf 9 januari. Tijdens de werken geldt er éénrichtingsverkeer op de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de werfzone. Verkeer richting Turnhout volgt een omleiding via de Zoerselbaan, Industrieweg en Nijverheidsstraat om de N12 te bereiken. Verkeer richting Antwerpen is wel mogelijk. De werken duren vier weken.

Meer info

Start en/of fasewissels werven 2022

December

Beveren/Melsele: werken Grote Baan (N70) duren nog tot eind januari 2023

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de Grote Baan (N70) in Melsele. De werken tussen het kruispunt met de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Schoolstraat duren nog tot eind januari 2023. De huidige verkeerssituatie en omleidingen blijven gelden. Deze werkzaamheden zijn weersgevoelig. De planning kan wijzigen bij slecht weer. Nadien schuiven de werken op en wordt er gewerkt tussen de Schoolstraat en de Carrefour tot de zomer van 2023. Over de verkeersmaatregelen die dan van kracht zijn, wordt later bericht.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 15 en 16 december

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 15 december in de rijrichting Gent/Beveren en op 16 december in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (15/12) en Nederland (16/12) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Temse: drie nachten sterke hinder op kruispunt N16 – Hoogkamerstraat vanaf 5 december

Agentschap Wegen en Verkeer plaatst in de week van 5 december de definitieve verkeerslichten op het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat. De werken worden tijdens drie nachten uitgevoerd van 22.00 uur tot 5.00 uur. Verkeer op de N16 blijft mogelijk maar de verkeerslichten op het kruispunt zullen tijdens de werken buiten dienst zijn. Er zal sterke hinder zijn op het kruispunt. Vanaf 19 december worden de zijstraten Secretaris-Generaal Boereboomstraat en de Laagstraat afgesloten van de N16. Met deze ingrepen wil het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid voor fietsers en gemotoriseerd verkeer op de N16 verhogen. De effecten van de afsluiting zullen na 6 maanden geëvalueerd worden.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel in één richting afgesloten tijdens weekend 2 tot 5 december

Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds deze zomer aan de verlichting in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen. Om de werken in de koker richting Gent af te ronden is een weekendsluiting noodzakelijk. Één tunnelkoker van de Kennedytunnel is niet toegankelijk van 2 december om 21.00 uur tot 5 december om 5.00 uur. Er wordt ernstige hinder verwacht: het is aangeraden om de omgeving gedurende de werkzaamheden te vermijden. Verkeer richting Gent kan doorrijden op twee versmalde rijstroken door de tunnelkoker richting Nederland. Het verkeer richting Nederland kan niet door de Kennedytunnel rijden en volgt een omleiding vanaf het knooppunt Antwerpen-West, via de E34 naar de R2 en Liefkenshoektunnel, die tijdelijk tolvrij zal zijn in de richting van Nederland. Daarnaast vinden er nog nachtelijke sluitingen plaats van de tunnelkoker richting Gent tot 19 december. Deze sluitingen zijn telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur van zondagavond tot vrijdagochtend. Vanaf februari tot mei voert AWV werkzaamheden aan de verlichting uit in de andere tunnelkoker richting Nederland. Tijdens deze werken zijn er nachtelijke sluitingen van de tunnelkoker voorzien en passeert het verkeer in beide richtingen door één tunnelkoker over telkens één rijstrook. Voor deze fase van de werken is een weekendsluiting voorzien begin mei 2023 waarover later communicatie volgt.

Meer info

November

Beveren/Waaslandhaven: twee weken één rijstrook afgesloten op Sint-Antoniusweg vanaf 14 november

Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingen uit aan de Sint-Antoniusweg ter hoogte van de aansluiting op de Ploegweg en R2 in de Waaslandhaven. Dit om de rechtsafslagstrook op de Sint-Antoniusweg richting Ploegweg/R2-Beverentunnel te verlengen en om de rijstroken op de Sint-Antoniusweg in lijn met de twee linksafslagstroken op de brug over de R2 voor het verkeer richting R2-Liefkenshoektunnel te brengen. Deze werken starten op 14 november en duren twee weken. Tot 25 november wordt één rijstrook afgesloten op de Sint-Antoniusweg tijdens de werkzaamheden.

Meer info

Merksem: Ringlaan richting Bredabaan drie weken afgesloten vanaf 7 november

Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 7 november werken uit op de Ringlaan in Merksem ter hoogte van het kruispunt met de Bredabaan (N1). Tijdens de werkzaamheden is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Ringlaan richting de Bredabaan. Van de Kasterveldenstraat tot aan het kruispunt is de baan afgesloten. Er is een omleiding voorzien via de Catershoflaan, Dokter Maurice Timmermanslaan en de N1. De werken duren tot 28 november.

Meer info

Sint-Niklaas: Parklaan twee weken afgesloten in beide richtingen vanaf 3 november

Stad Sint-Niklaas voert voorbereidende nutswerken uit voor de vernieuwing van de Grote Markt. Van 3 tot 16 november is de Grote Markt niet bereikbaar via de Parklaan. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer vanaf de E17/N16 wordt ter hoogte van het rondpunt aan het Sinbad afgeleid langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) en kan zo via de Hofstraat de Grote Markt bereiken. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer vanaf het noorden van de stad kan de E17/N16 bereiken via een omleiding langs de N41 en N70.

Meer info

Oktober

Ekeren/Haven: oprit Noorderlaan naar A12 één week afgesloten vanaf 24 oktober

Op 24 oktober start Agentschap Wegen en Verkeer met het uitvoeren van een noodherstelling aan een brugvoeg op de oprit van de Noorderlaan (N180) naar de A12, komende van de haven. De oprit in Ekeren is afgesloten voor alle verkeer. Verkeer richting Nederland en Antwerpen kan de oprit ter hoogte van de Ekersesteenweg (N114) nemen: komende van de haven via de Noorderlaan (N180) rijdt het verkeer via de Vosseschijnstraat en Korte Wielenstraat, om vervolgens de oprit te nemen. Weggebruikers kunnen op langere afstand ook via complex Stabroek of Merksem rijden. De werken duren een volledige week.

Meer info

Deurne: Turnhoutsebaan vier dagen gedeeltelijk afgesloten vanaf 28 oktober

Lantis werkt aan een nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsebaan. De werken vinden plaats gedurende vier dagen en nachten van 28 oktober om 20.00 uur tot 2 november om 6.00 uur. De Turnhoutsebaan wordt vanaf de brug bij Noordsingel t.e.m. parking West Rivierenhof afgesloten gedurende de werken. Het gemotoriseerd volgt in beide rijrichtingen een omleiding: via de Noordersingel en de Herentalsebaan of via de Noordersingel en de Ten Eekhovelei.

Meer info

Ranst: Antwerpsesteenweg twee weken afgesloten vanaf 17 oktober

Op 17 oktober start Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van een stuk wegdek op de Antwerpsesteenweg (N116) in Ranst. Tussen de kruispunten met de Broechemsesteenweg en de Sintelweg wordt het wegdek heraangelegd. De werken duren tot en met 31 oktober. Gedurende de periode van de werken is de N116 afgesloten. Gemotoriseerd verkeer moet om via de Van den Nestlaan en de Ranstsesteenweg in beide rijrichtingen.

Meer info

Merksem: vier maanden ernstige hinder op R1 richting Nederland vanaf 14 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit aan de beschadigde brugvoeg van het viaduct in Merksem (R1). Er worden metalen platen aangebracht over de volledige lengte en breedte van de brugvoeg. Van 14 oktober om middernacht tot en met 18 oktober om 5.00 uur en van 20 oktober om middernacht tot en met 24 oktober om 5.00 uur wordt zware verkeershinder verwacht op de ring van Antwerpen in de richting van Nederland: het verkeer moet over twee versmalde rijstroken passeren. Een volledige vernieuwing van de brugvoeg is gepland voor januari 2023. Tot januari blijft net voor de brugvoeg de meest linkse rijstrook wel ingenomen om een snelheidsremmend effect te creëren en de huidige snelheidsbeperking van 70 km/uur blijft ook van kracht. Het is aangewezen om de omgeving tijdens deze periode zoveel mogelijk te vermijden.

Meer info

Sint-Niklaas/Beveren: twee maanden hinder op N70 ter hoogte van Kruisstraat vanaf 10 oktober

Agentschap Wegen en Verkeer start op 10 oktober met de herinrichting van de bushaltes op de N70 in Beveren, ter hoogte van de Kruisstraat. De werken verlopen in fases. Van 10 tot 28 oktober is doorgaand verkeer op de N70 mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken. Van 7 november tot het einde van de werken volgt het gemotoriseerd verkeer richting Beveren een omleiding via de ovonde naar de Vossekotstraat - Tassijnslaan - Stuurstraat - Kruisstraat – Gentseweg. Het verkeer richting Sint-Niklaas kan via de N70 rijden. Het einde van de werken is voorzien op 25 november.

Meer info

Hoogstraten/E19: twee weken rijstrookreductie op snelweg vanaf 7 oktober

Op 7 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met structureel onderhoud op de E19 tussen het complex van Meer (Hoogstraten) en de grens met Nederland. De snelweg in de richting van Antwerpen krijgt een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken worden in beide richtingen afwisselend één of twee rijstroken ingenomen. De rijstrookinnames richting Nederland zijn noodzakelijk om doorgaand verkeer richting Antwerpen mogelijk te maken. Gedurende de werken blijven alle op- en afritten richting Nederland bereikbaar. De werken duren tot 24 oktober.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 6 en 7 oktober

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 6 oktober in de rijrichting Gent/Beveren en op 7 oktober in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (6/10) en Nederland (7/10) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

September

Antwerpen: afrit Sint-Anna Linkeroever definitief afgesloten vanaf 15 september

Op 15 september start Lantis op Linkeroever ter hoogte van de Blancefloerlaan met de bouw van de geluidsschermen langs de R1. Er wordt op de R1 gewerkt tussen de knooppunten Antwerpen-West (E17 x R1) en Sint-Anna Linkeroever (E34 x R1). De afrit Sint-Anna Linkeroever wordt vanaf 15 september definitief uit dienst genomen. Linkeroever is bereikbaar vanaf de E17 via de afrit Zwijndrecht en de Verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan. Afrit Linkeroever blijft geopend. Tijdens de werken is de Katwilgweg lokaal volledig afgesloten voor alle verkeer. Er loopt een omleiding via de Waterwilgweg.

Meer info

Temse: bedrijvenzone TTS niet langer bereikbaar via Laagstraat vanaf 13 september

Vanaf 13 september sluit Agentschap Wegen en Verkeer de Laagstraat fysiek af van de N16. Op die manier wil verhoogt de veiligheid op de gewestweg. Om het effect hiervan op de verkeerscirculatie te monitoren zal de afsluiting tijdelijk zijn en na een zestal maanden geëvalueerd worden. Bij een positieve evaluatie wordt de afsluiting definitief.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 1 en 2 september

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 1 september in de rijrichting Gent/Beveren en op 2 september in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (1/9) en Nederland (2/9) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Augustus

Sint-Niklaas/Temse/E17: twee maanden hinder op E17 ter hoogte van brug Hoogkamerstraat vanaf 29 augustus

Op 29 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de onderzijde van de brug aan de Hoogkamerstraat. Deze werken worden uitgevoerd vanop de E17 door middel van een mobiele werf. Om de hinder te beperken wordt er ’s nachts gewerkt en zal het verkeer op de E17 in beide richtingen over minder rijstroken rijden. Deze werken zullen klaar zijn eind oktober.

Meer info

Antwerpen: acht maanden nachtelijke afsluitingen Kennedytunnel vanaf 21 augustus

Op 21 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verlichting en de tunnelwanden in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen. De werken vinden ’s nachts plaats. Van 21 augustus tot 19 december wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Van 15 januari 2023 tot 23 mei 2023 wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen. De afsluitingen vinden plaats van maandag- tot en met vrijdagnacht van 21.00 uur tot 5.00 uur. Tijdens de nachtelijke afsluitingen wordt het verkeer steeds omgeleid via de tunnelkoker in de andere rijrichting. Voor elke rijrichting is één rijstrook voorzien. Er worden ook twee weekendafsluitingen gepland waarover later communicatie volgt.

Meer info

Wommelgem: drie dagen minder rijstroken op E313 vanaf 12 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer bouwt aan een nieuwe brug van de Wijnegemsteenweg over de E313. De werken starten op 12 augustus 's avonds en duren tot en met 15 augustus. De brugliggers van de nieuwe brug worden geplaatst en daarom worden rijstroken afgesloten. Deze werken zullen ernstige hinder veroorzaken. Ter hoogte van de werfzone rijdt verkeer over twee rijstroken in elke richting. Alle verkeer wordt op één zijde van de snelweg georganiseerd. Halverwege de werken wisselen het verkeer en de werfzone van kant. Het is raadzaam om de E313 in Wommelgem te vermijden. Verkeer van Hasselt naar Antwerpen/Gent en omgekeerd kan omrijden via Brussel. Verkeer dat toch via de E313 rijdt, houdt best rekening met ernstige hinder en zware verliestijden. Na deze werken volgen de wegopbouw op de brug en de aanloophellingen en het plaatsen van fietsbruggen. Deze werken duren nog tot einde van 2022. Begin 2023 gaat de brug in gebruik. 

Meer info

Beveren/Melsele: werken Grote Baan (N70) terug van start op 12 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer ontving een aangepaste omgevingsvergunning voor de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele. Na het bouwverlof hervat men de rioleringswerken tussen de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Schoolstraat. Tot en met 15 augustus is er éénrichtingsverkeer naar Beveren mogelijk op de N70 tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat. Verkeer naar Zwijndrecht rijdt om via Schoolstraat, Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Op 16, 17 en 18 augustus volgen asfalteringswerken en volgt het verkeer lokale omleidingen. Vanaf 19 augustus wordt de Grote Baan (N70) vanaf de Sint-Elisabethstraat tot en met het kruispunt met de Schoolstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen. Het verkeer richting Zwijndrecht rijdt om via de IJzerstraat, Pauwstraat en Snoeckstraat. Richting Beveren loopt een omleiding via Burggravenstraat, Kalishoekstraat, Schoolstraat, Dijkstraat, Koolputstraat, Leurshoek, Halfdreef en Kasteeldreef. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de achterliggende straten. Deze werken zijn klaar tegen het einde van het jaar.

Meer info

Wijnegem/Schilde: drie weken slechts één rijstrook beschikbaar op Houtlaan (N12) richting Wijnegem vanaf 8 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer start op 8 augustus met de heraanleg van het fietspad op de Houtlaan (N12) in de richting van Wijnegem. Doorgaand gemotoriseerd verkeer blijft gedurende werken mogelijk in beide richtingen. Verkeer richting Wijnegem moet over één rijstrook passeren. De werken duren tot 31 augustus.

Meer info

Wilrijk: A12 twaalf dagen deels afgesloten vanaf 5 augustus

Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit op de A12 in Wilrijk ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan. De werken starten op 5 augustus en zijn gespreid over 12 dagen. Gelijktijdig wordt er ook gewerkt op het viaduct van de A12 in Wilrijk. Deze werken zullen sterke hinder met zich meebrengen omdat de A12 deels afgesloten wordt. 

 • De A12 richting Brussel is afgesloten van 5 tot 10 augustus. Dit vanaf de Jan De Vostunnel (voor verkeer komende van R1 Gent) en vanaf de Bevrijdingstunnel (voor verkeer komende van R1 Nederland). Doorgaand verkeer naar Brussel volgt een omleiding via de E19. Plaatselijk verkeer rijdt om via de Boomsesteenweg (N177). Richting Antwerpen blijft de A12 open. Tijdens deze fase is het niet mogelijk om het kruispunt A12-Atomiumlaan over te steken van west naar oost. 
 • De A12 richting Antwerpen is afgesloten van 12 tot 17 augustus vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan. Doorgaand verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de E19. Plaatselijk verkeer rijdt via de Boomsesteenweg (N177) en vervolgens via de Jan De Voslei (voor verkeer richting Gent) of via de Jan Van Rijswijcklaan (voor verkeer richting Nederland). De A12 richting Brussel blijft open. Tijdens deze fase is het niet mogelijke om het kruispunt A12-Atomiumlaan over te steken van west naar oost. 
 • De Boomsesteenweg richtring Antwerpen is afgesloten van 20 tot 22 augustus ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan. Verkeer op de Boomsesteenweg komende van Brussel moet vanaf het kruispunt met de Kontichsesteenweg de A12 nemen richting Antwerpen. 

Meer info

Antwerpen: zes weken ernstige hinder op Bisschoppenhoflaan vanaf 3 augustus

Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, voert binnenkort ingrijpende werken uit aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. 

Kruispunt vier dagen dicht

Van 3 tot en met 6 augustus krijgt het kruispunt Schijnpoort aan het Sportpaleis een nieuwe asfaltlaag. Het kruispunt Schijnpoortweg/Bisschoppenhoflaan en de afrit Deurne gaan vier dagen volledig dicht. Daardoor kan het verkeer er niet op de Bisschoppenhoflaan, Schijnpoortweg en Gabriël-Theunisbrug. Er wordt een omleiding voorzien. De Antwerpse Ring oprijden blijft wel mogelijk maar uitsluitend vanuit het kruispunt Noordersingel/Slachthuislaan.

Meer info

Zes weken minder rijstroken

Bijkomend wordt van 1 augustus tot 7 september hinder verwacht op de Bisschoppenhoflaan aan het kruispunt met de Ten Eekhovelei. Er worden fiets- en voetpaden verlegd. Tijdens deze werken is er één rijstrook minder in beide richtingen tussen de kruispunten met de Schijnpoortweg en de Van Nevelestraat.

Meer info

Juni

Sint-Niklaas: twee weken rijstrookreductie op brug N41 over E17 vanaf 20 juni

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit aan een burgdekvoeg van de brug N41 over de E17 vanaf 20 juni. De eerste week wordt in beide richtingen de linker- en middenrijstrook ingenomen door de werken, aansluitend worden een week de rechterrijstrook en de voetpaden ingenomen. Het verkeer kan steeds door in alle richtingen maar houdt best rekening met vertraging door beperkt aantal beschikbare rijstroken. De werken duren in totaal 2 weken.

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten op 16 en 17 juni

Er wordt in de Liefkenshoektunnel gewerkt op 16 juni in de rijrichting Gent/Beveren en op 17 juni in de rijrichting Nederland/Stabroek. De rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot 5.00 uur ‘s morgens. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/6) en Nederland (17/6) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute.

Meer info

Schoten: twee weken geen verkeer mogelijk over Hoogmolenbrug vanaf 13 juni

De werken in opdracht van de Vlaamse Waterweg aan de nieuwe Hoogmolenbrug zijn bijna klaar. Vanaf 13 juni wordt de oude Hoogmolenbrug afgesloten voor alle verkeer om de afbraak voor te bereiden. De nieuwe brug blijft nog dicht en opent op 24 juni. Er wordt ernstige hinder verwacht tussen 13 en 24 juni: gemotoriseerd verkeer kan het kanaal niet oversteken door deze werken. Verkeer volgt een omleiding via de Houtlaan of de Deurnsebaan (Brug van den Azijn) om het Albertkanaal over te steken. Fietsers kunnen vanaf 13 juni de nieuwe Hoogmolenbrug gebruiken. Vanaf 24 juni rijdt gemotoriseerd verkeer ook over de nieuwe brug.

Meer info

Sint-Niklaas/Temse: brug Hoogkamerstraat drie maanden onderbroken vanaf 1 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op 1 juni met de renovatie en herinrichting van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17 tussen Temse en Sint-Niklaas. Tijdens de werken is de brug afgesloten voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers. Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Gewestweg (N16). Voor fietsers gelden volgende omleidingen: fietsers van/naar Sint-Niklaas Oost rijden via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16) (Grote Dweersstraat) en Hoogkamerstraat. Fietsers van/naar Sint-Niklaas West rijden via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat. Verkeer over de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug rijdt ‘s nachts (van 21.00 uur tot 5.00 uur) in beide richtingen over minder rijstroken. De werken zullen op 26 september zijn afgerond.

Meer info

mei

Antwerpen/Haven: drie weken afwisselend verkeer over één rijstrook op Kastelweg vanaf 30 mei

Haven van Antwerpen start op 30 mei met het herstellen van putdeksels op de Kastelweg. Ter hoogte van de werken moet het verkeer afwisselend passeren over één rijstrook geregeld door tijdelijke verkeerslichten. De werf schuift op van west naar oost. De werken duren tot 19 juni.

Meer info

Antwerpen/Haven: Tijsmanstunnel zes nachten afgesloten in één richting vanaf 24 mei

Agentschap Wegen en Verkeer plaatst nieuwe wandplaten en voert onderhoudswerken uit in de Tijsmanstunnel. De Tijsmanstunnel richting Gent is afgesloten in de nachten van 24, 25 en 30 mei en 13 juni. Richting Nederland is de tunnel afgesloten in de nachten van 31 mei en 1, 2 en 14 juni. De tunnel is telkens afgesloten van 20.00 uur tot 5.00 uur. Het verkeer rijdt bovengronds om via de Scheldelaan.

Antwerpen: zeven weken rijstrookreductie in beide richtingen op Bisschoppenhoflaan vanaf 23 mei

Op 23 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een voetgangers- en fietsoversteek op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan (N120) met de Oude Bosuilbaan in Deurne. Op de Bisschoppenhoflaan rijdt gemotoriseerd verkeer tijdens de werken telkens over één rijstrook in beide richtingen. Van 30 mei tot 21 juni is de Oude Bosuilbaan afgesloten en volgt het verkeer een omleiding via de Jan Welterslaan. De werken duren tot 7 juli.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: Hoogkamerstraat kant Temse zeven weken afgesloten vanaf 16 mei

Op 16 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken aan het kruispunt N16 met Hoogkamerstraat. Tijdens deze fase werkt men aan de Hoogkamerstraat aan de kant van Temse centrum. Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdens deze fase op de N16 richting Bornem ter hoogte van het kruispunt over één rijstrook. Verkeer van Temse centrum naar de N16 en omgekeerd moet een omleiding volgen via de Gasthuisstraat en de Schoolstraat. Het industrieterrein De Zaat blijft bereikbaar voor zwaar verkeer via de verkeerswisselaar met de E17, Nieuwe Steenweg (N41), Legen Heirweg, Gentstraat, Burgemeester Achiel Heymanstraat, Huis ten Halven en Cauwerburg. Fietsers kunnen het kruispunt oversteken met de fiets aan de hand. Fietsers langs de N16 volgen in beide richtingen tussen de S.G. Boereboomstraat en Hoogkamerstraat een omleiding via de Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat, Voetweg en de Grote Dweersstraat. Het bedrijventerrein TTS is vanaf 16 mei opnieuw bereikbaar via de N16. Deze fase van de werken duurt tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Meer info

Lokeren: drie maanden hinder door omleiding werken N446 via N47 en E17 vanaf 16 mei

Op 16 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster. Deze werken zullen impact hebben op de bedrijvenzones in Lokeren. Tijdens de eerste fase van de werken wordt er enkel gewerkt in Hamme in Overloopakker en de Bookmolenstraat, vanaf de grens met Zele tot het kruispunt met de gewestweg N446. Gemotoriseerd verkeer richting Zele en Hamme volgt in beide richtingen de omleiding via de Sint-Annastraat, Durmen en Omleidingsbaan Oost (N47). Zwaar verkeer rijdt in beide richtingen via de Omleidingsbaan Oost (N47), Europalaan (N47) en de E17. Op de N446 zal er nog geen verkeershinder zijn. Vanaf midden augustus starten de werken op de N446 tussen de rotonde aan de N470 en het kruispunt met de Bookmolenstraat. Over de impact van deze werken volgt later info.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: gedurende tien weekends hinder op R2 tussen Beverentunnel en Liefkenshoektunnel vanaf 13 mei

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op de R2 tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel. Zowel richting Nederland, als richting Gent is een onderhoud noodzakelijk. De werken vinden plaats gedurende tien weekends vanaf 13 mei. De Bevertunnel wordt tijdens de werken afgesloten. Er wordt ernstige hinder verwacht. De eerste vier weekends wordt er gewerkt richting Nederland. De Beverentunnel is dan richting Nederland volledig afgesloten. De omleiding loopt via afrit Waaslandhaven-Zuid, Steenlandlaan, Ketenislaan, Kallosluis, Oudedijk en oprit Waaslandhaven-Noord. Vanaf het weekend van 3 juni wordt er vijf weekends gewerkt in de richting van Gent. Tijdens de weekends van 3 juni, 10 juni en 17 juni blijft de Beverentunnel open. Het verkeer naar Gent volgt wel een omleiding via de afrit en oprit Waaslandhaven-Noord. Tijdens de weekends van 24 juni en 1 juli is de Beverentunnel afgesloten richting Gent. Verkeer volgt een omleiding via afrit Waaslandhaven-Noord, Ploegweg, Kallosluis, Ketenislaan, Steenlandlaan en Waaslandhaven-Zuid. De Beverentunnel is telkens van vrijdagavond om 20.00 uur tot maandagochtend om 05.30 uur afgesloten. 
 

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel één nacht volledig afgesloten op 6 mei

Van 6 mei om 21.00 uur tot 7 mei om 5.00 uur wordt de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten in beide richtingen omwille van een veiligheidsoefening.

Meer info

april

Antwerpen/Haven: gedurende één weekend slechts één rijstrook in Tijsmanstunnel vanaf 29 april

Agentschap Wegen Verkeer voert betonherstellingen uit in de Tijsmanstunnel (R2) richting Beveren vanaf 29 april om 20.00 uur. De rechterrijstrook wordt tijdens de werken afgesloten. De op- en afritten blijven beschikbaar. De werken duren tot 2 mei om 5.00 uur.

Antwerpen: Sint-Annatunnel één week afgesloten vanaf 25 april

Vanaf 25 april voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit in de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) in Antwerpen. De tunnel is volledig afgesloten tijdens deze werken. Woon-werkverkeer dat de Schelde moet oversteken wordt aangeraden de veerdienst of de Kennedyfietstunnel te gebruiken. De werken duren tot 30 april.

Meer info

Antwerpen: Kennedytunnel gedurende één dag afgesloten op 24 april

Op 24 april is de Kennedytunnel afgesloten richting Nederland vanaf 11.30 uur tot 17.00 uur omwille van de Antwerp 10 Miles. Verkeer vanuit Oost- en West-Vlaanderen volgt een omleiding via de E34 en de R2.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten op 21 en 22 april

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 21 op 22 april en van 22 op 23 april. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 21 april om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 22 april om 5.00 uur. De rijrichting Nederland wordt afgesloten vanaf 22 april om 21.00 uur tot 23 april om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichtingen is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: één maand TTS zone niet bereikbaar via Hoogkamerstraat vanaf 19 april

Op 19 april start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken aan het kruispunt N16 met Hoogkamerstraat. Tijdens deze fase werkt men aan de Hoogkamerstraat aan de kant van het bedrijventerrein TTS. Gemotoriseerd verkeer kan het bedrijventerrein TTS bereiken via Houten Schoen en de brug over de E17 of via de Laagstraat. Uitrijden kan via de nieuwe bypass. De linker afslagstrook op de N16 voor verkeer vanuit Bornem is afgesloten. Het verkeer moet doorrijden tot het op- en afrittencomplex van de E17 om zo terug te keren naar het kruispunt en dan af te slaan richting Temse. Zwaar verkeer naar industriezone De Zaat volgt een omleiding via de Nieuwe Steenweg (N41). Deze fase van de werken duurt tot midden mei. Nadien volgen de werken aan dit kruispunt langs de kant van Temse centrum van eind mei tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Borgerhout: twee maanden hinder aan kruispunt Luitenant Lippenslaan (N184) met de Dr. van de Perrelei vanaf 19 april

Vanaf 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan (N184) met de Dr. van de Perrelei in Borgerhout. De fiets- en voetgangersoversteken van het kruispunt worden vernieuwd en de inrichting van de bushaltes wordt verbeterd. Op de Luitenant Lippenslaan blijft verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. Ter hoogte van het kruispunt moet het verkeer over één rijstrook passeren. Vanaf begin mei wordt de noordelijke tak van de Dr. van de Perrelei afgesloten tot het einde van de werken. Lokaal verkeer wordt dan omgeleid via de Joe Englishstraat. Fietsers worden omgeleid tijdens de werken. De werken duren tot begin juli.

Wijnegem: twee maanden rijstrookreductie op Houtlaan (N12) in Wijnegem vanaf 19 april

Vanaf 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met vernieuwingswerken op de Houtlaan (N12) in Wijnegem. Tussen de kruispunten met de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan wordt de rijweg in beide richtingen vernieuwd en in de richting van Wommelgem wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Tijdens deze periode blijft op de Houtlaan, uitgezonderd één weekend, steeds verkeer in beide richtingen mogelijk over telkens één rijstrook. Tijdens het weekend van 24 tot 26 juni zal de Houtlaan afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze werkzaamheden zullen gepaard gaan met de nodige hinder op deze drukke verbindingsweg tussen Wommelgem en Schilde. De werken duren tot eind juni.

Antwerpen: Kennedytunnel richting Nederland één weekend afgesloten vanaf 15 april

Agentschap Wegen en Verkeer voert dringende onderhoudswerken uit in de Kennedytunnel. De tunnel wordt volledig afgesloten in de richting van Nederland vanaf 15 april om 21.00 uur. Deze werken zullen ernstige verkeershinder met zich meebrengen. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de E34 en de R2, waar het verkeer bij Antwerpen-West over één rijstrook moet passeren. De werken duren tot 18 april om 5.00 uur.

Meer info

Schoten: Metropoolstraat één jaar volledig afgesloten vanaf 7 april

Op 7 april start de Vlaamse Waterweg met werken in de Metropoolstraat om de nieuwe Hoogmolenbrug aan te sluiten op de weg en het kanaal te verbreden. Tijdens de werken is de Metropoolstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Straalstraat en Korte Braamstraat. Lokaal bestemmingsverkeer voor bedrijven is mogelijk. Doorgaand verkeer volgt een omleiding. De werken duren tot het voorjaar van 2023.

Meer info

Sint-Niklaas: Vijfstraten/Klapperbeekstraat gedurende vijf maanden volledig afgesloten vanaf 4 april

Op 4 april start stad Sint-Niklaas met de heraanleg van Vijfstraten (N451) tussen de Iepenstraat en de Vlasstraat. Vijfstraten wordt gedurende de volledige duur van de werken volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen de werfzone passeren. Doorgaand vrachtverkeer volgt een omleiding via E34 en E17. De werken duren tot eind augustus.

Meer info

Maart

Merksem: één rijstrook gedurende vier dagen op Bredabaan vanaf 28 maart

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Bredabaan (N1) in Merksem tussen de kruispunten met de Merksemheidelaan en de Horstebaan richting Kapellen/Brasschaat. Verkeer richting Kapellen/Brasschaat moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren. De werken starten op 28 maart en duren tot en met 31 maart.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten op 24 en 25 maart

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 24 op 25 maart en van 25 op 26 maart. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 24 maart om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 25 maart om 5.00 uur. De rijrichting Nederland wordt afgesloten vanaf 25 maart om 21.00 uur tot 26 maart om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichtingen is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

Wommelgem: E313 volledig afgesloten gedurende één nacht op 19 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de bouw van de nieuwe brug Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem. Tijdens de afbraakwerken van de oude brug wordt de E313 in beide richtingen volledig afgesloten ‘s nachts van 19 maart om 22.00 uur tot 20 maart om 9.00 uur. Het snelwegverkeer wordt omgeleid via Brussel of Breda. Tijdens de paasvakantie (4 tot 17 april) moet het verkeer richting Antwerpen op de E313 over twee rijstroken passeren. Richting Hasselt moet het verkeer gedurende het eerste weekend van de paasvakantie over twee rijstroken passeren.

Meer info

Beveren: tijdelijk éénrichtingsverkeer mogelijk op N70 vanaf 18 maart

In afwachting van de heropstart van de werken stellen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren de N70 opnieuw open voor éénrichtingsverkeer van Zwijndrecht naar Beveren. Ook het kruispunt van de Spoorweglaan en de Torenstraat gaat open voor verkeer van zuid naar noord. Fietsers blijven in beide richtingen de gekende omleidingen volgen.

Meer info

Antwerpen: twee weekends reductie naar één rijstrook op Blancefloerlaan (N70) vanaf 18 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit aan de voegen van de brug over de E34 ter hoogte van de N70 Blancefloerlaan. Er wordt gedurende twee weekends gewerkt: vanaf 18 maart  tot 21 maart en vanaf 25 maart tot 28 maart. In beide rijrichtingen moet het verkeer tijdens de werken over één rijstrook passeren op de Blancefloerlaan. Fietsers kunnen de werken passeren. De toegang naar de Park & Ride Linkeroever blijft open voor verkeer.

Meer info

Temse/Sint-Niklaas: zes maanden hinder op kruispunt N16 – Hoogkamerstraat vanaf 14 maart

Op 14 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de stad Sint-Niklaas en gemeente Temse met de werken aan het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat. De brug van de Hoogkamerstraat over de E17 wordt ook vernieuwd. De lokale bereikbaarheid wijzigt in fases tijdens de werken. Vanaf 14 maart tot de tweede helft van april werkt men aan het kruispunt met de Kapelanielaan en de Hoogkamerstraat. Tijdens deze periode is de Kapelanielaan in de werfzone volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De bedrijven in de nabijgelegen TTS-zone blijven wel steeds bereikbaar via de andere toegang van de Kapelanielaan tot de Hoogkamerstraat. Autoverkeer op de Gewestweg (N16) in de richting van E17/Sint-Niklaas rijdt over één rijstrook vanaf het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat tot de op- en afrit van de E17. Vanaf eind april tot eind mei werkt men aan het kruispunt Hoogkamerstraat met de N16 langs de kant van de TTS-zone. Nadien volgen de werken aan dit kruispunt langs de kant van Temse centrum van eind mei tot eind juni. In de zomermaanden realiseert men de heraanleg van de brug over de E17 (Hoogkamerstraat). In september 2022 zijn de werken klaar.

Meer info

Boom: Rupeltunnel vijf nachten afgesloten vanaf 9 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhouds- en injectiewerken uit in de Rupeltunnel op de A12 in Boom. Vanaf 9 maart om 20.00 uur tot 14 maart om 5.00 uur wordt de Rupeltunnel afgesloten tijdens de late avond en nacht. Overdag blijft de tunnel steeds open. Verkeer naar Brussel of Antwerpen rijdt om langs de E19. Lokaal verkeer kan bovengronds omrijden via gewestweg N177 (Rupelbrug). Verkeer richting Antwerpen verlaat de A12 via de afrit Rupel-Kanaalzone, het verkeer naar Brussel neemt afrit Boom.

Meer info

Sint-Niklaas/Stekene: rotonde Vlyminckshoek afgesloten van 4 t.e.m. 6 maart

Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingen uit op de rotonde Vlyminckshoek (N403) in Sint-Niklaas. De rotonde wordt afgesloten vanaf 4 maart om 20.00 uur tot 7 maart voor vrachtverkeer. De verbinding tussen Stekene en Sint-Niklaas is hierdoor niet mogelijk. Vrachtverkeer moet omrijden via de E17 en E34 tijdens de werken. Fietsers en lokaal gemotoriseerd verkeer kunnen overdag langs de werfzone passeren.

Meer info

Februari

Wommelgem/Borsbeek: drie weken hinder aan kruispunt Autolei/Frans Beirenslaan (R11) met de Herentalsebaan (N116) vanaf 28 februari

Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan het kruispunt van de Autolei/Frans Beirenslaan (R11) met de Herentalsebaan (N116) op de grens van de gemeenten Wommelgem en Borsbeek. Het kruispunt blijft tijdens de werken steeds toegankelijk in alle richtingen. Toch houdt het verkeer best rekening met sterke hinder op de R11. Verkeer op de R11 richting Mortsel zal over één rijstrook moeten passeren. Fietsers op de R11 richting Mortsel moeten een korte omleiding volgen. De werken duren drie weken.

Meer info

Antwerpen: tien dagen één rijstrook per rijrichting op Oosterweelsteenweg vanaf 25 februari

Om de bouw van het Oosterweelknooppunt voor te bereiden rooit Lantis bomen om ruimte vrij te maken. Deze werken starten op 25 februari. Om de rooiwerken uit te voeren wordt de zuidelijke rijbaan van de Oosterweelsteenweg richting Antwerpen plaatselijk ingenomen. Verkeer rijdt in beide richtingen over de noordelijke rijbaan, met één rijstrook per rijrichting. De werken duren tot 8 maart.

Meer info

Wommelgem/E313: tien maanden werken aan brug Wijnegemsteenweg over E313 vanaf 21 februari

Op 21 februari start Agentschap Wegen en Verkeer met de voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe brug Wijnegemsteenweg over de E313. Op de plaats van de bestaande brug wordt een volledig nieuwe brug gebouwd. Nadien start de aannemer met het opbreken van de aanloophellingen naar de brug op 14 maart. Voor de bedrijvenzones Uilenbaan, Jacobsveldweg en Wommelgem Noord en het lokaal verkeer wordt een bijzondere bereikbaarheidsmaatregel getroffen. Bestemmingsverkeer kan gebruik maken van een beperkte doorgang via tijdelijke op- en afritten op de E313. Vanaf 14 maart tot het einde van de werken rijden fietsers om via de naastgelegen brug van de Doornaardstraat. Het gemotoriseerde verkeer tussen Wommelgem en Wijnegem volgt de bestaande omleidingen. In de nacht van 19 op 20 maart wordt de huidige brug gesloopt: de E313 is op dat moment volledig afgesloten in beide richtingen. Begin 2023 moet de nieuwe brug klaar zijn.

Meer info

Essen: vier weken éénrichtingsverkeer op Kalmthoutsesteenweg vanaf 21 februari

Vanaf 21 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Wildert (Essen). Aan de kruispunten met de Middenstraat en de Huybergsebaan worden fietsoversteekplaatsen voorzien en vernieuwt men het fietspad. Tijdens de werken geldt er enkelrichtingsverkeer op de Kalmthoutsesteenweg. Verkeer richting Kalmthout behoudt de doorgang. Het verkeer richting Essen volgt een omleiding vanaf het centrum van Kalmthout naar Achterbroek via de N117 naar Essen. Fietsers kunnen de werfzone in beide richtingen passeren. De werken duren vier weken.

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende één nacht afgesloten op 18 februari

In de Liefkenshoektunnel zijn herstellingswerken gepland in de nacht van 18 februari op 19 februari. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 18 februari om 21.00 uur ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot 19 februari om 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichting is niet mogelijk gedurende deze nacht. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Meer info

 

Schoten: infosessie over werken in omgeving Hoogmolenbrug – Metropoolstraat op 14 februari

In maart 2022 start De Vlaamse Waterweg met een nieuwe, ingrijpende fase van de werkzaamheden in de omgeving van de Hoogmolenbrug en langs de Metropoolstraat in Schoten. Deze werken worden uitgevoerd in functie van de opwaardering van het Albertkanaal. Tegelijk met de bouw van de nieuwe Hoogmolenbrug werkt De Vlaamse Waterweg aan de oeververbreding en wordt er een nieuwe kaaimuur aangelegd. De Metropoolstraat wordt voorzien van nieuwe nutsleidingen, riolering en wegdek. Om u te informeren over al deze werkzaamheden en de bijhorende timing en hinder, organiseert De Vlaamse Waterweg nv in samenwerking met de gemeente Schoten, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Kanaalkant op 14 februari om 19.00 uur een online infosessie voor de bedrijven.

Meer info

Januari

Sint-Niklaas: vier maanden éénrichtingsverkeer in Driekoningenstraat vanaf 31 januari

Vanaf 31 januari legt Fiberklaar het fibernetwerk aan in de Driekoningenstraat. De straat wordt tijdelijk opengebroken. Deze werken eindigen op 25 februari. Vervolgens vernieuwt de stad Sint-Niklaas vanaf 28 februari de voetpaden, goten en rijweg in de Driekoningenstraat. Deze werken duren tot eind mei/begin juni. Vanaf 31 januari tot het einde van de werken wordt in de Driekoningenstraat, vanaf het kruispunt Heistraat/Begijnenstraat/Lepelhoekstraat tot aan de Kazernestraat, enkele rijrichting ingevoerd in de richting van de Singel (R42). Verkeer wordt vanaf de rotondes van het kruispunt Driekoningen omgeleid. Fietsers hebben vrije doorgang in beide richtingen.

Meer info

Antwerpen/Haven: twee maanden afwisselend verkeer ter hoogte van werfzone aan Boudewijnbrug vanaf 24 januari

Agentschap Maritieme Toegang start met een volgende fase van de werken aan de Boudewijnbrug. Vanaf 24 januari tot 10 maart moet het verkeer passeren over één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Verkeerslichten zullen het verkeer regelen. Er kunnen lange wachttijden ontstaan. Het is aangeraden om de omgeving van de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis te vermijden tijdens deze periode en de omleidingsroute via de R2 en de A12 te volgen. Fietsers volgen een omleidingsroute langs Kauwenstein.

Meer info

Zwijndrecht: ingebruikname parallelweg vanaf 15 januari

Op 15 januari neemt Lantis de nieuwe verbindingsweg tussen de nieuwe P+R/Blancefloerlaan en Zwijndrecht in gebruik. Woon-werkverkeer naar Antwerpen kan via deze weg de P+R bereiken. Op 17 januari opent de nieuwe P+R Linkeroever, de nieuwe tramhalte ter hoogte van het parkeergebouw en de nieuwe fietstunnel onder de Blancefloerlaan. Ook op 17 januari wordt de tijdelijke P+R tussen op- en afrit Linkeroever definitief afgesloten.

Meer info

Zwijndrecht: kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel drie maanden afgesloten vanaf 15 januari

Vanaf 15 januari wordt nieuw aangelegde infrastructuur in gebruik genomen. Bouwheer Lantis voert in de nacht van 14 op 15 januari de nodige aanpassingen uit aan de bestaande verkeerssituatie. Van 21.00 uur tot 00.00 uur is de uitrit van E34/R1 naar E17 richting Gent afgesloten. Verkeer volgt een lokale omleiding via R1, Kennedytunnel, A12 en complex Kiel. Van 3.00 uur tot 5.00 uur is afrit Zwijndrecht afgesloten en rijdt het verkeer om via afrit Kruibeke, de Krijgsbaan en de N70. Het kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel wordt afgesloten. Dit zorgt voor hinder voor de bedrijvenzone Baarbeek en omgeving. De afrit in Zwijndrecht, voor verkeer komende van Gent, sluit via de nieuwe brug over de Pastoor Coplaan aan op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Via een eerste nieuwe tunnel onder de snelweg bereik je de verbindingsweg tot aan de P+R/Blancefloerlaan en de Pastoor Coplaan. Volg je de Hoefijzersingel tot aan de tweede nieuwe tunnel dan rijd je daar de E17 onderdoor naar de Antwerpsesteenweg. Midden april is het nieuwe kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel klaar.

Meer info

Melsele: N70 tussen Sint-Elisabethstraat en Schoolstraat zes maanden afgesloten vanaf 14 januari

Op 14 januari start Agentschap Wegen & Verkeer met een volgende fase van de herinrichting van de N70: men werkt dan aan de Grote Baan (N70) vanaf de Sint-Elisabethstraat tot net voorbij het kruispunt met Spoorweglaan. Tijdens de werkzaamheden is de N70 volledig onderbroken tussen de Sint-Elisabethstraat en de Schoolstraat. Beperkt bestemmingsverkeer is mogelijk. Verkeer richting Antwerpen blijft de huidige omleiding volgen via Schoolstraat, Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Verkeer richting Beveren rijdt via de Snoeckstraat, Pauwstraat en IJzerstraat naar de N70. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via Schoolstraat, Hazaarddam, Kerkplein en Sint-Elisabethstraat. Deze werken duren zes maanden.  

Meer info

Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten vanaf 13 januari

In de Liefkenshoektunnel zijn ‘s nachts herstellingswerken gepland op 13 en 14 januari. De rijrichting Gent/Beveren wordt op 13 januari ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. Op 14 januari gebeuren gelijkaardige werken in de rijrichting Nederland/Stabroek. De afsluiting is telkens vanaf 21.00 uur tot 2.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen in de respectievelijke rijrichting is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Kallo/Haven: Melselebrug dicht vanaf 10 januari tot 8 februari

Het Havenbedrijf laat vanaf 10 januari werken uitvoeren aan de Melselebrug. De brug, gelegen ten westen van de Kallosluis, is een maand niet toegankelijk voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer met een maximale hoogte van 2,7 m wordt omgeleid via de sluisdeuren. Vrachtvervoer moet gebruik maken van de Farnesebrug. Omdat deze brug geregeld zal openstaan, zijn lange wachttijden te verwachten. Daarom wordt vrachtverkeer geadviseerd zo veel mogelijk om te rijden via de Beverentunnel of de Kieldrechtsluis. Op 8 februari ‘s avonds gaat de Melselebrug terug in gebruik.

Meer info

Antwerpen/Haven: Royersbrug twee weken afgesloten vanaf 10 januari

De afdeling Maritieme Toegang van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en Port of Antwerp plaatsen een tijdelijke brug over de vaargeul van de Royerssluis. Deze tijdelijke brug moet ervoor zorgen dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de renovatiewerken aan de Royerssluis die tot 2027 doorgaan. Het plaatsen van deze tijdelijke brug brengt grote hinder met zich mee in de omgeving. De Royersbrug zal niet toegankelijk zijn van 10 tot 21 januari. Het verkeer zal alternerend over de Lefèbvrebrug moeten rijden om de verbinding te maken tussen de Siberiastraat en de Oosterweelsteenweg. Er kunnen lange wachttijden optreden. Het is daarom aangeraden om de omgeving van de Royerssluis te vermijden tijdens deze periode. Er is een omleiding voorzien via de Noorderlaan en Oosterweelsteenweg. Fietsers kunnen het fietspad van de Lefèbvrebrug gebruiken.

Meer info

Archief 2021

December
 • Antwerpen/Haven: drie maanden hinder aan Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis vanaf 23 december

  Agentschap Maritieme Toegang start op 23 december met een volgende fase van de werken aan de Boudewijnbrug. Vanaf 23 december tot 24 januari moet het verkeer over twee versmalde rijstroken passeren. Vanaf 24 januari tot 10 maart moet het verkeer ter hoogte van de werfzone afwisselend over één rijstrook passeren met behulp van verkeerslichten. Er kunnen lange wachttijden ontstaan. Het is aangeraden om de omgeving van de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis te vermijden tijdens deze periode en de omleidingsroute via de R2 en de A12 te volgen. Fietsers volgen een omleidingsroute langs Kauwenstein.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel gedurende twee nachten afgesloten vanaf 16 december

  In de Liefkenshoektunnel zijn ‘s nachts herstellingswerken gepland op 16 en 17 december voor de rijrichting Gent/Beveren. De rijrichting wordt ter hoogte van de Liefkenshoektunnel volledig afgesloten. De afsluiting is telkens vanaf 21.00 uur tot 2.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

  Meer info

November
 • Merksem: Vaartkaai drie weken afgesloten vanaf 27 november

  Lantis voert werken uit aan de Vaartkaai in Merksem van 27 november tot en met 17 december. De Vaartkaai is gedurende deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen IJskelder en de Bredabaan. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de Ingenieur Menneslaan en Groenendaallaan. IJskelder en de bedrijven blijven steeds bereikbaar tijdens de werken, afhankelijk van de fase zal dit via de Bredabaan of via de Kotterstraat zijn. Fietsers kunnen de werf passeren via het jaagpad.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 25 november

  In Liefkenshoektunnel is tunnelonderhoud ingepland op donderdag 25 november voor de rijrichting Gent/Beveren en op vrijdag 26 november voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, en dit tot ‘s anderendaags 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (25/11) en Nederland (26/11) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er ter plaatse een omleidingsroute voorzien. 

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: Keetberglaan één week moeilijk bereikbaar vanaf 22 november

  Van 22 tot 27 november voert Lantis de laatste werken uit aan de Keetberglaan en de Canadastraat. Er zal lokaal afwisselend verkeer zijn op de Keetberglaan vanaf 22 november tot en met 26 november, geregeld met verkeerslichten. Hou rekening met lange wachttijden. Van 26 november 's avonds tot 27 november 's avonds wordt de Keetberglaan lokaal volledig afgesloten voor het aanbrengen van de nieuwe toplaag. Verkeer van of naar Zelzate volgt een omleiding via het complex Waaslandhaven-Zuid. Verkeer van of naar Antwerpen bereikt via de Kwarikweg en Canadastraat het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost.

  Meer info

 • Antwerpen: Sint-Annatunnel drie dagen gesloten wegens onderhoudswerken vanaf 22 november

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) in Antwerpen. De werken starten op 22 november en duren tot en met 24 november. De tunnel wordt gedurende deze drie dagen afgesloten tussen 07.30 uur en 18.00 uur. Voetgangers en fietsers kunnen de Schelde oversteken met het Sint-Annaveer of via de Kennedyfietserstunnel.

  Meer info

 • Lokeren: werken N70 in Zeveneken duren nog tot maart 2022

  Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog op de Gentsesteenweg in Zeveneken tot maart 2022. Voor eind december 2021 zal het mogelijk zijn om over de onderlagen asfalt te rijden op de Gentsesteenweg tussen het kruispunt met de Drongenstraat en Gentsesteenweg 371. Vanaf 15 november start men met het plaatsen van riolering tussen huisnummer 357 en 337. Voor het jaareinde wordt onderfundering geplaatst. De rijweg, fietspaden en opritten worden vanaf januari geplaatst. Vanaf 15 november wordt de Hoekstraat afgesloten voor het verkeer ter hoogte van Hoekstraat 67. Ten noorden van nr. 67 kan men ontsluiten via Ruilare of Doorslaarstraat. Ten zuiden van nr. 67 kan men ontsluiten via de N70. Deze werken zijn afgerond tegen het jaareinde. De werken aan het pompstation Kallestraat starten half november opnieuw op en duren tot het voorjaar 2022. De Kallestraat is hier volledig afgesloten. De Kallestraat en Kantschoolweg kunnen via de Tuinwijk naar de Hoekstraat ontsluiten.

 • Boom: Antwerpsestraat twee nachten volledig afgesloten vanaf 16 november

  Agentschap Wegen en Verkeer voert tijdens de nachten van 16 en 17 november werken uit op de Antwerpsestraat (N177) in Boom. Ter hoogte van het kruispunt met de Overwinningsstraat wordt het wegdek van de Antwerpsestraat in beide richtingen voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Tijdens deze twee nachten is de Antwerpsestraat volledig afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur. Het doorgaand verkeer moet omrijden via de A12. Lokaal verkeer volgt  omleidingen via de bruggen van de Noeverselaan en de ’s Herenbaan om de achterliggende straten van de Antwerpsestraat te kunnen bereiken.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: een maand hinder op Scheldelaan t.h.v. Boudewijnbrug vanaf 15 november

  Op 15 november start Maritieme Toegang met de werken aan de aansluiting van Kauwenstein op de Scheldelaan (t.h.v. de Boudewijnbrug). De wegenis en het spoor worden heraangelegd. Het verkeer dient van 15 november tot 15 december ter hoogte van de werfzone over een afstand van 100 meter afwisselend over één rijstrook te passeren. Verkeerslichten zullen het verkeer regelen. Er wordt ook een omleidingsroute voorzien via de R2 en de A12. 

 • Brecht: twee weken éénrichtingsverkeer op Lessiusstraat (N115) vanaf 15 november

  Op 15 november start Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe fietsoversteek op de Lessiusstraat (N115) in Brecht ter hoogte van het kruispunt met de Broeckhovenstraat. Tijdens de werken geldt er éénrichtingsverkeer op de Lessiusstraat. Verkeer richting E19 blijft mogelijk, verkeer richting Sint-Lenaarts volgt een lokale omleiding via De Ring, N133 en Molenheiken. De werken duren twee weken. 

  Meer info

 • Zwijndrecht: twee maanden enkelrichting in tunnel Antwerpsesteenweg vanaf 7 november

  Vanaf 7 november werkt Lantis de nieuwe afrit, de nieuwe Hoefijzersingel en de twee nieuwe tunnels onder de E17 verder af. Er is enkel verkeer richting Zwijndrecht mogelijk. Verkeer richting Burcht volgt een omleiding via de Pastoor Coplaan. De werken duren tot midden januari 2022. De eerste tunnel verbindt de nieuwe Hoefijzersingel met de verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan/P+R, de Pastoor Coplaan en de oprit richting Gent. De tweede tunnel zorgt voor een nieuwe verbinding voor gemotoriseerd verkeer tussen Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Tot midden april is deze tunnel enkelrichting in de richting van Zwijndrecht, nadien kan je die in beide rijrichtingen gebruiken.

  Meer info

Oktober
 • Melsele/Zwijndrecht: N70 één week volledig afgesloten vanaf 30 oktober

  Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit op de N70 vanaf 30 oktober tot 7 november. De werken zullen grote hinder met zich meebrengen. De N70 is tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand, gemotoriseerd verkeer in beide richtingen tussen de rotonde aan de Blancefloerlaan en de rotonde aan de Krijgsbaan. Doorgaand verkeer tussen Antwerpen en Beveren rijdt om via de E17. Tussen Zwijndrecht en Antwerpen rijdt u via de E17 of de Beatrijslaan. De bedrijventerreinen Baarbeek, Westpoort, Borgerweert en de carrefoursite zijn in deze periode enkel bereikbaar via de E17 en de afrit Zwijndrecht. Er worden korte omleidingsroutes voorzien voor het lokale verkeer in Zwijndrecht.

  Meer info

 • Zwijndrecht: één week geen tramverkeer tussen Antwerpen en Melsele vanaf 30 oktober

  De Lijn voert werken uit aan de tramsporen zowel op Linkeroever als in het centrum van Zwijndrecht. Deze werken hebben een grote impact op het tram- en busverkeer. Van 30 oktober tot 1 november rijden er geen trams naar Linkeroever, en ook de premetrostations Opera, Meir, Groenplaats en F. Van Eeden worden niet bediend. De lijnen 3, 5, 9, 15 worden op rechteroever omgeleid. De buslijn 36 zal wel tussen linker- en rechteroever rijden, en uitzonderlijk ook P+R Linkeroever bedienen.
  Bovendien zijn er ook werken in Zwijndrecht, waardoor bussen 81-82-83-84-85 eindigen aan P+R Melsele. Tussen P+R Melsele en het F. Van Eedenplein op Linkeroever rijden pendelbussen.

  Vanaf 2 november tot en met 7 november rijden trams 5, 9 en 15 weer normaal tot aan het eindpunt P+R Linkeroever. De werken in Zwijndrecht duren echter nog voort, waardoor tram 3 beperkt blijft tot P+R Linkeroever. Ook de bussen 81-82-83-84-85 eindigen tijdens deze werken aan P+R Melsele. Tussen P+R Melsele en het F. Van Eedenplein op Linkeroever rijden pendelbussen. Vanaf 8 november rijden alle bussen en trams opnieuw volgens de vaste dienstregeling. Het is raadzaam om de alternatieve mogelijkheden na te gaan via de Routeplanner van De Lijn.

 • Vrasene/E34: twee dagen werken op E34 tussen de R2 en Vrasene vanaf 22 oktober

  Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op de E34/N49 richting Knokke tussen de aansluiting met de R2 en Vrasene. Er wordt ernstige hinder verwacht. De werken starten op 22 oktober om 20.00 uur. Het verkeer richting de kust zal tijdens de werken over één versmalde rijstrook rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Op- en afritten blijven open. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder. Op 25 oktober om 6.00 uur zijn alle werken afgerond.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 21 oktober

  Er is in Liefkenshoektunnel tunnelonderhoud ingepland door NV Liefkenshoektunnel op 21 oktober voor de rijrichting Gent/Beveren en op 22 oktober voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de tunnel om 21.00 uur volledig afgesloten en dit tot ‘s anderendaags 5.00 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (21/10) en Nederland (22/10) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien die ter plaatse wordt gesignaleerd.

  Meer info

 • Temse/Kruibeke/E17: twee weken hinder vanaf 15 oktober

  Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de onderkant van de bruggen van de Veldstraat en de Landmolenstraat over de E17 in Kruibeke en Temse vanaf 15 oktober tot eind oktober. De werken onderaan de bruggen zullen uitgevoerd worden vanop de E17. De werken worden ’s nachts uitgevoerd om hinder te beperken. Vanaf 20.00 uur wordt er één rijstrook ingenomen, vanaf 22.00 uur tot 5.00 uur worden twee rijstroken afgesloten. Van 15 tot 21 oktober werkt men aan de brug in Kruibeke. Van 22 tot 29 oktober werkt men aan de brug in Temse. De hinder situeert zich afwisselend richting Gent en richting Antwerpen.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: twee nachten hinder door weghalen tijdelijke brug Sint-Anna vanaf 15 oktober

  Tijdens de nachten van 15 op 16 oktober en van 16 op 17 oktober verwijdert Lantis de tijdelijke brug ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna. Om de brug veilig te verwijderen, wordt de R1 richting Zelzate afgesloten ter hoogte van knooppunt Sint-Anna. Verkeer wordt omgeleid via afrit 7 Sint-Anna Linkeroever en de tijdelijke omleidingsweg tot aan Waaslandhaven-Oost. Ook de tijdelijke omleidingsweg van Canadastraat richting Linkeroever is afgesloten. De afsluitingen gebeuren tijdens beide nachten van 22.00 uur tot 7.00 uur. Van de E34 en Waaslandhaven rijd je naar LO om via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: nieuwe verkeerssituatie Scheldelaan ter hoogte van complex Lillo vanaf 29 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer stelt de Scheldelaan (N101) ter hoogte van het complex 12 Lillo weer volledig vrij voor verkeer vanaf 29 september. De werken op de brug over de R2 werden afgerond. Op de Scheldelaan kan het verkeer weer in beide richtingen over twee rijstroken rijden. De op- en afritten van de R2 zijn vanuit alle richtingen bereikbaar. De werken in de zone zijn echter nog niet voorbij. Op de Scheldelaan tussen het op- en afrittencomplex en Lanxess wordt nog gewerkt tot begin november. Het verkeer rijdt in beide richtingen op één rijstrook op de weghelft naar Nederland.

  Meer info
September
 • Antwerpen/haven: Zandvlietbrug afgesloten van 24 tot 26 september

  Om een breuk in de spoorverbinding te herstellen, voert het Havenbedrijf van 24 tot 26 september werken uit op de Scheldelaan in de onmiddellijke omgeving van de Zandvlietbrug. De Zandvlietbrug is tijdens de ganse periode van de werken gesperd voor alle landverkeer. Alle verkeer moet over de Frederik-Hendrikbrug. Bij scheepspassage en opstaande Frederik-Hendrikbrug blijft voor personenwagens en lichte vracht (tot 3,5 ton en maximale hoogte van 2,7 meter) doorgang mogelijk over de sluisdeuren. Vrachtvervoer (+3,5 ton) mag niet over de sluisdeuren rijden. Lange wachttijden zijn hierdoor mogelijk. Het vrachtverkeer kan gedurende deze werken omrijden via de A12 om dan aansluitend respectievelijk de Noordlandbrug of de R2 te nemen om de verbinding noord- of zuidwaarts te maken.

  Meer info

 • Vrasene/E34: gedurende twee weekends herstellingswerken op E34 richting Knokke vanaf 24 september

  Tijdens de weekends van 24 september en 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit op de E34/N49 richting Knokke in Vrasene. De werken starten steeds op vrijdagavond om 21.00 uur en zijn maandagochtend om 6.00 uur afgerond. Het verkeer richting de kust zal tijdens de werken rijden over één versmalde rijstrook. De op- en afrit blijven open. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Op maandag 4 oktober zijn alle werken afgerond.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Oosterweelbrug afgesloten op 21 september

  Op 21 september voert het Havenbedrijf werkzaamheden uit aan de Oosterweelbrug. De brug, die de Henry Fordlaan en Noorderlaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd en fietsverkeer. Alle verkeer wordt omgeleid via de Wilmarsdonkbrug.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: nieuwe verkeerssituatie aan complex Waaslandhaven-Oost vanaf 19 september

  Van 17 tot 19 september sluit Lantis het nieuwe complex 8 Waaslandhaven-Oost volledig aan op de snelweg. Deze verkeersomzetting gaat gepaard met tijdelijke hinder. In de nacht van 17 op 18 september is slechts één rijstrook in beide rijrichtingen beschikbaar. Op 18 september is de oprit Waaslandhaven-Oost afgesloten richting Zelzate. Er wordt een omleiding voorzien. De nieuwe E34 richting Zelzate wordt volledig in gebruik genomen. In de nacht van 18 op 19 september zijn de afrit aan de kluifrotonde voor verkeer uit Zelzate en de oprit richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Keetberglaan en complex Waaslandhaven-Zuid. Vanaf 19 september kan het verkeer van de E17 of R1/Kennedytunnel komende van Antwerpen via het nieuwe complex rechtstreeks de Waaslandhaven bereiken via de nieuwe afrit aan Waaslandhaven-Oost. Ook op de nieuwe E34 hebben beide rijrichtingen vanaf dan terug hun volwaardige rijbanen ter beschikking.

  Meer info

 • Beveren/Antwerpen/Haven: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 16 september

  In opdracht van NV Liefkenshoektunnel wordt er tunnelonderhoud uitgevoerd op donderdag 16 september voor de rijrichting Gent/Beveren en op vrijdag 17 september voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, en dit tot ‘s anderendaags 5 uur. De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (16/09) en Nederland (17/09) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien die lokaal zal worden bewegwijzerd.

  Meer informatie

 • Edegem: twee weken hinder aan Prins Boudewijnlaan en Boniverlei vanaf 6 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Prins Boudewijnlaan (N173) en de Boniverlei (N171) in Edegem. Van 6 tot en met 10 september krijgt de rijweg van de Prins Boudewijnlaan richting Kontich een nieuwe asfaltlaag. De werfzone situeert zich tussen de Ingenieur Haesaertslaan en Kattenbroek. Het doorgaand verkeer op de Prins Boudewijnlaan richting Kontich wordt op de rijstroken richting Antwerpen gezet. Van 13 tot en met 17 september wordt de asfalt op de Boniverlei tussen de kruispunten Hovestraat en Kontichstraat vernieuwd. Gedurende die periode wordt de Boniverlei vanaf het kruispunt met de Hovestraat tot aan het kruispunt met de Kontichstraat volledig afgesloten voor het verkeer. De kruispunten zelf vallen niet in de werfzone. Doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via de Hovestraat, de Trooststraat en de Kontichstraat.

  Meer info

 • Beveren/Haven: Beverentunnel 9 nachten in één richting gesloten vanaf 6 september

  Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit 9 nachten de Beverentunnel op de R2 in één richting. Tussen 20u en 6u is de tunnel dicht richting Nederland op 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14 en 15 september. Op 16 september geldt dezelfde situatie, maar dan richting Gent. Het verkeer wordt telkens bovengronds omgeleid via de sluis van Kallo.

  Meer info

Augustus
 • Antwerpen: Sint-Annatunnel twee dagen gesloten wegens onderhoudswerken vanaf 26 augustus

  Op 26 en 27 augustus voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) op linkeroever. Tussen 07.30 uur en 17.30 uur zijn de roltrappen niet toegankelijk. Fietsers en voetgangers worden aangeraden gebruik te maken van de veerdienst of via de Kennedyfietstunnel zich te verplaatsen. Beschikbaarheid van deze alternatieven kan via https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be/ geraadpleegd worden.

  Meer info

 • Antwerpen: drie weken herstellingswerken aan Straatsburgbrug vanaf 18 augustus

  Op 18 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met de herstellingswerken aan de Straatsburgbrug (N101) in Antwerpen. De beschadigde zone van het wegdek wordt opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. Dit gebeurt over de volledige breedte van de afgesloten brughelft, dus inclusief fiets- en voetpad. De huidige verkeerssituatie blijft behouden. Dubbelrichtingsverkeer blijft mogelijk over telkens één rijstrook op de brughelft richting het Havenhuis. Aan het kruispunt blijft verkeer van en naar de Mexicostraat en de Merantistraat functioneren volgens het rechts-in-rechts-uit principe. Ook voor fietsers wijzigt er niets en blijft dubbelrichtingsverkeer over de brug mogelijk. De werken duren drie weken.

  Meer info

 • Schilde: twee weken hinder op N121 vanaf 9 augustus

  Agentschap Wegen en Verkeer voorziet een nieuwe asfaltlaag en riooldeksels op de Gillès de Pélichylei en Brasschaatsebaan (N121) in Schilde. Tijdens deze werken is de N121 afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Wijnegemsesteenweg. Fietsers kunnen de werf passeren. Lokaal autoverkeer heeft beperkte doorgang in de werfzone. Op 19 en 20 augustus, wanneer er geasfalteerd wordt, is er geen doorgang in de betreffende zone, ook niet voor bestemmingsverkeer. De werken duren van 9 t.e.m. 20 augustus.

  Meer info

 • Malle/Zoersel: twee weken hinder op N12 vanaf 9 augustus

  Agentschap Wegen en Verkeer brengt een nieuwe asfaltlaag aan op de Antwerpsesteenweg/Handelslei (N12)  tussen Malle en Zoersel. Gemotoriseerd verkeer kan steeds langs de werken passeren over een versmalde rijstrook in beide richtingen. Zwaar vrachtverkeer is verboden en wordt in beide richtingen omgeleid via Turnhoutsebaan (N12) - Raymond Delbekestraat/Waterstraat - Abdijlaan - Vaartdijk - Boudewijnstraat - Klein Veerle - Groot Veerle - Brechtsesteenweg (N133). Voor fietsers wordt een omleiding voorzien via parallelle straten. Deze werken zijn impactvol voor de industriezone Steenfabrieken. Industriezones in Malle kunnen de E34 bereiken via Oostmallebaan. De werken starten op 9 augustus en duren tot 21 augustus.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Scheldelaan richting Antwerpen drie maanden afgesloten vanaf 3 augustus

  Op 3 augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met een volgende fase van de onderhoudswerken op de Scheldelaan. Er wordt gewerkt aan de rijstroken richting Antwerpen vanaf het complex van Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis. De weghelft richting Antwerpen is over de volledige werfzone afgesloten. Het verkeer moet in beide richtingen passeren op de andere weghelft, over één rijstrook per rijrichting. Ter hoogte van de brug over R2 is slechts één rijstrook beschikbaar. Verkeer vanaf het noorden volgt een omleiding: verplicht afslaan naar Tijsmanstunnel-West t.h.v. de witte molen en de lus over R2 volgen. Verkeer naar Liefkenshoektunnel/Beveren gaat op het einde Tijsmanstunnel-West rechtsaf naar Scheldelaan richting noorden en neemt vervolgens de oprit van de R2 richting Beveren. Verkeer dat van de R2, komende van A12 richting Scheldelaan rijdt, neemt de lus aan Evonik naar Tijsmanstunnel-West en volgt de omleiding. De op- en afritten van de R2 blijven bereikbaar. De werken duren tot eind oktober.

  Meer info

Juli
 • Antwerpen/haven: Bruggen Boudewijnsluis volledig gesperd op 18 juli

  Het Havenbedrijf voert op 17 en 18 juli werkzaamheden uit aan de Boudewijnsluis en de Meestofbrug. Op 17 juli is geen fietsverkeer mogelijk over de Meestofbrug. Op 18 juli wordt ook gemotoriseerd verkeer gesperd op de Meestofbrug. Autoverkeer met een maximale hoogte van 2,70m wordt omgeleid via de sluisdeuren. Omdat ook de Boudewijnbrug gedurende de werken is gesperd, is op 18 juli geen vrachtverkeer over de Boudewijnsluis mogelijk. Vrachtverkeer met bestemming boven de sluis moet via de R2 de Scheldelaan bereiken. Vrachtverkeer met bestemming onder de sluis moet via de R1 of de Noorderlaan zijn weg vinden naar de Scheldelaan.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: nieuw deel op- en afrit complex Waaslandhaven-Oost in dienst vanaf 14 juli

  De verkeerssituatie aan het complex Waaslandhaven-Oost langs de E34 verandert vanaf 14 juli. Verkeer komende van de kust (Zelzatetunnel) op de E34 met bestemming bedrijvenzones Waaslandhaven-Oost, zal voortaan gebruik kunnen maken van de aangelegde kluifrotonde om rechtstreeks de bovenliggende verkeersassen te bereiken. Via het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost rijdt het verkeer rechtstreeks naar de Keetberglaan en de Canadastraat. Verkeer komende van de bedrijvenzones dat de E34 op wil richting Zelzate, wordt niet langer omgeleid via de Keetberglaan. Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, opent op 14 juli immers ook de oprit van Waaslandhaven-Oost richting Zelzate. Via de tijdelijke omleidingsweg en de kluifrotonde kan je hier de E34 oprijden.

  Meer info

 • Wijnegem/Schoten: Eén week minder rijstroken op Merksemsebaan vanaf 5 juli – Hoogmolenbrug terug open

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is klaar met de herinrichting van het kruispunt met de Deurnesteenweg in Wijnegem. Vanaf 3 juli kan het verkeer terug over de (oude) Hoogmolenbrug rijden. Daarmee zijn de werken op de Merksemsebaan zo goed als afgerond. Van 5 tot 9 juli worden de middenbermen, waar het verkeer tijdens de werken kon doorsteken, hersteld. De tijdelijke verhardingen gaan eruit en de bermen gaan weer dicht. In beide richtingen gaat tijdelijk een rijstrook dicht. Verkeer rijdt in beide richtingen over de rechterrijstrook langs de werfzone. In augustus staan dan nog een paar kleine werkzaamheden op het programma om de projectzone af te werken. De Vlaamse Waterweg bouwt wel nog volop aan een nieuwe Hoogmolenbrug. In de loop van volgend jaar worden de aanloophellingen aangelegd om deze brug in de zomer van 2022 te kunnen aansluiten op het nieuwe kruispunt. Als de Hoogmolenbrug opent, gaat de oude meteen dicht en wordt deze afgebroken.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: 3 weken hinder op Groenendaallaan en oprit Merksem vanaf 5 juli

  Ter voorbereiding van de aanleg van de Oosterweelverbinding op rechteroever voert Lantis nutswerken uit aan de Groenendaallaan bij de oprit van Merksem (R1) richting het noorden vanaf 5 juli. De oprit R1 naar Nederland is dicht. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien voor verkeer dat oprit Merksem richting Nederland neemt. Er is slechts één rijstrook beschikbaar op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Het aantal rijstroken op het kruispunt Lambrechtshoekenlaan met de Groenendaallaan is eveneens beperkt. De werken duren tot 23 juli

  Meer info

 • Sint-Niklaas: 2 weken hinder op kruispunt Driekoningen vanaf 5 juli

  Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de kantstroken/boordstenen aan het kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas van 5 juli tot 16 juli. Van 5 tot 9 juli wordt de rotonde R42-Driekoningen afgesloten voor verkeer en van 12 tot 16 juli wordt de rotonde R42-Hofstraat afgesloten. Zowel doorgaand als lokaal verkeer volgt een omleiding. Er is geen hinder voor fietsers. Op 6 en 7 juli worden asfalteringswerken in de tunnel onder het Stationsplein uitgevoerd.

  Meer info

Juni
 • Antwerpen/Beveren: Liefkenshoektunnel twee nachten afgesloten vanaf 24 juni

  NV Tunnel Liefkenshoek voert tunnelonderhoud uit gedurende de nacht van 24 juni voor de rijrichting Gent/Beveren en de nacht van 25 juni voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden om 21 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, tot ’s anderendaags 5 uur. Tijdens deze werken wordt een omleidingsroute voorzien.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: fietsend woon-werkverkeer Scheldelaan omgeleid via Kastelweg vanaf 21 juni

  In het kader van de werken voor de bouw van de Scheldetunnel op Rechteroever heeft bouwheer Lantis de Scheldelaan plaatselijk afgesloten zijn. Vanaf 21 juni ook voor fietsers. Het fietspad van de Scheldelaan is dan plaatselijk afgesloten tussen het kruispunt met de Scheldelaan en de Kastelweg en het kruispunt van de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg. Fietsend woon-werkverkeer moet voortaan omrijden via het fietspad van de Kastelweg. Lantis heeft enkele ingrepen uitgevoerd om het fietsverkeer op de omleidingsroute te beveiligen. Er is eveneens een plan met de beschikbare fietsroutes uitgewerkt.

  Meer info

 • Boom: Antwerpsestraat (N177) vier nachten afgesloten vanaf 14 juni en overdag op 2 juli

  Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van de Antwerpsestraat (N177), parallelweg naast de A12 gedurende de nachten van 14, 15, 16 en 17 juni. De werken vinden telkens plaats tussen 20.00 uur en 6.00 uur. De rijbaan wordt volledig afgesloten. Fietsers behouden de doorgang. Op 2 juli wordt de Antwerpsestraat richting Boom overdag afgesloten t.h.v. de brug aan de Overwinningsstraat en met inbegrip van het brugdek.

  Meer info

 • Kontich: twee maanden hinder op kruispunt Grote Steenweg (N1) met M. Geysemansstraat vanaf 7 juni

  Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de M. Geysemansstraat en de F. Maesstraat in Waarloos (Kontich) vanaf 7 juni. Op de Grote Steenweg blijft tijdens de werken altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één versmalde rijstrook in elke richting en geldt een snelheidsbeperking. Kruisend verkeer op het kruispunt is vanaf 7 juni tot 12 juli niet mogelijk. De zijstraten M. Geysemansstraat en F. Maesstraat worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er worden lokale omleidingen voorzien. Fietsers volgen ook een plaatselijke omleiding. Einde van de werken is voorzien op 13 augustus.

  Meer info

 • Beveren: tot einde 2021 hinder N70 richting Antwerpen vanaf 7 juni

  Vanaf 7 juni werken Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren aan de zuidzijde van de N70 tussen de Snoeckstraat en de Sint-Elisabethstraat (richting Antwerpen). Het verkeer van Antwerpen naar Beveren kan via de N70 blijven rijden. Verkeer van Beveren naar Antwerpen volgt vanaf 7 juni een omleiding vanaf de Schoolstraat via Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte corridor voorzien. Deze verkeerssituatie blijft van kracht tot in het late najaar van 2021. Doorgaand verkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen volgt een omleiding via de E34 of E17 tot het einde van de werken in 2022.

  Meer info

 • Wijnegem: kruispunt Deurnesteenweg met Merksemsebaan vier weken onderbroken vanaf 7 juni

  Vanaf 7 juni werkt Agentschap Wegen en Verkeer aan de noordzijde van het kruispunt Deurnesteenweg met Merksemsebaan. De herinrichting van dit kruispunt is een voorbereiding op de aanleg van de nieuwe Hoogmolenbrug. De noordzijde van het kruispunt is onderbroken en doorgang voor gemotoriseerd verkeer is niet mogelijk. Verkeer tussen Deurne en Schoten volgt een omleiding via de Brug van den Azijn. Fietsers kunnen langs de werken passeren. Deze noordelijke kruispunttak is tot eind juni 2021 niet toegankelijk.

  Meer info

 • Antwerpen/E17: snelweg E17 in Antwerpen-West één nacht afgesloten op 5 juni

  Lantis verwijdert tussen 4 en 6 juni het harnas van één van de fly-overs op de E17 in Antwerpen-West. Op 5 juni moet het verkeer op de E17 van 01.00 uur tot 05.00 uur op één rijstrook richting Antwerpen. Overdag is er terug normale doorgang mogelijk. Om 23.00 uur wordt de snelweg volledig afgesloten in Antwerpen-West. Verkeer richting Gent volgt een omleiding via de R1 en E34. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via Kruibeke en N70 naar Linkeroever of Melsele. De snelweg gaat terug open op 6 juni om 07.00 uur.

  Meer info

Mei
 • Antwerpen: vier maanden hinder op kruispunt Noorderlaan-Oosterweelsteenweg vanaf 31 mei

  Vanaf 31 mei start het Havenbedrijf met de heraanleg van het kruispunt van de Oosterweelsteenweg met de Noorderlaan. De werken gebeuren in verschillende fasen waarbij wisselende omleidingsroutes van toepassing zullen zijn. Van 14 juni tot 17 september worden de hoofdwerken uitgevoerd en wordt de grootste hinder verwacht. De Oosterweelsteenweg is dan afgesloten tussen Noorderlaan en het kruispunt met de Vosseschijnstraat en Henry Fordlaan. De werken duren tot 9 oktober. Meer info

 • Antwerpen: terug dubbelrichtingsverkeer mogelijk op Straatsburgbrug vanaf 28 mei

  Vanaf 28 mei zal er door Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw dubbelrichtingsverkeer mogelijk worden gemaakt op de Straatsburgbrug (N101) in het noorden van Antwerpen. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over telkens één rijstrook op de brughelft richting het Havenhuis. Om dubbelrichtingsverkeer mogelijk te maken, moet de middenberm van het kruispunt met de Mexicostraat en de Merantistraat worden dichtgezet. Verkeer van en naar de Mexicostraat en de Merantistraat functioneert dan volgens het rechts-in-rechts-uit principe. De bestaande omleiding wordt opgeheven. De uitzondering op de LEZ-zone langs de omleidingsroute vervalt dan ook vanaf 28/05. Voor fietsers wijzigt er niets, zij kunnen steeds in beide richtingen over de brug passeren zoals dat vandaag al het geval is. De beschadigde brughelft blijft afgesloten in afwachting van de nodige herstellingswerken. Die zullen ten vroegste in augustus worden gestart. Meer info

 • Wommelgem/E313: twee dagen versmalde rijstroken op snelweg E313 vanaf 28 mei

  Agentschap Wegen en Verkeer herstelt de brugvoegen op de E313. De werken starten op 28 mei ’s avonds en duren tot 31 mei ’s ochtends. Ter hoogte van Wommelgem richting Antwerpen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. In de richting van Lummen zal er geen hinder zijn. Meer info

 • Antwerpen/Haven: afrit Lillo (R2) komende van Gent twee dagen afgesloten vanaf 28 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Scheldelaan aan het complex Lillo het wegdek van de afritten van de R2 naar de Scheldelaan. De afrit Lillo (R2) komende van Gent wordt afgesloten vanaf 28 mei om 20.00 uur tot 31 mei om 5.00 uur. Het noord-zuidverkeer kan de werken passeren over één rijstrook in elke richting op de weghelft richting Antwerpen. Het verkeer naar de Scheldelaan dat normaal via Lillo rijdt, moet tijdens deze werken omrijden via Kanaaldok B1/B2. Meer info

 • Antwerpen: twee nachten gedeeltelijke afsluiting Liefkenshoektunnel vanaf 27 mei

  Tijdens de nachten van 27 en 28 mei voert Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit in de Liefkenshoektunnel. De nacht van 27 mei vanaf 21.00 uur is de tunnelkoker richting Gent volledig afgesloten, de nacht van 28 mei vanaf 21.00 uur is de tunnelkoker richting Nederland volledig afgesloten. Tijdens de werken volgt het verkeer tussen linker- en rechteroever de omleiding via de R1. Meer info

 • Zandhoven: 6 weken geen doorgang over Albertkanaal in Massenhoven en Liersebaan onderbroken vanaf 17 mei

  Op 17 mei start Agentschap Wegen en Verkeer met het verschuiven van de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie. Er komt een knip in de Liersebaan (N14) vanaf 17 mei tot en met 25 juni. Dit betekent dat gedurende 6 weken de Liersebaan volledig onderbroken is vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking en er geen doorgang mogelijk is over het Albertkanaal in Massenhoven. Er geldt een omleiding in beide richtingen via de brug van Viersel voor alle verkeer, ook voor fietsers.  De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. Meer info

 • Lokeren: werfzone N70 in Zeveneken schuift op vanaf 17 mei

  Vanaf 10 mei giet Agentschap Wegen en Verkeer de toplaag asfalt op de weg N70 van Zavel tot aan de Sint-Elooistraat, ook in de Halve Dreef en het begin van de Sint-Elooistraat giet men een toplaag zodat ook die weg afgewerkt is en terug opengesteld kan worden voor alle verkeer. Vanaf 17 mei zal het kruispunt van de Drongenstraat afgesloten worden voor het verkeer. Lokaal verkeer volgt vanaf dan een omleiding via de Beerveldsebaan, Bastelare, de Nieuwpoortstraat en de Doorgangstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17. Deze fase van de werken zal wellicht in juni 2021 klaar zijn.

 • Zwijndrecht/E34: snelweg twee dagen volledig afgesloten aan Waaslandhaven-Oost vanaf 8 mei

  Van 8 tot 10 mei plaatst Lantis de nieuwe fietsbrug over de E34. De snelweg ter hoogte van Waaslandhaven-Oost wordt volledig afgesloten in beide richtingen vanaf 8 mei om 6u tot 10 mei om 5u. Verkeer vanuit Antwerpen moet de snelweg in Sint-Anna verlaten en rijdt om via de tijdelijke verbindingsweg, Keetberglaan en Steenlandlaan naar Waaslandhaven-Zuid waar het zijn weg kan verderzetten richting Zelzate. Verkeer vanuit Zelzate verlaat de snelweg in Waaslandhaven-Oost om vervolgens via de tijdelijke verbindingsweg en de tijdelijke oprit naar de R1 te rijden. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om de omgeving te vermijden en zoveel mogelijk te kiezen voor een route via de Kennedytunnel en E17 of de Liefkenshoektunnel. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Afrit R2 (Lillo) komende van A12 twee dagen afgesloten vanaf 7 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Scheldelaan aan het complex Lillo het wegdek van de afritten van de R2 naar de Scheldelaan. Vanaf 7 mei om 20.00 uur tot 10 mei om 5.00 uur is de afrit komende van de A12 afgesloten. Het verkeer naar de Scheldelaan moet tijdens het weekend omrijden via de A12 naar het op- en afrittencomplex Zandvliet. Ook op de Scheldelaan ter hoogte van het complex wordt gewerkt: de rijstroken richting Nederland worden opgebroken. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. Meer info

 • Antwerpen: Liefkenshoektunnel 1 nacht volledig afgesloten vanaf 7 mei

  In de Liefkenshoektunnel wordt vanaf 7 mei om 21.00 uur tot 8 mei om 5.00 uur een grote veiligheidsoefening uitgevoerd in samenwerking met verschillende hulpdiensten. Hierdoor zal de tunnel tijdens voormelde periode in beide richtingen volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Meer info

 • Wuustwezel/Brecht: 6 weken hinder Kampweg – Wuustwezelsteenweg vanaf 4 mei

  Vanaf 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) tussen Wuustwezel en Brecht. Het wegdek van de gewestweg wordt vernieuwd en er worden enkele amfibietunnels aangelegd. Tijdens deze periode is de N133 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Vanaf het kruispunt van de Bredabaan met de Dorpsweg in Wuustwezel zal het verkeer via de N1 en via de N144 naar de autosnelweg E19 gestuurd worden. In de andere richting zal de dezelfde omleiding voorzien worden. Fietsers en voetgangers hebben wel steeds doorgang. Zowel de rotonde in Brecht als het kruispunt Dorpsstraat-Akkerstraat in Wuustwezel blijven open voor plaatselijk verkeer. De werken zullen 6 weken duren. Meer info

 • Borsbeek/Wommelgem: 7 weken werken op kruispunt Herentalsebaan – Schanslaan vanaf 3 mei

  Op 3 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op het kruispunt van de Herentalsebaan (N116) met de Schanslaan op de grens van Borsbeek en Wommelgem. Het kruispunt wordt uitgerust met veilige fiets- en voetgangersoversteken en verkeerslichten. Verkeer op de Herentalsebaan blijft tijdens de werken in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van het kruispunt moet het verkeer beurtelings over één rijstrook passeren. Fietsers op de Herentalsebaan worden ter hoogte van het kruispunt langs één zijde gestuurd of volgen een omleiding. De aansluiting met de Schanslaan is tijdens de werken afgesloten. Er wordt een lokale omleiding voorzien. De werken duren 7 weken. Meer info

April
 • Berchem: 3 maanden hinder op kruispunt Elisabethlaan – Floraliënlaan vanaf 30 april

  Tijdens de werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan werden de middenberm en de oostelijke zijde van het kruispunt (rijstroken richting Antwerpen) al onder handen genomen. Op 30 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de andere weghelft: de rijstroken richting Edegem. De oude rijbaan wordt opgebroken. Het autoverkeer naar Antwerpen kan via de Elisabethlaan rijden en het verkeer richting Edegem moet de omleiding via de Grotesteenweg volgen. Fietsers kunnen vanaf deze fase gebruik maken van het vernieuwde fietspad in de middenberm. De spoeddienst van ZNA Middelheim is bereikbaar via de Floraliënlaan. Op 8 en 9 mei worden asfaltherstellingen uitgevoerd op de Grotesteenweg tussen de Jan Moorkensstraat en de Koninklijkelaan in de richting van Antwerpen. Er is steeds één rijstrook beschikbaar. De werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan duren tot midden juli. Meer info

 • Antwerpen: 3 maanden hinder op Groenendaallaan vanaf 30 april

  Op 30 april start Lantis met nutswerken langs de Groenendaallaan tussen Luchtbal en Merksem. Deze werken hebben impact op wegverkeer, voetgangers en fietsers. Het treinstation Luchtbal blijft bereikbaar tijdens deze werken. Tijdens de volledige periode, vanaf 30 april tot begin augustus, is er één rijstrook minder op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Fietsers maken gebruik van het tijdelijke dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Groenendaallaan tijdens de werken. Van 10 mei tot 4 juni is de Columbiastraat afgesloten voor wegverkeer. Er wordt een omleiding voorzien. Van 4 tot 6 juni wordt een omleiding voorzien voor verkeer dat de oprit Merksem richting Nederland en afrit richting het zuiden naar Luchtbal gebruikt. Van 5 tot 16 juli wordt een plaatselijke omleiding voorzien voor verkeer dat oprit Merksem richting Nederland neemt en is er slechts één rijstrook beschikbaar op de Groenendaallaan richting Luchtbal. Begin augustus wordt het einde van deze nutswerken voorzien. Nadien zijn er werken gepland waardoor het op- en afrittencomplex ter hoogte van de Groenendaallaan anderhalf jaar afgesloten zal zijn. Meer info
   
 • Antwerpen: infosessie werken Oosterweelverbinding Rechteroever op 22 april

  Dit jaar maken de Oosterweelwerken de oversteek van Linker- naar Rechteroever. Vanaf eind april zullen nutswerken worden uitgevoerd aan de Groenendaallaan en Schijnpoortweg. Vanaf juni wordt grote impact verwacht op verkeersbewegingen en de bereikbaarheid van de omliggende bedrijvenzones. Vanaf augustus wordt hinder verwacht op het op- en afrittencomplex Merksem. Om de ondernemers hierop goed voor te bereiden, organiseert onze Kamer samen met Lantis een virtueel infomoment op 22 april. Inschrijven kan hier.
   
 • Antwerpen/Haven: drie maand rijstrook minder op Scheldelaan richting Nederland vanaf 19 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 19 april met werken op de Scheldelaan in Antwerpen. In de noordelijke rijrichting wordt de rijweg vernieuwd ter hoogte van het op – en afrittencomplex Lillo. Tegelijkertijd wordt de brug over de R2 gesaneerd en het wegdek van de afritten van het complex vernieuwd. Er komt een nieuwe fietsoversteek aan het kruispunt met de op- en afrit van de R2 richting Antwerpen. Ook komt een nieuw fietspad tussen Covestro en complex Lillo langs de noordelijke rijrichting. Gemotoriseerd verkeer op de Scheldelaan richting Nederland kan ter hoogte van de werken aan de brug over de R2 en de aanleg van het fietspad over één rijstrook voorbijrijden. Bij de sanering van de onderzijde van de brug, zullen gedurende enkele dagen ook rijstroken op de R2 ingenomen worden. Er blijft dan steeds één rijstrook in elke rijrichting beschikbaar. Fietsers rijden over het fietspad aan de overzijde, fietspad richting Antwerpen. Er wordt een tijdelijke oversteek voorzien door de werfzone om de halte van de fietsbus te kunnen bereiken. Deze werken duren tot begin juli. Daarna wordt gestart met de werken richting Antwerpen. Meer info

 • Wilrijk: twee maanden hinder op kruispunt R11 met Jules Moretuslei vanaf 12 april

  Op 12 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op het kruispunt van de R11 met de Jules Moretuslei in Wilrijk. Het verkeer op de R11 kan steeds in beide richtingen langs de werken passeren, maar moet op bepaalde momenten over een beperkt aantal rijstroken. De afslagbewegingen van en naar de Jules Moretuslei zullen soms afgesloten zijn. Tijdens de eerste week van de werken zijn de linkse afslagstroken niet toegankelijk. Na ongeveer een week verschuiven de werken naar de noordzijde van het kruispunt en zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om van de Groenenborgerlaan naar de R11 te rijden (andersom kan wel). Plaatselijk verkeer volgt dan een omleiding via de naastgelegen kruispunten. Fietsers hebben steeds doorgang op het kruispunt. De werken duren twee maanden. Meer info

 • Antwerpen: vier maanden omleiding over tijdelijke wegen knooppunt Sint-Anna vanaf 12 april

  Op 12 april start Lantis met de bouw van het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2024 en verlopen in fases. De werken worden anders uitgevoerd dan eerder aangekondigd. Deze eerste fase start op 12 april en duurt tot 31 juli 2021. Verkeer volgt een omleiding via tijdelijke wegen. Verkeer tussen E34 en E17/Kennedytunnel passeert de werf in beide richtingen over 2x2 versmalde rijstroken. Verkeer met bestemming Linkeroever of Waaslandhaven-Oost rijdt plaatselijk om. Verkeer tussen E34 en Antwerpen vermijdt best de omgeving van de Waaslandtunnel en kiest een route via Kennedytunnel of Liefkenshoektunnel als alternatief. Meer info

 • Antwerpen/haven: Scheldelaan vijf jaar gedeeltelijk afgesloten vanaf 6 april

  Op 6 april start Lantis met de werken op de Scheldelaan. De Scheldelaan wordt afgesloten tussen het kruispunt met de Oosterweelsteenweg en het kruispunt met de Kastelweg vanaf 6 april. Verkeer zal in beide richtingen een omleiding moeten volgen via de Kastelweg. In de loop van april worden ook de verkeerslichten op het kruispunt met Scheldelaan en Oosterweelsteenweg uitgezet. Fietsers kunnen tijdens de werken via de Scheldelaan blijven rijden. Vanaf midden juni worden ook fietsers omgeleid via de Kastelweg. De omleiding zal duren tot 2026. Meer info

 • Antwerpen/A12: drie maand snelheidsbeperking en aangepaste invoegstrook oprit Ekeren vanaf 3 april

  Op 3 april verlengt het Agentschap Wegen en Verkeer de geluidschermen langs de A12 richting Nederland over een lengte van 715 meter tussen de Transcontinentaalweg en de bocht van de afrit Leugenberg. Ter hoogte van de werfzone wordt de pechstrook/weefstrook ingenomen en wordt een snelheidsbeperking van 70 km/u opgelegd. Op de oprit Ekeren naar de A12 richting Nederland zal het verkeer tijdelijk vervroegd moeten invoegen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden. De werken zullen in juni worden beëindigd. Meer info

 • Antwerpen : webinar 1 april over werken kruispunt Oosterweelsteenweg - Noorderlaan

  In mei starten werken aan het kruispunt van de Oosterweelsteenweg met de Noorderlaan. Er komt een extra afslagstrook vanaf de Oosterweelsteenweg naar rechts op de Noorderlaan en het wegdek wordt vernieuwd. Dit zal voor verkeershinder zorgen voor zowel het lokale verkeer als het doorgaande verkeer op de Noorderlaan en Oosterweelsteenweg. Bepaalde verkeersstromen zullen omgeleid worden. Port of Antwerp organiseert op 1 april een webinar om ondernemingen te informeren over de werken. Meer info & inschrijven

Maart
 • Temse/Sint-Niklaas: webinar 31 maart over werken kruispunt Hoogkamerstraat – N16

  In augustus start Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van het kruispunt van de Hoogkamerstraat met de N16. Op 12 april starten de nutswerken in aanloop naar de wegenwerken. Dit belemmert het verkeer op de N16 niet maar kan lokaal voor hinder zorgen. In juli start AWV eveneens met de renovatie van de brug over de E17. Om ondernemers te informeren over deze werkzaamheden en bijhorende timing, fasering en omleidingen organiseert AWV op 31 maart van 16u tot 17u30 een online infosessie. Inschrijven kan hier

 • Meer/Brecht: twee nachten werken op E19 vanaf 24 maart

  Tijdens de nachten van 24 en 25 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Transportzone Meer en Brecht. Richting Antwerpen wordt het wegdek vernieuwd. De werken vinden plaats tussen 19u en 5u. Verkeer moet over de pechstrook passeren. Voor verkeer richting Nederland is er geen hinder. Beide op- en afrittencomplexen blijven steeds open.
   
 • Kruibeke: 1 maand werken in Bazelstraat (N419) vanaf 22 maart

  Op 22 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op de Bazelstraat (N419) ter hoogte van het gemeenteplein in Kruibeke. De werfzone is 1 km. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de E17. Lokaal verkeer volgt in beide richtingen een lokale omleiding. Fietsers kunnen langs de werfzone passeren. De werken duren 1 maand. Meer info

 • Antwerpen/haven: nachtelijke sluiting Waaslandtunnel 22 tot 26 februari en 8 tot 26 maart

  Vanaf 22 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de Waaslandtunnel. De werken zullen 4 maanden duren. Tijdens de periodes 22 – 26 februari 2021 en 8 – 26 maart 2021 is de Waaslandtunnel ’s nachts afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Er wordt een omleiding voorzien via de Kennedytunnel. Meer info

 • Boom/Rumst: hinder op Antwerpsestraat (N177) vanaf 15 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een aantal aanpassings- en asfalteringswerken uit op de Antwerpsestraat (N177) in Boom en Rumst. De werken situeren zich tussen de rotonde van de N177 over de A12 en het centrum van Boom. De werken omvatten onder meer het aanpassen van negen bushaltes op dit traject, het herinrichten van twee bruggen over de A12 en het vernieuwen van de rijweg op twee locaties. De werken aan de bushaltes starten vanaf 15 maart. De hinder voor het verkeer blijft hierbij beperkt. Tijdens de werken aan de bruggen (vanaf eind april) en tijdens de asfalteringswerken (enkele nachten in juni) zal er meer hinder zijn. Meer info

 • Antwerpen: liften fietstunnel Sint-Anna enkele weken buiten werking vanaf 13 maart

  Door een mechanisch defect zullen de liften van de fietstunnel Sint-Anna, op zowel linker- als rechteroever, enkele weken buiten werking zijn vanaf 13 maart. Fietsend woon-werkverkeer kan gebruik maken van een aantal alternatieven. De roltrappen blijven 24/24u beschikbaar. Andere alternatieven zijn: het Fietsveer Sint-Anna, de Waterbus en de Kennedyfietstunnel. Beschikbaarheid van deze alternatieven kan via https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be/ geraadpleegd worden. Meer info

 • Kapellen: werken kruispunt Pretlaan en Kalmthoutsesteenweg vanaf 8 maart tot einde 2021

  Op 8 maart starten de voorbereidende werken door Agentschap Wegen en Verkeer voor de vernieuwing van de omgeving aan de schuine overweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen. Tot midden juli wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld op de Kalmthoutsesteenweg. Verkeer vanuit Kalmthout kan steeds richting Kapellen rijden. Verkeer richting Kapellen volgt een omleiding via Kapelsestraat/Ertbrandstraat (N11) en de Klinkaardstraat/Putsesteenweg (N111). Zwaar vrachtverkeer (+3,5 t) moet in beide richtingen deze omleiding volgen. Ook voor fietsers wordt een omleiding voorzien. Vanaf augustus tot einde van het jaar worden de hoofdwerken uitgevoerd. Hierover wordt later gecommuniceerd. Meer info

 • Berchem: vijf maanden werken kruispunt Elisabethlaan en Floraliënlaan vanaf 3 maart

  Op 3 maart starten de werken aan het kruispunt van de Elisabethlaan (N173) en Floraliënlaan in Berchem, Antwerpen. Agentschap Wegen en Verkeer en stad Antwerpen voeren een definitieve heraanleg van het kruispunt uit. De werken zullen vijf maanden duren. Om de verkeershinder te beperken worden de werken opgedeeld in drie fases. Op 3 maart starten de werken aan de middenberm. Deze werken duren 10 dagen. Verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. Men herstelt het asfalt op de Grotesteenweg van 6 tot 7 maart. Er blijft één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Antwerpen. Midden maart start fase 2 waarin de oostzijde van de weg, richting Antwerpen wordt aangepakt. Deze fase duurt zes weken. Verkeer volgt een omleiding. Eind april tot eind juni volgt fase 3: de oude weg wordt opengebroken en weer opgebouwd. Verkeer naar Antwerpen kan via de Elisabethlaan rijden en verkeer richting Edegem volgt een omleiding. Meer info

 • Beveren/Melsele: enkelrichtingsverkeer N70 vanaf 3 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op 1 en 2 maart herstellingswerken uit aan de zuidzijde van de Vesten. Het verkeer blijft gedurende deze twee dagen gewoon rijden zoals de huidige situatie. Vanaf 3 maart wordt het enkelrichtingsverkeer van kracht op de N70 in de zone van de Essendreef tot de Vesten ter hoogte van huisnummer 65. Verkeer naar Beveren kan via de N70 blijven rijden. Verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding vanaf de Kasteeldreef via Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat en N450. Het niet-plaatselijk verkeer richting Beveren wordt naar de snelweg geleid. Meer info

Februari
 • Ekeren: nachtelijke afsluiting A12 richting Antwerpen van 26 op 27 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert asfalteringswerken uit op de A12 ter hoogte van het complex 16 Ekeren. Vanaf 26 februari 20u tot 27 februari 10u wordt de A12 richting Antwerpen volledig afgesloten. Snelwegverkeer moet een korte omleiding volgen over het complex Ekeren en de Noorderlaan (N180). 27 februari vanaf 10u gaat de A12 richting Antwerpen terug open. Verkeer moet dan ter hoogte van de werfzone tijdelijk wel nog over één rijstrook passeren in plaats van twee. Meer info

 • Antwerpen/Haven: infomoment over werkzaamheden Scheldelaan en Oosterweelsteenweg op 24 februari

  Op 24 februari om 10u houden het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Lantis en het Havenbedrijf gezamenlijk een infomoment over de werken die vanaf maart starten op de Scheldelaan en de onmiddellijke omgeving. Dit digitaal overleg komt er nadat Voka Antwerpen-Waasland hen had gevraagd om de bezorgdheid van de ondernemers over de onderlinge afstemming van de werken beter in beeld te brengen. De infrastructuurbeheerders zullen er in detail ingaan op timing, fasering en afstemming van omleidingen. Meer info

 • Antwerpen/haven: nachtelijke sluiting Waaslandtunnel 22 tot 26 februari en 8 tot 26 maart

  Vanaf 22 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de Waaslandtunnel. De werken zullen 4 maanden duren. Tijdens de periodes 22 – 26 februari 2021 en 8 – 26 maart 2021 is de Waaslandtunnel ’s nachts afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Er wordt een omleiding voorzien via de Kennedytunnel. Meer info

 • Antwerpen/haven: afsluiting Straatsburgbrug voor onbepaalde tijd vanaf 22 februari

  Vanaf 22 februari sluit het Agentschap Wegen en Verkeer in het Antwerpse havengebied de Straatsburgbrug (N101) in noordelijke richting af voor onbepaalde tijd. Het wegdek van de brug is er plaatselijk verzakt. In afwachting van verder onderzoek en de nodige herstelwerkzaamheden wordt de brug tijdelijk enkelrichting gemaakt. De aansluiting van de Mexicostraat op de Straatsburgbrug wordt dichtgezet. Verkeer richting het noorden wordt vanaf de Noorderplaats op de Leien omgeleid via de Noorderlaan (N1). Verkeer in zuidelijke richting (naar het Havenhuis) kan steeds over de brug blijven rijden en kan ook nog de afslag naar de Mexicostraat blijven nemen. Meer info

 • Zwijndrecht/E34: snelweg weekend volledig afgesloten aan Waaslandhaven-Oost vanaf 19 februari

  Vanaf 19 februari 22.30 u. tot 22 februari 05.00 u. worden de oprit van het complex Waaslandhaven-Oost en de E34 ter hoogte van dit complex volledig afgesloten. Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, breekt de brug van de oude oprit af. Verkeer richting Antwerpen rijdt om via de tijdelijk opengestelde afrit komende van Zelzate, de kluifrotonde en de nieuwe oprit naar Antwerpen. Verkeer richting Zelzate verlaat aan Waaslandhaven-Oost de snelweg en kan via de Keetberglaan, Steenlandlaan en het complex Waaslandhaven-Zuid terug de E34 oprijden. De omleiding voor de afgesloten oprit Waaslandhaven-Oost loopt via dezelfde route. Om de veiligheid en doorstroming te garanderen worden tijdens deze werken tijdelijk enkele verbindingen afgesloten. Zo gaat de oprit Sint-Anna Linkeroever richting E34 even dicht. De omleiding loopt via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke. De Canadastraat ter hoogte van het kruispunt met de Keetberglaan gaat ook dicht. Het verkeer moet er om via de Kwarikweg. Ook de Keetberglaan tussen het laatste rondpunt en het kruispunt met de op- en afrit Waaslandhaven-Oost en Canadastraat en de verbinding tussen de Keetberglaan en het complex Melsele worden gedurende deze werken afgesloten. Na de werken loopt de oprit richting Antwerpen niet langer via het tijdelijke kruispunt met de Canadastraat/Keetberglaan over de oude brug, maar via de nieuwe kluifrotonde. Meer info

 • Zwijndrecht/E34: oprit Waaslandhaven-Oost gesloten tijdens nacht van 17 op 18 februari

  Woensdagavond 17 februari gaat de bestaande oprit Waaslandhaven-Oost richting Antwerpen uit dienst, donderdagochtend wordt de nieuwe oprit opengesteld. Tijdens de verkeersomzetting is de oprit buiten dienst tussen 22.30 uur en 5.00 uur. Verkeer volgt er lokaal een omleiding naar oprit Melsele. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Siberiabrug volledig afgesloten op 17 februari

  Op 17 februari voert het Havenbedrijf herstellingen aan de Siberiabrug. Deze brug verbindt de Straatsburgbrug met de Oosterweelsteenweg en de Royerssluis. De siberiabrug is voor alle verkeer in beide richtingen volledig afgesloten van 6u tot 16u. Het verkeer moet omrijden via de Mexicostraat, Mexicobrug en Kattendijkdok-Oost naar de Londenbrug, om dan via de Rijkkaai de Oosterweelsteenweg te bereiken. Meer info

 • Temse/Bornem: vijf maanden capaciteitsreductie op N16 vanaf 11 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst nieuwe verlichting op de N16 vanaf Temsebrug tot de Prins Albertlaan in Bornem in beide richtingen. De werken starten op 11 februari en zullen 5 maanden duren. Verkeer in beide richtingen blijft mogelijk. Bij werken aan de middenberm wordt de linkerrijstrook afgesloten wat zorgt voor een capaciteitsreductie van twee naar één rijstrook. De werken vinden plaats buiten de spitsuren: van 9u tot 15u en van 21u tot 5u. Meer info

 • Antwerpen/haven: tijdelijk beurtelings verkeer op Sint-Antoniusweg vanaf 1 februari

  Het Havenbedrijf Antwerpen start eind januari met werken op de Sint-Antoniusweg ter hoogte van de inrit van Grensinspectiepost Linkeroever. Nadat een tijdelijke inrit is aangelegd, starten ook wegenwerken op de Sint-Antoniusweg. Daarbij wordt de rechterrijstrook ingenomen. Het verkeer moet beurtelings door de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. In de week van 8 februari wordt het wegdek geasfalteerd. Van zodra deze werken zijn afgerond, normaliseert de situatie. Meer info

Januari
 • Beveren/Haven: drie dagen slechts één rijstrook op R2 aan Waaslandhaven-Noord vanaf 29 januari

  Op 29 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan het wegdek van de R2. De werfzones situeren zich in de richting van Gent op de rechterrijstrook ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Noord en de inrit van de Tijsmanstunnel. De werken starten op 29 januari om 20u en duren tot 1 februari 5u. Ter hoogte van de werfzones moet het verkeer over één rijstrook tegen een verlaagde snelheid. De  op- en afritten Waaslandhaven-Noord blijven steeds open. Meer info

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten op 28 en 29 januari

  Op 28 en 29 januari laat het Havenbedrijf Antwerpen werkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Ook fietsers moeten ook omrijden. Meer info

 • Antwerpen/E17: twee nachten slechts één rijstrook open op aansluiting E17-R1 vanaf 25 januari

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, legt op de E17 en de Antwerpse Ring (R1) twee nachten lang nieuw asfalt. Tijdens de nacht van 25 op 26 januari zijn twee rijstroken tussen afrit Linkeroever en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34) in de richting van Gent aan de beurt. Het verkeer moet er over één rijstrook. Afrit Linkeroever wordt afgesloten en omgeleid via de R1 en afrit Sint-Anna. In de nacht van 26 op 27 januari volgt de vernieuwing van de toplaag op twee rijstroken richting Antwerpen. Dit van de doorsteek van de E17 naar de noordelijke rijbaan in Antwerpen-West en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34). Ook hier beschikt het verkeer over slechts één rijstrook. Meer info

 • Antwerpen/haven: twee weken slechts één rijstrook op Scheldelaan vanaf 25 januari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 25 januari met de realisatie van een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van het kruispunt Kastelweg met de Scheldelaan. Die moet het fietsende woon-werkverkeer langs de Scheldelaan veiliger te maken. Op hetzelfde moment worden de voorrangsregels op het kruispunt aangepast ter voorbereiding van de werken die Lantis in maart zal starten ter hoogte van de Oosterweelsteenweg. Twee weken lang zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn in beide richtingen op de Scheldelaan. De Kastelweg blijft steeds bereikbaar via een bypass. Verkeer dat vanuit de Kastelweg linksaf wil, zal rechts moeten afslaan om vervolgens terug te keren aan de eerste doorsteek. Meer info

 • Antwerpen/Haven: Infomoment op 20 januari over werkzaamheden Scheldelaan en Oosterweelsteenweg

  Eind november ontving Lantis de omgevingsvergunning om de Oosterweelverbinding op de Rechteroever te bouwen. Daarbij wordt onmiddellijk gestart met de voorbereidende werken voor het aanleggen van de nieuwe Scheldetunnel en de aansluiting ervan op de bovengrondse verkeersinfrastructuur. Deze voorbereidende werken zullen vanaf dit voorjaar een impact hebben op de bereikbaarheid van de Scheldelaan, en in een latere fase op de Oosterweelsteenweg. Op deze belangrijke toegangswegen tot het havengebied zullen voor lange tijd ingrijpende werken gebeuren. Om u de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming duidelijk te maken, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met Lantis op 20 januari  een virtueel infomoment. Meer info

 • Antwerpen: Zes weken werken aan kruispunt Plantin en Moretuslei en Quinten Matsijslei vanaf 18 januari

  In het kader van de heraanleg van de Plantin en Moretuslei (N184) voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 18 januari aanpassingswerken uit aan het kruispunt met de Quinten Matsijslei. Tijdens de werken is er via de Quinten Matsijslei uitsluitend verkeer staduitwaarts mogelijk. Verkeer moet er rekening houden met een beperkt aantal rijstroken. Verkeer vanaf de Plantin en Moretuslei (komende van de Singel), de Van Eycklei (komende van de Leien) of de Charlottalei richting de Quinten Matsijslei moet een omleiding volgen rond het Stadspark. Daarnaast zullen er aan de brug van de Luitenant Lippenslaan over de Ring (R1) nachtelijke betonherstellingen plaatsvinden. Begin maart zijn de werken afgerond. Meer info

 • Wijnegem: Verkeerswissel op Merksemsebaan vanaf 18 januari

  Op 18 januari wijzigt de verkeerssituatie op de Merksemsebaan (N120). Het verkeer rijdt op de vernieuwde zuidelijke weghelft tussen de Deurnesteenweg en de grens met stad Antwerpen. Terwijl Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de noordelijke weghelft, moet het verkeer op één rijstrook per richting. Aan de andere zijde van het kruispunt (ten oosten van de Deurnesteenweg) wordt nog gewerkt tot april. Aan het kruispunt met de Deurnesteenweg maakt gemotoriseerd verkeer een S-beweging van de ene weghelft naar de andere. Daarbij blijven verkeersbewegingen op het kruispunt wel mogelijk. De Deurnesteenweg is opnieuw toegankelijk. Verkeer kan via het kruispunt naar Deurne of Schoten rijden. Meer info

 • Sint-Niklaas/Temse: zes maanden werken in Hoogkamerstraat vanaf 18 januari

  Op 18 januari starten de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse met de heraanleg van de Hoogkamerstraat. De werken starten ter hoogte van de Eigenlostraat op het grondgebied van Sint-Niklaas. Vervolgens is het kruispunt met de Hoogkamerstraat en Hoge Heerweg aan de beurt. Daarna schuiven de werken gefaseerd op richting Temse tot aan de Kapelanielaan. De werken hebben een impact op de bereikbaarheid van het Industriepark Noord en de bedrijvenzones Hoogkamerstraat, Eigenlo en Pachtgoedstraat. Omleidingen lopen via de Laagstraat en de Kapelanielaan. In juli moeten de werken afgerond zijn. Meer info

 • Lokeren: werfzone N70 in Zeveneken schuift op vanaf 18 januari

  Op 18 januari starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi met de tweede fase van de heraanleg van de N70 in Zeveneken (Lokeren). Er wordt gewerkt van het kruispunt aan de Sint-Elooistraat tot voor het kruispunt met de Drongenstraat. Zodra de werken aan het kruispunt met de Sint-Elooistraat klaar zijn, wordt ook het kruispunt met de Drongenstraat aangepakt. Deze fase zal in mei 2021 afgerond zijn. Ondertussen lopen de werken van de eerste fase nog even door. Nog tot in maart 2021 wordt er gewerkt van Zavel tot en met het kruispunt met de Sint-Elooistraat. Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17.

 • Beveren/Melsele: 1,5 jaar ingrijpende werken op N70 vanaf 18 januari

  Op 18 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met grootschalige en langdurige werken op de Grote Baan/Vesten (N70) in Melsele. De weg wordt vanaf het kruispunt met de Burggravenstraat en Snoeckstraat tot net voorbij de Essendreef volledig opnieuw aangelegd. De werfzone neemt de noordelijke weghelft volledig in, dit is de rijstrook richting Beveren. Het verkeer richting Beveren kan de werfzone over één rijstrook voorbijrijden. In de andere richting zijn er omleidingen voorzien. Tijdens de eerste fase rijdt het lokaal verkeer richting Antwerpen om via de Spoorweglaan, Pauwstraat en Snoeckstraat. Bedrijven en handelaars langs de N70 zijn bereikbaar via de omleiding. Het doorgaand verkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen volgt tot het einde van de werken een omleiding via de E34 of E17. In de zomer van 2022 zijn de werken klaar. Meer info

 • Beveren/Zwijndrecht/Haven: Infomoment op 13 januari bereikbaarheid bedrijvenzones aan complex Waaslandhaven-Oost (E34)

  De Oosterweelwerken op Linkeroever gaan met rasse schreden vooruit. Op de E34 zijn dan ook enkele belangrijke fasewissels in het verschiet. Zo zal de kluifrotonde van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost deels toegankelijk worden en start in het voorjaar de heraanleg van  Canadastraat en Keetberglaan. In het weekend van 30 januari vinden afbraakwerken plaats waardoor de E34 tijdelijk afgesloten is. Al deze werken zullen in 2021 een belangrijke invloed hebben op de bereikbaarheid van de omliggende bedrijvenzones. Om u de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming duidelijk te maken, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met Lantis op 13 januari  een virtueel infomoment. Meer info
 • Antwerpen/Haven: Oosterweelsteenweg twee weken eenrichtingsverkeer vanaf 4 januari

  Hinder aan kruispunt Oosterweelsteenweg-Vosseschijnstraat van 4 tot 15 januari. Omwille van nutswerken wordt de Oosterweelsteenweg vanaf 4 januari tijdelijk eenrichtingsverkeer tussen de Vosseschijnstraat en de Noorderlaan (N180). Het verkeer kan er enkel richting Noorderlaan. Vanuit de Vosseschijnstraat is het niet mogelijk om de Oosterweelsteenweg op te rijden of te kruisen. Verkeer vanuit het noorden naar de Noordkasteelbruggen, moet de Noorderlaan verlaten aan de Göteborgweg. Een omleiding is voorzien via de Stralsundweg, de Rostockweg en de Henry Fordlaan naar de Oosterweelsteenweg. Verkeer op de Noorderlaan (N180) vanuit het zuiden naar de Noordkasteelbruggen rijdt het kruispunt met de Oosterweelsteenweg voorbij en rijdt via de Rostockweg en de Henry Fordlaan naar de Oosterweelsteenweg. De werken duren tot 15 januari. Meer info

Archief 2020

December
 • Antwerpen/Beveren/Zwijndrecht/haven: dialoogsessie Haven Bereikbaar op 17 december

  Op 17 december organiseren Alfaport Voka en het Havenbedrijf Antwerpen in nauwe samenwerking met onze Kamer een nieuwe dialoogsessie Haven Bereikbaar. Tijdens dit gratis digitaal event blikken we samen met de ondernemers uit de Waaslandhaven en Antwerpse haven vooruit naar de mobiliteit in en rond de haven in 2021. Onze partners Lantis en het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen geven een update over de geplande wegenwerken, zoals de Oosterweelverbinding op rechteroever. Ook nieuwe initiatieven om de mobiliteitsimpact voor bedrijven te beperken, komen aan bod: zowel voor het woon-werkverkeer van de werknemers als voor de dagelijkse logistieke stromen van het vrachtverkeer. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

 • Temse: Scheldebrug 2 dagen afgesloten voor verkeer vanaf 14 december

  In opdracht van de Vlaamse waterweg worden vanaf 14 december werkzaamheden uitgevoerd aan de Scheldebruggen op de N16 die Temse met Bornem verbinden. Over een periode van 2 dagen wordt telkens één brug afgesloten. Het verkeer moet in beide rijrichtingen over de andere brug. Daardoor zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn in beide rijrichtingen. De oude Scheldebrug wordt afgesloten van 14 december. Op 15 december is het de beurt aan de nieuwe Scheldebrug.

  Meer info

 • Beveren: infomoment werken N70 op 14 december

  Begin volgend jaar starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren met de herinrichting van de Grote Baan en Vesten (N70) in Melsele. Van aan de Essendreef tot net voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat / Snoeckstraat ondergaat de gewestweg een grondige metamorfose. De werken starten begin 2021 en zullen duren tot het najaar van 2022. In een infomoment specifiek voor ondernemers lichten AWV en de gemeente Beveren de ingrijpende werken toe op 14 december om 12.30 uur en 20u15. Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers inzicht in de planning en fasering en welke impact deze werken hebben op de omgeving. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: infomoment heraanleg Scheldelaan op 3 december

  Nadat tussen 2017 en 2019 het noordelijke deel van de Scheldelaan (N101) is heraangelegd, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in het voorjaar van 2021 grondige vernieuwingswerken aan het complex Lillo en aan het wegdek van de Scheldelaan tussen het complex en de Boudewijnsluis in de richting van Antwerpen. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot en met de fundering. De werken zullen 7 maanden duren en zowel voor lokale ondernemingen als voor doorgaand verkeer voor hinder zorgen. Om ondernemers inzicht te geven in de impact van de werken op de bereikbaarheid van uw onderneming, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met AWV op 3 december een virtueel infomoment. Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers inzicht in de planning en fasering en welke impact deze werken hebben op de omgeving. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven is noodzakelijk.

  Meer info

November
 • Antwerpen/haven: maand hinder bij nieuwe fase werken Noorderlaan vanaf 25 november

  Op 25 november start het Agentschap Wegen en verkeer met een nieuwe fase van de werken op de Noorderlaan, tussen de Zomerweg en het kruispunt met de Oosterweelsteenweg. Op de Noorderlaan zal het verkeer dan terug in beide richtingen kunnen rijden. Zolang de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt met de Zomerweg en Göteborgweg nog niet geplaatst zijn, zal het verkeer hier wel over één rijstrook in elke richting moeten rijden. De zijstraten blijven voorlopig ook nog afgesloten. Van en naar de Zomerweg moet het verkeer via Treurenborg. Van en naar Göteborgweg is een omleiding voorzien via Oosterweelsteenweg, H.Fordlaan, Rostockweg en Straslundweg. Zodra het verkeer richting Antwerpen weer over de Noorderlaan kan rijden, en de omleiding niet langer nodig is, wordt de aansluiting van de Zomerweg op de Noorderlaan afgewerkt. Tegen de kerstvakantie moeten deze laatste werken afgerond zijn.

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug afgesloten op 22 en 29 november

  Op 22 en 29 november laat het Havenbedrijf werkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Op 29 november moeten fietsers ook omrijden.

 • Antwerpen/Beveren/R2: vijf dagen bovengrondse omleiding door werken Beverentunnel vanaf 18 november

  Van 18 november tot 23 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer betonherstellingen uit in de Beverentunnel richting Nederland. Dit betekent hinder op de R2 voor het verkeer komende van de E34 richting Nederland. De werken starten op 18 november om 20u en worden op 23 november om 5u afgerond. Deze werken worden dag en nacht en tijdens het weekend uitgevoerd om de hinder zo kort mogelijk te houden. Er is ’s nachts (telkens van 20u tot 05u) én op 21 november (hele dag) geen verkeer mogelijk in de tunnel richting Nederland. Het verkeer wordt van de R2 gehaald en bovengronds omgeleid via de sluis van Kallo (calamiteitenroute U). Overdag (behalve 21 november) is in de tunnel slechts één rijstrook beschikbaar richting Nederland. Die is bovendien enkele dagen versmald. Op 23 november om 5u wordt de tunnelkoker opnieuw volledig vrijgegeven en kan verkeer weer over beide rijstroken rijden. Het verkeer richting Gent/E34 ondervindt geen hinder van deze werken.

  Meer info

 • Wijnegem: deel kruispunt Deurnesteenweg ruim twee weken afgesloten vanaf 16 november

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met een nieuwe fase van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem. De nieuwe aansluiting van de Deurnesteenweg, ten zuiden van de Merksemsebaan, is klaar. De bestaande kruispunttak wordt vanaf 16 november aangepakt. De kruispunttak wordt tot begin december volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De bedrijven langs de Deurnesteenweg blijven via een omleiding steeds bereikbaar. Verkeer vanuit Antwerpen kan rechtstreeks de Deurnesteenweg bereiken, via een doorgang aan de rechterzijde van de werf en het nieuw aangelegde tracé. Verkeer vanuit Wijnegem volgt een omleiding via de Houtlaan, Turnhoutsebaan en Ruggeveldlaan richting de Deurnesteenweg. Verkeer vanuit Schoten (vanaf de Hoogmolenbrug) kan de N120 niet oversteken. Het slaat rechtsaf richting Antwerpen en rijdt vervolgens via de Confortalei, Ter Heydelaan en Fahylaan naar de Deurnesteenweg.

  Meer info

 • Antwerpen: maand werken aan tramsporen Schijnpoortweg vanaf 16 november

  Op 16 november wordt ter hoogte van het Sportpaleis gestart met de heraanleg van de sporen die afbuigen van de Schijnpoortweg naar de Van der Delftstraat in Antwerpen. De Vlaamse Waterweg voert deze werken uit in het kader van de werken aan de Theunisbrug. De werken duren ongeveer een maand en worden in twee fases van telkens 2 weken uitgevoerd. Van 16 tot en met 27 november zijn de sporen in de tussenberm en het Raoul Grégoirplein aan de beurt. Vervolgens van 30 november tot en met 11 december de sporen die de Schijnpoortweg kruisen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Het verkeer richting Merksem kan tot 27 november door langs de Schijnpoortweg, daarna (tot 11 november) via het Raoul Grégoirplein.

  Meer info

 • Zwijndrecht: tunnel Antwerpsesteenweg weekend dicht vanaf 6 november

  Van 6 tot 8 november sluit Lantis de tunnel van de Antwerpsesteenweg om de bekisting weg te nemen die nodig was om de nieuwe brug voor de verbindingsweg te bouwen over de Antwerpsesteenweg. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de Kraaienhoflaan, de Pastoor Coplaan en de N70 naar de Antwerpsesteenweg. Fietsers rijden om langs de Willem Elsschotstraat. Vanaf 9 november wordt de vrije doorgang terug 4,40 meter en vervalt de omleiding voor vrachtverkeer. Tot eind januari 2021 blijft de Antwerpsesteenweg enkelrichting voor het verkeer van Burcht naar Zwijndrecht. Fietsers kunnen in beide richtingen door. Vanaf februari 2021 gaat de tunnel in beide richtingen open voor alle verkeer tot de zomer 2021.

  Meer info

 • Antwerpen: Frankrijklei twee dagen onderbroken richting zuiden vanaf 4 november

  Op 4 en 5 november krijgt het kruispunt van de Frankrijklei met de Stoopstraat een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor is het kruispunt op de leien richting zuid volledig onderbroken voor het doorgaand verkeer. Verkeer naar het zuiden wordt omgeleid via de Maria-Theresialei en de Rubenslei. Verkeer naar het noorden krijgt wel doorgang. Fietsers kunnen door de werfzone.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: drie weken omleiding richting Nieuwkerken/E34 vanaf 3 november

  Op 3 november 2020 start Fluvius in Vijfstraten in Sint-Niklaas werken voor de vernieuwing van de nutsvoorzieningen. Aansluitend gaan de werken verder in de Klapperbeekstraat, Vlasstraat en Iepenstraat. De werken bereiden een bovengrondse heraanleg (o.a. nieuwe fietspaden) voor. Van 3 tot 9 november wordt gewerkt in Vijfstraten en vervolgens van 10 tot 24 november in de Klapperbeekstraat. Het verkeer vanuit Nieuwkerken naar Sint-Niklaas blijft mogelijk. Het verkeer in de richting van Nieuwkerken en E34 wordt ontraden (met uitzondering van plaatselijk verkeer) en omgeleid via de Singel en de N70. Fietsers naar Nieuwkerken kunnen het gewone traject langsheen de N451 blijven volgen. Fietsers naar de stadskern worden omgeleid via de Iepenstraat. Eind november wordt aansluitend nog twee weken gewerkt in de Iepenstraat.

  Meer info

 • Beveren: maand lang beurtelings verkeer aan spoorovergang N70 vanaf 3 november

  Ter voorbereiding van de verlenging van de fietssnelweg F425 start Lantis op 3 november ter hoogte van de N70/Grote Baan in Melsele met de aanleg een veilige oversteek voor fietsers. De werken voor de fietsoversteek duren een maand. In een eerste fase werkt de aannemer richting Zwijndrecht, in de tweede fase richting Beveren. Iedere fase duurt ongeveer twee weken. Tijdens de werken is er slechts beurtelings verkeer mogelijk aan de spoorovergang. Verkeerslichten regelen het verkeer. Fietsers langs de N70 rijden tijdens deze werken in de beide richtingen afwisselend aan de noord- of de zuidzijde voorbij de werfzone.

  Meer info

Oktober
 • Beveren: Omleidingsweg werken N450 naar E34 terug van kracht vanaf 31 oktober

  De werken die het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Beveren uitvoeren aan het viaduct over de E34 in het kader van de heraanleg van de N450, zijn sneller klaar dan gepland. Daarom wordt de omleidingsweg door de polder (via Broekstraat, Waelenweg, parallelweg Melseledijk, Hofdam en Geestdam) opnieuw opengesteld op 31 oktober. Verkeer komende van Melsele of Beveren moet niet meer omrijden via het complex Vrasene en maakt terug gebruik van de omleidingsweg door de polder om via het op- en afrittencomplex Melsele de E34 of Kallo bereiken. Dit geldt niet voor vrachtverkeer (+3,5T). Vrachtvervoer blijft de route via complex Vrasene volgen om de verbinding met de E34 te maken. Fietsers kunnen door de werfzone. Omwille van de veiligheid is het hen verboden om de omleidingsweg door de polder te gebruiken.
  De werken op de N450 zelf zijn wellicht eind november 2020 klaar.

 • Beveren: fietspad bedrijvenzone Pareinpark twee weken dicht vanaf 31 oktober

  Het fietspad ‘Meersen’, dat frequent gebruikt wordt door fietsend woon-werkverkeer tussen Beveren-centrum en het haven of om bedrijvenzone Pareinpark te bereiken, is vanaf 31 oktober twee weken lang onderbroken. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt er aan een bufferbekken ter voorbereiding van de heraanleg van de N70 in Melsele. Gedurende 2 weken zijn er dagelijks meerdere grondtransporten die het fietspad moeten kruisen. Om veiligheidsredenen wordt het deel van het fietspad aan de noordzijde van het Pareinpark tijdelijk gesloten. Fietsers volgen een omleiding door de bedrijvenzone langs de Hertogin Margarethalaan en Pareinlaan. De heraanleg van de N70 zelf start in de winter. Een startdatum is nog niet gekend. Die werken zullen 1,5 jaar duren.

  Meer info

 • E17/Zwijndrecht: half jaar werken aan wegdek richting Gent vanaf 23 oktober

  In het kader van de werken Oosterweel Linkeroever start Lantis op 23 oktober met de vernieuwing van de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West. Eerst is de rijbaan richting Gent aan de beurt. Voor deze werken wordt die rijbaan volledig afgesloten, waardoor het verkeer richting Gent mee op de rijbaan richting Antwerpen geplaatst wordt. In beide rijrichtingen blijven drie rijstroken beschikbaar. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Zwijndrecht steekt het verkeer richting Gent de middenberm door. De vernieuwing van de rijbaan richting Gent duurt tot mei '21. Aansluitend wordt de rijbaan richting Antwerpen vernieuwd.

  Meer info

 • Ranst: Pertendonckstraat (N116) twee dagen afgesloten vanaf 14 oktober

  Op 14 en 15 oktober werkt het Agentschap Wegen en Verkeer in de Pertendonckstraat/Gustaaf Peetersstraat (N116) in Broechem. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Kapelstraat en het kruispunt van de Gustaaf Peetersstraat met de Massenhovensesteenweg. Verkeer richting Wommelgem wordt omgeleid via de Kapelstraat. Verkeer richting Zandhoven volgt een omleiding via de Broechemsesteenweg, Oostmalsesteenweg (N14) en de Massenhovensesteenweg (N116). Fietsers kunnen omrijden via de Broechemsesteenweg, Bremstraat en Emblemseweg of via de achterliggende straten.

  Meer info

 • Beveren/Haven: Vier nachten Beverentunnel afgesloten vanaf 12 oktober

  Vanaf 12 oktober wordt de Beverentunnel gedurende vier nachten afwisselend afgesloten per rijrichting. Tijdens deze nachten worden er reinigingswerken uitgevoerd aan de tunnelwanden, de verlichting en de kolken. Daarnaast worden er ook nieuwe portieken en verkeerslichten aan de tunnelingangen geplaatst zodat de tunnel bij een incident automatisch en vanop afstand kan worden afgesloten. De nachtelijke sluitingen vinden telkens plaats van 20.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends. Het verkeer waarvoor de tunnelkoker is afgesloten volgt dan een korte omleiding via de Kallosluis. Op 2, 3 en 4 november staan eveneens nachtelijke sluitingen gepland.

 • Zwijndrecht: Drie weken werken aan kruispunt Pastoor Coplaan en Zwijndrechtsestraat vanaf 12 oktober

  Om fietsen veiliger te maken start Lantis op 12 oktober met de heraanleg van het kruispunten van de Zwijndrechtsestraat met de Pastoor Coplaan en de Hoefijzersingel. Op deze manier wordt het bestaande fietsnetwerk in Zwijndrecht beter aangesloten op dat van de Oosterweelverbinding. De werken gebeuren in 2 fasen. Van 12 oktober tot en met 6 november zal de verbinding vanuit de Pastoor Coplaan naar de Zwijndrechtsestraat afgesloten zijn voor alle verkeer. Auto’s en fietsers kunnen de Zwijndrechtsestraat wel nog uitrijden richting Pastoor Coplaan. Verkeer in de andere richting wordt omgeleid via de Verbindingsstraat. Vrachtverkeer boven 3,5 ton moet omrijden via de Pastoor Coplaan en de N70 om de bedrijvenzone Baarbeek te bereiken. Van 7 november tot en met 30 november is de Zwijndrechtsestraat in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Hoefijzersingel. De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via de Verbindingsstraat.

  Meer info

 • Brasschaat/Wuustwezel: Bredabaan 3 weken afgesloten vanaf 6 oktober

  Vanaf 6 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Bredabaan (N1) tussen Brasschaat en Wuustwezel over een lengte van 8 km. De werken zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens deze periode is de Bredabaan volledig afgesloten en moet doorgaand verkeer een omleiding volgen langs Achterbroek (Kalmthout) via de Essensteenweg/Brasschaatsteenweg (N117) en Kalmthoutsesteenweg (N111).

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: acht weken werken op Noorderlaan vanaf 1 oktober

  Vanaf 1 oktober gaan de werken op de Noorderlaan, tussen de Zomerweg en het kruispunt met de Oosterweelsteenweg, een nieuwe fase in. De rijstroken richting het noorden/R2 worden aangepakt. Het verkeer richting de R2 moet over één rijstrook op de Noorderlaan. Het verkeer richting Antwerpen blijft de omleiding volgen via de A12 of via Treurenborg en de achterliggende straten. De fietsroutes in en rond de werfzone veranderen ingrijpend vanaf 1 oktober. De werken duren tot eind november. Daarna moeten nog de nieuwe verkeerslichten geplaatst en geïnstalleerd worden, voordat het kruispunt weer volledig opengesteld kan worden voor het verkeer.

  Meer info

September
 • Sint-Niklaas: kruispunt station Sinaai week lang afgesloten vanaf 28 september

  Van 28 september tot en met 2 oktober wordt gewerkt op het kruispunt Wijnveld met Stationswegel in Sinaai. Het kruispunt wordt compacter gemaakt en heraangelegd voor een betere verkeersveiligheid. Daardoor is de doorgang tussen de spoorwegovergang en het Wijnveld aan het station van Sinaai afgesloten. Doorgaand verkeer moet een ruime omleiding volgen via de N70, Belseledorp, Kerkstraat, Gentstraat en Puivelde.

 • Melsele/Kruibeke/Burcht: maand alternerend verkeer op Krijgsbaan vanaf 28 september

  Op 28 september wordt gestart met de plaatsing van de verkeerslichten aan het kruispunt van de Zwaluwbeek en de Krijgsbaan (N419). De lichtenregeling zal niet alleen voor een betere verkeersafwikkeling van het bedrijventerrein Zwaluwbeek/Hogenakkerhoek zorgen, maar ook voor een verhoogde fietsveiligheid. Vanaf 28 september zal tijdens de werken vanaf de afrit Kruibeke aan de E17 (kant Kruibeke) tot voorbij het kruispunt met de Zwaluwbeek het verkeer op de Krijgsbaan alternerend doorgang vinden met tijdelijke verkeerslichten. Zo kan steeds aan één zijde van de rijweg worden gewerkt. Tegelijkertijd worden zowel de Schaarbeekstraat als de Zwaluwbeek aan de kruispunten tijdelijk enkele richting. Vanuit beide straten is tijdens de werken geen verkeer mogelijk naar de Krijgsbaan. Uitgaand verkeer van de bedrijvenzone moet via de Oude Heirbaan de Krijgsbaan bereiken. Vanaf de Krijgsbaan kan wel rechtstreek de Zwaluwbeek en de Schaarbeekstraat worden ingereden. De werkzaamheden moeten afgerond zijn tegen 23 oktober.

  Meer info

 • Lokeren: N70 in Zeveneken vanaf 28 september volledig onderbroken tot voorjaar 2022

  Op 14 september starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi met de heraanleg van de N70 in Zeveneken (Lokeren) over een afstand van 2 kilometer. Vanaf 28 september gaat de N70 volledig dicht en moet het verkeer omrijden. De werken eindigen in het voorjaar van 2022.  In de eerste fase, van september 2020 tot het voorjaar 2021, werkt de aannemer van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat. Om de aanleg van de nieuwe riolering op een goede en veilige manier uit te voeren, wordt er over de hele breedte van de weg gewerkt. Daarna schuiven de werken stelselmatig op naar het kruispunt met de Drongenstraat en de splitsing van de Gentse Steenweg. Vanaf maandag 28 september is de N70 volledig onderbroken. Lokaal verkeer en fietsers rijden via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E17.

 • Antwerpen: zes weken werken aan roltrappen Sint-Annatunnel vanaf 27 september

  Vanaf 27 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel in Antwerpen. De werken starten op rechteroever en zullen per oever ongeveer drie weken duren. Het gaat om onderhoudswerken die in totaal zes weken duren. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats, telkens van 20u tot 06u, om de hinder voor de gebruikers zo klein mogelijk te houden. Overdag, tussen 06u en 20u, wordt getracht om de roltrappen steeds in gebruik te houden. Werknemers (vb. in ploegenstelsels) die buiten deze uren gebruik willen maken van de voetgangerstunnel, kunnen gebruik maken van de liften.

  Meer info

 • Hoboken/Kruibeke: (fiets)veerdiensten twee dagen onderbroken vanaf 26 september

  De Vlaamse Waterweg laat op 26 en 27 september de toegangsbrug en het vlotponton van de veersteiger in Hoboken vervangen. De veerdienst Hoboken - Kruibeke zal voor de duur van de werken niet beschikbaar zijn. Ook de Waterbus zal op 26 en 27 september de halte Hoboken niet aandoen. Als alternatief voor de Scheldekruising blijft de veerdienst Bazel-Hemiksem beschikbaar.

  Meer info

 • Sint-Niklaas: zes weken kruispunt Eigenlostraat-Houten Schoen afgesloten vanaf 21 september

  Vanaf 21 september tot eind oktober 2020 worden nutswerken uitgevoerd op het kruispunt Eigenlostraat/Houten Schoen/Hoge Heerweg in Sint-Niklaas. Door de technische complexiteit van de werken is afsluiten de enige optie. Daardoor worden de Eigenlostraat, Houten Schoen, Hoge Heerweg en Hoogkamerstraat doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. De Hoge Heerweg krijgt dubbele rijrichting vanaf het Industriepark-Noord tot aan het kruispunt met Houten Schoen en Eigenlostraat. Verkeer naar de Eigenlostraat moet via N16 en Doornstraat. Het Industriepark-Noord en de TTS-bedrijvenzone kan bereikt worden langs de kant van de N16.

 • Melsele: herinrichting N70 start met heraanleg bufferbekken op 14 september

  Op 14 september start AWV met de aanleg van een bufferbekken in de buurt van het Pareinpark om wateroverlast te voorkomen. De werken duren ongeveer 10 weken. Tijdens deze werken is er nog geen hinder op de N70. Er zal wel lokale hinder zijn voor fietsers en door de bijhorende grondtransporten. Omdat er momenteel nog wegwerkzaamheden bezig zijn op de Melseledijk/Dijkstraat (N450) zullen de eigenlijk herinrichtingswerken met hinder op de N70 pas aanvatten in januari 2021. De hoofdwerken zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: twee maand geen verbinding tussen oprit Waaslandhaven-Oost en Waaslandtunnel vanaf begin september

  De Oosterweelwerken zijn begin september in een nieuwe fase gekomen op de E34 tussen Waaslandhaven-Oost en knooppunt Sint-Anna. Tot november 2020 is het daarom niet mogelijk om vanaf de oprit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan of de Waaslandtunnel te rijden. De oprit Waaslandhaven-Oost en de afrit Sint-Anna Linkeroever liggen tijdelijk te dicht bij elkaar waardoor deze verkeersbeweging te gevaarlijk is. Verkeer vanuit de Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan moet via de oprit Melsele op de E34 rijden om de Waaslandtunnel te bereiken.

Augustus
 • Wijnegem: verkeer Merksemsebaan 1 jaar over één rijstrook vanaf 24 augustus

  De werken op de Merksemsebaan in Wijnegem gaan vanaf 4 augustus een nieuwe fase in. De bouw van het nieuwe kruispunt met de Deurnesteenweg en de vernieuwing van de Merksemsebaan gaat van start. Vanaf augustus tot aan de jaarwisseling werkt Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de zuidzijde van de Merksemsebaan (rijstroken richting Wijnegem). Van januari tot juni 2021 is de noordzijde, de rijstroken richting Deurne, aan de beurt. Verkeer op de Merksemsebaan altijd mogelijk, al wordt het wel herleid tot één rijstrook in elke richting. Dat wordt mogelijk gemaakt via doorsteken in de middenberm. Op 24 augustus, als de aanpassingswerken aan de middenberm gereed zijn, gaat alle verkeer naar de noordelijke weghelft. De volledige zuidzijde van de Merksemsebaan gaat dan op de schop. Over ruim een jaar is de aansluiting van de Deurnesteenweg met de Merksemsebaan klaar. De zuidelijke tak van dit nieuwe kruispunt is vanaf dan open voor verkeer. Van en naar Schoten rijdt verkeer nog via het oude kruispunt totdat de nieuwe Hoogmolenbrug klaar is.    

  Meer info

 • Antwerpen/R1: Nieuwe verkeerssituatie voor komende drie jaar op knooppunt Antwerpen West vanaf 20 augustus

  Vanaf 20 augustus wijzigt de verkeersafwikkeling op het knooppunt Antwerpen-West grondig en dit voor de komende 3 jaar. Het knooppunt van de E17, E34 en Antwerpse ring wordt immers in het kader van de Oosterweelwerken tijdelijk, maar langdurig en grondig herschikt. Het verkeer gaat er op 2x3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de 2 linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: Nieuwe verkeerssituatie voor komende drie jaar op knooppunt Antwerpen-West vanaf 20 augustus

  Vanaf 20 augustus wijzigt de verkeersafwikkeling op het knooppunt Antwerpen-West grondig en dit voor de komende 3 jaar. Het knooppunt van de E17, E34 en Antwerpse ring wordt immers in het kader van de Oosterweelwerken tijdelijk, maar langdurig en grondig herschikt. Het verkeer gaat er op 2x3 versmalde rijstroken met rechtse in- en uitvoegstroken. Richting Antwerpen zijn de 2 linkse rijstroken voorbehouden voor verkeer richting Kennedytunnel. De rechtse rijstrook is gereserveerd voor uitvoegend verkeer naar de R1/E34 en voor invoegend verkeer vanuit de R1/E34 en oprit 6 Linkeroever naar de Kennedytunnel.

 • Essen: twee maand werken aan Ringweg vanaf 17 augustus

  Vanaf 17 augustus 2020 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan twee kruispunten van de Ringweg (N117) in Essen. De kruispunten met de Kapelstraat/Nieuwmoersesteenweg (N133) en met de Watermolenstraat krijgen een nieuwe verkeerslichtenregeling en worden conflictvrij gemaakt. De werken duren tot begin oktober. De kruispunten blijven tijdens de werken steeds open voor verkeer.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Start tweede fase aanleg fietsveilige maatregelen vanaf 17 augustus

  Vanaf maandag 17 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van de fietsoversteek aan het kruispunt van de Scheldelaan (N101) met de Kruisschansweg in de Antwerpse haven. Daarmee gaat de tweede fase in van het realiseren van het fietsveiliger maken van de Scheldelaan.

  Aan het kruispunt van de Scheldelaan met de Kruisschansweg wordt de huidige dubbelrichtingsfietsoversteek over de Scheldelaan langs de westzijde van het kruispunt verplaatst naar de oostzijde. Door de fietsoversteek te verplaatsen zal deze beter aansluiten op de toegangspoort naar het bedrijventerrein. De nieuwe oversteekplaats wordt ook aangesloten op het fietspad van de Boudewijnweg en op de toegangspoort van de lokale ondernemingen. De fietsoversteek in de Kruisschansweg wordt vernieuwd.  Van september tot november volgen werkzaamheden aan fietsinfrastructuur- en oversteken ter hoogte van Lanxess en Covestro.

  Meer info

 • Lokeren: twee maand verminderde rijstroken op de N47 vanaf 17 augustus

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 10 augustus met onderhoudswerken aan de N47 op de grens van Lokeren en Zele richting Dendermonde. De aannemer werkt vanaf het op- en afrittencomplex Lokeren aan de E17 tot voor de rotonde met de Dendermondsebaan. Om de hinder te beperken wordt er in 7 verschillende fasen gewerkt. Het verkeer beschikt vanaf 17 augustus in beide richtingen telkens over één rijstrook in plaats van twee. Ook de kruispunten in de werfzone worden aangepakt, waarbij verschillende omleidingen per fase gelden. Deze werken zullen ongeveer twee maanden duren.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: 3,5 maand verminderde rijstroken door werken Noorderlaan vanaf 15 augustus

  Op 15 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer verder met de vernieuwing van de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek van de Noorderlaan vanaf het kruispunt met de Zomerweg tot net voor het kruispunt met de Oosterweelsteenweg wordt vernieuwd en de bruggen over de spoorweg gerenoveerd. Net zoals bij de vorige werken, wordt de Noorderlaan in twee helften vernieuwd. Tot eind september worden de rijstroken richting Antwerpen aangepakt, vervolgens tot eind november de rijstroken richting R2. De werken duren in totaal 3,5 maand. Er blijft steeds één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan tijdens de volledige duur van deze werken via de N180 blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12. Voor het bestemmingsverkeer zijn er specifieke omleidingen die eveneens geschikt zijn voor havenvoertuigen zonder snelwegtoelating. In het weekend van 22 augustus plant AWV ook asfaltwerken op de Noorderlaan tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg. Er geldt een omleiding via Korte Wielenstraat en de Vosseschijnstraat.

  Meer info

 • Antwerpen/E17/E34: alle vrachtverkeer van E17 naar E34 drie dagen omgeleid via R4 vanaf 13 augustus

  Van 12 augustus (’s avonds) tot 17 augustus (’s ochtends) breekt Lantis de bestaande bruggen op het knooppunt Antwerpen-West af. Deze bruggen verbinden de E34, de 17 en de R1 met elkaar. Om deze verbindingen te garanderen tijdens de Oosterweelwerken, worden de wegen tegelijkertijd op nieuwe tijdelijke bruggen aangesloten. Al het verkeer tussen de E17 en de Kennedytunnel moet tijdens die afbraakwerken over twee keer twee versmalde rijstroken. De verbindingen van de E17 naar de R1/E34 en van de R1/E34 naar de Kennedytunnel gaan ruim drie dagen dicht. Er is een filegevoelige omleiding voorzien. Het is bovendien voor vrachtverkeer niet toegestaan om de lokale omleiding te nemen van de E17 naar de E34. Vrachtverkeer wordt ter hoogte van de complexen Lokeren en Waasmunster naar de R4 omgeleid om de E34 te bereiken. Tussen Linker- en Rechteroever worden lange reistijden verwacht.

  Meer info

 • Antwerpen: ruim vier maand geen oost-westverbinding op Rooseveltplaats vanaf 12 augustus

  Op 12 augustus start de laatste fase van de werken aan de Noorderlijn in Antwerpen. Daarbij wijzigt de werfzone aan de Rooseveltplaats en worden ook de kruispunten met de Van Ertborn­straat en de Van Stralenstraat heraangelegd. Dit betekent dat de Gemeen­te­straat (verlengde van Carnotstraat) doodlo­pend wordt ter hoogte van de Roosevelt­plaats. Vanaf 12 augustus is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk, zowel vanuit het oosten (bv. Borger­hout) als vanuit het westen (bv. de Kaaien). Ook de Van Stralen­straat, de Osystraat en de Van Ertborn­straat zullen in beide richtingen afgesloten zijn. De werken moeten klaar zijn tegen eind dit jaar. Belangrijk: vrachtverkeer mag niet door de tunnel onder het Operaplein en kan ook niet meer via de parallelle as de noord-zuidverbinding maken. Op het hogere wegennet moet een keuze gemaakt worden om het gewenste stadsdeel te kunnen bereiken.

  Meer info

 • Zwijndrecht/E34: snelweg twee weekends volledig afgesloten vanaf 7 augustus

  Tijdens de weekends van 7 tot 10 augustus en van 21 tot 24 augustus gaat de E34 richting Zelzate volledig dicht. Lantis plaatst er in het kader van de Oosterweelwerken bijkomende brugelementen voor het nieuwe op- en afrittencomplex te plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, Keetberglaan, Steenlandlaan en oprit 10 Waaslandhaven-Zuid. Het zal ook niet mogelijk zijn vanaf de Waaslandtunnel de E34 te bereiken.  

  Meer info

 • Sint-Niklaas: Plezantstraat (N403) drie weken afgesloten vanaf 4 augustus

  Op dinsdag 4 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de Plezantstraat (N403) in Sint-Niklaas ter hoogte van de Heistraat. Het verkeer richting centrum van Sint-Niklaas volgt een omleiding via de Hoge Bokstraat en R42. Het verkeer richting Stekene kan langs de werfzone blijven rijden. De Heistraat wordt afgesloten van de Plezantstraat (N403). Het verkeer van de Heistraat rijdt om via het kruispunt Vijfstraten (R42). Deze werken zullen drie weken duren.

  Meer info

Juli
 • Antwerpen/Haven: Twee dagen geen vrachtverkeer mogelijk over Boudewijnsluis vanaf 25 juli

  Op 25 en 26 juli laat het Havenbedrijf werken uitvoeren aan de Meestoofbrug. Aangezien deze doorgang het enige alternatief is voor de Boudewijnbrug die momenteel buiten dienst is, kan vrachtvervoer deze twee dagen de Boudewijnsluis niet passeren via de Scheldelaan. Het verkeer wordt omgeleid via de A12 en de R2. Autoverkeer met een maximale hoogte van 2.70m kan wel nog de oversteek van de sluis maken via de sluisdeuren.

 • Zwijndrecht/Kruibeke/E17: Op- en afritten complex Zwijndrecht of definitief of langdurig dicht vanaf 18 juli

  Tijdens het weekend van 17 juli gaat de op- en afrit in Zwijndrecht op de E17 dicht voor het verkeer dat richting Gent rijdt. Verkeer dat vanuit Antwerpen de snelweg wil verlaten richting Zwijndrecht, wordt de komende drie jaar omgeleid in Kruibeke via een tijdelijke keerbrug die naar de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen leidt. Voor de oprit vanuit Zwijndrecht naar Gent, wordt een lokale omleiding voorzien. Dit tot 1 september. Dan gaat de vernieuwde oprit in Zwijndrecht richting Gent terug open. Aan de overzijde van de snelweg - op de E17 richting Antwerpen- sluit de oprit Zwijndrecht richting Antwerpen definitief. Verkeer vanuit Zwijndrecht richting Antwerpen wordt omgeleid via de vernieuwde oprit richting Gent en via de keerbrug in Kruibeke naar de E17 richting Antwerpen.

  Meer info

 • Antwerpen/E17/E34/R1: vier nachten snelweg afgesloten aan knooppunt Antwerpen West vanaf 17 juli

  In vier nachten, van 17 tot 21 juli, legt Lantis twee tijdelijke bruggen aan ter hoogte van het knooppunt van de E17, E34 en R1 (knooppunt Antwerpen-West).  Om dit veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan richting Gent regelmatig afgesloten. Tijdens de nacht van 17 op 18 juli zijn de verbindingen van de Kennedytunnel naar de E17 en naar de R1/E34 onderbroken. In de nacht van 18 op 19 juli is er op de rijbaan richting Gent één rijstrook beschikbaar tussen afrit 6 Linkeroever en de uitrit richting R1/E34. Tijdens de nachten van 19 tot 21 juli is de verbinding van de Kennedytunnel naar de E17 - net voorbij de uitrit naar de R1/E34 - onderbroken. Er worden diverse omleidingen voorzien.

 • Kruibeke: tijdelijke keerbrug in dienst in het weekend 17-19 juli

  De tijdelijke brug die 3-4 juli geplaatst wordt, gaat in het weekend 17-19 juli in dienst als keerbrug voor het snelwegverkeer. Het verkeer richting Gent zal via de keerbrug kunnen omkeren en richting Antwerpen rijden.

  Deze keerbeweging is noodzakelijk voor bestemmingsverkeer naar Zwijndrecht.

  De afrit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent sluit vanaf het weekend van 17-19 juli. Komende van de Kennedytunnel is deze sluiting definitief. Vanaf 17 oktober is de afrit in Zwijndrecht wel terug bruikbaar voor het verkeer van de R1/E34.

 • Zwijndrecht: onderdoorgang Antwerpsesteenweg 3 dagen en 3 weken afgesloten vanaf 8 juli

  Lantis werkt aan de constructie van de nieuwe brug ter hoogte van de Antwerpsesteenweg in Zwijndrecht. Om veiligheidsredenen wordt daarbij Antwerpsesteenweg volledig afgesloten van 8 juli tot 10 juli. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Hoefijzersingel, Pastoor Coplaan, Statiestraat, N70 en Constant Vangoeystraat naar de Antwerpsesteenweg. Fietsers kunnen via de Willem Elsschotstraat een korte omleiding maken.
  Op 21 juli wordt de Antwerpsesteenweg opnieuw afgesloten, maar dan voor drie weken. Tot 13 augustus zijn dezelfde omleidingen van kracht.

 • Antwerpen/haven: Oosterweelbrug 2 weken gesloten voor doorgaand verkeer vanaf 6 juli

  Vanaf 6 juli werkt het Havenbedrijf aan de spoorovergangen van de Oosterweelbrug. De brug wordt twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer, dat tot 17 juli wordt omgeleid via de Wilmarsdonkbrug. Lokaal bestemmingsverkeer kan wel gebruik maken van de brug.

 • Kontich/Rumst: twaalf dagen beperkt aantal rijstroken op E19 vanaf 4 juli

  Van 4 tot en met 15 juli zal Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren op de E19 Antwerpen-Brussel in de rijrichting van Brussel ter hoogte van Mechelen-Noord en tussen Kontich en Rumst. In totaal over ruim 12 km. De werken gebeuren in fases. Het verkeer moet ter hoogte van de werken in beide richtingen over telkens twee versmalde rijstroken passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

  Meer info

 • Kruibeke: E17 ‘s nachts afgesloten in beide richtingen op 3 en 4 juli

  Tijdens de nachten van 3 op 4 juli en 4 op 5 juli plaatst Lantis een tijdelijke brug over de E17 ter hoogte van het complex Kruibeke. Tijdens beide nachten is het verkeer op de snelweg onderbroken. Doorgaand verkeer neemt de afrit Kruibeke en rijdt aan de overzijde van de Krijgsbaan terug de snelweg op. De Krijgsbaan is eveneens onderbroken. Er is een omleiding voorzien via de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht. De relatie tussen de op- en afrit Kruibeken en het onderliggend wegennet is ook niet mogelijk. Omleidingen voor die verkeersbewegingen lopen via de complexen Zwijndrecht en Haasdonk.

 • Merksem/Deurne: omschakeling verkeer naar nieuw deel Theunisbrug vanaf 4 juli

  De Vlaamse Waterweg heeft zicht op het afwerken van de eerste twee brugdelen van de Gabriël Theunisbrug. De trambrug en de oostelijke wegbrug voor verkeer richting Merksem zal begin juli klaar zijn. Van 4 juli tot 8 juli vindt de grote switch plaats en wordt alle verkeer omgezet van de oude brug naar de nieuwe brugdelen. Zowel auto- en vrachtverkeer, de trams als fietsers en voetgangers zullen dan voor het eerst over de nieuwe bruggen rijden. Het verkeer blijft slechts over één rijstrook in beide richtingen beschikken tot de zomer van 2021. De oude brug zal op 11 en 12 juli afgebroken worden, zodat er ruimte is voor de bouw van het derde en laatste brugdeel, de wegbrug richting Deurne. Tegelijkertijd start in juli ook met de volledige heraanleg van het kruispunt van de Frans de l’Arbrelaan met de Minister Delbekelaan. Details hierover volgen later.

  Meer info

Juni
 • Antwerpen: Twee maand ernstige hinder op Plantin en Moretuslei vanaf 29 juni

  Op 29 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een nieuwe fase aan heraanleg van de Plantin en Moretuslei (N184) in Antwerpen. De straat wordt ter hoogte van de Provinciestraat geknipt. Er zullen tegelijk werken plaatsvinden aan het op- en afrittencomplex Borgerhout van de E19. Tot eind augustus zullen deze werken onvermijdelijk voor extra hinder zorgen. Doorgaand verkeer wordt langs de Ring (R1) en de Singel gestuurd. Verkeer van en naar het centrum van de stad vermijdt best de omgeving. Plaatselijk verkeer op de Plantin en Moretuslei blijft steeds mogelijk tot aan het kruispunt.

  Meer info

 • Antwerpen/Haven: Twee weken één rijstrook minder op deel Scheldelaan vanaf 22 juni

  Fluxys voert vanaf 22 juni controle op gasleidingen uit langs de Scheldelaan in het Antwerpse havengebied. Op het weggedeelte tussen toegangspoort 3 van ExxonMobil en het kruispunt met de Polderdijkwek wordt in de richting van Antwerpen de linkerrijstrook afgesloten. Dit tot 3 juni.

 • Antwerpen/Haven: Vosseschijnstraat 3 weken afgesloten vanaf 22 juni

  Het Havenbedrijf voert vanaf 22 juni werkzaamheden uit in de Vosseschijnstraat in het gedeelte tussen de kruispunten met de Oosterweelsteenweg en de Malagastraat. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Malagastraat en de Noorderlaan om de Oosterweelsteenweg te bereiken. De werken duren tot 10 juli.

  Meer info

 • Temse: twee maand werk aan landhoofd Scheldebrug vanaf 22 juni

  Van 22 juni tot en met 22 augustus voert De Vlaamse Waterweg herstellingen uit aan de onderkant van de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Dit aan het landhoofd in Temse. Tijdens de werken wordt de Wilfordkaai ter hoogte van de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  Meer info

 • Antwerpen/R1: vanaf 27 juni ruim twee weken beperkt aantal rijstroken op E313 richting Hasselt

  Op 13 juni starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen met het plaatsen van nieuwe geluidsschermen langs de zuidkant van de E313, ter hoogte van Borgerhout. De bestaande schermen worden weggehaald en vervangen door schermen die dubbel zo hoog reiken. Nadat vanaf 13 juni de voorbereidende werken (zonder hinder) starten, vangen op 27 juni de hoofdwerken aan, die gespreid worden over 2 weken en 3 weekends. Tegelijk wordt ook de rechterrijstrook van de E313 richting Hasselt vernieuwd. Dan wordt er hinder verwacht ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Oost en op de aansluiting van de Ring (R1) naar de E313. Het verkeer moet ter hoogte van de werfzone over 2 of 3 rijstroken passeren. Op 12 juli moeten de werken klaar zijn.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Wilmarsdonkbrug afgesloten op 21 juni

  Op 21 juni voert het Havenbedrijf werkzaamheden uit aan de Wilmarsdonkbrug. De brug, die de Henry Fordlaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Oosterweelbrug.

 • Antwerpen/Haven: zes weken renovatie van Noordlandbrug vanaf 15 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start renovatiewerken aan de onderkant van de Noordlandbrug. Dat is de brug van de Scheldelaan (N101) over het Schelde-Rijnkanaal in het noorden van de Antwerpse haven, ter hoogte van het complex Zandvliet (A12). De werken zullen ongeveer zes weken duren. De uitvoering start op 15 juni. AWV zorgt er tijdens de werken voor dat er steeds doorgang mogelijk blijft in beide richtingen.

 • Brecht/E19: twee nachten hinder vanaf 15 juni

  Tijdens de nachten van 15 en 16 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het wegdek van de E19 Antwerpen-Breda ter hoogte van Brecht en op de E313 Antwerpen-Hasselt ter hoogte van Herentals-Oost. Op de nacht van 15 op 16 juni wordt er gewerkt op de E19 richting Antwerpen, de nacht van 16 op 17 juni op de E313 richting Hasselt. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook. Tegelijkertijd worden lokaal de op- en afritten afgesloten.

  Meer info

 • Antwerpen/E313: maand werken aan knooppunt Antwerpen-Oost vanaf 12 juni

  Op 12 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de geluidsschermen langs de E313 in Borgerhout. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer op de E313 richting Hasselt en op de Antwerpse Ring (R1) ter hoogte van Borgerhout. Aan de werfzone beschikt het verkeer slechts over 2 of 3 rijstroken. De oprit van de Singel (R10) naar de E313 wordt gedurende de volledige periode afgesloten. Tegen 13 juli moeten de werken achter de rug zijn.

  Meer info

 • Temse: werken Scheldebrug afgerond tegen 6 juni

  Na meer dan één jaar werken, normaliseert 6 juni de verkeerssituatie aan de Scheldebruggen in Temse. Op 4 juni is de tweede fase van de renovatie van de ‘oude’ Scheldebrug klaar. De oude brug zal dan ook opnieuw toegankelijk zijn voor het wegverkeer. Na opening van de ‘oude’ brug zal aansluitend de ‘nieuwe’ parallelbrug op 5 juni één dag worden afgesloten om de elektromechanica te testen. Het verkeer wordt in beide richtingen dan op één rijstrook via de gerenoveerde brug omgeleid. Op 6 juni kan het verkeer op twee rijstroken over beide bruggen rijden. Op 1 juni 2020 de aannemer met de laatste fase van de werken: de vernieuwing van het fietspad. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het autoverkeer. De werken zullen tot midden december duren.

  Meer info

 • Kruibeke/Beveren/E17: op- en afrittencomplex Haasdonk volledig weekend dicht vanaf 5 juni

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingswerken uit op de brug van de N485 over de E17 van het op- en afrittencomplex in Haasdonk. In het weekend van 5 juni gaan de brug en alle op- en afritten dicht voor asfalteringswerken. Vanaf 5 juni om 19u gaat het volledige complex in Haasdonk dicht. De E17 op- en afrijden zal niet mogelijk zijn. Alle verkeer moet omrijden via het op- en afrittencomplex Kruibeke of via Sint-Niklaas-centrum. Op 7 juni ’s avonds gaat het complex terug open.

  Meer info

Mei
 • R1/Borgerhout: maand werk aan Stenenbrug over de Ring vanaf 29 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 29 mei met de vernieuwing van de leuningen en randbalken van de Stenenbrug (N116) over de Ring van Antwerpen (R1) in Borgerhout. Tijdens de werken blijft verkeer over de brug mogelijk in beide richtingen. Tijdens het plaatsen en het wegnemen van de vervangleuningen is er beperkte hinder voor het verkeer op de Ring. ’s Nachts worden dan één of meerdere rijstroken afgesloten gedurende enkele uren.

 • Antwerpen: Tunnels Operaplein open – werfzone Rooseveltplaats verschuift vanaf 26 mei

  Op 20 mei gingen de tunnels onder het Antwerpse Operaplein open voor het verkeer. Via de tunnels, die naam Jeanne en Jos Brabantstunnels meekregen, is opnieuw de noord-zuidverbinding in de stad gerealiseerd. Daarmee is na drie jaar een einde gekomen aan het onderbreken van de Leien. De tunnels zorgen, samen met de uitbreiding van premetrostation Opera, voor het ontwarren van een van de grootste mobiliteitsknopen van de stad. De komende weken worden de aangepaste verkeerslichtenregelingen en doseringsmaatregelen op de invalswegen (o.a. Charles De Costerlaan) afgebouwd.
  De werken op en rond de Rooseveltplaats komen in een nieuwe fase: vanaf 26 mei verschuift de werf naar Kipdorp-Zuid, de zijde langs het Operaplein. De bereikbaarheid wijzigt er tot eind augustus.

 • Antwerpen: 2,5 weken slechts één rijstrook beschikbaar op Plantin en Moretuslei vanaf 25 mei

  Op 25 mei start een nieuwe fase van de werken aan de Plantin en Moretuslei (N184) en wijzigt de situatie voor het verkeer. Tot en met 10 juni wordt het kruispunt met de Mercatorstraat afgesloten en rijdt het verkeer op de Plantin en Moretuslei in beide richtingen over één rijstrook tussen het stadspark en de Singel. Verkeer op de Belgiëlei of komende van Berchem wordt omgeleid via de Van den Nestlei en de Simonsstraat om het centraal station te bereiken. Gelijktijdig met de heraanleg van het kruispunt met de Mercatorstraat, start de aanleg van de rijstroken stadinwaarts tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat. Tot en met woensdag 10 juni rijdt het verkeer op de Plantin en Moretuslei tussen de Charlottalei en de Wilrijkstraat over één rijstrook in elke richting. De zijstraten worden afgesloten ter hoogte van de werfzone, maar de kruispunten met de Kroonstraat en de Montensstraat blijven wel bereikbaar. Aansluitend worden de kruispunten met de Kroonstaat en de Montensstraat vernieuwd. Van 15 tot en met 19 juni worden deze kruispunten afgesloten.

 • Kruibeke/Zwijndrecht/E17: tot eind juli 2 versmalde rijstroken in beide richtingen vanaf 25 mei

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 25 mei met de vernieuwing van het wegdek op de E17 richting Antwerpen tussen de complexen Zwijndrecht en Kruibeke. Dit aansluitend op de afgeronde werken van de heraanleg in de richting van Gent. Het verkeer zal van 25 mei tot eind juli in beide rijrichtingen op het reeds vernieuwde deel van de snelweg worden geplaatst: dit op twee versmalde rijstroken in elke richting. Tegelijk wordt de oprit in Kruibeke voor verkeer richting Antwerpen afgesloten. In Zwijndrecht is zowel de afrit voor verkeer komende vanuit Gent, alsook de oprit richting Gent dicht. Plaatselijke omleidingen worden voorzien. Afhankelijk van de verkeersbewegingen gaan die via de Krijgsbaan, de N70, het op- en afrittencomplex Antwerpen L.O., de Statiestraat en Pastoor Coplaan.

 • Sint-Niklaas: Brugsken maand lang afgesloten vanaf 25 mei

  Van 25 mei tot en met 26 juni worden werken uitgevoerd in Brugsken. De straat, die aantakt op de Koningin Astridlaan (N70), zal een maand lang afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

 • Kruibeke: maand lang werken op kruispunt Burchtstraat (N419) vanaf 18 mei

  Op 18 mei start Fluvius de eindwerken van het rioleringsproject in de Burchtstraat (N419) in Kruibeke. De riolering onder het kruispunt met de Molenstraat wordt gerenoveerd. Tijdens deze werken wordt het verkeer op het kruispunt over 1 rijvak geleid. Er zullen mobiele werflichten geplaatst worden om het verkeer beurtelings te laten passeren. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone op een veilige manier voorbij. Ook de toegang naar de halte van de Waterbus via de Scheldelei blijft steeds bereikbaar. De werken eindigen op 19 juni.

 • Antwerpen/haven: Royerssluis en Lefèbvrebrug afgesloten op 14 mei

  Het Havenbedrijf laat werken uitvoeren aan de Royerssluis en Lefèbvrebrug op 14 mei. Het gemotoriseerd verkeer kan geen gebruik maken van de Lefèbvrebrug tussen 8u en 16u. Het verkeer wordt in beide richtingen beurtelings over de Royersbrug omgeleid.

 • Antwerpen/E17/E34: negen maand werken tussen knooppunten Sint-Anna en Antwerpen-West vanaf 11 mei

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 11 mei met het vernieuwen van de R1. Tussen de knooppunten Sint-Anna Linkeroever en Antwerpen-West krijgt de snelweg een nieuwe fundering en wegdek. Het verkeer rijdt van de E34 naar de E17 over een speciaal voor deze werken aangelegde omleidingsweg. De omleidingsweg ligt vlak naast de snelweg en beschikt over 3 versmalde rijstroken. Ter hoogte van Sint-Anna en Antwerpen-West zijn er rechtstreekse aansluitingen met de snelweg voorzien. De werken zullen ongeveer 9 maanden duren.  

 • Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op 11 mei met het vernieuwen van de R1.

  Tussen de knooppunten Sint-Anna Linkeroever en Antwerpen-West krijgt de snelweg een nieuwe fundering en wegdek. Het verkeer rijdt van de E34 naar de E17 over een speciaal voor deze werken aangelegde omleidingsweg. De omleidingsweg ligt vlak naast de snelweg en beschikt over 3 versmalde rijstroken. Ter hoogte van Sint-Anna en Antwerpen-West zijn er rechtstreekse aansluitingen met de snelweg voorzien. De werken zullen ongeveer 9 maanden duren.

 • Temse: Fietsveer Tielrode anders bereikbaar tot 2022

  De Vlaamse Waterweg is in het kader van de ontwikkeling van het Sigmaplan begin mei gestart met de bouw van twee sluizen in het natuurgebied De Bunt. Het gaat om sluizen in de Scheldedijk en de Durmedijk. Beide sluizen komen te liggen onder de fietsverbinding tussen de fietsveren van Tielrode en Hamme. Tijdens de bouw van de sluizen zal dit jaagpad langs de Durme en de Schelde afgesloten zijn. Er worden bouwputten uitgegraven in de dijk. Fietsers volgen een omleiding via de ringdijk rondom De Bunt. Bij woon-werkverkeer houdt u best rekening met een iets langere verplaatsingstijd die een invloed kan hebben op de aansluiting op de veerdienst die u wenst te nemen. De afwerking van de sluizen is voorzien tegen 2022.  

 • Lokeren: Drie dagen hinder door werken N70 vanaf 11 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 11 mei met asfalteringswerken aan het kruispunt van de Gentse Steenweg (N70) en de Eksaardebaan in Lokeren. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk op de N70 steeds mogelijk, maar niet zonder hinder. Alle verkeer wordt op de rijrichting Antwerpen geplaatst. De verbinding tussen de Eksaardebaan en N70 zal eveneens onderbroken zijn. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via lokale wegen richting Zeveneken. Fietsers kunnen steeds langs de werfzone. De werken zullen drie dagen duren.

 • Wijnegem: Twee maand één rijstrook afgesloten op Houtlaan (N12) vanaf 11 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 11 mei vervroegd met werkzaamheden op de Houtlaan in Wijnegem. Twee maand lang wordt één rijstrook van de N12 richting Antwerpen afgesloten voor de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad. De werf op de Houtlaan loopt van de Reigerstraat tot aan de Merksemsebaan. Ondernemingen, gevestigd vlak bij de werfzone, zien hun lokale bereikbaarheid tijdelijk aangepast. Ontsluitingswegen van de bedrijvenzones naar de Houtlaan worden om beurten afgesloten. In de richting van Schilde blijven alle rijstroken behouden. De werken eindigen op 10 juli.

 • Antwerpen: Leientunnels afgesloten op 11, 12 en 13 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat nieuw asfalt leggen in de Leientunnels in Antwerpen. Daarvoor gaan de tunnels achtereenvolgens telkens een dag dicht tussen 6u en 19u. Op 11 mei wordt de Blauwtorentunnel afgesloten, op 12 mei de Gasthuistunnel en tenslotte op 13 mei de Van Eycktunnel. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid langs de binnenstad.

 • Wilrijk: 7 weken werken aan Prins Boudewijnlaan vanaf 4 mei

  Op 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige herinrichting van het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de Groenenborgerlaan/Ringlaan in Wilrijk. Tijdens de werken is dwarsend autoverkeer op het kruispunt niet mogelijk. Er worden terugkeerlussen in de Prins Boudewijnlaan voorzien. Aan de noordzijde van de werfzone kan het verkeer keren aan het kruispunt met de Hindenstraat en de Hendrik Marckstraat, aan de zuidzijde kan het verkeer keren aan de doorsteek ter hoogte van de Gemzenstraat. Verkeer komende van de Groenenborgerlaan en de Ringlaan moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en verplicht rechts afslaan in de Prins Boudewijnlaan. Fietsers ondervinden geen hinder. De werken duren zeven weken.
   

 • Antwerpen/Boom/A12/A112: acht dagen onderhoudswerken tunnels vanaf 4 mei

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 4 mei en gespreid over acht dagen diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

 • Brecht: Mallebaan en Klein Veerle week lang onderbroken vanaf 4 mei

  Vanaf 4 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met vernieuwingswerken aan het wegdek van de Mallebaan (N153) en Klein Veerle (N133) in Brecht. De werfzones situeren zich tussen de rotonde met de Dorpsstraat (N115) en de Bosstraat en tussen het kanaal Dessel-Schoten en het kruispunt met de Groot Veerle (N154). Tijdens de werken zijn beide wegen achtereenvolgens enkele dagen afgesloten en wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via Molenheiken. Op de omleidingsroute is een snelheidsbeperking van 50 km/u van kracht. Het kruispunt met de Boudewijnstraat blijft wel bereikbaar. De werken eindigen op 8 mei.

April
 • Wijnegem: werken Merksemsebaan maken doorstart op 27 april: slechts één rijstrook tot eind mei

  De grote werf van de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem die was stilgelegd omwille van de Coronacrisis, wordt opnieuw opgestart. Het kruispunt met de Deurnsesteenweg gaat terug open vanaf 25 april. De keerlussen voor vrachtwagens worden eveneens weggehaald. Van 27 tot 30 april is de rechterrijstrook richting Wijnegem ingenomen vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de bypass naar de Deurnesteenweg. Aansluitend verlengen de nutsbedrijven de werfzone tot in de Bijkhoevelaan. Alle kruispunten blijven open voor het verkeer. Vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de Bijkhoevelaan verloopt verkeer richting Wijnegem tot eind mei over één rijstrook. De rechtse rijstrook is voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Eind mei volgt er een nieuwe fase in de werken.

  Meer info

 • Antwerpen: Schijnpootweg (N120) drie dagen afgesloten richting centrum vanaf 27 april

  Op 27 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het heraanleggen van het wegdek op de Schijnpoortweg (N120) in Antwerpen richting het stadscentrum. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt tussen het kruispunt met de Bisschoppenhoflaan (N120) en het kruispunt met de Slachthuislaan (R10). Het verkeer stadinwaarts volgt een omleiding via de Theunisbrug, de Groenendaallaan en de Noorderlaan. De kruispunten met de Bisschoppenhoflaan en de Slachthuislaan blijven open. De op- en afrit Deurne blijft open, maar verkeer komende van de afrit kan niet links afslaan richting stadscentrum en moet een omleiding volgen. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder. De werken eindigen op 30 april.

  Meer info

 • Wommelgem/E313: week lang verminderde capaciteit op snelweg vanaf 27 april

  Op 27 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige onderhoudswerken op de E313. Tussen Wommelgem en Ranst wordt over een afstand van ongeveer 7 km de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd. De werken worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook. Ook de op- en afritten van het complex Wommelgem richting Hasselt worden tijdens de nachten van 27 en 28 april afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via de calamiteitenroute P, verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Oelegem van de E34.
  Op weekdagen is overdag maar één rijstrook afgesloten en zijn er bijna overal drie rijstroken beschikbaar. Op 4 mei zullen de werken afgerond zijn.

  Meer info

 • Antwerpen/haven: Noordkasteelbrug drie weken afgesloten vanaf 25 april

  Op 25 april laat het Havenbedrijf spoorwerkzaamheden uitvoeren in de directe omgeving van de Noordkasteelbrug. De brug, die de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg verbindt, wordt gesperd voor alle gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Straatsburgbrug, de Noorderlaan en vervolgens de Oosterweel- en Wilmarsdonkbrug. Fietsers en voetgangers hebben wel vrije doorgang. De werken duren tot 15 mei.

  Meer info

 • Temse/N16: werken Scheldebrug hervat – einde voorzien op 18 mei

  In de tweede helft van maart legde De Vlaamse Waterweg omwille van de coronacrisis de onderhoudswerken aan de oude Temsebrug op de N16 stil. De werken zijn nu heropgestart. Er is daardoor nog steeds tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Alle verkeer moet in beide richtingen over de parallel gelegen nieuwe Scheldebrug rijden. Er is daarbij slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h. Om sluipverkeer te vermijden, wordt de oprit van de viaduct aan de Vrijheidstraat (N419) naar de N16 richting Bornem afgesloten. Door de stillegging zullen de werken langen duren dan voorzien. Het einde van de werken is gepland op 18 mei.

  Meer info

 • Kruibeke/Zwijndrecht: E17 zes weken op 2 versmalde rijstroken in beide richtingen vanaf 20 april

  Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, kondigde vandaag aan vervroegd met de werken op de E17 te starten. Van 20 april tot 29 mei worden het wegdek en de fundering van de rijbaan richting Gent tussen de complexen Zwijndrecht en Kruibeke vernieuwd. Hierdoor gaat dit deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Het verkeer zal van 20 april tot 29 mei in beide rijrichtingen op het andere deel van de snelweg worden geplaatst: dit op twee versmalde rijstroken in elke richting. Tegelijk wordt de oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent afgesloten. In Kruibeke is de afrit voor verkeer komende vanuit Antwerpen dicht. Plaatselijke omleidingen worden voorzien.

  Meer info

 • Aartselaar/A12: week werken kruispunt A12 vanaf 20 april>

  Vanaf 20 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstellingswerken aan het kruispunt van de A12 met Bist/Langlaarsteenweg in Aartselaar. Op de nieuwe opstelstrook van de A12 richting Brussel is plaatselijk een wegverzakking opgetreden. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook van de A12 richting Brussel afgesloten en is er op het kruispunt geen kruisend verkeer mogelijk. Het verkeer op de A12 behoudt steeds doorgang over twee rijstroken. Kruisend verkeer wordt naar het eerstvolgende kruispunt geleid worden: ofwel het kruispunt met de Pierstraat, ofwel met de Leugstraat. Alle af- en opritten van de A12 naar de Boomsesteenweg (N177) blijven steeds bereikbaar.

 • Sint-Niklaas: E17 vijf dagen afgesloten richting Antwerpen vanaf 20 april

  Op 20 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervroegd werken uit aan de E17 in Sint-Niklaas richting Antwerpen. Ter hoogte van de parallelweg tussen Sint-Niklaas West en het afrittencomplex Sint-Niklaas Centrum wordt over alle drie de rijstroken nieuwe asfaltverharding aangebracht. De snelweg gaat er volledig dicht. Terwijl de hoofdweg (E17) wordt gerenoveerd, wordt alle verkeer op de 2 rijvakken van de parallelweg geleid. Er worden geen op- en afritten afgesloten. De werken duren tot 25 april. Verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. Door de Corona-maatregelen is het verkeer op de Vlaamse wegen sterk verminderd. AWV wil nu maximaal gebruik maken van de uitzonderlijke verkeersluwe periode om impactvolle werkzaamheden sneller dan voorzien uit te voeren.

  Meer info

 • Kontich/Wilrijk: Werken op E19 vervroegd van start op 14 april

  Op 14 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van nieuw asfalt op de E19 richting Brussel. Van 14 tot 17 april wordt de rechterrijstrook tussen Wilrijk en Kontich aangepakt. Het verkeer richting Brussel moet tijdens deze werken over twee rijstroken langs de werfzone. De op- en afrit naar het UZA Edegem blijft ten alle tijden bereikbaar. Ter hoogte van Mechelen-Zuid krijgt de snelweg richting Brussel over de volledige breedte nieuw asfalt. Alle verkeer moet tijdens de werken over één rijstrook. De werken gebeuren enkel ’s nachts (van 29 op 30 april en van 30 april op 1 mei). De afrit Mechelen-Zuid wordt even afgesloten. Het verkeer op de E19 richting Antwerpen ondervindt tijdens deze werken geen hinder. Door de Corona-maatregelen is het verkeer op de Vlaamse wegen sterk verminderd. AWV wil nu maximaal gebruik maken van de uitzonderlijke verkeersluwe periode om impactvolle werkzaamheden sneller dan voorzien uit te voeren.

  Meer info

 • Antwerpen/Beveren/R1/R2/Haven: tien dagen onderhoudswerken tunnels vanaf 6 april

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 6 april en gespreid over tien dagen diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Beveren/Haven: drie dagen werken op R2 vanaf 8 april

  Vanaf 8 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het wegdek van de R2. De rechterrijstrook ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Noord in de richting van Gent gaat drie dagen dicht. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren tegen verlaagde snelheid. De afrit Waaslandhaven-Noord blijft steeds open. Op 11 april zijn beide rijstroken terug beschikbaar.

  Meer info?

Maart
 • Wijziging situatie A12 afrit Zandvliet maakt bedrijven in havengebied beter bereikbaar

  Om het oponthoud bij de ingevoerde grenscontroles tussen België en Nederland zo beperkt mogelijk te houden, paste de federale politie de verkeerssituatie op de A12 aan. Auto- en vrachtwagenverkeer worden in gescheiden stromen naar de bestemming geleid. Bovendien werd op de A12 de afrit Zandvliet in de richting van Nederland afgesloten. Helaas met een ongewenst neveneffect: de bereikbaarheid van de noordelijke bedrijvenzone in de Antwerpse haven kwam in het gedrang. De combinatie van de afsluiting met de defecte Berendrechtbrug maakt de situatie er bijzonder precair. Onder meer Voka Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka drongen daarop aan om dringend extra maatregelen te nemen. Die zijn er op 26 maart gekomen. Aan het complex Zandvliet is een aparte doorgang gecreëerd, exclusief voor de bedrijvenzone. Zowel vracht als collectief vervoer kan er via de Noordlandbrug aansluiting maken op de Scheldelaan om zowel de havengebonden als industriële ondernemingen te bereiken.
 • Ook werkzaamheden Temsebrug stilgelegd

  Hoewel heel wat infrastructuurwerken omwille van de Corona-pandemie al waren stilgelegd, werden de werkzaamheden aan de Scheldebrug in Temse nog verder gezet. Deze werf komt nu echter ook tot stilstand. Eind deze week liet De Vlaamse Waterweg de werfzone beveiligen en schortte de werken op. De fase waarin de werken zitten, laat helaas niet toe om de brug tijdelijk voor verkeer open te stellen. Voor de duur van de werkonderbreking blijft dan ook de omleiding via de nieuwe brug van kracht.
 • Antwerpen/Linkeroever: Fiets- en voetgangerslift Sint-Annatunnel buiten gebruik tot midden mei

  Door problemen met één van de liftkabels is de lift van de Sint-Annatunnel op Linkeroever met onmiddellijke ingang buiten dienst. Na inspectie bleek dat de kabels moeten vervangen worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal zo snel mogelijk een aannemer aan het werk zetten om deze vernieuwing uit te voeren. Concreet blijft de lift op Linkeroever zeker tot half mei buiten dienst. De lift op rechteroever blijft in dienst behalve tijdens de werkzaamheden aan de kabels. Ze zullen dan eveneens vervangen worden. De liften zijn dringend aan grondige renovatie toe. Die is voorzien in het najaar van 2020.

  Meer info

 • Kruibeke/E17: op- en afrittencomplex Haasdonk 3 dagen dicht vanaf 27 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert aanpassingswerken uit op de brug van de N485 over de E17 van het op- en afrittencomplex in Haasdonk. Dit om de zichtbaarheid bij het op- en afrijden te verhogen. Ook het wegdeken de verlichting wordt vernieuwd. De werken met de grootste hinder gebeuren vanaf 27 maart. Dan gaat vanaf 19u het volledige op- en afrittencomplex in Haasdonk dicht tot 30 maart. De E17 op- en afrijden zal niet mogelijk zijn. Alle verkeer moet omrijden via het op- en afrittencomplex Kruibeke of via Sint-Niklaas-centrum.

  Meer info

 • Antwerpen/R1/E17: 4 maand versmalde rijstroken vanaf Kennedytunnel richting Gent vanaf 16 maart

  Op maandag 16 maart start Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, met bijkomende voorbereidende werken rondom het knooppunt Antwerpen-West. Er wordt tot 18 juli gewerkt nabij de middenberm. Hierdoor rijdt het verkeer vanuit de Kennedytunnel richting Gent (E17) op 3 versmalde rijstroken. Vanaf 18 juli start de aannemer met de vernieuwing van het knooppunt Antwerpen-West en gaat het verkeer er over tijdelijke wegen.

  Meer info

 • Deurne: vier weken rijstrook minder op Schijnpoortweg vanaf 16 maart

  Op 16 maart starten het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen met de vernieuwing van het wegdek, fietspad en voetpad aan de noordzijde van de Schijnpoortweg (N129) in Deurne. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook van de Schijnpoortweg stadinwaarts afgesloten en moeten fietsers langs het fietspad aan de overzijde. Er wordt matige tot ernstige hinder op deze drukke invalsweg naar het stadscentrum verwacht. De werken zullen vier weken duren.

 • Antwerpen/haven: Tijsmanstunnel in één richting weekend afgesloten vanaf 13 maart

  Tijdens het weekend van 13 maart worden onderhoudswerken uitgevoerd aan de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Van 13 maart (20u) tot 16 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten richting Nederland. Het verkeer volgt een omleiding via de Scheldelaan (N101) en de A12. Het verkeer in de richting van Gent moet over één rijstrook.

 • Antwerpen/Boom/R1/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 9 maart

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 9 maart en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

  Meer info

 • Waasland: Tonnagebeperking vanaf 5 maart van kracht in zes Wase gemeenten

  Zes Wase gemeentebesturen weren vanaf 5 maart zwaar doorgaand vrachtverkeer, met uitzondering van plaatselijk verkeer van en naar bedrijven, landbouwvoertuigen en autocars. In Lokeren, Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Beveren en Sint-Niklaas geldt een tonnagebeperking (+3,5 ton) voor doorgaand verkeer op het gehele grondgebied of een deel ervan. Bedrijven gelegen buiten de afgebakende zone kunnen met hun vrachtverkeer enkel de zone in als ze daar een specifieke bestemming hebben (levering, verlading,…), maar niet langer de E34, de E17 of de Waaslandhaven bereiken. De zone met tonnagebeperking is afgebakend met signalisatieborden van zonaal tonnageverbod. De lokale politie zal gerichte controles uitvoeren. Om discussies te vermijden, raden we u aan om steeds een vrachtbrief, laadbrief of bestemmingsbewijs aan boord te hebben.

 • Aartselaar/A12: werken Boomsesteenweg (N177) op 9 maart klaar

  Na 10 maanden werken, rondt Aquafin het rioleringsproject op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar af. De parallelweg van de A12 wordt terug opengesteld op 9 maart. Nu de asfalteringswerken zijn afgerond, resten nog het aanbrengen van de signalisatie en de belijning. Ook het verwijderen van een tijdelijke doorsteek van de riolering staat nog op het programma. Daarvoor worden gedurende één nacht (tussen 4 en 6 maart) zowel de N177 als een rijstrook van de A12 gelijktijdig afgesloten ter hoogte van Atlas Copco. Vanaf 9 maart zijn alle verkeersbewegingen, kruispunten en wegcapaciteit beschikbaar. Ook de aangepaste lichtenregeling blijft minstens de komende maanden van kracht.

  Meer info?

Februari
 • Antwerpen/haven: twee weekends werken in Tijsmanstunnel vanaf 28 februari

  Tijdens de weekends van 28 februari en 13 maart worden onderhoudswerken uitgevoerd aan de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen. Per weekend wordt er één tunnelkoker volledig afgesloten en moet het verkeer in de andere koker over één rijstrook. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten volgt een omleiding via de Scheldelaan (N101) en de A12. Tijdens het weekend van 28 februari (vanaf 20u) tot 2 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten in de richting van Gent. Tijdens het weekend van 13 maart (20u) tot 16 maart (05u) is de Tijsmanstunnel afgesloten richting Nederland.
   
 • Mortsel: Mechelsesteenweg (N1) twee dagen afgesloten richting Edegem vanaf 27 februari

  Vanaf 27 februari wordt de Mechelsesteenweg (N1) in Mortsel gedurende twee dagen afgesloten ter hoogte van het Gemeenteplein in de richting van Edegem. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het wegdek plaatselijk herstellen. Het verkeer richting Edegem wordt lokaal omgeleid via de Edegemsestraat, de Oude Godstraat en de Molenlei. Het kruispunt van de Antwerpsestraat/Mechelsesteenweg (N14) met de Edegemsestraat en de Statielei (N10) blijft steeds open.
 • Temse: Brug over Schelde (N16) twee maanden afgesloten vanaf 26 februari

  De Vlaamse Waterweg start eind februari een nieuwe fase van de onderhoudswerken aan de oude Temsebrug op de N16. Het wegdek en de voetpaden worden opnieuw aangelegd. Van 26 februari tot eind april is er tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Alle verkeer moet in beide richtingen over de parallel gelegen nieuwe Scheldebrug rijden. Er is daarbij slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. In tegenstelling tot de voorbije werken is er geen hoogtebeperking van kracht. Om sluipverkeer te vermijden, wordt de oprit van de viaduct aan de Vrijheidstraat (N419) naar de N16 richting Bornem afgesloten. Van begin mei tot midden november wordt vervolgens het fietspad van de oude Scheldebrug opnieuw aangelegd. Deze werken zullen worden uitgevoerd zonder verkeershinder.

 • Antwerpen: Londenbrug afgesloten op 26 februari

  In het kader van de werken van de Noorderlijn, worden op 26 februari aanpassingswerken uitgevoerd aan de Londenbrug. De brug is van 7u00 tot 16u30 in beide richtingen niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De stad Antwerpen gebruikt dynamische signalisatie om het verkeer om te leiden (via Mexicobrug, Siberiabrug, Straatsburgbrug). Fietsverkeer kan wel over de brug.
 • Wuustwezel: 2,5 maanden hinder door heraanleg twee kruispunten Bredabaan (N1) vanaf 24 februari

  Op 24 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van twee kruispunten langs de Bredabaan (N1) in Wuustwezel (Gooreind). Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan de kruispunten met de Bosduinstraat/Arthur Boelstraat en met de Mansionstraat. Er worden fietsoversteken aangelegd, bushavens vernieuwd en een middeneiland geplaatst. De rijrichting Brasschaat blijft tijdens de werken steeds open voor verkeer. In de andere richting wordt het verkeer met alternerende lichtenregeling en omleidingen rond gemaakt. De werken zullen ongeveer 2,5 maanden duren.

 • Wijnegem/Schoten: Hoogmolenbrug 4 dagen afgesloten richting Schoten vanaf 10 februari

  In het kader van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem, zal van 10 tot en met 13 februari de Hoogmolenbrug richting Schoten niet toegankelijk zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (zijde Albertkanaal) maken. Tot de doorsteek klaar is, kan het verkeer enkel van de brug naar de Merksemsebaan rijden. Verkeer richting Schorten moet omrijden via de Azijnbrug of via de Houtlaanbrug.

 • Antwerpen/Beveren/E19/R2/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 10 februari

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 10 februari en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. ’s Nachts zijn omleidingen voorzien.

Januari
 • Antwerpen/haven: moeilijke bereikbaarheid omgeving Royerssluis vanaf midden februari

  Om de haven beter te ontsluiten en de Royerssluis te integreren in de Oosterweelverbinding, wordt in 2021 gestart met de verbreding en verlenging van de sluis. Alvorens die werken kunnen starten, moeten eerst aanpassingswerken aan de rioleringsinfrastructuur worden uitgevoerd.

  Vanaf midden februari wordt aan het kruispunt van de Droogdokkenweg, de Siberiastraat en de Oosterweelsteenweg gewerkt. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk, maar slechts over één rijstrook. Verkeershinder is vanaf maart te verwachten als het aantal rijstroken tussen de Siberiabrug en de Lefevrebrug wordt gereduceerd om de aanleg van een koker mogelijk te maken. Er is zeker tot augustus slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Na de aanleg van de kokers wordt een omleidingsweg in gebruik genomen. Doorgaand verkeer blijft steeds in beide richtingen mogelijk. De rioleringswerken duren tot midden 2022.

 • Wijnegem: Anderhalf jaar rijstrook minder door werken Merksemsebaan vanaf 27 januari

  Vanaf juni 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komst van de nieuwe Hoogmolenbrug. De werken omvatten de heraanleg van de weg en van de drie kruispunten. Op 27 januari start Fluvius met de voorbereidende nutswerken. Deze veroorzaken meteen ernstige verkeershinder. Aan de noordzijde van de Merksemsebaan wordt de rechterrijstrook ingenomen. Verkeer in de richting van Deurne moet er over één rijstrook voorbij de werfzone rijden. Begin maart verplaatsen de nutswerken zich naar de zuidzijde en is er tot het einde van de maand slechts één rijvak richting Wijnegem beschikbaar. Eens de nutswerken voorbij, zal ook AWV tijdens haar werken telkens een rijstrook innemen. De werken zullen 1,5 jaar duren. In augustus 2021 moeten de werken afgerond zijn.

  Meer info?

 • Beveren/haven: Zes nachten onderhoudswerken op R2 vanaf 27 januari 

  Vanaf 27 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende zes nachten onderhoudswerken uit aan het wegdek van de R2 in de Waaslandhaven.De werken situeren zich tussen het knooppunt van de R2 met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord. De R2 blijft tijdens de werken - op één nacht na - open in beide richtingen, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. Een aantal op- en afritten wordt 's nachts afgesloten. Tijdens de nacht van 29 op 30 januari wordt de Beverentunnel richting Nederland afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

  Meer info

 • Antwerpen: D'Herbouvillekaai afgesloten vanaf 20 januari tot eind maart

  Elia legt vanaf 20 januari ondergrondse elektriciteitskabels aan langs de D'Herbouvillekaai. Tijdens de werken zal de D'Herbouvillekaai onderbroken worden tussen de politiepost en de Kennedytunnel. De rijweg zal in beide richtingen afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. D'Herbouvillekaai blijft open voor fietsers. Deze werken zullen duren tot eind maart.

  De werken ter hoogte van de D'Herbouvillekaai hebben weinig impact op het fietsverkeer. Ter hoogte van de Kennedytunnel kunnen fietsers langs minstens één zijde van de D'Herbouvillekaai gebruik blijven maken van het fietspad. Fietsverkeer zal steeds mogelijk zijn in minstens een van beide richtingen. Ook de fietstunnel blijft bereikbaar in beide richtingen.

  Meer info?

 • Antwerpen/E17/E34: Oprit Linkeroever twee maanden op 1 rijstrook vanaf 20 januari 

  Om de Oosterweelwerken uit te voeren moet bouwheer Lantis de op- en afrit Linkeroever ter hoogte van de aansluiting E34-E17 gedeeltelijk verplaatsen. Zo kan de aanleg van de tijdelijke wegen op het knooppunt Antwerpen-West worden gerealiseerd. De oprit zal vanaf 20 januari over 1 rijstrook lopen. Op de afrit blijven twee versmalde rijstroken beschikbaar. De werken duren tot 15 maart. Er wordt hinder verwacht tijdens de ochtend- en avondspits op de Blancefloerlaan.

 • Wommelgem: Brug over E313 afgesloten tot 2022

  De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem is definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gevaar is te groot dat stukken beton van de brug op de snelweg terecht komen door intens gebruik. In combinatie met de werken aan de rotonde van de Ternesselei, werden door het lokale bestuur en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) omleidingen ingelegd. Auto's kunnen de brug in de Doornaardstraat gebruiken. Vanuit de Doornaardstraat rijden autobestuurders naar de Nijverheidsstraat door vlak na de brug af te slaan naar rechts. In de andere richting wordt autoverkeer omgeleid via de Guddegemstraat. Voetgangers en fietsers kunnen de brug van de Wijnegemsteenweg wel gebruiken. In de Ternesselei en de Doornaardstraat komen wegversmallingen en geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De situatie blijft van kracht tot 2022 als de nieuwe brug wordt aangelegd.

 • Antwerpen/Beveren/R2: Geen bidirectioneel verkeer meer mogelijk bij onderhoud Liefkenshoektunnel vanaf 16 januari 

  In 2020 wordt een nieuwe verkeersmaatregel van kracht tijdens het periodiek tunnelonderhoud van de Liefkenshoektunnel op de R2. Er wordt telkens één rijrichting tussen de Beverentunnel en de Tijsmanstunnel volledig afgesloten voor alle verkeer. Bidirectioneel verkeer (verkeer in beide rijrichtingen door één tunnelkoker) wordt niet meer toegestaan. Voor de rijrichting die wordt afgesloten, is een omleiding voorzien via de Kennedytunnel, behalve voor ADR-transport. ADR-verkeer moet een grote omleidingsroute volgen langs de Ring en de A12, via de N16 de Schelde kruisen en van de Temsebrug naar de E17 om de E34 te bereiken. Of omgekeerd.

  Deze situatie zal in 2020 in totaal 20 keer worden toegepast: 10 keer in de richting van Gent en 10 keer in de richting van Antwerpen. Steeds op donderdag- en vrijdagnacht van 21u tot 5u. De eerste keer op 16 en 17 januari.

  Meer info en data

 • Sint-Niklaas: Kruispunt Gentstraat-Nauwstraat tot begin april onderbroken vanaf 14 januari 

  Aquafin en de stad Sint-Niklaas voeren grote rioleringswerken uit aan het kruispunt van de Gentstraat-Nauwstraat-Marktstraat in Sint-Niklaas. Het kruispunt is afgesloten van 14 januari tot begin april. De lokale verbinding tussen Sinaai en Sint-Pauwels met de stad is onderbroken. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Pauwels of via Belsele (langs de Westelijke Tangent en de Nieuwe Baan (N70)).

 • Beveren/E34: Melseledijk en oprit E34 tien maanden niet bereikbaar voor doorgaand verkeer vanaf 13 januari 

  Op 13 januari starten de gemeente Beveren en het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Dijkstraat en Melseledijk (N450) in Melsele. Deze weg ligt op de verbindingsas tussen E34 (op- en afrittencomplex Melsele) en de Grote Baan (N70). Het wegdek wordt vernieuwd, er komen gescheiden fietspaden en een nieuw rioleringsstelsel. Tijdens deze werken is doorgaand verkeer op deze weg niet mogelijk. Afhankelijk van het type verkeer worden strikt gescheiden omleidingsroutes gebruikt:

  - Doorgaand verkeer en vrachtverkeer kan het op- en afrittencomplex Melsele niet gebruiken om de verbinding tussen de E34 of Kallo via de Waelenweg. In de omgekeerde richting via Hofdam. Deze omleiding is verboden voor vrachtverkeer. De politie zal controles uitvoeren op de strikte naleving. Ondernemingen die gevestigd zijn op het grondgebied Beveren of die er moeten leveren, moeten gebruik maken van de Provinciale Baan (N451) voor plaatselijke bediening.

  - Openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer van en naar de haven wordt omgeleid via de Patrijzenstraat. Om een vlotte verbinding te garanderen wordt deze weg verboden voor ander gemotoriseerd verkeer.

  - Fietsers kunnen tijdens de werken in beide richtingen gebruik blijven maken van de Dijkstraat en de Melseledijk via een vrije fietsstrook langs de werfzone.

  De werken duren tot het najaar van 2020.

 • Antwerpen/haven: drie maanden lang tijdelijke afsluiting wegen in Antwerps havengebied vanaf 12 januari 

  Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, trekt tussen januari en april nieuwe draadstellen op de hoogspannningslijn in de omgeving van Stabroek en Zandvliet. Dit gebeurt in het kader van het project Brabo II. Om deze werken te kunnen uitvoeren, zal Elia de snelweg A12, de Blauwhoefstraat, de ringweg R2 en de Kruisweg (N180) op verschillende data (gedeeltelijk) af te sluiten. De eerste afsluiting vindt plaats op 12 januari, de laatste op 10 april. Er zijn diverse omleidingen.

  Meer info?

 • Antwerpen: Kruispunt Slachthuisstraat en Noordersingel drie dagen afgesloten vanaf 10 januari 

  De stad Antwerpen gaat de nieuwe voetgangersbrug die Spoor Oost verbindt met de overkant van de Schijnpoortweg, op zijn plaats zetten. Daarom wordt het verkeer onderbroken. Het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Slachthuislaan en de Noordersingel wordt van 10 tot en met 12 januari afgesloten voor alle auto- en vrachtverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de snelweg: afrit 3 Borgerhout voor verkeer richting centrum-oost en Spoor Oost; afrit 1 Merksem voor verkeer richting centrum-noord en site slachthuissite of afrit 2 Deurne/ Lokaal verkeer volgt een omleidingsroute via Antwerpen Noord, Borgerhout, Deurne en Merksem.

  Meer info?

 • Antwerpen/Boom/A12/A112: maand lang onderhoudswerken tunnels vanaf 6 januari 

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 2 december en gespreid over een maand diverse nachtelijke onderhoudswerken uit aan de tunnels in de Antwerpse en Wase regio. Overdag zijn de tunnels altijd open. 's Nachts zijn omleidingen voorzien.

 • Kruibeke: Burchtstraat terug open vanaf 6 januari

  Na ruim zes maanden werken is de Burchtstraat (N419) in Kruibeke opnieuw geopend voor alle verkeer. Aquafin, de gemeente Kruibeke en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en het verouderde betonnen wegdek vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. Op 5 januari is de weg plechtig geopend. De lokale bedrijventerreinen zijn opnieuw in alle richtingen beschikbaar.

  Meer info?

  Bent u op zoek naar een geografisch overzicht of meer informatie?

  Voor werken in en rond de stad Antwerpen raadpleegt u best www.slimnaarantwerpen.be/nl/hinderkaart
  Voor werken in het Antwerpse en Wase havengebied raadpleegt u best www.portofantwerp.com/nl/wegenwerken-de-haven

  Contactpersoon

  Steven Roeland

  Mobiliteitsmanager

  AWMobiel

  Ons werk in de kijker

  Stap dichter bij Oostelijk Tangent Sint-Niklaas

  A12- vlotter collectief naar de werkplek over busbaan

  waarom keuze voor tweede Tijsmanstunnel nu moet

  Ondertunneling A12 weldra beslist

  C:\Users\Lauren.Cools\Downloads\Onderzoek gidst naar alternatieve mobiliteit in bedrijvenzones Wommelgem

  TTS-zone verbonden met E17

  Doorbraak voor veilig fietsend woon-werkverkeer

  Masterplan fietsinfrastructuur

  Tangent Malle moet Noorderkempen vlot trekken

  Oostelijk deel Haventracé wacht op voorstellen van bedrijven