Hoe transparant is het loonbeleid in je onderneming? Vanaf 2026 ben je verplicht om open te communiceren over de looncriteria in je bedrijf. Niet alleen een moetje, maar ook een belangrijke kans om de relatie met je medewerkers te versterken. Benieuwd hoe?
Verplichte loontransparantie vanaf 2026
Open praten over je loon met collega's: in Vlaanderen blijft het altijd een beetje taboe. Toch zit het eraan te komen, want vanaf 2026 moeten bedrijven transparant communiceren over looncriteria. De Europese Pay Transparency Directive gaat op 7 juni 2026 in voege. Tijd dus om je loonbeleid af te stemmen op de aankomende verplichting!
In deze opleiding leer je wat de wetgeving precies van je verwacht, van gender pay gap tot verwachtingen bij sollicitaties, en staan we ook stil bij de impact op je hr-processen. Want er zijn eveneens belangrijke voordelen verbonden aan de regelgeving. Zo wordt je loonbeleid een stuk gestructureerder, met meer transparantie en vertrouwen onder medewerkers. Schrijf in voor het volledige plaatje.
Wat mag je verwachten?
Dit komt aan bod:
- Wettelijk kader: inhoud en doelstellingen van de Europese loontransparantierichtlijn
- Belgische omzetting: wat verandert er voor werkgevers?
- Impact op rekrutering en hr-processen
- Voordelen voor werkgevers
Onze expert
Isabelle Cornelis is managing legal consultant bij SD Worx en expert in het vertalen van nieuwe regelgeving naar praktische toepassingen. Ze gaat in deze training verder dan de juridische verplichtingen en kijkt ook naar de voordelen.
Voor wie?
Financiële, juridische en hr-profielen uit bedrijven met meer dan 100 medewerkers, die onder de wetgeving zullen vallen.
Ook interessant
Meer hr- en juridische ondersteuning? Ontdek het aanbod online.

ChatGPT in hr: schrijf de perfecte prompts

Vergadertechnieken: jouw gids voor efficiënt vergaderen
