Skip to main content
Zakendoen met USA tijdens het nieuwe presidentschap!
 • Online

Zakendoen met USA tijdens het nieuwe presidentschap!

Een economische, fiscale en juridische update alsook de opportuneiten en een getuigenis van een Belgische KMO met vestiging ter plaatse. 

Republikein Donald Trump is niet langer president van de Verenigde Staten maar wel Democraat Joe Biden. Het land is fel getroffen door het coronavirus COVID-19 en kende het meeste aantal besmettingen wereldwijd. Naast het verzoenen van de Amerikanen door de verdeeldheid die Trump heeft gezaaid, zet hij zich volop in voor de strijd tegen het virus.

Mogen we op beleidsvlak vooral een combinatie van een terugkeer naar Barack Obama’s beleid en een verdere uitbreiding daarvan verwachten? Is het mogelijk om de Amerikaanse markt rechtstreeks te bewerken of dringen Amerikaanse klanten aan op een permanente aanwezigheid in de VS, hetzij via een distributeur, hetzij via een eigen vestiging?

Via dit beknopt webinar verneemt u welke koers dit land mogelijks gaat varen en waar u als bedrijf vooral moet op letten wanneer u start of verder wil groeien in Amerika.

 • 14u30: Verwelkoming en inleiding 
  Door Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager Voka – Mechelen-Kempen
 • 14u40:  De bilaterale handel Vlaanderen - VS en kansen voor Vlaamse ondernemers 
  Door Evelien Staelens, Areamanager Noord-Amerika Flanders Investment & Trade
 • 15u00:   Algemene toelichting belastingverplichtingen in de VS en de tax proposals van Joe Biden.
  Wanneer een dochteronderneming in de US opzetten?
  Door Ben Troch, International Management Solutions, Inc.
 • 15u30: Verkopen aan en in de VS: voornaamste aandachtspunten bij het contracteren met agenten &  distributeurs.
  Juridische highlights bij de oprichting van een vennootschap en het tewerkstellen van medewerkers in de VS.
  Wat je moet weten over ‘Made in the USA’ & ‘Buy American’Door Hans Van Velzen, oprichter en juridisch adviseur, Van Velzen C.S. International Legal Architecture & Consulting
 • 16u15: Het opstarten van een (productie)vestiging in de VS: van strategie tot implementatie. Wat zijn de uitdagingen en hoe ze oplossen? 
  Ervaringsgetuigenis van 4 begeleide expansieverhalen door het Mechelse familiebedrijf /KMO Absolem Engineers met een vestiging in Amerika.
  Door Michel Segers, Lead Consultant, Absolem Inc.
 • 16u45: Q&A
 • 17u00: Einde

Doelgroep

Commercieel directeurs, export managers, bedrijfsleiders, aan- en verkopers die contracten onderhandelen met klanten en leveranciers in Amerika.
Bedrijven die willen opstarten of groeien in de Verenigde Staten.

Sprekers

 • Evelien Staelens, Areamanager Noord-Amerika bij Flanders Investment & Trade
  Evelien Staelens is Areamanager Noord-Amerika bij Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, dat Vlaamse bedrijven die exporteren of internationaliseren adviseert en ondersteunt, en internationale bedrijven helpt bij hun investeringsprojecten in Vlaanderen. Al meer dan 10 jaar legt Evelien zich toe op het leiden van projecten die het internationaal ondernemen op een duurzame wijze bevorderen en informeert zij bedrijven over de kansen op internationale markten.
 • Ben Troch, Client Manager Benelux bij International Management Solutions, Inc.
  Ben Troch is Client Manager Benelux bij International Management Solutions (IMS), een Amerikaans accounting, tax & consulting kantoor gespecialiseerd in het assisteren van Europese ondernemingen bij het opstarten, positioneren en uitbreiden van een business in de VS. 
  Na enkele jaren in Chicago te hebben gewerkt, is Ben eerder dit jaar teruggekeerd naar België om de praktische expertise die hij in de VS heeft opgebouwd verder te zetten.  In zijn rol is hij het eerste aanspreekpunt voor Belgische bedrijven die advies en ondersteuning zoeken bij de lokale (tax) verplichtingen en administratie in de VS.
 • Hans Van Velzen, oprichter en juridisch adviseur – Van Velzen C.S. International Legal Architecture & Consulting
  Sinds de jaren 90 adviseert en begeleidt Hans van Velzen bedrijven in Europa met hun activiteiten in de VS. Hans’ activiteiten spitsen zich toe op de opzet van dochtermaatschappijen in de VS, op vormgeving en contractuele vastlegging van internationale bedrijfs- en handelsrelaties, alsmede op uitzendingen van specialisten en managers naar de VS. Met regelmaat publiceert Hans over deze onderwerpen en spreekt hij hierover op infosessies.
   
 • Michel Segers, Lead Consultant, bij Absolem engineers Inc.
  Absolem Inc. begeleidt sinds 2012 Europese bedrijven die een productie wensen op te starten in de VS of die geconfronteerd worden met lokale productie uitdagingen: van strategiebepaling tot implementatie.  
  Michel Segers biedt C-level consultancy op vlak van general management, operations & production, supply chain en engineering. Hij heeft de expertise en de ervaring om een nieuwe (productie)plant vanaf een greenfield of vanaf een bestaande infrastructuur op te bouwen, te starten en te leiden.  
  In elke projectstap kan je rekenen op een betrouwbare partner die lokaal jouw belangen behartigt en vertegenwoordigt waarbij rekening wordt gehouden met zowel de Europese als de Amerikaanse bedrijfscultuur in een productie omgeving.
 •  

 • nieuwe logo voka vlaio  mercurio

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Wanneer

Prijs

Gratis.

Inschrijven verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse