Skip to main content

Xpertfinder - Digitalisering

 • Online

Op vrijdag 5 maart organiseren we met Voka Oost-Vlaanderen Voka Xpertfinder - Digitalisering. Een hele dag informeren en inspireren we over digitalisering. Met verschillende praktijkcases (gebracht door experts) tonen we aan dat digitaliseren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. In de namiddag matchen we experts en bedrijven individueel voor een optimale begeleiding in het digitalisatieproces.

Wil je inspiratie opdoen of de nieuwste trends binnen digitalisering leren kennen? Ontdek hieronder het volledige aanbod en stel jouw eigen programma samen.

xpertfinder big data

 

Ondanks het feit dat bedrijven de laatste maanden heel wat obstakels hebben moeten overwinnen, beseffen ondernemers dat digitalisering meer dan ooit noodzakelijk is. Bij vele bedrijven raakt het al geïntegreerd, maar het wordt ook in de toekomst extra belangrijk om concurrentieel te blijven. Tools, processen, data - alles kan digitaal worden omgezet - en dat in vele bedrijfsafdelingen.

Experts uit de takken big data, artificial intelligence (AI), Internet of Things (IoT), machine learning (ML), business/predictive analytics zullen cases uit verschillende sectoren (bouw, automotive, logistiek, productie, sales) brengen met voorbeelden voor uiteenlopende bedrijfsafdelingen (sales & marketing, logistiek, productie, HR, finance). 

Dit event maakt deel uit van de reeks Xpertfinder, het matchmaking event tussen ondernemers en experts.  
Op de Finder-events brengen we jou rechtstreeks in contact met universiteiten, kenniscentra en experts omdat we geloven dat de juiste mensen vinden én kennen cruciaal is voor de toekomst van jouw bedrijf. 

Wil je inspiratie opdoen of de nieuwste trends binnen digitalisering leren kennen? Ontdek hieronder het volledige aanbod en stel jouw eigen programma samen.

Klik hier en ontdek het overzichtelijke tijdschema van Xpertfinder - Digitalisering.

Programma

 • 08.30 - 09.15 u.: Keynote 'Bouwstenen van het digitaliseringsproces'
 • 09.15 - 10.45 u.: Technische intro's
  • (Interne en externe) partijen betrokken in het digitaliseringsproces
  • Dataverzameling: wat is 'goede' data?
  • Evolutie naar platformen
 • 11.00 - 13.00 u.: Solution Pitches - Laat je inspireren!*
 • 13.00 - 13.30 u.: Lunch met Xpertfair**
 • 13.30 - 15.30 u.: Problem Pitches - Laat je begeleiden!***
 • 15.30 u.: Einde

* Kies per tijdslot de sessie die jou het meest aanspreekt en stel zo jouw eigen programma samen. Cases worden in de week van 1 februari bekendgemaakt.

** De opbouw van het programma kan wijzigen in functie van versoepelingen naar digitaal, hybride of fysiek. De Xpertfair gaat enkel fysiek door, bij de digitale of hybride editie worden individuele afspraken met de experts na de sessies ingepland.

*** Heb je de eerste stappen gezet of wil je de switch naar digitalisering maken en bots je nog op problemen? Leg jouw probleem voor aan ons expertenpanel en krijg individuele feedback waarmee je direct aan de slag kunt!

Thematische sessies

08.30 - 09.15 uur: Keynote 'Bouwstenen van digitalisering'

Bruno Peelaers zal aan de hand van de eerste resultaten van de digitale Quick Scan aantonen welke bouwstenen essentieel zijn in het digitaliseringsproces. Daarnaast gaat hij ook dieper in op de problemen die bedrijven vandaag ervaren wanneer ze de stap naar digitalisering zetten.

09.15 - 10.45 uur: Algemene technische inleiding
Tijd Topic Expert
09.15 - 09.45 uur (Interne en externe) partijen betrokken bij digitalisering Element61
09.45 - 10.15 uur Dataverzameling: wat is 'goede' data? ML2Grow
10.15 -10.45 uur Evolutie naar platformen Sparklink
12.45 - 13.30 uur: Lunch (met matchmaking Xpertfair)

Neem deel aan de matchmaking Xpertfair en ga in gesprek met de experts die in de voormiddag hun cases hebben voorgesteld. 

Verschillende dienstverleners binnen de digitale sectoren big data, machine learning, IoT en AI zullen hier hun product of dienst aan jou voorstellen via individuele meetings. Individuele afspraken worden vooraf ingepland. Laat ons via mail weten met welke expert jij een afspraak zou willen. 

13.30 - 15.30 uur: Problem pitches

Ondanks het feit dat bedrijven de laatste maanden heel wat obstakels hebben moeten overwinnen, beseffen ondernemers dat digitalisering meer dan ooit noodzakelijk is. Bij vele bedrijven raakt het al geïntegreerd, maar het wordt ook in de toekomst extra belangrijk om concurrentieel te blijven. Tools, processen, data - alles kan digitaal worden omgezet - en dat zowel in afdelingen als HR, productie, finance, logistiek, bouw als sales. 
 
Hoe begin je aan zo'n verandering? 
Wil je een digitaliseringsproject opstarten of bots je ergens tegenaan?
 
Leg je case voor en krijg individuele feedback van ons expertenpanel om jouw plan verder uit te werken, en dit helemaal gratis! 

Tijdens deze sessie (max. 15 min) zullen de ingezonden cases concreet worden voorgesteld aan een expertenpanel (max. 3 experts per pitch) en die zullen concrete oplossingen aanreiken. 

Informatie en inschrijvingen

Inschrijvingen dienen te gebeuren voor 3 maart 2021. Klik op de link in het overzicht voor meer informatie over de sessies.

Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt). 

Maak een keuze uit de verschillende sessies, maar let op voor overlappingen indien je meerdere sessies kiest.

Online event. Kort voor aanvang van het event ontvang je de link waarmee je live kunt deelnemen.

Nog vragen of sessie volzet? Stuur een mailtje naar Valérie Smessaert of bel +32 9 266 14 62.

In samenwerking met

Contactpersoon

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden

Niet-leden gelieve contact op te nemen met Valérie Smessaert

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat