Skip to main content
Week Internationaal Ondernemen: Verenigde Staten

Week Internationaal Ondernemen: Verenigde Staten (GRATIS)

In het kader van Voka's Week Internationaal Ondernemen focust Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland dit jaar op de Verenigde Staten.

Vlaanderen exporteerde in 2019 voor meer dan 18 miljard euro naar de Verenigde Staten. Dit vertegenwoordigde 5,6 % van de Vlaamse totaaluitvoer en een vijfde plaats in de ranglijst van exportlanden. De invoer bedroeg 25,5 miljard euro.

Belangrijke exportsectoren in de Vlaamse handel met de VS zijn farmaceutische producten, chemische producten, machines en edelstenen. Maar deze belangrijke markt biedt opportuniteiten voor vele sectoren. Zo zijn er onder andere mogelijkheden op vlak van nieuwe technologieën in de automobielsector, innovaties in biotechnologie en gezondheidszorg, hoogwaardige bouwmaterialen, toepassingen van digitale technologie, de lucht- en ruimtevaart en technisch textiel.

Tijdens deze gratis infosessie op 27 oktober bij Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hoort u waar de opportuniteiten liggen, wat de do’s en don’ts zijn en hoe u zich best voorbereidt. Dit verneemt u uit eerste hand van vertegenwoordigers van zowel de Amerikaanse ambassade als Flanders Investment and Trade en ondernemers met ervaring in zakendoen met de Verenigde Staten. We sluiten af met een (digitale) netwerkreceptie.  

Programma

13.30 uur
Ontvangst en registratie
 
14.00 uur
Verwelkoming door mevr. Jill Suetens, manager Internationaal bij Voka – KvK Antwerpen-Waasland

14.10 uur 
De Vlaamse handel met de Verenigde Staten en acties van FIT mbt dit land, door mevr. Evelien Staelens, area manager Noord-Amerika bij Flanders Investment and Trade

14.30 uur 
Recente ontwikkelingen en opportuniteiten in het zakendoen met de Verenigde Staten, door Z.E. dhr. Ronald J. Gidwitz, ambassadeur van de Verenigde Staten in België (tba)

15.00 uur 
Pauze
 
15.15 uur
Praktijkgetuigenis over zakendoen met de Verenigde Staten, door dhr. Niels Van Laer, Vice President Sales North America bij FAM
 
15.50 uur 
Vragen en conclusies
 
15.45 uur 
Netwerkreceptie

FIT
EFRO

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Dit evenement is gratis.

Zal het event "Week Internationaal Ondernemen" wel kunnen doorgaan? Ja! ‘Offline’ als het kan, met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment zullen gelden. Mocht ‘écht samenkomen’ niet kunnen, dan organiseren we het event ‘online’ en passen we de vorm en het verloop aan waar nodig.

Voorwaarden

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner