Skip to main content
Coronavirus
  • Online

Webinar Voka HC - Leven met het coronavirus?! Maar hoe dan?

Voka Health Community organiseert het webinar "Leven met het coronavirus?! Maar hoe dan?" op maandag 25 januari om 13u (einde uiterlijk voorzien om 14u30) via Teams. 

Na de 2de lockdown in België en de strengere lockdowns in Duitsland, UK en Nederland, blijkt het nog steeds onmogelijk om te voorspellen wanneer de coronapandemie onder controle zal zijn. Het virus zal misschien wel nooit helemaal verdwijnen, ook niet als er een effectief en efficiënt vaccin gevonden wordt. Wel weten we al zeker dat post-corona er anders zal uitzien dan pre-corona. ‘Hoe’ is nog grotendeels de vraag. Maar ook op dit punt worden de scenario’s uitgetekend voor de herlancering van een meer normale samenleving, met alle randvoorwaarden (o.a. sneltesten, vaccinatiestrategie, geleidelijkheid van overgang en fasering,…).

Tijdens het webinar van Voka Health Community op maandag 25 januari (om 13u) willen we samen met u en 3 prominente sprekers net exploreren wat de volgende stappen zijn voor 2021, rekening houdend met het verloop van het coronavirus voor mens, organisatie, onderneming en maatschappij.

Tijdens deze exclusieve digitale sessie zal Dirk Ramaekers, voorzitter van de Taskforce "Operationalisering covid19-vaccinatiestrategie" eerst het ruimere toekomstig kader schetsen met aandacht voor de uitdagingen en evolutie van de corona-aanpak en concrete ideeën over hoe ze aan de hand van specifieke maatregelen zullen inspelen op het verloop van de crisis om zo een derde golf te voorkomen. Hierbij gaat hij uiteraard ook in op de huidige vaccinatiestrategie met o.a. focus op het logistieke aspect, de prioritaire doelgroepen en het creëren van voldoende draagvlak bij de burgers. Vervolgens gaat Elisabeth Schraepen (Corporate Affairs & Communication Director Pfizer) dieper in op de uitdagingen, drempels en succesfactoren tijdens het reeds afgelegde traject van hun vaccin-ontwikkeling tegen het coronavirus en blikt ze ook al even vooruit op het ruimere effect voor hun als onderneming. Tot slot licht Gretel Schrijvers (Algemeen Directeur Mensura EDPB), de pilootprojecten inzake de sneltesten toe bij de essentiële bedrijven/sectoren en welke impact dit zal hebben voor de toepassing in het ruimere bedrijfsleven.

Wil u er graag virtueel bij zijn? Schrijf u dan uiterlijk woensdag 20 januari in!

Wanneer

Prijs

Leden Health Community: gratis

Niet-leden Health Community: 50€ (excl. BTW)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

VZW - FIT - exportbeurs
ING
SD  Worx