Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Webinar Voka HC "Arbeidsorganisatie: nieuwe manier van werken"
Webinar Voka HC "Arbeidsorganisatie: nieuwe manier van werken"
  • Online

Webinar Voka HC "Arbeidsorganisatie: nieuwe manier van werken"

We zijn volop bezig met de herlancering van een meer normale samenleving, met alle randvoorwaarden (testen, maskers, geleidelijkheid van overgang en fasering…). Als organisatie zet je zo momenteel in op het veilig heropstarten van de eigen economische activiteiten met grote aandacht voor de veiligheid van de medewerkers en klanten. Maar hoe pakken we dat nieuwe én veiliger werken nu aan en brengt innovatieve arbeidsorganisatie de oplossing in deze coronatijden?
 

Daarom organiseert Voka Health Community op donderdag 28 mei, om 13u, de derde digitale sessie* “Arbeidsorganisatie: nieuwe manier van veilig werken”. In deze webinar ligt de focus op veilig terug aan de slag gaan in deze uitzonderlijke omstandigheden. Want hoe creëer je een veilige werkomgeving waar iedereen aan meewerkt? Hoe zorg je voor aangepaste personeelsstromen en circulatieplannen (ook voor social distancing)? Hoe ontwikkel je meer flexibiliteit, aangepaste werkuren, andere teamsamenstelling? Hoe pas je de processen aan en welke implicaties brengt deze nieuwe arbeidsorganisatie voor opleiding, contacten met externe partijen (bv. onderaannemers en klanten),… Hoe kan je jouw personeel hierin engageren, motiveren, betrekken… en hoe bekom je de nodige gedragswijziging? En welke lessen nemen we mee voor de lange termijn i.v.m. innovatieve arbeidsorganisatie?

Alvast vele vragen en voor de antwoorden laten we ons in deze webinar inspireren door Veronique Leroy, Senior Adviseur Sociaal Recht en Arbeidsmarkt bij Voka. Als beleidsexpert binnen het Kenniscentrum van Voka volgt ze niet enkel actuele thema’s op, maar formuleert ze standpunten en weegt op de publieke agenda. Ze overlegt hierover met de andere sociale partners en alle overheidsverantwoordelijken. Veronique Leroy is dus goed geplaatst om samen met ons stil te staan bij de nieuwe manier van veilig werken.

Daarnaast laten we Elke Deflem (ISS), Isabelle Picard (Salvator Welzijnscentrum) en Deb Vansteenwegen (KULeuven) aan bod komen over de aangepaste aanpak op de werkvloer. Ze vertellen ons meer over de eigen strategie om hun medewerkers te ondersteunen in deze coronatijden en geven ons ook aan welke concrete stappen ze reeds genomen hebben als werkgever om de heropstart zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.


*Deze sessie past in de reeks webinars van Voka Health Community met verschillende experten en best practices, waarbij we nagaan wat de nodige stappen en deelelementen zijn voor de heropstart van jouw onderneming of zorgorganisatie.
 

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community

Wanneer

Prijs

Deze webinar is gratis.

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

U ontvangt donderdag 28 mei in de voormiddag via e-mail een link waarmee u live kan volgen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

IMU - Toerisme Vlaams-Brabant
VZW - Staples - 409
VZW - IMU - FIT
ING
SD  Worx