Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Webinar: Inclusie op de werkvloer

  • Online

   ESF   welt 

Een diverse samenstelling van het personeel en een inclusieve organisatie hebben een invloed op het imago van een bedrijf, maar ook op de tevredenheid van werknemers. Heel wat organisaties zijn dan ook bewust bezig met het creëren van een inclusieve werkomgeving. Maar waarom is het zo belangrijk? En hoe laat je je onderneming uitgroeien tot een inclusieve werkplek? Dat gaan we na aan de hand van enkele boeiende cases tijdens deze Welt-infosessie op 23 april.

Tijdens het webinar komen verschillende organisaties aan bod die al grote stappen hebben gezet inzake inclusie op de werkvloer. 

Nathalie Galland, Projectmanager integratie bij Jobroad, een netwerkorganisatie voor bedrijven, kwetsbare werkzoekenden en intermediairs die streeft naar een inclusieve tewerkstelling, bijt de spits af. Zij bespreekt het belang van inclusie en hoe je dit als onderneming kan aanpakken. 

Ook de KU Leuven zet sterk in op inclusie. Zo heeft de universiteit een breed academisch en theoretisch kader ontworpen om met diversiteit om te gaan op alle vlakken. Hilde Feys, Vicerector diversiteits- en studentenbeleid bij KU Leuven, en Heidi Mertens, Coördinator dienst diversiteitsbeleid bij KU Leuven, geven respectievelijk een woordje uitleg over de academische kant van het beleid en de ervaringen in de praktijk.

Tot slot is het aan Yves Desmet, CEO van isolatiebedrijf D&D Isoltechnics. Hij licht toe hoe je als onderneming kan uitgroeien tot een inclusieve werkplek, ook zonder theoretisch kader. Het personeelsbestand van Isoltechnics bestaat voornamelijk uit kortgeschoolde, anderstalige arbeiders van zeer diverse origine.

sdg_10Deze sessie sluit naadloos aan op Sustainable Development Goal (SDG) #10: 'Ongelijkheid verminderen'. Deze SDG's, de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, vormen de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Inclusie is niet louter een ‘nice to have’-KPI, maar echt een conditio sine qua non om het bedrijf te laten draaien en groeien, rekening houdend met het welzijn en de sterktes van elk individu.

Yves Desmet, CEO D&D Isoltechnics

Sprekers

nathalie gallandNathalie Galland
Projectmanager integratie
Jobroad
 

Hilde FeysHilde Feys
Vicerector diversiteits- en studentenbeleid
KU Leuven


heidi mertensHeidi Mertens
Coördinator dienst diversiteitsbeleid
KU Leuven


yves desmetYves Desmet
CEO
D&D Isoltechnics

 

Ken je Welt nog niet?

Deze infosessie is een uitgelezen kans om onze werking te leren kennen en te beslissen om aan te sluiten in 2021. Meer info over Welt Vlaams-Brabant vind je hier.

Ken je het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) nog niet?

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt je onderneming de mogelijkheid om duurzaam ondernemen concreet vorm te geven. Elke onderneming kan dankzij het VCDO via een actieplan op maat resultaatgericht en continu optimaliserend werken aan duurzaam ondernemen. Meer info over het VCDO vind je hier.

   welt

Welt 2021 wordt medegefinancierd door ESF

ESF

Contactpersonen

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Lisa Hulsmans

Adviseur Welt

Sophie Dings

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus