Skip to main content
  • Home
  • Welt Vlaams-Brabant
WELT VOKA Vlaams-Brabant

Welt Vlaams-Brabant

Op vlak van hr-beleid kampen alle organisaties met dezelfde problemen: enerzijds het vinden van geschikt personeel, anderzijds de omgang met het aangeworven personeel, zodat zij uw bedrijf niet verlaten. Beide uitdagingen vereisen specifieke vaardigheden van u als werkgever. Met het project Welt willen we u graag ondersteunen bij deze uitdagingen.

Wat is Welt?

Welt staat voluit voor WerkErvarings- en LeerTrajecten. Daarbij focussen we op drie pijlers: hr-screening, lerend netwerken en ervaringsstages.

  1. We starten met een screening van uw huidig hr-beleid aan de hand van de Welt-roos. U krijgt van ons honderd vragen die allemaal rechtstreeks met uw bedrijf te maken hebben, wij verwerken de antwoorden en bespreken daarna de stand van zaken met u.
     
  2. Op maandelijkse ontbijtsessies (zes in totaal) gaat een hr-expert in op de grote uitdagingen voor bedrijven anno 2017. Sommige onderwerpen liggen vast, anderen worden door de deelnemende bedrijven gekozen. Ervaringen van op de werkvloer kunnen tijdens deze ontbijtsessies met elkaar worden gedeeld.
     
  3. Voor de ervaringsstages, waarvoor we samenwerken met arbeidsbemiddelaars. Zij begeleiden werkzoekenden van alle profielen die omwille van ouderdom, anderstaligheid, laaggeschooldheid of handicap een grotere afstand ervaren tot werkgevers dan andere werkzoekenden. Maar dat neemt niet weg dat zij de ideale kandidaat voor uw vacatures zouden kunnen zijn. Via Welt loopt een kandidaat gedurende enkele weken proef in uw bedrijf, met de nodige ondersteuning van de bemiddelaar. 

 

Interesse?

Deelname aan Welt is gratis.

Voor meer info en inschrijvingen, neem contact op met onze Welt-coƶrdinatoren: 

Soetkin Van Causbroeck
soetkin.vancausbroeck@voka.be 
02 255 20 19
0494 45 26 85

Steve Vanhorebeek
steve.vanhorebeek@voka.be 
016 22 29 73
0473 80 91 44