Skip to main content
Webinar: Duurzame fietsoplossingen
  • Online

Webinar: Duurzame fietsoplossingen

Gezien het grote succes van de infosessie ‘Fietsoplossingen voor bedrijven’, die plaatsvond op 12 september 2019, organiseert Voka Vlaams-Brabant – samen met de gemeenten Zaventem, Machelen en Vilvoorde – een gratis, online vervolgsessie op 20 oktober. Dit gebeurt in het kader van het miK-project (milieu-infopunt voor de kmo). Dit webinar wordt exclusief georganiseerd voor bedrijven die gevestigd zijn in de gemeenten Zaventem, Machelen of Vilvoorde.

Waar het tijdens de sessie in september vorig jaar vooral onze bedoeling was om bedrijven te inspireren en te informeren over de mogelijkheden van fietsgebruik, zullen we tijdens deze vervolgsessie starten met het werken aan een concreet plan met vragen, suggesties, verbeteringen en voorstellen. Tijdens het webinar willen we dat bedrijven hun woon-werkverkeer in vraag stellen. Het uiteindelijke doel? Volop inzetten op duurzame en gezonde verplaatsingen per fiets en zo steeds meer werknemers uit de wagen zien te krijgen!

In maart 2021 staat er een fysiek vervolg op de agenda, dit in samenwerking met partners Befimmo en Silversquare. Met kaarten en plattegronden in de aanslag, analyseren we tijdens die vervolgsessie de reële situatie. Samen met de stakeholders gaan we na waar de opportuniteiten liggen, en brengen we de aandachtspunten in kaart. Aan de hand van de conclusies die eruit volgen, kunnen de deelnemende gemeenten hun toekomstplannen verder vormgeven en eventueel concrete acties uitwerken.

Programma

  • Inleiding en ontvangst door schepen
  • Presentatie over mobiliteitstrends tijdens COVID-19 – Door Wim Pannecoucke, mobiliteitsexpert Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
  • Break-outsessie per gemeente: presentatie over de huidige en geplande mobiliteitswerven – Door mobiliteitsambtenaren Zaventem, Machelen en Vilvoorde
  • Q&A 

Doelpubliek

Dit webinar wordt exclusief georganiseerd voor bedrijven die gevestigd zijn in de gemeenten Zaventem, Machelen of Vilvoorde.

Logobalk_DuurzameFietsoplossingen2010

Contactpersoon

Astrid De Man

Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

BVI
British School of Brussels
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad