Skip to main content
Voka Netwerking

Voka Visit bij Petersime

Wat was er eerst, de kip of het ei? Deze vraag zal Paul Degraeve van Petersime niet direct beantwoorden, maar hij ontvangt ons 22 september graag om ons te laten kennismaken met de broedmachines van Petersime. 

Petersime is wereldleider in de ontwikkeling, productie en levering van broedmachines voor gevogelte. De machines produceren gemiddeld 75 miljard kippen per jaar. Het bedrijf levert gemiddeld 50 broedmachines per week. Ze zijn al internationaal actief in 150 landen en zijn daarmee ook qua export een belangrijke speler.

De machines, die tot 120.000 eieren kunnen uitbroeden, worden niet als een geassembleerd geheel uitgevoerd, maar alle onderdelen worden apart verpakt geëxporteerd. De broedtechniek wordt ook steeds verbeterd - en bootst bovendien het broeden van de hen na. Er is een embryo-response-technology toegevoegd aan de machines, die de staat van de embryo's kan opvolgen. Zo worden de embryo's optimaal uitgebroed, qua warmte, co2, vochtigheid en temperatuur. Ook werd een keermechanisme toegevoegd, zodat het embryo niet aan de eierschaal groeit.

Met hun diensten en productie zitten ze hoofdzakelijk in het hoofdkantoor in Olsene (Zulte), waar zo'n 250 medewerkers actief zijn. Nog een 100-tal extra medewerkers zijn internationaal actief als installateur of in commerciële vestiging. 

Programma

  • 18.00 - 18.15 u. Onthaal
  • 18.15 - 18.20 u. Verwelkoming door Sally Verpoort, regiodirecteur Vlaamse Ardennen en Leiestreek bij Voka Oost-Vlaanderen
  • 18.20 - 19.45 u. Bedrijfsvoorstelling & rondleiding door Paul Degraeve, ceo
  • 19.45 - 21.00 u. Netwerken met een hapje en een drankje

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot 19 september 2022 of tot wanneer het volzet is (maximum 30 deelnemers). Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt).

Nog vragen of volzet? Stuur een mailtje naar Team Netwerking of bel +32 9 266 14 40.

Meer over gastheer Petersime

Bron: https://www.avs.be/programmas/achter-de-schermen

Contactpersoon

Christine Leytens

Events & Netwerking - Info & Advies

Adres

Petersime
Centrumstraat 125
9870 Zulte

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden mits inschrijvingen

Niet-leden gelieve contact op te nemen met Valérie Smessaert

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie Festival van Vlaanderen