Skip to main content
abc

Voka Visit - ABC Engines - oktober 2020

Op donderdag 1 oktober brengen we een bezoek aan ABC Engines in Gent. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Anglo Belgian Corporation een op en top Belgisch bedrijf. Sinds de oprichting in 1912 produceert het bedrijf grote motoren voor onder andere de scheepvaart, stroomgeneratoren en locomotieven.  

 

Vorig jaar werd ABC Engines bedrijf verkozen tot Ambassadeur voor de Oost-Vlaamse Trends Gazellen binnen de categorie Grote Bedrijven. Het bedrijf zag sinds 2013 zijn omzet stijgen van 62 naar 118 miljoen euro. Met hun meer dan 100 jaar ervaring heeft het bedrijf een mooie voorsprong op zijn concurrenten. “Maar dat wil niet zeggen dat we de markt voor ons alleen hebben, de strijd met concurrenten in Europa en Zuid-Korea is bikkelhard”, zegt CEO Tim Berckmoes.  
Jammer genoeg wordt ABC Engines vandaag de dag geremd in zijn groei door de zoektocht naar de juist geschoolde mensen. De huidige ophef binnen het klimaat debat maakt het ook niet gemakkelijk. Gelukkig voelde het bedrijf de bui al lang hangen waardoor ze al 25 jaar lang inzetten op het ontwikkelen van alternatieven voor de huidige motoren. Ze doen onder andere vele testen met methanol en waterstof. “Technisch is alles mogelijk, maar economisch lukt het voorlopig niet. Waterstof is 4 tot 5 keer duurder dan diesel dus ik zie de dieselmotor niet zo snel verdwijnen” aldus Tim Berckmoes.

Bron: Made In Oost-Vlaanderen

Programma
  • 18.00 - 18.15 u. Onthaal
  • 18.15 - 18.20 u. Verwelkoming door regiodirecteur bij Voka Oost-Vlaanderen
  • 18.20 - 18.50 u. Bedrijfsvoorstelling 
  • 18.50 - 19.45 u. Rondleiding
  • 19.45 - 21.00 u. Netwerken
Info en inschrijven
Graag inschrijven voor 15 september 2020.
Nog vragen? Stuur een mailtje naar Louise Blondé of bel naar 0479 288 362

Contactpersoon

Louise Blondé

Jong Ondernemen - Events & Netwerking

Adres

Wiedauwkaai 43
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat