Skip to main content
Industrie 4.0

Voka Tech Visit: Industrie 4.0

Onder impuls van de Fabrieken voor de Toekomst openden in 2019 in onze provincie 5 labo’s waar productiebedrijven beroep kunnen doen op experts inzake industrie 4.0 en op demo- en testinfrastructuur om hun productieomgeving verder te automatiseren.

AR en VR Technologielab – dinsdag 19 november 

Het technologielab focust op de implementatie van Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en game engine functionaliteiten doorheen de waardeketen in de maakindustrie.

Voorbeelden zijn:

  • het inzetten van AR voor interne communicatie, de ondersteuning van operatoren tijdens het productieproces en voor remote support
  • het gebruik van VR om opleidingen gestandaardiseerd, op maat van de medewerker, aan te bieden zonder de productielijn te beïnvloeden.

Tijdens deze Tech Visit ontdekt u hoe u met augmented en virtual reality (AR en VR) digitale informatie integreert in uw productieproces.

Inschrijven voor deze Tech Visit: Industrie 4.0 kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Bouciqué

Doelgroep

Deze bezoeken richten zich naar bedrijfsleiders, productieverantwoordelijken en R&D-verantwoordelijken van productiebedrijven.


Voka Tech Visit 

Technologie en wetenschap evolueren in een sneltempo. Voor bedrijven die innovatie hoog in het vaandel dragen is het daarom van belang om op de hoogte te blijven van de onderzoeksthema’s die leven bij wetenschappers en om, wanneer opportuun, ook beroep te doen op hun expertise en dienstverlening. 

Ook in onze provincie werken onderzoekers in diverse vakgebieden dagelijks aan ontwikkelingen die vroeg of laat onze maatschappij zullen beïnvloeden. Tijdens deze Voka Tech Visits maakt u op een heel laagdrempelige manier kennis met de belangrijkste West-Vlaamse kennisinstellingen en onderzoeksgroepen van hogescholen en universiteiten. 

Fabrieken van de toekomst

Adres

Howest campus Kortrijk Weide
Botenkoperstraat 2
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Gratis voor zowel Voka-leden als niet-leden.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan kosteloos tot 15 november. Bij annulatie na 15 november zijn wij genoodzaakt een no show fee van €25 aan te rekenen. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx