Skip to main content
Voka Connect

Voka Connect: Keynote Peter Quaghebeur SBS Belgium

Voor de laatste Voka Connect van 2019 trekken we naar Bellewaerde in Ieper, waar we de West-Vlaming Peter Quaghebeur aan het woord laten die sinds 2016 CEO is bij SBS Belgium (tv-zenders VIER, VIJF & ZES).  Een topspreker met een visie!

SBS Belgium is het moederhuis van de welbekende televisiezenders VIER, VIJF en ZES. Deze drie zenders staan sterker dan ooit in het huidige medialandschap, bovendien fungeert SBS Belgium ook als regie voor de zenders Discovery, TLC, njam! en Play Sports. 

Bewijs van de sterke positie van VIER, VIJF en ZES is dat zij in 2017 samen 19,2 procent van het marktaandeel haalden. Dit komt dan ook overeen met wat de adverteerders van de zenders willen: een betrouwbaar, stabiel bereik.

Daardoor houdt SBS zowel Medialaan als VRT alert. Dit is meteen ook de manier om ervoor te zorgen dat televisie – analoog of digitaal – een spannend medium blijft.

‘Als we vandaag luisteren naar duur betaalde consultants, en internationale congressen afschuimen, dan moet je wel tot de conclusie komen dat “tv as we know it” ten dode opgeschreven is. Of niet? Toegegeven, het medialandschap verandert aan een razend snel tempo. “Het zijn boeiende tijden”, heet dat dan. De dood van elk medium is al vele malen aangekondigd. Zelfs in de jaren negentig van de vorige eeuw verklaarden de specialisten het einde van de 30 seconden spot. Vandaag bewijst die nog elke dag zijn efficiëntie. In de Verenigde Staten is men al tot de conclusie gekomen dat de slinger teveel is doorgeslagen richting digitaal. Een normalisering naar een meer evenwichtige mediacampagne, in functie van efficiëntie en betrouwbaarheid van gegevens en resultaten leidt er toe dat tv, of liever tv content, daar terug in opmars is. In Europa zal het nog even duren vooraleer men tot dat besef komt. Maar er is hoop.’

"Voor SBS betekende 2016 – 2017 een nieuwe start, een nieuwe aanpak voor haar zenders. In 2018 blijven we op deze weg doorgaan. De mooiste bekroning voor ons werk is dat sinds kort over de drie grote zenders wordt gesproken."

—   PETER QUAGHEBEUR, CEO SBS BELGIUM
 

Programma

 • 18.00 uur: ontvangst 
 • 18.20 uur: vertrek naar Aquapark
 • 18.30 uur: aankomst Aquapark + bezoek
 • 19.00 uur: vertrek vanuit Aquapark
 • 19.10 uur: aankomst in Cinema 
 • 19.15 uur: presentatie Stefaan Lemey (Algemeen Directeur)
 • 19.30 uur: presentatie Peter Quaghebeur
 • 20.15 uur: Q&A
 • 20.30 uur: netwerking en catering
 • 22.00 uur: afsluit

Bellewaerde is al jaren een uniek familiepark met een mix van een wervelend attractiepark en een verrassend dierenpark in het groen. Op 1 juli opende het gloednieuwe indoor waterpark Aquapark de deuren. Voor de constructie hiervan werd 17 miljoen euro voorzien, wat meteen de grootste investering ooit betekende voor Bellewaerde. Op 25 november krijgt u de unieke kans om dit Aquapark achter de schermen te bewonderen! 

Inschrijven voor deze Voka Connect kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Shirley Seynaeve.  

Doelgroep

Voka Connect is exclusief voor bedrijfsleiders, CEO's en zaakvoerders.

 

peter quaghebeur


Voka Connect is een vernieuwde community waarbij we ondernemers, zaakvoerders en plant managers van kmo's met 1 of meerdere medewerkers samenbrengen. Ervaringen delen en elkaar inspireren is het doel. De formule: we brengen een ondernemersverhaal, interview, panelgesprek, getuigenis of keynote rond ondernemerschap, gevolgd door een netwerkmoment. We organiseren 4 regionale sessies in het voorjaar en 4 in het najaar.

Adres

Bellewaerde
Meenseweg 497 (Parking Mexico)
8902 Ieper

Wanneer

Prijs

 • Enkel voor Voka-leden: gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Voka Connect is exclusief voor ondernemers, zaakvoerders en plant managers van kmo's met 1 of meerdere medewerkers.

Annulatie kan tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van het event. Bij laattijdige annulatie zal een fee aangerekend worden van 30 euro.

Slechts 1 inschrijving per bedrijf. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx