Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Bescherming en geheimhouding van innovatie in het digitale tijdperk
inn

Bescherming en geheimhouding van innovatie in het digitale tijdperk

Een sterk beheer- en beschermingssysteem is essentieel voor elke innovatieve onderneming. Recente Europese en Belgische wetswijzigingen bieden extra bescherming tegen diefstal van bedrijfsgeheimen. In deze infosessie staan we stil bij de voordelen en nadelen van geheimhouding en octrooieren. We bekijken hoe de recente wijzigingen uw onderneming zullen beïnvloeden en reiken u enkele tips & tricks aan voor een doordachte bescherming van uw intellectuele eigendom.   
 

In deze sessie zal worden stilgestaan bij de voor- en nadelen van beide mogelijkheden. Gezien voornamelijk de bescherming van bedrijfsgeheimen voor veel ondernemers nog onbekend terrein is, zal hierop de nadruk liggen. 

Door onder andere de opkomst van open innovatie, de toegenomen mobiliteit van werknemers en stijgende cybercriminaliteit is de nood aan proactieve bescherming van bedrijfsgeheimen de laatste jaren enkel toegenomen.  

Bedrijfsgeheimen zijn cruciaal voor R&D, innovatie, concurrentievermogen en groei. Daarom is een sterk beheer- en beschermingssysteem essentieel voor elke innovatieve onderneming.


Programma

  • Definitie van een bedrijfsgeheim en een octrooi
  • Voorbeelden en concrete cases
  • Voor- en nadelen van bedrijfsgeheimen en octrooien
  • Belangrijke recente wijzigingen op vlak van bedrijfsgeheimen
  • Beleidslijnen voor bedrijven - tips & tricks  inzake de identificatie, de bescherming en het beheer van bedrijfsgeheimen 
  • Q&A


Doelgroep

Gezien iedere ondernemer (meestal onbewust) houder is van confidentiële informatie die een  bedrijfsgeheim kan uitmaken, is dit seminarie voor elk type ondernemer/onderneming interessant. 

Het seminarie is daarenboven bijzonder interessant voor product-georiënteerde ondernemingen in innovatieve sectoren (High Tech, IT, farmacie, ….) . 

Qua doelgroep is dit seminarie  een must voor bedrijfsleiders, CFO’s, COO’s, R&D managers en uiteraard  bedrijfsjuristen. 

Er is geen voorkennis vereist.


Docenten

Katia De Clercq, Bart Quanten, Bram Dejan van Gevers

 

Meer info: Willem Degol, willem.degol@voka.be

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

gevers

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 100,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 130,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo