Skip to main content

Te gast bij Wallenius Wilhelmsen Solutions Zeebrugge

De terminal in Zeebrugge, gelegen in de grootste RoRo-haven (roll on roll off)  ter wereld, staat klaar om uw automotive-, zwaar materieel en stukgoederen te behandelen.

Wallenius Wilhelmsen Solutions is de logistieke divisie van de Zweeds-Noorse roro-operator en behartigt de volledige logistieke keten van ontvangst of verscheping, de  technische behandeling, administratie, douaneformaliteiten en distributie van RoRo cargo. Drie kwart van de activiteiten zijn auto’s en High & Heavy materiaal. De terminal biedt daarnaast een ruime waaier aan toegevoegde waarde activiteiten voor zowel High & Heavy cargo, als voor wagens. De overslag en behandeling van elektrische voertuigen is reeds een derde van de activiteit. Daarnaast blijft er een flinke portie breakbulk (stukgoed en de goederen die niet in standaardcontainers passen) over. De terminal verzet in Zeebrugge 130.000 ton pure breakbulk, dat is een verdubbeling op vijf jaar tijd. Voor deze terminal is dit dus een echte corebusines met bovendien nog veel groeipotentieel. De totale overslag op de terminal bedraagt op jaarbasis 300.000 units. De voornaamste OEM’s zijn er klant.

De terminal van Wallenius Wilhelmsen Solutions in Zeebrugge is de grootste binnen de groep wereldwijd,  zowel qua oppervlakte – 61 hectare, en 39 hectare uitbreiding in aantocht – als qua diversiteit van de activiteiten. Met inbegrip van de havenarbeiders en de site die ze voor Toyota (36 hectare) beheren, geeft het bedrijf werk aan bijna 700 mensen. 

Hun allerbelangrijkste factor: kundige mensen. Zeker voor stukgoed, dat telkens maatwerk vraagt, is teamwork letterlijk noodzakelijk. Hun mensen maken de haven, er wordt met een jong management team gewerkt met een enthousiaste can-do-mentaliteit. Het hoofdkantoor investeert in Zeebrugge vanuit het geloof dat de competenties van hun mensen een meerwaarde zijn en de verdere uitbreiding van de haven.

Tijdens het gastbezoek komen niet enkel de terminal en de bijhorende activiteiten aan bod, maar zal ook het “Lantis” project bezocht worden. In Zeebrugge werd een bouwput voor de Oosterweeltunnel in Antwerpen aangelegd. Hiervoor wordt een stuk van het Boudewijnkanaal verbreed en verdiept, waardoor een dok ontstaat. Dit vormt de constructiewerf voor de elementen van de Oosterweeltunnel. Een aannemer bouwt er acht enorme betonnen kokers. Die zullen op pontons worden geplaatst en over het water naar hun eindbestemming gevaren. Binnen drie à vier jaar zal een dok overblijven waar Wallenius Wilhelmsen Solutions schepen kan ontvangen voor de bijhorende nieuwe autoterminal.

Voor meer info kan je terecht bij Shirley Seynaeve.

Apzi-Voka

Contactpersoon

Adres

Zeebrugge Terminal
Quay 530 Alfred Ronsestraat 100
8380 Zeebrugge

Wanneer

Prijs

TBD

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annulatie kan uiterlijk tot 24 uur voor aanvang van het event. Bij laattijdige annulatie zal een fee aangerekend worden van 30 euro. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group