Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Studie- en netwerkmissie naar Duisburg, Düsseldorf en Essen
Studie- en netwerkmissie naar Duisburg en Düsseldorf met focus haven en industrie

Studie- en netwerkmissie naar Duisburg, Düsseldorf en Essen

Inspiratie rond nieuwe sleuteltechnologieën in het Rijn-Ruhrgebied

De nieuwste technologische ontwikkelingen in de Rijn-Ruhr regio ontdekken onder leiding van Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse regering? Dat kan.  

Op 6 en 7 december trekken we net over de grens naar Duitsland. We richten onze aandacht op het uitgebreide industriële en stedelijke Ruhrgebied, met focus op Duisburg en Essen. Maar ook Düsseldorf is meer dan het bezoeken waard. Samen vormen ze de metropoolregio Rijn-Ruhr. Het is dé grootste en belangrijkste economische regio van Duitsland.

Reden genoeg om op 6 en 7 december naar dit boeiend gebied te trekken tijdens een exclusieve tweedaagse missie van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland onder leiding van Jan Jambon, Vlaamse minister-president en onze voorzitter Jo De Backer.   

WAT MAAKT DEZE MISSIE SPECIAAL?

 • Volg een executive briefing van Duisburg en regio door de Niederrheinische IHK, de lokale Kamer van Koophandel. Ontdek hoe de Duitse overheid inzet op sleuteltechnologieën om de energieomslag te maken en de industriële sector de klimaatdoelstellingen te laten behalen. Hieronder vallen waterstoftechnologie, batterij-onderzoek, communicatie- en micro-technologieën en IT.
 • Beleef een uitzonderlijke rondleiding in de haven van Duisburg. Dit is de grootste binnenhaven van Europa en een belangrijke partner in het One Belt and Road Initiative van de Chinese overheid via de Chongqing-Xinjiang-Europe Railway. 
 • Netwerk met collega-ondernemers en lokale topcontacten tijdens een receptie bij de exclusieve Industrie Club in Düsseldorf met verwelkoming door de Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering en Flanders Investment and Trade, of tijdens het diner nadien in het hotel.
 • Bezoek de hoofdzetel van industriebedrijf Evonik in Essen met toelichting door de directie rond strategie, ‘green deal’ en een rondleiding in het laboratorium.
 • Meet & Greet met voetballers Borussia Dortmund II

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen  

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

1850 euro (excl. 21% btw) voor leden.

In deze prijs is inbegrepen :

 • Premium transport per bus naar Duitsland inclusief lokale transfers
 • Maaltijden waar vermeld
 • Receptie in exclusieve Industrie Club in Düsseldorf en diner in hotel
 • Uniek programma met executive briefings door toonaangevende sprekers
 • Eén overnachting in het Steigenberger Parkhotel in Düsseldorf. Dit vijfsterrenhotel in Düsseldorf ligt aan de elegante winkelstraat de Königsallee; de populairste buurt van  Düsseldorf.  

*Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven. Dit is een vaste pakketprijs, ongeacht of men afzonderlijke delen wil volgen.

Voorwaarden

Inschrijven kan tot 11 november. Het aantal plaatsen is beperkt  tot 40 volgens het principe first come, first served. Annuleren is niet mogelijk, u kan een vervanger aanduiden tot 30 november.

Programma is steeds onder voorbehoud van wijzigingen en constant rekening houdend met geldende Covid-19 maatregelen op dat ogenblik in zowel Duitsland als België; om uw veiligheid maximaal te garanderen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans