Skip to main content
 • Activiteiten
 • Studie- en netwerkmissie naar Duisburg, Düsseldorf en Essen

Studie- en netwerkmissie naar Duisburg, Düsseldorf en Essen

Ontdek nieuwe sleuteltechnologieën in het Rijn-Ruhrgebied

De nieuwste technologische ontwikkelingen in de Rijn-Ruhrregio ontdekken? Dat kan!

Op 6 en 7 december trekken we naar het Ruhrgebied, met de focus op Duisburg en Essen. Maar ook Düsseldorf is meer dan het bezoeken waard. Samen vormen deze drie steden de metropoolregio Rijn-Ruhr, de grootste en belangrijkste economische regio van Duitsland.

Redenen genoeg om dit uitgebreide industriële en stedelijke gebied te ontdekken tijdens een exclusieve tweedaagse missie van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon en onze voorzitter Jo De Backer.

WAT MAAKT DEZE MISSIE SPECIAAL?

 • Volg een executive briefing over de regio Duisburg door de Niederrheinische IHK, de lokale Kamer van Koophandel. Ontdek hoe de Duitse overheid inzet op sleuteltechnologieën als waterstof, batterijen en IT om de energieomslag te maken.
 • Beleef een uitzonderlijke rondleiding in de haven van Duisburg. Dit is de grootste binnenhaven van Europa met een rechtstreekse verbinding met China via de Chongqing-Xinjiang-Europe Railway.
 • Netwerk met collega-ondernemers en lokale topcontacten tijdens een receptie bij de exclusieve Industrie Club in Düsseldorf, met verwelkoming door de algemeen afgevaardigde van de Vlaamse regering en Flanders Investment and Trade, of tijdens het diner nadien in het hotel.
 • Bezoek de hoofdzetel van industriebedrijf EVONIK in Essen, met toelichting door de directie rond strategie, green deal en een rondleiding in het laboratorium.
 • Meet & greet met voetballers Borussia Dortmund

*Programma onder voorbehoud van wijzigingen  

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Exclusief voor leden
Prijs: 1.850 euro (excl. 21% btw)

In deze prijs is inbegrepen :

Inbegrepen zijn :

 • Premium transport per bus naar Duitsland inclusief lokale transfers
 • Maaltijden waar vermeld
 • Receptie in exclusieve Industrie Club in Düsseldorf en diner in hotel
 • Uniek programma met executive briefings door toonaangevende sprekers
 • Eén overnachting in het Steigenberger Parkhotel in Düsseldorf. Dit vijfsterrenhotel ligt aan de Königsallee, de elegante winkelstraat in de populairste buurt van Düsseldorf.

*Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven. Dit is een vaste pakketprijs, ongeacht u afzonderlijke
delen van het programma wilt volgen.

Voorwaarden

Inschrijven kan tot 11 november. Het aantal plaatsen is beperkt tot 40 volgens het principe first come, first served. Annuleren is niet mogelijk, u kan een vervanger aanduiden tot 30 november.

Programma is steeds onder voorbehoud van wijzigingen en constant rekening houdend met geldende Covid-19 maatregelen op dat ogenblik in zowel Duitsland als België; om uw veiligheid maximaal te garanderen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans