Skip to main content
Voka Infosessie

Stikstof en rechtszekerheid in België

Wat zijn de regels rond stikstof? Op die eenvoudige vraag is er vandaag geen afdoend antwoord. En dat vormt een probleem dat elke dag groter wordt. Van klein tot groot: zowat elke economische sector stoot stikstof uit.
Nieuwe investeringen in de Vlaamse economie zullen niet gebeuren zonder duidelijkheid over een wettelijk stikstofkader. De Vlaamse bedrijven vragen aan de Vlaamse regering dit jaar nog een definitief PAS (programmatorische aanpak stikstof), dat rechtszekerheid biedt op een zo lang mogelijke termijn. 
 

Programma

Tijdens deze boeiende voormiddag starten we bij de stikstofproblematiek. Wat zijn de bronnen van stikstof en welke is de bijdrage van de industrie? Wat zijn de gevolgen voor de natuur? 


Vervolgens presenteren we de nieuwste ontwikkelingen voor wat betreft de rechtszekerheid en investeringszekerheid in België. Het tijdelijk stikstofkader is een leidraad die slijtage vertoont. Zo stelt de ministeriële instructie dat een installatie die stikstof uitstoot, gebruik moet maken van de best beschikbare technieken om die uitstoot in te perken. Maar bij industriële processen is dat zelden een zwart-wit verhaal. Een techniek kan zorgen voor reductie van de ene paramater, maar kan weer een andere parameter doen stijgen.
Dit wordt op de voet gevolgd door Gerjo Bommelje van North Sea Port en Isabelle Larmuseau van LDR advocaten. 

Voka zet sterk in op dit dossier daar het gaat over de belangen van de industrie, het standpunt van Voka inzake dit boeiende dossier wordt voorgedragen door Steven Betz Senior adviseur milieu & ruimtelijke ordening

Planning
  • 9u00 – 09u30: Positionering stikstofprobleem
  • 09u30 – 11u30: Rechtszekerheid en investeringszekerheid in België op de schop?
  • 11u30 – 12u00: Standpunt Voka

Inschrijven voor deze infosessie? Dat kan via de knop aan u rechterzijde.

Contactpersoon

Jensen Vercamer

Duurzaam Ondernemen - Jong Ondernemen

Adres

Lammerstraat 18
Voka Box
9000 Gent

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.