Skip to main content
KamerAcademie
  • Online

SOON Festival - The Quarantaine edition

Door de Coronacrisis wordt SOON, het grootste innovatiefestival van de Kempen, een jaartje uitgesteld naar 4 mei 2021.
Omdat er massaal interesse getoond werd, en omdat ook wijzelf laaiend enthousiast zijn over de eerste editie van SOON, bieden we jullie nu een minimal online edition aan. Noteer in jullie agenda’s SOON – the quarantaine summit – 12 mei 2020. 

We stellen een programma samen dat volledig SOON ademt en waarbij we focussen op wat vandaag gebeurt. Ook onze drie keynote speakers werpen een blik op het nu.

soon

Programma

10u – 11u: Leven in lockdown – modellen uit de ruimtevaartbiologie | Bjorn Basselet – SCK-CEN

Tijdens de huidige covid-19-pandemie zitten miljarden mensen over de hele wereld vast in hun huis. Voor de meeste mensen zijn deze omstandigheden ongewoon, ongekend en verontrustend. Astronauten hebben echter een job die lange perioden van isolement met zich meebrengt. Naast de voortdurende blootstelling aan kosmische ioniserende straling en microzwaartekracht, ervaren ze ook hoge niveaus van psychologische stress als gevolg van opsluiting, isolatie, slaaptekort en zware werklast. Al deze stressfactoren hebben een duidelijke invloed op de menselijke gezondheid en het immuunsysteem. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de bestaande experimentele modellen.

11u30 – 12u30: Effectief online samenwerken met Microsoft Teams en via het model van Sociocracy 3.0 (S3) | Koen van Loon – VanRoey.be en Luc Limère - GroWise

We reiken jullie praktische tools aan over hoe je makkelijk online kan samenwerken via Microsoft Teams. Luc Limère past deze online samenwerking toe op een model van sociocratie. Hij gaat dieper in op de zoektocht naar een nieuwe vorm van samenwerken, waar hiërarchie plaats maakt voor échte samenwerking vanuit vertrouwen en wijsheid, focus en afspraken.

14u – 15 u: Koop lokaal: digitale oplossingen en e-commerce in Coronatijden  | Remco Pape – VanRoey.be, testimonials van Joke & Lotte Feyen en Anouck van Hoof

Met het uitbreken van de Coronacrisis is de e-commerce op een paar weken tijd enorm gestegen. Hoe kunnen we er echter voor zorgen dat we de lokale economie stimuleren, en wat kan de ondernemer van vandaag doen?
Joke en Lotte Feyen van Hout Feyen zetten sterk in op het lokaal kopen, ondanks het feit dat ze geen webshop hebben. Anouck van Hoof van Optifar vertelt ons over lokale verankering nu de vraag naar hun producten zo groot is. Zij hebben immers veel concurrentie van internationale spelers.

15u30 – 16u30: Blik op de Coronacrisis door de SOON keynote speakers | Richard van Hooijdonk, Margriet Sitskoorn en Petri Rajaniemi

partners soon

Contactpersoon

Carolien Jans

Coördinator innovatie

Wanneer

Prijs

Gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.Kerkhofs@voka.be. Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 50,- euro (excl. btw) aangerekend voor gemaakte kosten. Voka - KvK Mechelen-Kempen maakt dit bedrag integraal over aan een goed doel. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. 

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.
 

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse