Skip to main content

Seminarie: Doorrekenen van kosten

  • On- en offline

Een kost zonder btw kan doorgerekend worden zonder btw, één met btw wordt doorgerekend worden met btw? Nee, doorrekening van kosten is niet zo eenvoudig. De vraag hoe een kost dient doorgerekend te worden is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens dit seminarie geven we graag een leidraad van hoe dit op een eenvoudige manier kan bepaald worden. Schrijf je vanaf nu in. 

Programma

Aan de hand van een aantal praktische cases komen volgende aspecten aan bod: 

  • Analyse van een handeling: wanneer hebben we een doorrekening in het kader van een hoofdhandeling of een doorfacturatie op zich? 
  • Doorrekening van voorschotten: wanneer blijven deze door gefactureerde kosten buiten de maatstaf van heffing? 
  • Administratieve beslissingen inzake doorfacturering: belastingen en heffingen, postzegels,… 
  • Doorfacturering van autokosten, restaurant-en hotelkosten, andere reiskosten, … 
  • Kosten met betrekking tot onroerende goederen: welke zijn de btw-gevolgen bij doorfacturatie? 
  • Hoe verloopt de doorrekening in het kader van onroerende verhuur?

Tijdens deze sessie behandelen we waar mogelijk ook graag concrete cases die op voorhand kunnen doorgemaild worden en die mee behandeld worden in de sessie indien relevant voor alle deelnemers. 


Doelgroep

Financiële medewerkers, accountants, zaakvoerders en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie. Let wel: de sessie is niet toegankelijk voor professionele dienstverleners binnen accountancy, financial advisory en tax services.

Praktische info

De opleiding kan zowel fysiek (bij Voka | Brugge) alsook digitaal (via weConnect) gevolgd worden. Graag bij de inschrijving jouw keuze doorgeven.
Het seminarie wordt georganiseerd in samenwerking met Tax Consultants van Deloitte Private - Accountancy & Advisory - Tax & Legal.

Voor meer info kan je terecht bij Leonid Guz

Deloitte

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka | Brugge (O-Forty bedrijvencentrum)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 200 euro
  • Niet-leden: 300 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group