Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: Alternatieve bezoldigingstechnieken voor zaakvoerders

Seminarie: Alternatieve bezoldigingstechnieken voor zaakvoerders

Als bedrijfsleider streeft u ernaar om zo weinig mogelijk belastingen te betalen op het inkomen dat u uit uw vennootschap haalt. Ontdek hoe u dit kunt doen tijdens dit seminarie.

Dit seminarie tracht om u een actueel overzicht te geven van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouders zijn van ‘hun’ vennootschap. In een steeds strenger wordende fiscale omgeving, is het moeilijk geworden om op een interessante manier geld uit de vennootschap te halen waarbij zowel de belastbare winst van de vennootschap geminimaliseerd wordt als tevens de belastingdruk bij ontvanger geminimaliseerd wordt. 

In dit kader bespreken we een relatief nieuwe en fiscaal interessante alternatieve bezoldigingstechniek voor bezoldigde bestuurders/zaakvoerders van Belgische vennootschappen (zowel operationele vennootschappen als managementvennootschappen). Deze innovatieve techniek is gebaseerd op de gratis toekenning van aandelenopties van een bevek aan de zaakvoerder-bestuurder van de vennootschap. Deze techniek laat, bij naleving van bepaalde voorwaarden, toe om een bijkomende bezoldiging toe te kennen aan de bestuurder die aftrekbaar is in hoofde van de vennootschap, en bij de ontvanger tegen een vooraf vastgelegde beperkte fiscale last belast wordt.

Na dit seminarie zal u in staat zijn om diverse bezoldigingstechnieken te vergelijken zodat u fiscaal voordelig geld uit uw vennootschap kan halen.

Programma 

  • Overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouder zijn van eigen vennootschap
  • Principes en context van nieuwe bezoldigingstechniek
  • Praktijkvoorbeeld 

Doelgroep

Dit seminarie is uitermate geschikt voor aandeelhouders, bedrijfsleiders, accountants, belastingconsulenten, boekhouders en revisoren.

Spreker

Michelle Bovy, CEO B-Sure
Gastdocent UHasselt – Vermogensbeheer – Handelswetenschappen/Minor Finance
 

Voor meer info kunt u contact opnemen met Matthias Derycke.

Contactpersoon

Matthias Derycke

Member services/projectbegeleider finance & sales

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 200 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 300 euro (excl. btw)

Voor dit seminarie kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.
Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - eATA 2021
VZW - DigiChambers 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group