Skip to main content
recycle bin

Ronde Tafel: afval in jouw bedrijf

De Vlaamse ambitie om een recyclagehub te worden worden maakt de regels voor afvalbeleid en recycling steeds strenger. Wat is de impact op jouw bedrijf? Met Katelijne Haspeslagh onderzoeken we de opportuniteiten en uitdagingen van jouw bedrijfsafval.

Recyclagehub

In Vlaanderen wordt er jaarlijks zo’n 20 miljoen ton afval ingezameld, een kwart daarvan is algemeen bedrijfsafval. Europa wil tegen 2030 al het niet-gerecycleerd algemeen bedrijfsafval en huishoudelijk afval halveren. Die insteek past in de circulaire economie die de EU in haar lidstaten verder wil uitrollen. Dat alles met het oog op meer recyclage. Afval moet dus meer economisch waarde krijgen en bijgevolg moet minder afval in de verbrandingsoven eindigen.

Ronde tafel

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die eraan komen, deed Voka een bevraging bij haar leden om te horen welke hinderpalen en kansen zij zien. In die context schuiven wij graag aan tafel met u, om in dialoog te gaan en aan te kaarten waar de uitdagingen binnen ondernemingen exact zitten.

Wie?

Katelijne Haspeslagh is adviseur milieu en klimaat. Ze volgt op het Voka-kenniscentrum de dossiers op rond milieu en klimaat.

haspeslagh

Contactpersonen

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging - Duurzaam Ondernemen

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Wanneer

Prijs

Gratis maar graag inschrijven vooraf

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Deze ronde tafel wordt digitaal georganiseerd. Na inschrijven ontvang je een deelnamelink.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat