Plato Strategie & algemeen management 2.0

11/12/2018

Plato, Samen sterker ondernemen. Hét lerend netwerk van Voka, waar kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking centraal staan.

Plato biedt je de mogelijkheid om jouw bedrijfsvoering onder de loep te nemen en te professionaliseren in één of meerdere managementdomeinen. Op een interactieve manier worden kennis en ervaringen met elkaar gedeeld met de bedoeling te professionaliseren en maximaal in te zetten op groei en succes. Je kan daarbij rekenen op de coaching van ervaren meter en peters. Enthousiaste kaderleden uit grote bedrijven en ervaren kmo-bedrijfsleiders delen hun expertise en zijn een klankbord voor jouw ideeën, vragen en knelpunten.

Hoe verloopt een Plato-traject?

 • De groepsindeling:
  Elke groep bestaat uit 15 à 18 ondernemers, kaderleden of professionele medewerkers.
 • Kick-off: Kennismaking en samenstelling van het programma
  Je leert tijdens deze dag de andere deelnemers van jouw Plato-groep op een informele manier kennen. Op deze dag vul je tevens de nulmeting (= Plato-roos) in via het digitaal platform, bepaal je jouw doelstellingen en de groepsagenda op korte en middellange termijn. Dit vormt meteen de basis voor de thema’s van de maandelijkse bijeenkomsten.
 • Maandelijkse sessies:
  Gedurende een jaar kom je met jouw groep maandelijks samen bij de deelnemende bedrijven.
  Na een inleiding over het thema door een expert, een begeleider of een deelnemer worden er ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord en kennis gedeeld.
 • Individuele begeleiding:
  Met specifieke vragen of problemen kan je altijd bij jouw begeleiders (m/peters) terecht. Daarnaast kan er - via ons digitaal platform - ook gebruik gemaakt worden van het Plato-netwerk om een antwoord op jouw vraag te vinden. 
 • Overkoepelende sessies:
  Twee keer per jaar kom je met alle Plato-groepen uit de regio samen om de contacten tussen de deelnemers van de verschillende groepen te versterken. Op deze overkoepelende sessies wordt er kort een managementthema behandeld. Daarna sluiten we af met een gezellige netwerkreceptie.

Plato Strategie en algemeen management 2.0

Dit traject richt zich tot ondernemers met groei-ambities die zich samen met collega-ondernemers willen professionaliseren op diverse managementdomeinen. In deze groep brengen wij gelijkgestemde bedrijfsleiders samen om in een open maar vertrouwelijke omgeving ervaringen te delen, gesteund door een ervaren meter & peter trio uit de kmo-wereld. Deelnemers in deze groep hebben reeds ruime Plato-ervaring.

Mogelijke thema's

Plato Strategie en algemeen management 2.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voka – KvK Mechelen-Kempen organiseert al meer dan vijfentwintig jaar het lerende netwerk Plato. Een intensief traject voor bedrijfsleiders of verantwoordelijken die hun ervaring en kennis willen delen om zo te leren van elkaar en te groeien op diverse domeinen.

Meer informatie

Contacteer Alain De Cuyper via alain.de.cuyper@voka.be of 015 45 10 20. Of neem een kijkje op onze Plato-webpagina

In samenwerking met

Agentschap Innoveren & Ondernemen