Skip to main content

Participatietraject renovatiewerken Beverentunnel (GRATIS)

Renovatie Beverentunnel: deel uw inzicht over milderende maatregelen

Participatietraject start op 21 oktober

Omwille van veiligheidsredenen werd twee jaar geleden de toegankelijkheid van ADR-vervoer in de Beverentunnel verlaagd van D naar A. Vanaf oktober 2020 moet het ADR-verkeer bovengronds afwikkelen. Een oplossing is nu in zicht.

Structurele hinder verwacht in 2024
 
Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka hebben gezamenlijk gepleit voor een snelle renovatie om het economisch verkeer niet langer te belemmeren en geen nieuwe veiligheidsrisico's bovengronds te creëren. Wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft recent aangekondigd dat het in het voorjaar van 2024 zal starten met de renovatie. Daarna zal de Beverentunnel terug toegankelijk zijn voor ADR-verkeer.
 
De renovatie is een goede zaak, maar zal tijdelijk ernstige hinder veroorzaken. Zowel voor het doorgaand verkeer op de R2, als voor het lokaal bovengronds verkeer in de ruime omgeving van de Kallosluis.
 
Ga als onderneming mee aan tafel
 
De werkzaamheden zullen vermoedelijk zes maanden duren. Een uitgekiende uitwerking van de omleidingen en milderende maatregelen tijdens de werken zijn dan ook noodzakelijk. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka vroegen AWV om met ondernemingen hierover tijdig in overleg te gaan. De opstart van een participatietraject is hierop een constructief antwoord.
 
Op 21 oktober om 14.00 uur nodigen we afgevaardigden van ondernemingen uit die dagelijks geconfronteerd worden met economische verplaatsingen doorheen de Beverentunnel, zowel op vlak van goederen als woon-werkverkeer. We mikken op een 15-tal aanwezigen met kennis van de lokale situatie. Ook mobiliteitsverantwoordelijken met inzicht in logistieke verkeersafwikkeling zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link. We vragen om slechts één afgevaardigde per onderneming te sturen om zoveel mogelijk inzichten te vergaren. 
 
Na aanmelding zal uw inschrijving bevestigd worden. U ontvangt later de details van de locatie van overleg. Dat zal plaatsvinden in de omgeving van de Waaslandhaven.
 

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Wanneer

Prijs

Gratis en exclusief op uitnodiging

Voorwaarden

Mocht je na eerdere aanmelding toch niet kunnen deelnemen, gelieve ons hiervan ten laatste de dag voordien op de hoogte te brengen via pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende