Skip to main content

Netwerkevent met Richtpunt Hamme

Richtpunt Hamme & Voka Oost-Vlaanderen brengen scholen en bedrijven dichter bij elkaar

Ben je als bedrijf ook benieuwd hoe deze school inzet op innovatie?

Wil je ook te weten komen hoe het onderwijs nu al inspeelt op de nodige competenties en war-on-talent?

Ben je nieuwsgierig welke projecten de leerlingen doen met de VR-brillen?

Richtpunt Hamme

 

Richtpunt Hamme & Voka Oost-Vlaanderen verwelkomen graag bedrijven met interesse om te netwerken én in het versterken van contact met de school.

Tijdens dit netwerkevent voor leerkrachten en bedrijven focussen we op het thema innovatie.

Deelnemen

 

Programma

Vanaf 18 uur ontvangen we jullie bij de school Richtpunt campus Hamme. We starten met demo's in kleinere groepen, je kan bij aankomst de keuze maken welke demo je wenst te volgen. Je kan meerdere demo's volgen tussen 18 en 19 uur. Meer info over de demo's kan je hier lezen.

Om 19 uur verwelkomen we jullie voor een plenair gedeelte met spreker Femke Helon (3Motion) en Carl Bosteels (De Meyer), ze geven het publiek een persoonlijke bedrijfsgetuigenis. Ze inspireren niet enkel tot ondernemerschap, maar ook tot innoveren. 

Vanaf 20 uur nodigen we jullie uit voor de netwerkreceptie. We bieden tijdens de receptie ook een inhoudelijk luik aan, met doorlopend demo's en thematische ronde-tafel-gesprekken. 

Demo's

van 18.00 tot 19.00 uur
meer info over de demo's kan je hier lezen.

Sprekers

van 19.00 tot 20.00 uur

Femke HelonFemke Helon, bedrijfsleider van 3Motion

Femke Helon is eigenaar van 3Motion, een bedrijf dat ze startte op 26-jarige leeftijd, samen met haar partner. Alsook is ze in 2020 verkozen tot beste vrouwelijke onderneemster van het jaar, een award van Unizo, Markant en het agentschap innoveren en ondernemen!!!
3Motion is een productiebedrijf en gespecialiseerd in visuele communicatie. En dit mag je heel ruim zien, ze doen alles wat te maken heeft met reclame en visuele aankleding. Van grote billboards, spandoeken, flyers en stickers tot POS materiaal, verpakking en displays op maat tot zelfs levensgrote 3D geprinte figuren. Ontdek hun realisaties en laat je inspireren en motiveren door wat deze jonge onderneemster te vertellen heeft!

De MeyerCarl Bosteels, IT & innovatieverantwoordelijke bij Werkhuizen De Meyer

De Meyer, dat zijn ‘Masters in Mechanics’. De Meyer is gespecialiseerd in machinebouw op maat, draai- en freeswerk, plaatconstructies in staal en RVS, 3D-lasermetingen en automatiseringsprojecten. Op deze avond komen Carl Bosteels en zijn team hun ervaringen en realisaties betreft het gebruik van Virtual Reality zowel in ontwikkelings-, productie- als in de nazorg-fase delen. Bewonder hoe “De Meyer” de Virtuele Realiteit tot werkelijkheid laat komen!

 

Ronde-tafel-gesprekken

van 20.00 tot 22.00 uur

We netwerken in thema: we stellen groepen samen van 3 à 8 personen rond een vooraf bepaald thema. Afhankelijk van jouw interesses, sluit je aan bij een ronde-tafel-gesprek. De thema's worden later aangekondigd, maar gaan onder andere over innovatie, digitaliseren, contact tussen school en bedrijf versterken, stageplaatsen, duaal leren, ... 

Inschrijven

Meer info over de demo's

Hamme demoVanaf 18 uur starten we met demo's in kleinere groepen, je kan bij aankomst de keuze maken welke demo je wenst te volgen. Ook vanaf 20 uur kan je opnieuw aansluiten bij de demo's.

 • Richtpunt Hamme, workshop met VR-brillen
 • Elektrolas, las(co)robot demo en try out
 • Cibo, demo van cobot die lassen opslijpt
 • Carl Boel, AI op school 
 • UGent, AI op school
 • Make Lab, workshop over 3D-printing
 • OneBonsai workshops o.a. blussen in VR
 • Group Joos demo Augmented reality
 • 3Motion, workshop over 3D-printing
 • De Meyer, workshop met VR-brillen 

Beleid voeren in een school in de 21ste eeuw kan nooit los staan van innovatie. Ook wij zijn mee op de kar gesprongen van de 4de industriële revolutie. Niet alleen laptops en pc’s zijn belangrijk, we zetten ook sterk in om innovatie in ons technisch en beroepsonderwijs in te bedden. We hebben hiervoor geïnvesteerd in een innovatiecoördinator die een netwerk uitbouwt, projecten uitwerkt en onze leerkrachten laat kennismaken met de nieuwste technologieën. Zo gebruiken we VR in de lessen voor Natuurwetenschappen, talen en uiteraard de praktijkvakken. Kom maar eens proeven van ons onderwijs!

 

Met de laswerkplaats van morgen richt Elektrolas zich op het ondersteunen van de maakindustrie om te innoveren door te digitaliseren, slimmer te werken en flexibel te werken door middel van: 

 • Lassen met de cobot
 • Lasdatamanagement
 • Lasverbetertraject

Kom kijken, bewonder én vooral probeer de cobot uit. Joost en zijn team zullen, samen met ons, klaar staan!!

Hamme demo

Lasnaden moeten veelal worden weggeslepen, hiervoor kennen we natuurlijk CIBO. Wat velen misschien nog niet weten, is dat ze volop aan het bouwen zijn aan de toekomst op het vlak van automatisering van het schuurproces. Hieruit is Cibo Robotict geboren. Ook zij komen op onze nocturne uitleg geven bij dit proces.

Hamme demo 1 Cibo

 

Het MAKE LAB is een mobiel onderzoekslab en proeftuin dat ze tot de nok gevuld hebben met toptechnologie. In deze volledige geconnecteerde onderzoeksinfrastructuur werken ze samen met bedrijven aan oplossingen voor hun technologische uitdagingen en identificeren ze samen opportuniteiten voor groei en innovatie. Nieuwsgierig naar dit Vlaanderen gesteund initiatief? Ze komen naar ons event!

Hamme demo


 

OneBonsai is een expert in het creëren van Virtual Reality oplossingen. Ze hebben tal van oplossingen geboden aan bedrijven zoals Delhaize, Arcelor Mital, defensie, enz.


Ook zij komen hun expertise delen met o.a. hun nieuwe blus-simulatie/training. Kom ze zeker proberen!

Hamme demo
 

Group Joos biedt innovatieve en flexibele oplossingen op maat van data-analyse naar datagestuurde communicatie via digitale kanalen en print. O.a. met augmented reality (AR) brengen ze affiches, folders en verpakkingen tot leven. Tom Dieltiens komt het van naald tot draad uitleggen en staven met voorbeelden. Hij laat de saaie folders tot leven komen!!! Benieuwd? Je komt het bij ons te weten!

Hamme demo

Workshop over 3D-printing

3Motion is een productiebedrijf en gespecialiseerd in visuele communicatie. En dit mag je heel ruim zien, ze doen alles wat te maken heeft met reclame en visuele aankleding. Van grote billboards, spandoeken, flyers en stickers tot POS materiaal, verpakking en displays op maat tot zelfs levensgrote 3D geprinte figuren. Ontdek hun realisaties!

Hamme demo

Workshop met VR-brillen 

De Meyer, dat zijn ‘Masters in Mechanics’. Gespecialiseerd in machinebouw op maat, draai- en freeswerk, plaatconstructies in staal en RVS, complexe buisleidingen met gecertificeerde laswerken, engineering, 3D-lasermetingen en automatiseringsprojecten van a tot z.

Op deze avond komen Dirk en zijn team hun ervaringen en realisaties betreft het gebruik van Virtual Reality zowel in ontwikkelings-, productie- als in de nazorg-fase delen. Bewonder hoe “De Meyer” de Virtuele Realiteit tot werkelijkheid laat komen!

Hamme demo

Professor Francis wyffels (jawel met een kleine letter) is medeoprichter van Dwengo VZW en professor aan de universiteit Gent. Zijn expertise kan hij vanuit zijn hands-on instelling vertalen naar begrijpelijke taal voor leken. Artificial Intelligence in onderwijs heeft hij samen met Natacha Gesquière vormgegeven in de website www.aiopschool.be. Richtpunt campus Hamme werkt samen met de UGent in een Innovetproject om een robot te ontwikkelen met AI voor een lokale tomatenkweker. Benieuwd? Kom zeker langs op ons event.

Hamme demo

Thomas More hogeschool, Carl Boel, stichter van Virtual learning is Reality. Carl is een enthousiaste onderzoeker en een e-learning expert die al vele prijzen heeft gewonnen.

Carl neemt je mee in zijn passie voor VR en brengt zijn ervaring in inzichten uit zijn groot nationaal en internationaal netwerk tot leven.

Hamme demo

Doelgroep

Voor bedrijven uit regio Hamme met interesse in stageplekken, leerplekken duaal leren of het aanhalen van contact met de school. 

 

R HammeTijdsindeling

 • 18.00 uur - Ontvangst & demo naar keuze 
 • 19.00 uur - Sprekers (plenair gedeelte)
 • 19.10 uur - Femke Helon getuigt
 • 19.35 uur - Dirk De Meyer getuigt
 • 20.00 uur - Receptie
  met doorlopend demo's en thematische ronde-tafel-gesprekken
 • 22.00 uur - Einde


Onder voorbehoud van wijzigingen van de maatregelen ontvangen wij jou graag fysiek, rekening houdend met de geldende veiligheidsafspraken. Daarnaast vragen wij jou ook de nodige afstand te bewaren, steeds een mondmasker te dragen bij verplaatsingen en de voorziene ontsmettende handgels geregeld te gebruiken. Maximum 100 deelnemers toegelaten. 

 

Praktisch

Wanneer? Donderdag 10 maart 2022 (afhankelijk van de maatregelen)

Waar? Locatie: Richtpunt campus Hamme

Prijs? Deelname is gratis, na inschrijving

Inschrijven

Contactpersonen

Céline Vermeeren

Arbeidsmarkt - Groeitrajecten

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, na inschrijving

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.