Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Kwantumfysica als toekomst van je ondernemingen?

Het bestuur van Voka Lokaal Klein-Brabant/Vaartland nodigt je graag uit op 21 maart voor het jaarlijkse succesevent bij BMW Bornem. We ontvangen Bob Coecke, professor aan Oxford en rasechte Willebroekenaar als spreker. Wat is kwantumfysica? Maar vooral, hoe is het relevant voor de bedrijfswereld? 

Wat mag je verwachten?

De innovatiegolf rond AI is sinds vorig jaar volop aan het uitbarsten. Maar de volgende disruptie staat al in de steigers: kwantumtechnologie. Wanneer deze technologie zal doorbreken (geschat wordt binnen 2 a 5 jaar), zullen een aantal wetmatigheden in de digitale wereld niet meer relevant zijn. Bob Coecke legt het ons uit aan de hand van pictogrammen. 

Kwantumcomputers zullen ons veel efficiënter maken. De computers zullen ons leren hoe we CO₂ uit de lucht kunnen halen, zoals planten doen. Ze zullen chemie zo goed begrijpen dat ze in een vingerknip een vaccin voor een nieuw virus kunnen vinden. Banken en overheden zullen veel preciezer economische en financiële voorspellingen kunnen doen. Daarnaast speelt kwantumcryptografie een cruciale rol in beveiliging, omdat het onkraakbare communicatie mogelijk maakt.

Het klinkt zeer ingewikkeld, maar iedereen kan het leren. Het lijkt zeer veraf, maar is eigenlijk dichterbij dan we denken! We hebben iemand gevonden die er zijn levensmissie heeft van gemaakt om het ons te leren: Bob Coecke.

Place to be is BMW Belux Bornem in de Lodderstraat 16 in Bornem. Deuren openen om 18u. Er worden hapjes en broodjes voorzien.

Jouw spreker

Bob Coecke is de meest rock-’n-roll professor van ons land! Hij groeide op in Willebroek en is vandaag een naam als een klok in de wereld van de kwantummechanica. Hij was twintig jaar professor aan Oxford en is nu hoofdwetenschapper bij Quantinuum. Zijn levensmissie is om kwantumfysica begrijpbaar te maken voor iedereen.

Bob Coecke, spreker bij Voka Mechelen-Kempen

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator

Full bio of Fientje Moerman

Adres

BMW Driving Center
Bornem Lodderstraat 16
2880 Bornem

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden, € 45 (excl. btw) voor niet-leden. 

Voorwaarden

Lees hier de voorwaarden.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.