Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Lerend Netwerk Douaneverantwoordelijken

De wereld is digitaal. Er wordt geïmporteerd en geëxporteerd naar de verste uithoeken van de wereld en voor alles heb je documenten nodig. Ben je zelf douaneverantwoordelijke, dan weet je dat je vak zich continu blijft ontwikkelen, in wetgeving en automatisering, compliance, … nooit staat het stil.

In een Lerend Netwerk blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je meteen ook sparren met collega's die voor dezelfde uitdagingen staan.

Wat haal je uit dit Lerend Netwerk?

 1. Je bouwt actief aan je netwerk. Het Lerend Netwerk is een vaste groep van douaneverantwoordelijken die je op regelmatige basis ziet.
 2. Samen weet je meer. Je gaat samen aan de slag om je kennis en expertise te optimaliseren en verder uit te breiden.
 3. Je vindt oplossingen uit de praktijk voor jouw probleem, onder professionele begeleiding van experts en via onderlinge ervaringsuitwisseling.

Het opzet van dit netwerk is: delen en verzamelen van kennis en ervaring met betrekking tot douanegebonden onderwerpen en problematieken, evenals debatteren over actuele en toekomstige douanetrends.  De groep bepaalt zelf de topics die aan bod moeten komen en daarvoor kunnen we douane experten of de overheid zelf uitnodigen of laten we ruimte voor het brengen van eigen bedrijfscases en bedrijfsbezoeken.

Bedrijven die in de eerste jaargang deelnamen kunnen zich ook opnieuw inschrijven!

Programma en aanpak

Het Lerend Netwerk Douane-verantwoordelijken is samengesteld uit een groep van +/- 20 personen.
Ervaringsuitwisseling staat centraal en je maakt deel uit van een vaste groep die in vertrouwelijke sfeer samenkomt (geen concurrerende bedrijven toegelaten zodat vrij ervaring gedeeld kan worden!).
Dit traject omvat 6 sessies die doorgaan tussen september 2022 en augustus 2023.

 • 6 groepsbijeenkomsten van telkens 3 uur met optioneel een bedrijfsbezoek vooraf en achteraf informeel netwerken.
 • Elke bijeenkomst heeft een door de deelnemers vooraf bepaald thema. Daarnaast is er ruimte voor actuele topics en vragen. 
 • Elke deelnemer bereidt de sessie voor vanuit zijn/haar eigen ervaringen, expertise en vragen.
 • Externe sprekers worden enkel uitgenodigd op vraag van het netwerk.

Extra’s

 • De mogelijkheid om ook tussen de sessies door vragen aan elkaar te stellen en documenten te delen
 • Abonnement op het maandblad Ondernemers van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
 • Aanwezigheidsattest als je dat wenst

Doelgroep

 • Het gaat om personen die binnen de onderneming verantwoordelijk zijn voor de douane-activiteiten en strategische impact hebben op douaneaangelegenheden binnen het bedrijf. 
 • Om het niveau van de ervaringsuitwisseling te waarborgen geven we de voorkeur aan 3 jaar werkervaring in het domein.
 • Dit netwerk bestaat voor de bedrijven gevestigd in de regio Mechelen en Kempen en de vergaderingen vinden plaats in deze regio.

Meer info

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Wendy Van Vlasselaer

Administratief medewerker exportloket & eerstelijnsadvies douane

Full bio of Wendy Van Vlasselaer

Wil je meer weten over de andere Lerende Netwerken? Klik hier voor een actueel overzicht.

Wanneer

Prijs

€765 (excl. btw)
Tot 30% kan gerecupereerd worden door KMO-portefeuille (wanneer je hiervoor in aanmerking komt).

Voorwaarden

Jouw inschrijving is definitief wanneer u van ons een bevestiging ontvangt en jouw inschrijvingsgeld effectief ontvangen hebben ten laatste voor aanvang van de eerste sessie.

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via mail aan ann.coninx@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de (eerste) sessie.Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Deelname is persoonlijk. Indien de groep er mee akkoord gaat, kan je jezelf in uitzonderlijke gevallen laten vervangen door een collega.
Het is ook niet mogelijk om een deel van het deelnamegeld te recupereren bij vroegtijdige stopzetting van het traject (bijvoorbeeld, bij het volgen van enkel het voortraject of enkele sessies).  
De Kamer behoudt zich het recht om het Lerend Netwerk te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie VanRoey- nov