Skip to main content
Map
Voka Opleiding

HR class: Strategisch beloningsbeleid

Hoe passen we dit toe in de praktijk?

Hoe worden de medewerkers in jouw organisatie vandaag beloond? Op basis van de uitvoering van een functie of een rol, op basis van de prestaties, op basis van hun competenties of op basis van hun potentieel? Hoe en waarom maken we het onderscheid hierin? Wordt er vandaag gewerkt met een functieclassificatie en waarom doen we dit? En wat betekent dat concreet?

Inhoud

In deze module bekijken we in detail hoe we onze beloningsfilosofie kunnen bepalen. Welke beloningsmix is haalbaar voor de organisatie, maar ook aantrekkelijk genoeg om nieuw talent aan te trekken en onze huidige medewerkers blijvend te motiveren!  We gaan ook dieper in op het aspect van intrinsieke en extrinsieke motivatie en hoe we daar het verschil kunnen maken binnen de onderneming.

In deel 2 van de sessie bekijken we in detail het systeem van functieclassificatie en hoe dit zich in de praktijk vertaalt. Wanneer kunnen werknemers doorgroeien naar een volgend niveau en wat betekent dit voor hun verloning? Hoeveel verschillende niveaus moeten er eigenlijk zijn in een organisatie.

Na deze sessie zal je de bomen door het bos kunnen onderscheiden en gericht kunnen werken op wat voor jouw organisatie en jouw medewerkers belangrijk én motiverend is. 
 

Doelgroep

  • HR Managers in kleine en middelgrote ondernemingen
  • HR Business Partners die willen doorgroeien naar een senior HR rol
  • HR Officers die hun kennis willen uitbreiden
  • Bedrijfsleiders van KMO’s die actief willen inzetten op een strategisch HR beleid

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Martine Van Campenhout - Authentic Talent

Martine is zaakvoerder van Authentic Talent en werkt als coach, trainer en HR Consultant. Ze heeft een jarenlange ervaring als leidinggevende en HR Director binnen de Fast Moving Consumer Goods industrie. Doorheen haar ganse carrière heeft ze steeds in een internationale omgeving gewerkt, met focus op het creëren van een inclusief HR beleid, en het ontwikkelen van de vaardigheden van leidinggevenden.

Begin 2020 heeft Martine een carrière switch gemaakt, en is ze aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer. Haar missie is om leidinggevenden sterker te maken en te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, opdat ze een betere versie van zichzelf kunnen worden.

Martine Van Campenhout

Interesse in de andere HR classes?

Schrijf je dan in voor het gehele traject of kies voor één of meerdere van de volgende classes:

Telkens van 9.00u tot 17.00u

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka Kvk Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€430 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€645 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €430/leden en €645/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €387. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?

Advertentie VanRoey- nov