Skip to main content
Map

Familio 2022

Vlaio                                                     Familio

 

Na een succesvolle eerste editie van het herwerkte Familio-concept organiseert Voka – Kamer Van Koophandel Mechelen – Kempen in 2022 een 2de ronde. Dit traject richt zich exclusief op ondernemende families die over generaties heen willen praten en nadenken over de toekomst van het familiebedrijf. We brengen de families letterlijk en figuurlijk samen rond tafel en je kan netwerken met andere ondernemende families. 8 topsprekers brengen inspiratie om je familiebedrijf te laten floreren. 

De doelstelling van Voka Familio is om jouw kijk en kennis te verbreden rond de uitdagingen eigen aan het werken binnen een familiebedrijf en in een open sfeer de familiale overdracht te bespreken. Je verzamelt niet alleen kennis en praktische tips en tricks, maar ook kwaliteitsvolle contacten met gastexperts en collega-familiebedrijven.

Familio helpt je, met de hulp van experten, zaken bespreekbaar te maken en duidelijke afspraken te formuleren tussen de generaties zodat de bedrijfscontinuïteit en goede familiale relaties bestendigd worden. Je bewandelt het traject met de verschillende generaties uit jouw bedrijf en wisselt ervaring uit met de andere Familio-deelnemers, die in een gelijkaardige situatie zitten. Een ideaal klimaat om met vertrouwen jouw overdrachtstraject voor te bereiden. 

Wat mag je verwachten?

Een mix van inspiratie, ervaringsuitwisseling, inhoudelijke vorming en gezellig tafelen! In intieme kring brengt dit traject verschillende ondernemende families gedurende 8 sessies samen waarin uitdagingen en next steps op een informele en laagdrempelige manier worden besproken. 

  • Waar staat jouw familiebedrijf vandaag?
  • Waar beoogt het naartoe te gaan?
  • Hoe pakken andere familiebedrijven de verschillende facetten van de bedrijfsvoering aan?
  • Wat zijn aandachtspunten in de aanloop van een generatiewissel?
  • Hoe verliep de generatiewissel in andere familiebedrijven?

Samen met andere families word je geïnspireerd door het verhaal en de aanpak van enkele vooraanstaande familiebedrijven. Lekker tafelen wordt afgewisseld met leerrijke bedrijfsbezoeken. Onze experts van Deloitte, Familymind e.a. brengen duiding en omkadering. Tijdens de inhoudelijke sessies zoomen we in op relevante topics zoals :

  • Wat zijn de verschillende rollen binnen het familiebedrijf?
  • Interne & externe communicatie tijdens het overdrachtproces
  • Family Governance

Een deelnemer aan het woord

“Ik neem samen met mijn drie broers en ouders deel aan Familio. We zijn al enkele jaren bezig met de voorbereiding van de eventuele overdracht maar zitten nog met veel vragen waar we nog weinig antwoorden op gevonden hebben. Onze bedoeling is om nu regelmatiger hierover te spreken, en niet alleen over het financiële en juridische gedeelte. Wat willen wij als kinderen? Waar zien wij ons binnen tien jaar staan? Hoe zien onze moeder en vader hun rol evolueren? Familio creëert een moment van vertrouwen en verbondenheid omdat je families ontmoet die met dezelfde vragen zitten. Samen gezellig eten en drinken in een mooie omgeving. In intieme kring spreken over en vooral leren van elkaars ervaringen. De eerste sessie was voor mij alvast geslaagd en ik heb persoonlijk al enkele antwoorden gevonden. Je staat echt stil bij elkaars wensen, visie, sterktes en zwaktes. Zowel voor onze toekomst als voor die van Dicar is dit een goede stap.“  - Lieselotte Van Eyck (Dicar)

Prijs

  • Er is een familieprijs van 3.000 euro per familie (excl. btw).
  • Vanaf de zesde deelnemer: 500 euro pp. extra (excl. btw).

Doelgroep

De sterkte van Familio is het feit dat zowel de familiale overlaters, als de familiale overnemers van Vlaamse groei-kmo’s hetzelfde traject doorlopen, waardoor alles bespreekbaar wordt gemaakt. 

Programma Familio 2022

Familio - management spark 20 september 2022
(middag + avond)
Management Spark

Kick off : intake & kennismaking

'Organisaties transformeren door het transformeren van mensen'

deloitte 18 oktober 2022
(avond)
Deloitte
INHOUDELIJK THEMA
Family Governance 
vosschemie 22 november 2022
(avond)
Claudia De Moor van Vosschemie GETUIGENIS & BEDRIJFSBEZOEK
'Wat als je zus de firma wil verlaten'
foto 13 december 2022
(avond)
Kirsten Coeck van Familymind INHOUDELIJK THEMA
'De communicatie tussen verschillende generaties'
boss 31 januari 2023
(avond)
Toon Bossuyt van BOSS paints en colora GETUIGENIS
Over 3 generaties, op naar de 4de generatie
foto 27 februari 2023
(middag + avond)
Kirsten Coeck
Familymind
Slotsessie : terugblik
Familiecharter
Te bepalen 28 maart 2023    
Te bepalen 25 april 2023    

 

 

Contactpersoon

Charlotte Pollet

Adviseur arbeidsmarkt en familiebedrijven

Wanneer

Prijs

Er is een familieprijs van 3.000 euro per familie (excl BTW).

Vanaf een 6de deelnemer per familie wordt 500 euro per extra deelnemer aangerekend.

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden. 

Advertentie VanRoey- nov