Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Automatiseer zelf je administratie met de hulp van databots (RPA)
Voka Opleiding

Automatiseer zelf je administratie met de hulp van databots (RPA)

Besteed je repetitief en administratief werk uit aan een databot

Vervelende repetitieve taken, eindeloze Excel-lijsten, IT-programma’s die niet met mekaar communiceren, … Elk bedrijf kan deze lijst verder aanvullen; loonadministratie, factuuropvolging, klanten-database updaten,… Robotic Process Automation (RPA) biedt een oplossing waarmee je meteen zelf aan de slag kan.

Databots werken precies zoals mensen: ze lezen het scherm en maken gebruik van muis en toetsenbord om met de computer te communiceren. Niet letterlijk natuurlijk, maar door gebruik te maken van de digitale signalen die tussen al deze onderdelen verstuurd worden. Dat betekent dat ze het eentonige, saaie werk van mensen uit handen kunnen nemen, zonder dure investeringen in nieuwe software. Je krijgt er als het ware een onzichtbare administratieve kracht bij. En dat biedt heel wat voordelen:

  • Beschikbaarheid: databots zijn 24/7 beschikbaar, worden niet moe en hoeven geen pauzes. Vaak zijn ze ook nog eens een pak sneller dan ons.
  • Nauwkeurigheid: databots maken geen typfouten, geraken niet afgeleid, vergeten geen taken. Bovendien houden ze een erg nauwkeurig rapport bij van alles wat ze hebben uitgevoerd.
  • Inzetbaarheid: databots kunnen met elke software aan de slag: Office-toepassingen, websites, ERP- en CRM-systemen, … het maakt niet uit.  Doordat de bestaande programma’s geen aanpassing hoeven, zijn ze supersnel aan de slag.

Het goede nieuws is: je kan zelf je eigen databot bouwen, helemaal volgens je eigen noden en specifieke situatie. In deze opleiding van anderhalve dag leren we je welke types databots bestaan, waar ze toe in staat zijn, waar je moet op letten bij de ontwikkeling, maar vooral gaan we samen aan de slag om je eerste digitale assistent zelf te bouwen. Dat maakt dat alle bedrijven, van klein tot groot, hiermee gebaat zijn.

Programma

Vooraf: 

Je ontvangt een duidelijke instructieset waarmee je zelf de basissoftware kan installeren. Dit is niet moeilijker dan een nieuw programma op jouw computer toevoegen. De software zelf wordt gratis ter beschikking gesteld en kan je ook na de opleiding vrijblijvend verder blijven gebruiken.

Dag 1:

  • Enkele voorbeelden uit de praktijk: aan de hand van enkele databots in actie, begrijp je meteen wat de mogelijkheden zijn
  • De theorie: we staan even stil bij de verschillende types databots, welke leveranciers deze software aanbieden en met welke beperkingen een aandachtspunten je rekening moet houden
  • Aan de slag: we bouwen samen ter plekke onze eerste eenvoudige databot. Zo krijg je het meteen zelf in de vingers en heb je een startbasis voor latere ontwikkelingen.
  • Instructies om zelfstandig verder te gaan: we bespreken de selectiecriteria om zelf de beste processen te selecteren om te automatiseren, we delen onze tips & tricks om een robuuste databot te bouwen en tenslotte leren we je waar je hulp vindt mocht het toch eens een keertje niet zo goed lukken.

Dag 2 (halve dag):

Dit is een terugkom moment. We vertrekken vanuit de vorderingen die eenieder gemaakt heeft en bespreken de uitdagingen en aandachtspunten. Sommigen zullen het voorbeeldscript geperfectioneerd hebben, anderen hebben al één of meerdere processen geselecteerd en nog anderen hebben hun eerste databot misschien al up and running. Door dit te delen in groep, creëren we een uniek leermoment.

Doelgroep

Sector, functie en grootte van het bedrijf spelen geen rol. Wat wel belangrijk is, is de wil om administratieve processen te gaan automatiseren. Voorkennis is niet nodig, al is enige affiniteit met de meest gangbare kantoorsoftware (Office tools) wel aangewezen.

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Johan Van den Bulck - TeRoCo

TeRoCo kan terugvallen op één van de langste ervaringen in RPA in België. Tientallen door hen gebouwde databots zijn er ondertussen aan de slag in diverse sectoren en functies. Meer informatie vind je op www.teroco.be

Johan Van den Bulck

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€645 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€970 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €645/leden en €970/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €580,5. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 10,5 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.


KMO-portefeuille

Meer info?

Advertentie VanRoey- nov